03.08.2023, 16:48:10 xxx.xxx.147.163
Anonymní:dobrý den, jak často měníte v akváriu komplet vodu při čištění? Děláte to tak, že třeba třetinu vody uberete a přidáte čistou? Jak často? Děkuji.
Jednou za 3 týdny cca třetinu. Komplet nikdy.
Anonymní:dobrý den, jak často měníte v akváriu komplet vodu při čištění? Děláte to tak, že třeba třetinu vody uberete a přidáte čistou? Jak často? Děkuji.
Jednou za 3 týdny cca třetinu. Komplet nikdy.
jbb:Začátečníci si opravdu nemají kupovat koně. Leda dřevěného, houpacího.
Pokud je vaše kamarádka i váš otec skutečně rozumný koňák, tak už vám sami výše uvedené řekli. Pokud vám toto neřekli, bohužel se nejedná o rozumné koňáky.
Popravdě řečeno vůbec té motivaci honem honem vlastní kůň nerozumím. Když budete začínat s vodním lyžováním, taky si jako první koupíte tažný člun?
A na Vaši otázku… Na základ bezpecneho ježdění možná stačí 100 hodin, ale na vlastnictví koně je i 1000 málo. Prvního koně jsme koupili po šesti letech ježdění a bylo to dost náročné pro nás i pro něj.
To mě taky napadlo. Pokud jsou kamarádka i otec co k čemu (a jestli vůbec existují), tak by tuhle myšlenku rychle rozmluvili.
list:Tak naleštěná koule, křišťálová, to jistí 😉
To bude ono. Ještě jsem si ji nepořídila.
Zakari:Ahoj, mohli byste mi napsat jaký je váš denní režim u koně. Kdy krmíte, kdy ho čistíte, kdy místujete. Nemyslím přesný čas, ale spíš jak to navazuje. Jestli dřív místujete a pak krmíte nebo naopak nebo současně( kůň žere a vy místujete). Děkuji, Zakari
U nás. Ráno se přikoplo seno nachystané od večera (kdyby přes noc sežrali), pak jádro. Potom do výběhu. pak moje snídaně a kydání. Čistilo se před ježděním.
Přes léto obráceně - koně ve výběhu přes noc, takže se začalo kydáním boxů. Pak se přivedli, dostali kyblíček a čekali na ježdění.
Anonymní:Děkuji, no asi jo. My si právě říkáme když tam bude mít říznutí a zažito nebo jak se ta kastrace dělá, jestli tam nebude po zákroku to vypadat podobně jako vulva.
Ne, nebude. I u kastrovaného kocoura je ten původní “pytlík” vidět. A pod ním dírka pro penis. Vulva je blíž řitnímu otvoru. Obrázků je plný internet.
Anonymní:prosím vás čím mám krmit domácí nosnice když nechci používat krmné směsi ale jen statková krmiva. Mám jim přisypávat nějaké vitamíny nebo čím krmíte? děkuji.
Viz předchozí vlákna - mám slepice a žerou mi vejce. Co mám dělat?
Existují i bio směsi (vím od přispěvatele list).
Jiné řešení není. Ve statkových krmivech budou chybět živočišné bílkoviny. A ty ničím nenahradíte.
Buggyra:kometa: odpovídám na poznámku z diskuse “on je hodnej, on vám nic neudělá” (nebo tak nějak). Ať se to tam ještě víc neplevelí. Takže k tlapičkám od kocoura, srnci a kuně:
U nás srnky vědí, že jsou jen krapítek od pozvánky na karbanátek.
Zato prasata jsou odrzlá, a jsem vskutku vděčná, že mám brambořiště celkem zabezpečené, neb bych se nerada dočkala chvíle, kdy mi tam zaúřadují (ještě navíc k úřadující srně a úřadujícímu hryzci). Příští rok pěkně navýším plot kolem políčka na 2,5 metru (zatím je metr a půl) a srny se zbavím. Ale co s hryzcem… leda brát s sebou odpoledne Kocoura na sběr klíšťat a hryzců 🙂 Políčko bude obšancované, takže když přes něj přehodím ještě síť proti ptactvu, mohlo by to Kocourovi přijít dostatečně interiérové, aby nezmehnul, a pěkně hlídal.
