Odpověď na příspěvek uživatele Maruše z 20.10.2023, 11:07:29
Soused neví to, co většina dětí z mateřské školky. Že se mladí zajíci neberou domů a nepiplají sunarem. A ani se mi nechce moc věřit, že jako laik trefil jeho správnou koncentraci.
Fakt to vzdajte, vôbec neviete, čo píšete. Posledná kvalifikácia sa bežala 2.9. a Lukáš sadol prvýkrát do dostihu 10.9. Zranený bol od dubna. Áno, obbhájcu by nesedlal (isto ste všimli, že na ňom nesedel ani nikto ďalší z lokálnej jazdeckej špičky, ale vy viete lepšie, z akého dôvodu), pretože jeho ZAMESTNÁVATEĽ mal v dostihu koňa.
Opravdu je - byla důvodem nerozmnožování starost o planetu a přesvědčení, že bez lidstva jí bude líp? Nebo to je - byl jiný důvod a do tohoto, rádoby ušlechtilého důvodu, jste si ho zabalily až později, když je jasné, že už k rozmnožování nedojde?
Nic se nevyrovná tomu, když vidíte, že váš život pokračuje ve vašich dětech a vnoučatech.
Důvod jednoduchý a obehraný - nenašla jsem toho pravého. A má touha po dětech nebyla zase tak silná, abych zvolila kariéru svobodné matky.
Hezky den , přivezli jsme si před pár dny mladou andulku. Máme doma velký prostor s velkým prosklením bez záclon(pasivní dům). Je riziko ,že andulka po vypusteni narazí do okna a ublíží si?
A proč myslíte, že se na velké skleněné plochy dávají různé polepy?
Pominu-li, že andulka je společenský tvor a o samotě nebude spokojená.
Já musim, já musim, já musim, takže se omlouvám, nikdo si mě nevšímejte, ale prostě musim tady si vykřiknout do tmy. A tak to napíšu tady, protože bych asi jinak…. nevim no. Lidi jsou fakž už hrozný. Baba si koupí andulku (viz téma o papoušcích) a až poté se ptá, ešivá jako nevadí, že mají velkoskla bez záclon a ešivá hrozí, že tam do toho ta andulka narazí, do toho skla. Ona tazatelka je tak mozkově hluboko v mínusu, ženeví, proč se jako dávají venku na plochy ty siluety dravců - A je fučik, že to moc nepomáhá, to není podstatný, důležitý je, že snad každej jouda ví, že by to mělo odradit ptactvo od pohybu směrem k tomu sklu, který ptáci prostě nejsou schopní zaregistrovat. Doma platí něco jinýho, než venku? Ach bože, kam se vystěhovala lidská inteligence? K mravencům?
Omlouvám se že kradu cizí vlákno, ale snad je to k tématu: trochu mne mate že ji všude označují jako “omračovací pistole”, s tím že se poté králík podřízne a vykrví.
Chci ji koupit na svého zakrslého, nemíním ho vykrvovat a jíst. Chci ji pro případ že by se trápil a nebylo mu pomoci (rád bych se vyhnul smrtící injekci u veterináře, nesnáším něco “otrávit”). A samozřejmě doufám že to (ještě dlouho) nenastane, mám tu ušatou potvůrku moc rád.
Tj. dotaz - zabije ta pistole králíka? 100%?
Ale to přece není “otrávit”. Já bych měla větší obavy z té pistole - že ji špatně použiji a zvíře se bude trápit. + navíc to vykrvení. Dobrý vet to zvládne mnohem elegantněji. A někteří jsou ochotni dojet i domů, aby se předešlo zbytečnému stresu.
Dobrý den, setkal se někdo z vás koňáků s prodejem nebo koupí koně na splátky? Je to běžná praxe nebo lepší nedělat? Mám možnost prodat koně, ale bylo mi nabídnuto že z finančích důvodů by to šlo jenom na splátky. Nějaká smlouva je asi samozřejmostí.
Viz výše. NIKDY. Pokud člověk nemá peníze na koupi koně, nebude je mít ani na adekvátní péči o něj.
Vy jste tady všechny jak koukám mlaďounké,já bohužel pamatuju ještě ten kynologický pravěk u nás. Takže i ten dalmatinní boom .Můj vet. vždy říkal,že ty nemoci jsou daň za krásu.
Já už ne.🙂Dalmatiní boom si pamatuji taky. Jak se tehdy říkávalo, že jsou blbí a neposlouchají. Až pak se začalo přicházet na to, že neslyší.
Jako já tohle jedu taky, ale evidentně neúspěšně. Miluje motat mi osmičky kolem kotníků a já ho prostě nevidím neslyším a pokud si neuvědomím, že bych měla šoupat nohama - což se snažím aspoň v momentech , kdy nesu jídlo, takže pak postupuju s talířem polívky, jako 105 letá babička šouravým krokem, kdy hrozí, že polívka vystydne 😀
Já šourám taky. Doma zbytečně nesvítím - stačí mi světlo od TV + svíčky. Ale černý kocour na podlaze je za těchto okolností vidět blbě.