03.07.2026, 07:29:15 xxx.xxx.147.163
janka:březen duben
Tak brzy je to divné.
janka:březen duben
Tak brzy je to divné.
email, nahled, kontrola - ne, nic takoveho.
Já jako nový majitel ho stejně musím přeregistrovat, ne? Nebo jsem to špatně pochopila? A kdo bude zjišťovat, že chovatel/množitel neučinil tu první registraci?
a vy mate ctecku?
Ne. Ani psa.
Proto jsem psala o teorii a sci-fi praxi.
To aby veterináři nabrali dalšího člověka navíc
U mé dvorní veterinářky bude tenhle ouřad dělat dcera druhé vetky (jsou v ordinaci dvě, občas vypomůže třetí), která je na mateřské. Takže jednou, dvakrát týdně usedne za počítač a …
jinak nemám ani zubaře
Moje nová zubařka má taky nečeské jméno a přízvuk. Nepoznám teda ruský od ukrajinského.
No jo, ale aby ty stonky nebyly tíhou rajčat dráty přeříznuty. 😉
pořád jedu na tlačítkovém telefonu
Hlásím se do klubu.
aby tam nevisely koule jak od bowlingu.
Ale to je stonky neudrží. 😉
A poprvé to bylo letos kdy?
Kdyby byla povinnost vet hlásit nového psa bez čipu, první vlaštovky by dostaly pár pokut, v TV by z toho byl humbuk
Podle zákona má tuto povinnost chovatel či majitel, ne vet v ordinaci (ten má léčit, není to kontrolní orgán). Ale to už víte.
Nejspíš ano. Na těch rozmazaných fotkách to vypadalo, že má hlavu od krve.
Očekáváme hlášení. 😉
zjistí, že mu majitel příšel s neoznačeným štěnětem
Myslím, že není povinností veta hlásit neočipované štěně. A vím, že jsou veterináři, kteří takového psa klidně i naočkují. Prý to není jejich problém.
Já měla na mysli štěně očipované, ale nezaregistrované. Za to vet neodpovídá určitě.
Nějak si neumím představit, že ve městech a na vesnicích budou chodit (asi) měšťáci a zjišťovat, který pes je očipovaný a registrovaný a který ne. I když na pokutách by se asi dalo něco vybrat.
Taky jenom úvaha.
Ty jsou normální.
Teoreticky ano - vezme si čtečku a svému vetovi zavolá, aby mu to zjistil. V praxi sci-fi.
Nebo - štěně koupí a zjistí až potom. Může chovatele žalovat a napráskat ho.?
Nemluvě o majitelích, kterým to bylo, je a bude jedno. Pravděpodobnost, že na to někdo přijde, se mi zdá dost malá.
To od Žida? 😉
Žáby nemáme, není kde.
Naštěstí jsme kraj rybníků a rybníčků.
co mají více psů.
Tak ono se to v průběhu tří let rozptýlí. Spíš by mě zajímalo, jaký dopad to bude mít na množírny. Možná zdraží?
Andulka má zdravotní problém. Nezraňuje se někde? Tohle vitamíny nevyřeší.
Jo a byly by lepší nerozmazané fotky.
Krávy, psi, kohouti, (nejen) zpěvní ptáci, žáby… - to všechno si užívám a rozhodně mě to neruší. Na rozdíl od křovinořezů a sekacích traktůrků.