09.05.2026, 18:06:45 xxx.xxx.147.163
Červenáček ohnivý?
Červenáček ohnivý?
co dnes vaříte na oběd?
Dneska bude zrovna kuřecí polévka 😉
Ale co jinak - třeba brokolice s brambory, klobásou a vajíčkem nebo zapečené brambory se sýrem a cibulí, polité jogurtem nebo šoulet s vepřovým nebo ryba nebo halušky s brynzou a slaninou nebo uhlířské špagety…, případně guláš…
Zrovna včera jsme si na ornitologické vycházce povídali o tom, jak už skoro vůbec neslyšíme kukačky. Českobudějovicko.
malochovy jednoduše zaniknou,
Za mě začaly zanikat ještě před vlky - myslím tím dobu 30 let zpátky.
Ovce - viz výše - už dlouho není zájem o vlnu ani o maso. Kozy - ty ještě jakž takž jsou - mléko a kozí sýry. Ale i tak jich moc není, protože staří chovatelé vymřeli. Vidím kolem sebe. Týká se i krav. Doby, kdy jsem si chodila k malochovatelům pro kravské nebo kozí mléko s bandaskou, jsou nenávratně pryč.
A tak může pracovat nebo studovat. Ale penízky má z něčeho jiného.
Mě spíš děsí, že mladí tohle vidí jako cestu, jak se velmi dobře živit. Být “jůtuberem” nebo influencerem. Nemuset nic studovat ani umět. A být za vodou.
že nejvíce se přestala chovat prasata.
Souhlas. Dřív byl prasečák, ale i kravín (nebo teletník) v každé vesnici. Skoro všechno je pryč. Vidím kolem sebe, kam všude jsme jezdili na praxe a co všechno zchátralo.
A co je vlastně influencer?
Viz Coudas. Ale mně na první dobrou vždycky naskočí chřipka 🙂
Reni,a spadlo “něco”
Něco jo. Vidím podle auta - ale tam to pořádně neopláchlo ani pyl. Jak jsem psala výš - mělo by pršet aspoň dva týdny v kuse. Klidně i tři. Tohle je pořád prd.
Zrovna teď se blýská, hřmí a něco málo padá.
když bych bydlela v bytě, tak bych tu potřebu odjet někam do lůna přírody měla.
Mám to podobně. Mně klidně stačí, že z balkónu koukám na pasoucí se krávy a sleduju zpívající ptáčky.
tak i něco napršelo.
U nás přes noc. Ráno louže se spláchnutým pylem, ale to je všechno. Potřebovalo by pršet aspoň dva, lépe tři týdny v kuse.
Toto my tady všichni už dávno víme.
Je to problém?
Za mě dvakrát ano.
Jako, kuřata bych volně na zahradu nevypustila. Nejen kvůli poštolce.
Zrzavci:No soudnej si to právě nikdy nekoupí, protože si nebude přidělávat problémy, to čeká na ty druhý.
Přesně takhle jsem to myslela. Takže za půl roku tady bude záplava jedenácti inzerátů - daruji, protože…😉
Pankáči! 😀
že je na parazitozu srostlicí indikovaná.
Tak nějak. Když je to látka účinkující na hlístice, tak to logicky bere i syngamózu.
Ale ty lidi naprosto netuší, fakt ne.
Však proto píšu o těch normálních a soudných 😉 Že jsou i tací, kteří netuší, vím.
Sarah01:Biewer s PP opravdu stojí jenom 6 tisíc?
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/221485-jorksirsky-terier-s-pp-biewer/
Už je pryč. Jasný podvod.
picbům mixne, je to špatně.
Před dvěma dny se objevil inzerát - 11 štěňat, malina x staford. To si přece normální, soudný člověk nepořídí. Nebo ano?
Kamarádka byla na svatbě na jižní Moravě a povídala, že už teď dost špatný. Meruňky, ořešáky.