Prozatím hryzcovi asi do chodbičky pustím voděnku, zase na druhou stranu je fajn, že ta chodba vede od vodárny až na políčko, protože se mi to pěkně zaleje 🙂 Brambory by potřebovaly poskočit…
Tlapičky od kocoura nevadí. Srnec o guláši očividně neslyšel. Ad ohryzané kabely automechanik doporučil spešl spray.
Buggyra:A to já zase doktorům věřím, ale po zkušenostech z okolí nevěřím, že udělají důkladnou diagnostiku. Jakože když už něco najdou, tak léčí, a člověk se domůže i účinných terapií, když hodně hejká, tomu věřím. Ale já se naučila hodně hejkat už při požadavcích na vyšetření, a nějakým doktorským “to má ve vašem věku každý, s tím už nic neuděláte” se nenechám opít, a vyžaduji důkladnou diagnostiku dle vlastního přesvědčení. A když mi řeknou, že to pojišťovna nehradí, si to zaplatím klidně sama, a když řeknou, že nejbližší volný termín je v Salzburgu, tak si tam klidně dojedu.
A proto mám ty kamarádky veterinářky.🙂
Bobca:ahá..tenší..Já tam šla zkrz problémy s vyprazdňováním..a na ty srůsty vlastně přišli až při té hi(y)sterektomii,tak jsem byla o 2 hodiny dýl pod narkózou,aby mi je šetrně rozdělali…a od té doby mám klid…🙂
Hystera = děloha. S tvrdým.🙂
lesnizinka:Uf, to jsem tu zase jenom já?!? A dlouho tu nebyl ani Kouťák😟
Nakonec jsem zvládla jeden z živých plotů.. ješt+ m+ čekají dva😕 Zítra to vypadá, že bych se mohla pustit do druhého(dle předpovědi) ale otázkou je, jestli ještě po dnešku zvednu ruce🙄 Nasr… jsem se po polovině práce, kdy jse měla boky a čekal mě vrch, s plotostřihem na tyči, což je právě hrozně těžké, bolí mě pak ramena a hlavně zápěstí. Tak ho dotáhnu, že už jen shora a ono to začne vyloženě pižlat…je tupý! Je to teď celkem hnusně oškubané, roztřepené. Netuším co s tím, jak a kde to nabrousit. Hlavně musím stříhat a nemám čas, to někam nosit🙄%, ale musí si to jít ještě potvrdit na ultrazvuk.
Mé ,,oblíbené" medicínské téma. Byl tu kámoš. Nedávno měl ženu v nemocnici, nějakou střevní hrůzu měla, to jak jsme měli všichni, jedna paní od nás z vesnice dokonce pár dní v umělém spánku, byla na tom moc zle. Teď tu jeho ženu poslali na kolonoskopii, pro jistotu, aby to nebylo něco horšího. A světe div se…našli jí, že to na 90% bude crohnova choroba. Doteď neměla sebemenší střevní problémy a je jí 50+ Takže koukám, že už to přišlo i do humánní medicíny…diagnostikujou vám cokoliv, stačí přijít a hned vám něco najdou. Nevěřím tomu ani omylem. Jestli někdo má crohna, tak na těch 90% já, ale to, že ho má ona, tomu neuvěřím, i kdyby jí ho 100x potvrdili, stejně jako nikdy neuvěřím, že psi mají alergii na x druhů mas. A druhá věc, co je naprosto mimo: musíte jít na mamograf, protože jen ten vám zachrání život. Dostane výsledek, že tam něco je, ale musí se to poptvrdit na levném a bezpečném ultrazvuku. Ona to má stejně. Z kolonoskopie, na které bolestí řvala tak, že muž utekl z čekárny(ale všude vám budou tvrdit, že vyšetření je celkem na pohodu, ha, ha) dostala tedy to, že je to crohn na 90%, ale musí si to ještě jít potvrdit na ultrazvuk. Může mi někdo vysvětlit…takto se šetří peníze???😠 Doporučila bych vládě po reformě důchodů, naběhnout na reformu zdravotnictví, respective zdravotních pojišťoven, protože to je černá díra na miliardy, tunel pod Lamanšským je proti tomu žížala👎
U mě kolonoskopie naprosto v pohodě. Ano, byl tam jeden, dva nepříjemné momenty - zdůrazňuji, nepříjemné - protože proběhla kvalitní analgézie. Až jsem si říkala, že jsem si nemusela zajistit odvoz domů, protože bych to zvládla i MHD.
