26.02.2024, 14:58:11 xxx.xxx.224.101
já jako nemůžu veterináři říkat,co má dělat…
No jo no, každý nemá štěstí na takové vety jako já. Děláte, co můžete.
já jako nemůžu veterináři říkat,co má dělat…
No jo no, každý nemá štěstí na takové vety jako já. Děláte, co můžete.
hmn:“Holky, ještě to, co jste nakousnuly: leukemie, lymfom…nic z toho by přece nemohlo mít takhle náhlý nástup. To vypadá jinak, zvíře chřadne, je unavené, pak se na to přijde. To bude mít spíš Viktík”
a má Viktík zkontrolovanou krev? - u koček je velmi časté ledvinové selhání, nechutenství je klasický příznak
Biochemie byla v pořádku.
proč vetka dala ATB?
Pro jistotu. Ale v tomhle případě by byly lepší ty kortikoidy.
ATB nemyslím, že pomůžou.
Vysoké erytrocyty a lymfocyty - upřímně, vidím to opravdu na nějaký průšvih. Sono asi nebylo.?
Já bych taky čekala aspoň biochemii, případně KO a koprologii. Vyšetření moče zrovna u kozy… jako kamínky nebo ledviny bych stejně nehledala jako hlavní problém.
Upřímně, na bakteriální zánět to nevypadá, když jsou neutrofily v normě.
Kilian:..trombocytopenie příčinou lymfom,leukémie?….ale tak to by snad vet řekl ne?
Souhlas. Fikovnice byla rychlejší. A v tomhle i znalejší.
Reklama? Asi ano, když se zadavatelka ptá na kočku a vy píšete o psovi. Teda kočičku a pejskovi. Možná proto se odkaz nezobrazuje.
Jéžiš, to je nohatec a ušatec!🌹
Už spolu asi chrumkaj granulky.
S bramborami a hrachem.
Romana:Tady máte odkaz na granule, které objednávám já www.krmiva-pucalka.cz/granule-pro-kocky/marp-holistic-turkey-cat-kruti-bez-obilovin-pro-kocky-2kg
A nedají si pokoj a nedají…
Z voňavého.
Ale kočka očividně ne. Víte, ono lidská měřítka jsou často jiná než ta zvířecí.
Aneb k čemu je nepořádek dobrý.
Sarah01:Už jste někdo vytáhnul psovi klíště?
Já sousedovic kocourovi.
No, ono otázka, jestli to mléko nemá nebo ho jenom nespustila. A pořád je tady problém napití mleziva.
Ano, každá tekutina přechází rovnou do slezu. Takže využitelnost v bachoru nulová.
Kde jste se to dočetl?
Střečci přežívají volně v přírodě. Tam je nevyhubíte.
Filip:Dobrý den dnes jsem se koukal na andulku a tekla ji krev z nohy nevím jak postupovat prosím poradíte mi
Poradíme. Veterináře.
Nebo aspoň to foto. Protože to může být cokoliv - od strženého drápku po otevřenou zlomeninu.
Vy jste tam neměli veterináře? Mleziva se napilo? Jestli teda nějaké bylo.
Nás učili po 3 - 4 hodinách 2 -3 litry.
Příště ho mít může.
co bych mu mohla dát?
Co se tak dává, i když to neřeší příčinu - smecta, živočišné uhlí, odvar z dubové kůry, macerace lněného semínka, odvar z vloček nebo rýže.
Hlavně, ať pije. Zkoušela jste kožní řasu, jak je na tom s hydratací?