Odpověď na příspěvek uživatele K.V. z 10.08.2025, 11:26:57
Fenka má rozhozenou iontovou vazbu a v krvi málo draslíku.
No, vaše informace jsou trochu kusé - číslo 23 se týká čeho? Rozhozená iontová vazba - co si pod tím máme představit? Málo draslíku - nenapadá mě, jak to souvisí s pyometrou.
Ale k věci - slyším prvně, že k operaci pyometry je potřeba dárce krve. Ad komplikace - každá narkóza je potencionální riziko. Bezpečnější je inhalační.
Co se týče preventivní kastrace - viz výše. Rozhodně počkat do minimálně dvou let věku feny.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 10.08.2025, 10:04:28
Myslím, že ne. Všichni naši obojživelníci (a plazi) jsou chráněni a nemůže je doma chovat jenom tak někdo. Co vím, tak to můžou jenom zoologické zahrady a podobné instituce.
Můžete si jenom přát a doufat, že zrovna u vás se dotyčná ubytuje.
Třeba ji tam už máte a nevíte o tom. Rosničky jsou spíš slyšet než vidět.
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 10.08.2025, 09:34:28
Závody v Písku - holčina, 12, 13 let upadla za překážkou pod koně, ten už nemohl nic udělat a přeběhl po ní. Měla samozřejmě vestu, ale snad ji trefil pod bradu, zvednout se nemohla - běželi k ní okamžitě všichni, zdravotnice i rodiče a za pár minut tam byla záchranka.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.08.2025, 15:16:47
jsou to většinou bláboly
Bohužel. Slavná AI mi opakovaně tvrdila, že mula je kříženec oslice a koňského hřebce.
A v jednom článku (už jsem psala vedle) jsem se dozvěděla, že muly můžou být hobby mazlata. A že je ohrožuje odlesňování, takže už jsou oblasti, kde je chrání před vyhynutím.😲Já teda nevím, ale má-li jakýkoliv druh přežít, tak se musí mj. rozmnožovat, ne?