27.04.2026, 15:14:52 xxx.xxx.224.101
. https://www.chovzvirat.cz/inzerat/221373-stenatka-tibetska-doga-x-kavkazsky-pastevecky-pes
Ten inzerát mě taky zaujal. By mě zajímalo, kdo si ho koupí. Obávám se, že znalec plemen to nebude.
. https://www.chovzvirat.cz/inzerat/221373-stenatka-tibetska-doga-x-kavkazsky-pastevecky-pes
Ten inzerát mě taky zaujal. By mě zajímalo, kdo si ho koupí. Obávám se, že znalec plemen to nebude.
Romskou menšinu tady asi nemáme -
Odkud jste? Já je potkávám napříč republikou - ČB, Holešov, Ústí nad Labem, Hradec Králové, Karviná…
Mám pocit, že ani romská menšina není (zatím) v poměru 1:1.
V mé bublině ruštinu nebo češtinu s ruským přízvukem často slyším, ale jsou to jinak normální lidi, děti i dospělí. Dokonce má nová zubařka očividně není rodilá Češka. A je šikovná.
Horsana:Many faces of mare 😂
Ty uši na druhé fotce!🙂Ale už to vypadá jako kůň.🌹
přírodní repelent
Kamarádka používá levanduli a hřebíček.
i kvalita kůže souvisí s barvou.
Taky souhlasím (vidím u svých kocourů ohledně srsti - černý má strukturou jiné chlupy než zrzavobílý). Já vycházela z těch nejčastějších přirozených hostitelů klíšťat - hlodavci, srnčí, lišky, různí ptáci i plazi - a mezi nimi těch bílých jedinců prostě moc není.
A taky - ono to klíště po těle putuje, tak třeba hledá, kde je tenčí kůže.?
To souhlasím. Ale v tom případě by nedávalo přednost bílé barvě, která teplo pohlcuje nejméně.
To, co cituje Sardullah, je prostě nesmysl. Jako, že klíště kolem sebe nechá projít černou kočku, pak mourovanou a počká si na bílou? Kterou stejně nevidí, nemaje oči.
Sarah01:Myslím, že na světlou barvu reaguje i kloš jelení.
I když…
Kamarádka používá na starší radu z equichanelu černé kýble s lepem, které má rozmístěné kolem výběhů a otravní hmyzáci se na ně přilepí.
Nicméně to nic nemění na tom, že klíště si nevybírá oběti zrakem.
Klíště rozezná jenom světlo a tmu, ne barvy.
Už jsme to tady jednou řešili v souvislosti s ultrazvukovými odpuzovači. Ptala jsem se tehdy přírodovědného odborníka - klíšťata využívají především mechanoreceptory a termoreceptory.
Co oběť vydechuje, je důležité třeba pro komáry. Ti vyhledávají svou oběť aktivně a pomocí chemoreceptorů (CO2). Klíště pasívně dřepí a zareaguje, když kolem něj projde něco teplokrevného.
On strejda gůgl taky neví všechno.😉Nepřijde mi logická reakce na bílou barvu, protože zrovna té v naší přírodě moc není. S výjimkou labutí.
Na barvu reagují třeba ovádi nebo bzikavky - taky na to mají patřičně vybavené oči. V létě jsou bílí koně v nevýhodě.
Ph:tak pry - nepritahuje je svetla barva…jen je je videt,
S tím bych souhlasila. Pamatuji si radu, že do přírody světlé kalhoty. Na kterých jsou klíšťata vidět.
Tak obecně se traduje, že klíšťata přitahují světlé barvy…hlavně bílá.
Docela by mě zajímalo zdůvodnění. Klíšťata přece reagují hlavně na teplo a pohyb, barva je jim ukradená. Nemají ani očička.
To asi neklapne. Liška a jestřáb a orel jsou přece “škodná” O eliminaci zajíců se “starají” především řidiči. Bohužel.
jak to u vás vypadá s klíšťaty?
Já vlastně nevím. Kočka od koní měla z klíšťat “obojek” - na vlastní náklady jsem koupila pipetu. Naše bytovková kočka nic. A obě jsou téměř výhradně venkovní.
To je hlava s velkým mozkem
No jo, to mi nedošlo. Se omluvuju 🙂
Nonanek vystavny
Neskutečné! Už to má krk i záda. Hlava je, pravda, pořád trochu předimenzovaná, ale ono to půjde!
Včera jsem si našla původní foto - ano, zázraky se dějí. Ale bez vás všech by se neudály.🌹
a bolo to super.
Přesně tak. Je to osvěžující.
ale ze aj vypije ten lak
Já ho piju běžně. Přece ho nevyliju jen tak do záchodu 🙂Já jsem šetrná.
Pokud vím, tak Otakar Vávra taky nebyl zrovna zářný příklad zdravého životního stylu…🙂
Ona je fakt asi nejdůležitější genetika. Vzpomínám, jak jsem před léty jezdila s vetem a ten mi na návsi ukazoval jakéhosi človíčka. Vidíte? V životě jsem ho neviděl střízlivého, hulí jak fabrika - a za rok bude mít 90.
A moje kamarádka - zdravě jedla, udržovala si váhu, jezdila rekreačně na koni, procházkovala se psem. A po padesátce - rakovina plic. V životě nekouřila. Ani její manžel.
jak jste na tom byly operované?je tu někdo? vím,že Renča…
Já si po návratu z nemocnice nechala sousedkou přemístit věci do výšky. Kocour se naučil jíst na křesle, záchod pro něj jsem uklízela vkleče, neprala jsem, jenom tahala čisté košile, myla jsem se v lavórku (do vany jsem si netroufla), nákupy mi nosily na střídačku kamarádky… Trvalo to asi 2 měsíce, je to víc jak 10 let a už si to přesně nepamatuji.
A koňař.