02.10.2025, 19:19:50 xxx.xxx.147.163
Edit - naše 30letá huculka vypadá úplně stejně.
Edit - naše 30letá huculka vypadá úplně stejně.
Nevím, kolik ji bylo, ale před 35 lety ještě tzv. nutka fungovala. A byl i nucený výsek.
Tenkrát taky byly mnohem početnější chovy hospodářských zvířat než jsou dnes. Vidím ve svém okolí, kolik kravínů a prasečáků zmizelo. A chovalo se i víc koz a ovcí.
Kdybych nechodila sem, tak o takové paní vůbec nevím. A takových jedinců je určitě víc.
snad pomohly i jen nějaké vložky do bot
Já si je nechala udělat a musela je z bot zase vyhodit, protože jsem v nich nemohla vydržet ani na kole. Natož v nich chodit.
podpatky jsem nosila snad někdy za svobodna.
Já jednou do roka - na maturitním plese. A stejně mám už po operaci. Prostě ploché nohy, co si pamatuji + špatná záda (všechno souvisí se vším).
zřejmě z Hucul clubu Praha.
Co znamená slovo zřejmě? Nevíte to jistě? Pak váš příspěvek hraničí s pomluvou.
Zvířata, která byla nutně a neplánovaně poražena - třeba zlomená noha.
aniž by znala příčinu nebo měla dobrozdání veterináře,
Starý a dušný kůň. Když jsem ho poprvé viděla, tak mě hned napadlo - proboha, proč si takovou trosku vůbec kupoovala? Jenom stál ve výběhu, hlavu dole a pumpoval - na výuku budoucích veterinářů dobrý. Za týden jsem byla u toho, jak ho nakládali. Mrtvého. Jestli bylo i nějaké dobrozdání od ošetřujícího veta, netuším.
rapotačka:Mám dojem, že je stříleli.
To by bylo v pořádku.
Kočky jsou velký hmyzožrouti.
To jo, mladší zatím mouchy chytá. Ale vím, že s věkem ho nadšení přejde.
Tady chodí lidi od zvířat a ti se hned tak nesloží. Však je to realita. A vegetariánů tu asi moc nemáme.
zřejmě to povolený je….
V článku nepíšou, jakým způsobem ji utratili. Jestli “chemicky” nebo zastřelením. V prvním případě mi to zkrmení nepřijde jako dobrý nápad.
Když jsem nabízela koně do ZOO
Asi jak která Zoo to bere tak komisně. Kamarádka svého uynulého koně nabídla a byl využit.
Jak vlastně ta vajíčka vypadají? Jako rýže?
Kdysi dávno se mi podařilo stáhnout foto pro výuku, ale nemůžu ho zaboha najít. Ani vygůglit. Ale pamatuji si - byly to takové bílé nálepy na chlupech, určitě menší než rýže a placatější. Na bělouších by to moc vidět nebylo-
pes se hmyzu panicky bojí.
Mladší kocour to má naopak jako hračku. To kolikrát pokoutníka i zachraňuji. Chroustky na balkóně mu nechávám k dispozici.
Ariska:Tak tomu nerozumím, kácí se o 106 a nevšimla jsem si, že by vysazovali nové stromy (pozorování několik let). A že bych někdy viděla, že se hlídají třeba hnízda, to teda ne.
Tak to já vysazování stromů pozoruji. Svého času jsem si touhle aktivitou i přivydělávala.
Věřím vám.
dělat to na jeden konkrétní druh.
Proč na konkrétní druh? Pohlavní cyklus u samic je přece na stejném principu. Tak je jedno, jestli je to druh domácí nebo divoký.
Utrácení přebytečných mláďat mi smysl dává. V přírodě taky nepřežijí všechna, to je pravda.
acher:Pokud králíka dobře trefíte, vyteče krev nosem a ušima.
A to opravdu stačí? Nějak si to neumím představit. Bála bych se, že se srazí dřív, než vyteče dostatečné množství. Co jsem kdy viděla, nejen u králíka, tak se prořízla hrdelní žíla.
Nejsem právník, takže nevím, nakolik je “směroplatný” email nebo SMS. Baba může vždycky říct, že ona nic, ona muzikant. Že NĚKDO zneužil její počítač nebo mobil.