Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 23.10.2025, 11:53:59
Jako, já jsem taky zastánce toho, že kočky mají být doma, nebo na zabezpečeném pozemku
Už to tady bylo několikrát.
Jak to chcete dělat, když máte doma hospodářství, stáje a zvířata (koně, krávy, prasata..)? Pak potřebujete venkovní kočky, aby lovily myši a jiné hlodavce. My měli u koní vždycky pár myšilovek (kastrované, odčervené, ale holt s volným pohybem).
Mí kocouři jsou čistě bytoví, ale mít hospodářství, tak viz výše.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.10.2025, 10:11:36
Proč to teď nesplňuje welfare?
Upřesňuji. Kůň o samotě je týrání (teď už teda ne). Kůň zavřený 23 hodin v boxe taky. První Coudas schvaluje, druhý kritizuje. Já nesouhlasím ani s jedním.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.10.2025, 10:13:00
Myslím, že ne. Ty potřebné desítky kilometrů čtverečních na jednoho medvěda ani na Slovensku nemají. Není to Sibiř nebo Aljaška. Tam je hustota lidského osídlení jinde.
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 21.10.2025, 16:58:40
Z lidského hlediska ano,
Proto jsem to napsala - z lidského hlediska. Vím, že inbreeding se u zvířat používá. Z různých důvodů. Třeba ta záchrana plemene - u koní Převalák nebo černý starokladrubák. Tam nebylo moc kde brát.
Co je to první příbuzenská plemenitba? Za předpokladu, že jsou rodiče nepříbuzní. Pak to není příbuzenská plemenitba, ne?
Tím se myslí rodiče toho příbuzného páru, který použijeme pro plemenitbu.
Tím se myslí rodiče toho příbuzného páru, který použijeme pro plemenitbu.
Tak jestli jsem to správně pochopila, tak mám nepříbuzné rodiče a jejich potomky = sourozence můžu spárovat. Z lidského pohledu incest. Bratr se sestrou.
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 21.10.2025, 12:58:08
Existuje. A používá se. Znám od koní.
Ale upřímně jsem váš příspěvek nepochopila. Co je to první příbuzenská plemenitba? Za předpokladu, že jsou rodiče nepříbuzní. Pak to není příbuzenská plemenitba, ne?