Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 04.11.2023, 08:41:09
No jo, Třinec, tam už jsou tvrdí Šlonzáci.🙂 Ale česky umí všichni, i když třeba chodili do polských škol. Jako můj táta - celý život je tady (v Česku, teda ve Slezsku), pracoval v pojišťovnictví, čili neustály kontakt s lidmi v českém jazyce- ale stejně má dodnes přízvuk a po naszymu nebo polština je mu prostě bližší.
Zdravím, prosím vás jak má vypadat ideální figura jezdce na koni. Myslím jakou má mít ideálně výšku a váhu aby byl vzorovým jezdcem dle tabulek a jestli má šanci i menší a silnější člověk něčeho dosáhnout v jezdeckém sportu. Děkuji za odpovědi.
Ty tabulky by mě taky zajímaly.
Z logiky věci by měl být kůň a jezdec trochu proporcionálně vyvážený - kvůli těžišti a estetickému dojmu. Takže jezdec 180 cm asi nebude vhodný na poníka 140 cm a obráceně - ale tam to bude spíš o té estetice.
No a jezdec s nadváhou bude mít samozřejmě handikap, protože asi fyzická kondice. Proč myslíte, že profesionální jezdci běhají, plavou, jezdí na kole…? Což neuškodí ani rekre jezdci, že jo.
Takže ono to možná nebude s tím chovem o samotě až tak vážné nebo se mýlím? Mám kamaráda, co choval morče 7 let, jedno o samotě, bylo spokojené. Píšete: v papírovém chovu musí být o samotě, takže nepředpokládám že papírový chov podporuje týrání morčat? Možná se podvědomí lidí pomalu mění s nástupem zelených fanatiků kdy nesmí být zvířátko samo aby náhodou netrpělo.
Přesto mě něco zajímá, proč v papírovém chovu by se morčata navzájem zabily a v hobby chovu ne v čem je tak velký rozdíl? Díky.
Opravdu spokojené? Jak žijí morčata v přírodě?
V čem? Viz můj včerejší příspěvek 8 49. Vy jste ho nečetl(a)?
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 03.11.2023, 20:31:02
Odkaz nemám. Ale o spánku a jeho fázích taky (ráda) učím. A že se sny zdají i psům a koním, je známo. Ostatní zvířata nejsou ještě holt tak dobře prozkoumaná.
A někde jsem četla (zase nevím, jak moc je to relevantní zdroj), že sny se zdají i v nonREM fázi.
Zrovna dnes rozhovor s kolegyní - donedávna antikočkařka!
Na zahradu jí začala chodit toulavka…a kolegyně už na mně vyzvídá čím krmit, co jí dát, co naopak ne… Rady jsem dala, ale hlavně jsem zdůrazňovala tu základní: Čičinu co nejrychleji vykastrovat! A to prý rozhodně ne!!! Přitom krom rad ode mě pročítá na netu vše možné o kočkách. Ještě asi před dvěma měsíci jsem měla zakázáno se před ní jakkoli zmínit o svých podnájemnících.😛
A to je ono! Jaký měla argument pro nekastraci? Kromě finančního.
Pro mě základní myšlenkou je zavedení centrálního registru - nyní i když mám kluky očipovány mám zapsány ve třech a za všechny zápisy jsem platila. Nehledě na to, že by kocour nemusel být zkontrolován zda má čip pokud by se zatoulal.
S kastrací také nemám problém ani s evidencí. Za mě kastrací prodlužuji klukům život a zajištuji spokojené soužití.
U nás ve městě není problém s přemnoženými kočkami a je docela poskytována pomoc útulku, ale pokud by to bylo stanoveno zákonem, bylo by to lepší města by měla povinnost.
Myslíte, že ty venkovní polotoulavky někdo nechá čipovat? A kastrovat?
Vy jste zodpovědná, ale spousta lidí není. A nebude. Jak je chcete přinutit? A dokázat, že zrovna tahle kočka je jejich?
Viz výše. Zákony jsou, ale vymahatelnost pokulhává.
Dobrý den. Jak se dobře připravit na příchod kočky do domácnosti. Vím že nakonec to stejně bude určitě všechno jinak a až vychytám mouchy přilétnou masařky ale přecijenom nějaky úpravy předem budou lepší než potom. Jak funguje kočičí WC jak často se čistí? Jaký přínos má u kocoura kastrace? Co z bytu odstranit kromě květin? Jakou zábavu a pelech? Díky 🌺
Přínos kastrace u kocourů - u domácího je to naprosto jasné, protože opravdu smrdí. U venkovního se sníží riziko toulání, rvaček a nehod, které můžou skončit i fatálně.
A každé zvíře je na něco, čich, čich a sluch, hmat, vnímání vibrací, schopnost vidět UV spektrum, orgán na vnímání vyzařovaného tepla, echolokace, my máme skvělý zrak.
My máme skvělý zrak - no, nevím. Možná ve srovnání s želvou nebo nosorožcem. Ale do kapsy nás strčí i obyč kočka nebo sýkorka. A co teprve dravci.