Aktuálně: 2 321 inzerátů270 092 diskuzních příspěvků19 351 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa správce
05.08.2023, 08:34:17 xxx.xxx.147.163
roklanka:

Aphlegmina je výborná mast . 

Ale ta je spíš na zánět, ne? A oni ji ještě dělají? Tady nevíme, o co vlastně jde.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 08:30:11 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Tedy pardon, ale transsexualismus přece ani náhodou neznamená, že má dotyčný varlata a vaječníky!😲 To je klasický hermafroditismus. Viz sprinter(ka) Semenayová…

Transsexualismus už úplně zmizel z MKN. Teď se tato porucha jmenuje genderová dysforie. Jedinec se narodí s fyzičnem nějakého pohlaví, ale cítí se být pohlavím opačným.

Ve veterinární medicíně ano. Hermafroditismus je přirozený - šnek, žížala. Transsexualismus je právě ta chybička v softwaru, kdy má jedinec v břiše obojí gonády (a neměl by).

Kdysi na IF jsem psala o studentce, která měla na toto téma maturitní projekt a vlastního kozla. Kterého jsme pitvali a zdokumentovali.

A jednou nám přivezli i prasečí dělohu s obojím. Bohužel k tomu chyběl ten zbytek, tak nevím, jak dotyčný jedinec vypadal celý a jak se choval.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 08:25:14 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Kometo, sázím majlant, že na mé kamarádce byste MtF prostě nepoznala! Na první pohled určitě ne, a stran intimních míst dle toho, co píšu výše, asi také ne…

A tak jsou i normální kluci nebo muži, kteří by se dokázali na ženskou úspěšně namaskovat, protože jsou třeba menší postavy a jemnějších rysů. Ale ten můj první uváděný příklad byl prostě jasný. Navíc když šla až v “hluboké” dospělosti.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 08:19:39 xxx.xxx.147.163
zbynek:

Dobrý den, je někdo komu zásilka ještě nedorazila?

Zásilkovna byla zavřená, tak vlastně nevím. Zkusím zase v pondělí.

kometa
kometa správce
05.08.2023, 08:17:26 xxx.xxx.147.163
Doron:

Dneska asi v šest odpoledne jsem dostala do ruky  pigáro od vosy, píchla mě úplně bezdůvodně, potvora.

Neměla jsem na to skoro žádnou reakci. Ale teď, asi po osmi hodinách, mě začala ruka bolet takovou silnou tupou bolestí , cítím to hlavně v kloubech od ramena po prsty na rukou , žihadlo byl  těsně nad zápěstím.

Místo vpichu je hodně horký, ale ne jen trochu oteklý. 

Co to kurňa je? Nemáte někdo zkušenost prosím?

Vypadá na mírnou alergickou reakci. Upřímně, nevím, jestli bych plašila s pohotovostí. Ale úplně normální to není.

Já zažila pár žihadel od včel i vos, ale takhle to neprobíhalo. Maximálně bolest v místě vpichu.

kometa
kometa správce
04.08.2023, 20:15:07 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Plně vás chápu ale pokud jde o takovou lidskou bestii, je potřeba jeho jméno uvéct, zde je zdroj:

https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/utulek-psi-kocky-opustena-zvirata-tyrani-tendr-video-krumpac.A230731_739417_hradec-zpravy_tuu

Jméno uvést.

A kde jsou ta videa a zvukové záznamy? Proč mi článek zavání bulvárem? Zabíjet kočky krumpáčem? Technicky jak?

kometa
kometa správce
04.08.2023, 19:10:02 xxx.xxx.147.163
Naali:

Taky jsem to slyšela, ale zatím jsem potkala víc lidí co sbírají, než těch, co nesbírají. Akorát to tady není takové téma jako v ČR, lidi se nechlubí každým kouskem (jako já😄). Možná je to proto, že tady je těch hub opravdu hodně. Já je sbírám i na dvoře.

Před těmi 20 lety se, aspoň tedy v tom Švédsku, pořád řešila radioaktivita z Černobylu. Byla jsem tam na zájezdě a všichni jsme kulili oči, co v lese roste. A měli jsme skvělou večeři.🙂

kometa
kometa správce
04.08.2023, 19:04:27 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

U nás se narodil(a) holka, která měla zvenku mužské pohlavní orgány, vevnitř asi ženské, protože ji přeoperovali na holku, je to nejmíň 40let, že to bylo jednodušší. Pak se odstěhovali, asi jim bylo nepříjemné, že lidi tu ví, na vesnici zná každý každého. Neznala jsem je, byla jsem dítě, jen se o tom šeptalo. Proto jsem se toho dotkla. 

