05.01.2025, 16:39:45 xxx.xxx.147.163
Medvěd? Nebo jenom zjitřená fantazie?
Medvěd? Nebo jenom zjitřená fantazie?
a máme výhodu té 2. signální
Ale to zvládají i psi nebo papoušci, ne? Pochopit obsah slova.
Však píšeme o tomtéž nebo ne?
Klíčový je výběr zvířete, jeho fyzických a psychických možností. Ano, přetočený maliňák nikoho nezabije. Kůň ano. Ale to se může stát i u hodného provozáka.
Anglický plnokrevník je taky ochotný jít za své hranice a v dostihu padnout. Byl tak vyšlechtěný.
Lze. Ten kůň to musí mít v sobě stejně jako pes. Ano, projeví se to až s dobrým jezdcem.
Proč ne? Mumifikovaný plod tady v pohodě projde. To není žádná hrůza - viděla jsem na vlastní oči dvakrát. Jsme na chovu zvířat. I s těmi stinnými stránkami.
Proč se to děje, nikdo neví. Prostě se to stane. Pozitivní je, že to nemá vliv na další zabřeznutí. Žádná infekce a tak.
Spíš by mě zajímalo, proč tomu předcházela třikrát neúspěšná inseminace. Kravka je po kolika porodech? Chyba v ní nebo v inseminaci? Jenom hlasitá myšlenka.
Tak nějak. Asi jako kůň, který je ochotný skočit Taxis. I jiné překážky. Co jsem viděla na Zlaté podkově…
Pro mě to není. Ani pes, ani kůň.
Já bych se nanapila mléka přivezeného ze statku. Ani náhodou.
Vy ne, já ano. Pro mě je mléko tekutina čerstvá z vemene. Ostatní je zpracované a divné.
Nebudeme se kvůli tomu hádat, že ne?
v jak široké oblasti třeba ty hormony ze štítné žlázy mohou působit…
Působí zaživa všude. Ale když po smrti nejsou…
Takže trochu odporuje teoriím.
Možná proto, že krabicové mléko není mléko? Jako dítě si pamatuji, že se z mléka dala udělat “kyška”. Dneska ani náhodou - a to ani z údajně čerstvého selského.
Můžete to prosím specifikovat?
Když víte, kde se štítná žláza nachází, tak i víte, že nemůže být součást kuřecích krků.
Štítná žláza se nachází na štítné chrupavce hrtanu (proto se obojí tak jmenuje). Ten součástí krků není. Tam jsou jenom obratle a svalovina. Bavíme se teda o těch “řeznických”.
Jednoduché. Tušírka by měla být tak dlouhá, aby beze změny pozice rukou dosáhla na záď koně. Já používala 120 cm? Nikdy jsem to neměřila, prostě dlouhou. A taky podle toho, jak mi to šlo do ruky. Potřebovala jsem si ji osahat. No a někdo vybírá podle barvy a třpytivých kamínků.
V létě je navíc skvělá na odhánění hmyzáků.😉
Asi tak. Stačí se podívat, kde se štítná žláza nachází. Taky mi to hned nedošlo.
Koza:3 a 5 let, každá necelé dva litry…děkuji za rady, zkusím jim přidat. Mám vždycky strach, aby je “nenafuklo”. A ty granule - máte nějakou určitou značku, kterou byste doporučila? A kupujete přímo pro dojící kozy nebo “normální”?
Tak to je hodně málo. Z jádra se “nenafuknou”. A krmí se přece podle aktuální situace - koza jalová, březí, kojící, odstavovaná…
Krmím vařené kuřecí krky už léta. Jako občasný doplněk. Problém se štítnou žlázou žádný z kocourů neměl.
Helena B.:Pozemek 2000 m. To vlhci prostredi je jen dole u potoka a obzvlast kdyz je vetsi voda. Rekneme na 300 m je vlhceji.
Za mě je to malé. Udělají z toho bahniště. A přes zimu tankodrom. A hnilobu paznehtů. Počítáte s příkrmem sena?
a kteremu by nevadilo vlhci prostredi. Louka ma mirny svah k potoku.
Mně hned naskočily motolice. Profesionální deformace.
kometo, jak casto se tak vyskytujete na cvicacich a jeste v okoli Nachoda?
Nemusím často - stačí mi jednou, aby se mi přístup ke psu nelíbil. A ne, nejsem z Náchoda.
A byla to reakce na Doron - že dneska už se ke psu nechovají nikde surově. Já napsala svou zkušenost, že někde ještě ano. Obecná poznámka.
Ono je to údajně dědictví po prapředcích, když ještě bydleli v jeskyni a byli ohrožováni různou divou zvěří. Tak někdo musel hlídat.
Tak třeba taky obcházeli hospodářství.
efe:Venku je dnes nádherně ❤️
Ta 4. fotka… Kdybyste se postavili před Hlavák, tak máte za chvíli vyděláno.🙂
Třeba u nás. Ráno -4, včera nad nulou. Takže co roztálo, umrzlo.