20.10.2025, 13:35:57 xxx.xxx.224.101
Za mě je to cesta do pekel (pro psy i jejich majitele). Která je dlážděná dobrými úmysly. Doprovázená neznalostí.
Za mě je to cesta do pekel (pro psy i jejich majitele). Která je dlážděná dobrými úmysly. Doprovázená neznalostí.
Nerozumím. Vy jste takové kuřice převzala? A neposlala jste prodejce rovnou do háje?
Nekoupím, nezaplatím. Tak jaká reklamace.
No to ne, jenom kousíčky. Takže co, listí všude? Příšeří uvnitř? Žádný výhled ven? Živočichové lezoucí dovnitř?
Jako…, má to určitý kouzlo,
Mně se to laickým okem velmi líbí. To máte tak óbr zhradu? Ale neznám případná negativa.
To souhlasím.
Akorát ne kočkou. Ale jinak to dává smysl.
Děkuji. Ale za mě je větší pravděpodobnost, že kůň uhyne na koliku nebo je utracen kvůli zlomené noze.
Zažila jsem obojí, botulismus nikdy.
Opravdu je jedna myš v jednom velkém balíku takový problém?
Pokud se kůň navykne, nehrozí. My ji krmili léta. Pravda, k senu. Jako Buggyra.
Taky je otázka, jaký managment ti špičkoví koně mají. Ohledně krmení.
Tetanus? Ale rozhodně to není běžná příčina úhynu u pětiměsíčních štěňat. Blbá náhoda.
To lidem nevadí?
Vadí, nevadí. Hlavně, že ušetří. Přece nebudou cpát peníze těm “nenažraným” opravdovým chovatelům.
Jenže běžný laik netuší a nezjišťuje, že kromě PP existuje i uchovnění.
Mě, vás a další znalé by takový inzerát neoslovil, ale spoustu jiných zájemců ano. Viz Tenurri - vybírají psa podle vzhledu a ceny.
No jo, ale ten, co se na takový inzerát ozve, to nejspíš nebude vědět. A PP přece nepotřebuje, když nechce chodit na výstavy. Jemu stačí, že je zaručeně “čistokrevný”.
Vždyť je to pořád dokola.
Ne brouk, ale ploštice - kněžice.
což vyvolává otázky o jeho širším dopadu na zvířata a potenciálně i na lidi.
Zajímavé. Údajně to funguje i u lidí. Řidiči napadení toxoplazmózou prý více riskují a častěji havarují. Ale nevidím v tom žádnou evoluční výhodu. Ani pro toho parazita.
Pořád si nerozumíme.
Já psala o hypotetické situaci, kdy by gen E přenášel žádoucí červenou barvu. Že by to bylo lepší, než když červenou barvu přenáší gen e.
V jakém smyslu je na předání genu lepší?
Vždyť to píšeme obě - EE nebo Ee má větší pravděpodobnost, že předá žádoucí gen E. I kdyby se potkal s ee.
Ano, vím, že tady se jedná o červený gen ee. Který se potřebuje potkat ideálně taky s ee.
Jestli to píšu srozumitelně. Kdyby červenou barvu přenášel E, tak je to z hlediska pravděpodobnosti prostě lepší. Myšleno obecně.
se přežvýkavců týče, nevím, jaké prostředí mají v předžaludcích, umím si představit, že ne nutně kyselinu, to by si pak při přežvykování poleptali hubu, že.
Hlavně by jim v předžaludcích při nízkém pH nepřežily ty potřebné mikroorganismy (proto tam není žlaznatá sliznice, která by produkovala kyselinu a trávicí enzymy). Poté by nepřežil ani příslušný přežvýkavec. To se naše děti učí - acidóza, alkalóza a hniloba bachoru = průšvih.
Jo a pH se pohybuje od 5 do 7.
kdo je druhý rodič a jakou má genetickou výbavu.
Však takhle jsem to myslela. Z genetiky jsem měla za jedna a moc mě bavila. Genotyp, fenotyp, Mendelovy zákony a tabulky si ještě pamatuji.
Jak ji dávkujete a jak dlouho po otevření vydrží?
Viz Buggyra.
Nevýhody - koně po ní můžou ztloustnout (víc než po seně), ale přes zimu to není tolik na závadu. A hlídat plesnivění. My to řešit nemuseli - známý z vedlejšího kravína přivážel každý den na lžíci bagru čerstvou hromádku.
Výhody - doporučováno pro dušné koně - nepráší.