A to by mě zajímalo. Takže možná ten transsexualismus - varlata i vaječníky, mužské hormony začnou působit dřív - jako u těch telecích dvojčat. 

No nic, už se to nedozvíme.

kometa
kometa správce
04.08.2023, 19:00:51 xxx.xxx.147.163
Sardullah:

První fena NO bez PP…dostala jméno Sára, vlastně ani nevím, kdo s tím přišel, jestli manžel nebo já, ale bylo to první jméno, které bylo navrhnuto a souhlas.

Druhý pes byl afgán…Lulumba ze Zličínských luk…tomu jsme defakto nechali jméno z PP…oslovovali jsme ho Lumbo, ale časem spíše Lupínku, Lupíčku a nebo Pupíčku.

Pak přišla berbeří dvojčata a tam to byl docela boj…fenka nakonec dostala jméno stejné jako naše ovčanda…Sára. Jako ona byla ďábel od malička a tak nejdřív, kdež se mě manžel zeptal, jaký bych jí dala jméno, tak jsem rovnou řekla El chupa cabra, prý jsem blbá a pak přišel do místnosti syn a manžel se ho ptal, jaký by dal čubině jméno a on hned nezávisle na mně a bez předchozí domluvy řekl El chupa cabra…no tak jsme byli blbí oba. A u psa po dlouhých diskuzích vyhrálo jméno Jack…zbytečně, stejně jsme mu celý život říkali Mimi, Mimiňo, Mimíšku, Mimule nebo eventuelně Jácíčku a pak nějak poslední půlrok před tím než odešel za duhový most jsme plynule přešli z miminka přešli na oslovení “Dědečku”.

Další do naší rodiny přišla pyrenejka…Gaelin z Jizerského pekla…Sáru už manžel nechtěl, tak jsem navrhla jméno Terezka, Teri a pár dní jí to jméno vydrželo, ale pak začal manžel brblat, že nechce, aby se jmenovala stejně jako opice dle filmu Terezu bych kvůli žádné holce neopustil a navrhl jméno Gina a tak teda máme Ginuš. Zpětně mě mrzí, že jsem úplně zapomněla v tu chvíli na jméno Kira…to se mi moc líbí. Zvažovala jsem i jméno Freya, ale tak nějak to nesedělo k té bílé chundelaté kuličce. Za to teď, když jí tak pozoruju, tak by k ní páslo jméno Lady, protože ona je prostě madam. Když se na ní zlobím, tak jí říkám Gino Gaelíno.

No a pak přišla kavkazanda a tam už jsme opravdu měli seznam jmen a jen zkoušeli, jak to jméno bude znít jako zdrobnělina a aby to neznělo podobně jako Ginuška. Takže třeba Gira, Kira a pod. nepřipadala v úvahu, protože Giruška a Ginuška zní podobně, tak aby se to holkám nepletlo. A tak holka dostala jméno Jessie…Jessinka.

No a poslední naše psí mimčo jsme si přivezli se jménem v PP “C-Point”, tak to jsme fakty nechtěli. Mě se moc líbí psí jméno Targo…ale zase k tomu malýmu truhlíčkovi se to nehodilo.  Tam bylo jasný, že to bude nějaký lidský jméno…Kubíček, Matýsek   apod…no a vyhrál to teda Matýsek, Matěj, Matějíček.  Náš Mates byl chovatelčino protežé, resp. oblíbenec jejího syna a pracovně mu říkali Blackísku, Black, tak jsem měla takovej návrh, abychom mu to jméno prostě nechali, ale manžel nechtěl, že už je to prostě Matějíček. A tak mu teď doma zpíváme “Matěji, Matěji, proč tě holky nechtějí a tak štěkám jako hrom, ať je holek milion.” 

Pro psa se mi líbí i jméno Hagrid, ale tak nějak si neumím představit, že bych takhle volala na psa a navíc, jak bych mu normálně říkala, že?? Hagrídečku?? No to je blbost.

Jako fakty obdivuju lidi, kteří dokážou dát štěňátku nějaký drsňácký cool jméno a fakty jim závidím,  já bych taky ráda, ale nějak si furt kupuju roztomiloučká štěňátka a čím je to roztomilejší, tak tím infantilnější a zdrobnělinkovanější jména mě napadají.

