Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 25.10.2025, 19:50:27
u nas jsou to kocky miístnich milovniků koček stejnych jako jste vy tady
Očividně nechápete. Tady jsou milovníci koček, kteří se o ně starají. Takže naše kočky nejsou opelichané (mimochodem, pelichají ptáci) ani nemocné ani zablešené ani zasvrabené ani se zhnisanýma očima.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 25.10.2025, 19:40:05
Milý honzo.
Já mám své kocoury doma. A někteří mí kamarádi zase venku, protože chovají hospodářská zvířata. A kde jsou stáje, jsou i hlodavci. Už staří Egypťané kočky uctívali, protože jim chránili zásoby obilí.
Ano, jsou nezodpovědní majitelé, kteří se o své kočky nestarají a nekastrují. Ale takoví tady nejsou, takže štěkáte na ten nesprávný strom.
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 24.10.2025, 20:00:58
že kočičí domky pro venkovní kočičky se nemají vystýlat senem,protože natahuje vlhkost,ale slámou(proto už jsem dneska dávala slámu)…
Ale sláma do sebe natáhne vlhkost stejně jako seno, ne? Proto se používá jako podestýlka u různých druhů zvířat. A koně se jí víchovali. Před vynálezem odpocek jsme jim slámu dávali na hřbet a přikryli obyč dekou. Aby rychleji uschli.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 24.10.2025, 16:08:42
ti koně často tahat chtějí,
Jsem si vzpomněla, jak ještě na equichanellu psal Karol Hollý (za mě člověk, který o koních hodně ví a hodně jim rozumí) o jiném člověku znalém. Na půlroční stáž za oceánem nechtěl dotyčný vzít staršího lipicána, že by to na něj bylo už moc. Po návratu našel koně zestárlého o pět let. Jako u lidí - když se přestaneme hýbat, je to špatné.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.10.2025, 14:48:56
A to si podle mýho myslíte správně.
Tak to se shodneme. Proto jsem přestala přispívat na asistenční psy. Možná neprávem, protože nemám dost informací. Ano, moje chyba, že jsem se nepídila.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 24.10.2025, 11:59:18
Tak nějak. Mustangové pocházejí z původních rytířských (a tedy těžkých) koní, kteří před predátory těžko utíkali. Přežili jenom ti menší, lehčí a obratnější. Si myslím.