22.10.2025, 19:24:47 xxx.xxx.147.163
jen mi vrtá hlavou, kam až se to může posunout,
Moderní pětiboj už zrušili…
jen mi vrtá hlavou, kam až se to může posunout,
Moderní pětiboj už zrušili…
najít způsoby, jak zachovat krásu a historii města bez zbytečného utrpení živých bytostí.
A máte nějaký nápad? Koně, kteří nebudou pracovat, jsou zbyteční a skončí na jatkách. Taky řešení.
Kazíte. Už se to tady několikrát probíralo. Naposled to tady hezky napsal Javali.
Proč to teď nesplňuje welfare?
Upřesňuji. Kůň o samotě je týrání (teď už teda ne). Kůň zavřený 23 hodin v boxe taky. První Coudas schvaluje, druhý kritizuje. Já nesouhlasím ani s jedním.
Myslím, že ne. Ty potřebné desítky kilometrů čtverečních na jednoho medvěda ani na Slovensku nemají. Není to Sibiř nebo Aljaška. Tam je hustota lidského osídlení jinde.
Můj názor.
Z lidského hlediska ano,
Proto jsem to napsala - z lidského hlediska. Vím, že inbreeding se u zvířat používá. Z různých důvodů. Třeba ta záchrana plemene - u koní Převalák nebo černý starokladrubák. Tam nebylo moc kde brát.
A myslím si, ze takovýhle “utýraný” koníček se má daleko lépe než kdejaký sporťák šestnactileteho ambiciozniho fakana v komerční sportovní stáji.
Oba se mají špatně, každý jinak. Ani jedno nesplňuje welafre.
Není na ně prostor. Vy na Slovensku jste na tom o málo lépe- Máte víc divočiny. Ale medvědi se vám tam už taky nevejdou.
Diskriminujeme Romy minimálně úplně stejně jako Ukrajinci Rusy, nemají rodný jazyk jako úřední.
Žijí v Česku. Po generace. Vietnamci a Ukrajinci a jiní se taky museli češtinu naučit.
Pocházím z Karviné, kde má hodně obyvatel za rodný jazyk polštinu nebo “po naszymu”. Ale všichni zvládají i češtinu.
myslím je to hodně tím věkem kdy se začne.
To rozhodně.
Buggyra:Co je to první příbuzenská plemenitba? Za předpokladu, že jsou rodiče nepříbuzní. Pak to není příbuzenská plemenitba, ne?
Tím se myslí rodiče toho příbuzného páru, který použijeme pro plemenitbu.
Tím se myslí rodiče toho příbuzného páru, který použijeme pro plemenitbu.
Tak jestli jsem to správně pochopila, tak mám nepříbuzné rodiče a jejich potomky = sourozence můžu spárovat. Z lidského pohledu incest. Bratr se sestrou.
že na veterinární školu se přeci jen hlásí tak nějak ti z těch lepších polovin tříd,
To ano, ale většina umí anglicky asi tak jako já = mizerně. Pozoruji u maturit - v 80% jim rozumím. Neboli angličtina velmi jednoduchá.
Existuje. A používá se. Znám od koní.
Ale upřímně jsem váš příspěvek nepochopila. Co je to první příbuzenská plemenitba? Za předpokladu, že jsou rodiče nepříbuzní. Pak to není příbuzenská plemenitba, ne?
ančovička:…tedy..kuřata s pěti nohama, to musí být 😲🤦…to jsem ještě neviděla,ani netušila, že se stane…s čímpak ty hybridky asi kříži 😲😂
Ono se v tom počtu statisticky vývojové vady ukážou. Nemyslím, že by to byl výsledek příbuzenské plemenitby.
Já jednou jedinkrát viděla kuře se čtyřmi nohami a jehně s pěti.
V tomto je ten systém našeho školství špatně nastavený.
To si nemyslím. K nám přijdou děti, z nichž některé by z AJ odmaturovaly hned zítra i takové, které nevyplodí větu - zítra jdu plavat. Systém je +- stejný, ale záleží na škole i na tom dítěti.
Zničit vlka!
Já třeba tu prstní cévu hmatat neumím,
Vzadu ve spěnce. Nedá se “přehmátnout”.
To samozřejmě taky. Bohužel.
V tom Kometa asi bude mít lepší přehled.
Nebude. Učím na střední škole. Jediné, co pozoruji, je ústup od německého jazyka. Před 20, 25 lety byly třídy půlené na němčinu a angličtinu. Teď má němčinu ze 150 dětí sotva dvacet. A to máme “za rohem” Německo a Rakousko.
prstní tep neznamená vždy jen schvácení, ale i jakýkoliv jiný diskomort v kopytě.
Přesně tak. Já se před léty dopracovala k prstnímu tepu, když jsem měla novou rašpli a zabrala kopyto při úpravě moc.