Zatímco každý druhý čivavák se jmenuje Rambo a nebo Rocky, tak já jdu se svým Matějíčkem a potkáme jiného mladého berňuchu a jeho majitelka říká “Jééé, taky máte berňáčka, jakpak se jmenuje?” a já říkám “Matýsek” a ona na to “Ten náš je Cipísek”…takže asi tak…

Zde přispívající aluska (jezevčíci) má taky Cipíska - koně, 750 kg? Alčo, když tak mě oprav.🙂

kometa
kometa správce
04.08.2023, 18:54:20 xxx.xxx.147.163
Naali:

Nooo, my bydlíme trošku dál. Za sedmero horami, sedmero řekami, tisíci jezery a  jedním polárním kruhem, ve finském Laponsku. U vás zase rostou jiné dobrůtky, například třešně, meruňky, švestky, hrozny… 🙃

Tak to je ono! A jak moc se u vás obecně houby sbírají? Mám na mysli, že v severských zemích to není zvykem tak jako u nás. Aspoň před 20 lety tomu tak ve Švédsku bylo.

kometa
kometa správce
04.08.2023, 17:31:15 xxx.xxx.147.163
kometa:

Narodit se s obojím pohlavím nejde. Přesněji řečeno - jsou případy, kdy je jedinec XY, má varlata, ale vývodné pohlavní cesty na testosteron nereagují. Ženskými hormony se dá vývoj doupravit (protože samičí cestou to jde samospádem) - takže dotyčná bude mít všechno, co má žena mít, jenom nebude plodná.

Bodlinka měla na mysli jedince, kteří se nechali přeoperovat v dospělosti, když už je pohlaví vyvinuto. A tam to prostě nebude nikdy dokonalé.

Znám oba případy - muž přeoperovaný na ženu, někdy po čtyřicítce. Prostě je to na něm (ní) vidět - vysoká, ruce jak lopaty, rysy v obličeji, byť nalíčená… Ano, hlas upravili, ale ten zbytek prostě ne. Ale je to hodný člověk a mně nevadí. Ona je spokojená. Jak to má v intimním životě, samozřejmě netuším. Jednou jsem se potkala s jejím přítelem, byl divný.

A dívka přeoperovaná na muže. Paradoxně si poté našel přítele. Opět netuším, jak jim to fungovalo (ale myslím, že je na tom bývalý muž s pseudovaginou lépe než bývalá žena s pseudopenisem). A co jsme slyšeli od bývalých spolužáků, tak operace po dvou letech začal litovat.

Doplnění.

Nevím, jak často se u lidí vyskytuje transsexualismus. Myslím vrozený, kdy má jedinec varlata i vaječníky. A jak by se řešil.  Viděla jsem jednou u kozla. A dvakrát freemartinismus u krávy - tam je jiná příčina, ale mechanismus stejný.

Výsledkem je babochlap.

kometa
kometa správce
04.08.2023, 16:59:03 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ne,ale podle stylu psaní si tipuji že se jedná o zadavatelu  dalšího tématu o koňácích. Úplně chápu její nadšení a radost, člověk byl na tom před lety stejně, bohužel, všechno chce svůj čas.

Může být. Blbý je, že naprostý začátečník těžko posoudí kvality trenéra. A ustájení. Ale to už není náš problém.

kometa
kometa správce
04.08.2023, 16:36:54 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Zadavatelka vypadá, že je rozhodnutá. Viděla jsem párkrát ty konce, ale aspoň má mít trenéra. Snad bude kvalitní, pro dobro její i toho koně.

Já teda nevyčetla, že je zadavatelka rozhodnutá pro koupi vlastního koně.

kometa
kometa správce
04.08.2023, 16:32:55 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Aby si zadavatelka koně nekupovala sama, ale aby při výběru koně sebou měla zkušeného člověka, který je schopen koně posoudit po všech stranách. 

Člověk, který se ptá, jak má rozejít koně = nic neumí, si přece nebude kupovat vlastního koně, ne? 

Nejdřív je třeba se něco naučit, vyzkoušet pár (ideálně desítek) různých koní a až pak se rozhodnout, jaký typ mi vyhovuje.

kometa
kometa správce
04.08.2023, 16:25:30 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Bodlinko nevím, kolik jste takových viděla, já se přiznám, že žádnou, žádného, přesto je neuctivé takto mluvit o lidech, kteří se například narodili s obojím pohlavím a rodiče byli nuceni si vybrat…

Při dnešních možnostech si myslím, že už není takový problém ,,vymodelovat"cokoliv. Pokud to není nějaký matlal doktor. A hlavně…nikdo to tam dole jaksi nemáme úplně stejné, odchylky jsou tam poměrně velké, dále se mění u rodících, že áno. 