Korelka:Ahoj, mám kočku starou jeden rok. Od šestého měsíce mívá říji. Vždy pak začne třetí den říje značkovat. Dá se s tím něco dělat?
Ano. Vykastrovat. Jinak se časem objeví i zdravotní problémy.
Evka:Vyjíždky bez vodice delaji pouze po vyzkouseni na jizdarne ;)
Jakože pustí člověka ven samotného?
Buggyra:Zase nemají řidiči opatlaná skla od dětských prstíčků za sychravých zimních dnů, kdy jsme si krátili čas dýcháním na okno a kreslením pičurek 🙂
A to já mám. Od tlapiček sousedovic kocoura. Nevím, proč si na mě ta zvířata zasedla. Srnec mi rozbil brzdové světlo (škoda 3 650 Kč), kuna okousala kabely (2 500 Kč).
Anonymní:Ano bude zatím sám dva roky a pak chceme dalšího koně teď si to zatím dovolit nemůžeme.
Takže, viz výše. Koně do samoty NE! Za pár měsíců tady budete psát, že utíká, kouše, kope, shazuje. Vždyť o koních nevíte ani to nejzákladnější.
Když si nemůžu něco dovolit, tak si to nepořídím. Už vůbec ne živého tvora.
efe:A hlavně jen velmi málo koní ustojí denní ježdění pod začátečníkem (i pod pokročilým).
Ono upřímně, už jsem za těch pár desítek let u koní viděla, jak to většinou dopadá. Nejdřív se jezdí každý den, pak dvakrát týdně, pak dvakrát do měsíce a nakonec se kůň prodá. Protože, aby stál za peníze ve výběhu… Když můžu chodit na diskotéky a za klukama…
evcusik:Mno, nám to jasné je. V praxi se s tou jasností tak moc nesetkávám 😀
A tady si to může zadavatelka přečíst, že to není sranda. Třeba jí to pomůže. Nebo někomu jinému.
evcusik:taky je mylné se domnívat, že kůň učitel roky zůstane tím hodným, ochotným, dobře reagujícím koníkem, pokud jej v tomto nebude zkušený člověk semtam udržovat 👍
Však to je jasné. Já si dvakrát týdně platila trenéra, aby koník zůstal tím hodným a spolupracujícím.
raven_kix:Už bych to raději neřešil. I když nejsou vždy podané, tak jak by mohly být, tak si z většiny kritických příspěvků i něco vezmu. Minimálně mi vždy dodají další motivaci web zlepšovat 🙂.
A co ten chat? Jdu tam preventivně, kdybyste někdo chtěli, pojďte taky zkusit. Už jsem psal minule a byl jsem tam do půlnoci sám 😀.
Já jsem stará konzerva, chat nepotřebuji. Ani FB mě neoslovil. Ale určitě tu budou jiní, kteří ocení.
XY.:Jo mob korekce jsi prohrála ještě že tu lidi jsou všímavý né vimazaný ale vimazlený.
Jenže vymazlený se taky píše s Y.
franišek09:Trichomoniáza přeléčit metrozolem
A to jste poznal jak?