Narodit se s obojím pohlavím nejde. Přesněji řečeno - jsou případy, kdy je jedinec XY, má varlata, ale vývodné pohlavní cesty na testosteron nereagují. Ženskými hormony se dá vývoj doupravit (protože samičí cestou to jde samospádem) - takže dotyčná bude mít všechno, co má žena mít, jenom nebude plodná.

Bodlinka měla na mysli jedince, kteří se nechali přeoperovat v dospělosti, když už je pohlaví vyvinuto. A tam to prostě nebude nikdy dokonalé.

Znám oba případy - muž přeoperovaný na ženu, někdy po čtyřicítce. Prostě je to na něm (ní) vidět - vysoká, ruce jak lopaty, rysy v obličeji, byť nalíčená… Ano, hlas upravili, ale ten zbytek prostě ne. Ale je to hodný člověk a mně nevadí. Ona je spokojená. Jak to má v intimním životě, samozřejmě netuším. Jednou jsem se potkala s jejím přítelem, byl divný.

A dívka přeoperovaná na muže. Paradoxně si poté našel přítele. Opět netuším, jak jim to fungovalo (ale myslím, že je na tom bývalý muž s pseudovaginou lépe než bývalá žena s pseudopenisem). A co jsme slyšeli od bývalých spolužáků, tak operace po dvou letech začal litovat.

kometa
kometa správce
04.08.2023, 16:07:25 xxx.xxx.147.163
efe:

A kdo hříbě dohlásí s rizikem postihu za černou plemenitbu?

Celé je to divné… Soused si koupil a já se ptám. To je takové to klasické - mám kamaráda a ten má problém.

Tak jako tak to není jednoduchá situace - místo jednoho koně bude mít možná dva + teda ty papíry.

kometa
kometa správce
04.08.2023, 16:01:32 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Počkejte si na trenéra. Nemá cenu se něco nabiflovat a pak se zase přeučovat jinak. Asi budete jezdit Anglii, to je všechno stejné, ale teď si jen zbytečně matete hlavu. Pokud chcete svého koně, tak se soustřeďte hlavně na vhodný výběr a hlavně, ať ho Vám na míru provede třeba ta trenérka.

Začátečník a hned vlastní kůň nepovažuji za dobrý nápad.

Co myslíte formulací - ať vám ho na míru provede trenérka?

kometa
kometa správce
04.08.2023, 15:57:56 xxx.xxx.147.163
Naali:

Dnes jsme si daly krátkou deštivou procházku a nasbíraly houbičky k obědu. Musím sebrat každý, i když je jasné, že je sežraný, protože ona má děsnou radost, že našla to co hledám já, a když ho neseberu tak dělá psí oči 😊.

Obrázek

Kde bydlíte? To není fér! Já vyrazila dneska do lesa a našla jsem jedinou houbu a to ještě nejedlou.☹️

kometa
kometa správce
04.08.2023, 15:51:20 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý den,

prosím o radu. Před 31 dny jsem nechala připustit králíky (Kastorex) vše proběhlo v pořádku i králice se chovala po celou dobu v pořádku i s krmením ale včera ráno najednou bylo v králíkárně plno krve ale žádný králíček. Nevím zda mohla králice vše sežrat nebo a to bych opravdu měla strach, aby nezůstlo v králici nějaké mrtvé mladě. Nemáte s tím prosím někdo zkušenosti jak dál postupovat?Králice má docela velkou nadváhu a přestáva žrát tak nevím zda je možné, že na to má vliv její váha?Děkuji za radu.

Viz ančovička. Mám-li pochybnosti, veterinář. Tlustá samice, která po porodu nežere… Doma nepoznáte, jestli v ní nezůstalo mládě. 

kometa
kometa správce
04.08.2023, 15:48:26 xxx.xxx.147.163
Jana:

A, tak to je opravdu nedorozumění, znám pojem “vodič” právě jen pro osobu co koně vede ze země, příp. ze sedla jiného koně. Že se to může použít i ve smyslu "ten co vede skupinu jezdců” je pro mě novinka. 

Doprovod na vyjížďce beru jako samozřejmost. Kdo by pustil své koně samotné s cizími lidmi? Kdyby ano dost by mě to varovalo, jestli je v té stáji vše vpořádku 🙂.

Tak jsme se dobraly k témuž.