Jinak já mám asi na místní poměry alternativní přístup ke granulím😀
Jsem z pravověrné “starobylé” myslivecké rodiny (rozuměj po x generací😀). Každý pes, co moje paměť sahá, byl u nás piplán na vařené stravě, a to různé kombinace masa/rýže/těstovin/zeleniny. No a granule se staly časem jakýmsi doplňkem. “Na dojedení”. Jjediný pes tímto netrpí nedostatkem prvků, přežíráním se, tloušťkou, zbytečným žebráním a kradením jídla. Čili vařím (Nebo kvalitně konzervuju) a vždy vyberu pytel kvalitního něčeho.
Tož tak.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
anekapace z 26.03.2025, 21:06:26
Gratuluju!
Btw. koně s hvězdou jsou nejmoudřejší.
Ariska: Tak tohle je typický pripad, co mi zde vadi. Prijde někdo neznalý místních poměrů, slušně se zepta a jeho otázka je ignorována.
Přitom: sekce psí, téma granule. A zase se tlachá.
A já zase moc nechápu Vás, prostě to ostatním nepřijde zajímavé nebo to přehlídli.
Naprosto upřímně - tahle diskuze je Boží. Lidi se tu k sobě chovají víceméně slušně, většinou se snaží v rámci možností pomoci. Dokonce se tu i něco dozvíte a pokud sem chodíte dýl, dokážete už i odhadnout, od koho ta odpověď je, jelikož i přes nicky to tu není neosobní a víte, kdo je třeba chovatel nebo vet nebo něco.
A skoro se tu nehejtuje a neútočí, třeba jako na úplně všech jinejch sockách.
Co chcete víc?
»
Horsana z 26.03.2025, 13:59:45
U nás jede takovej trochu alternativní projekt “Žít lehce”, jsou to rozhovory s lidmi, kteří umějí žít po svém, většinou malilinko mimo systém (nebo úplně 😀). Měli by s Vámi taky nějaký udělat, jde z vás neskutečná moudrost a hlavně všehomír 💛
Posledních pár let zjišťuji, že lidi mají obrovský problém najít si tu svoji životní polohu, to svoje místečko, které jim dělá dobře, jelikož pořád mají pocit, že by něco měli. Dát na rodinu, konvence, honit kariéru, vydělávat prachy. A při tom to nejdůležitější je být v pohodě sám se sebou (jakkoli, to je hrozně individuální), bez toho nelze dlouhodobě šťastně fungovat.
Jinak ten pohled na koně chápu. Do sedla se dostanu max 3x týdně, ale u koně jsem denně nebo skoro denně. Mně prostě totálně uklidňuje to jejich chroupání čehokoli 😀 atp., myslím, že nemusím rozvádět, kdo tomu propadl, tak ví, prostě ta jejich energie je totálně nenahraditelná.
»
Horsana z 25.03.2025, 13:34:59
neee, my jedeme až v srpnu 🙂
»
Horsana z 25.03.2025, 12:03:04
Já jsem vegetarián. Ale ostatní ne a určitě se Vám ozvu, třeba najdeme společný prostor ❤️
»
Horsana z 25.03.2025, 11:55:59
max týden, někdy v augustě.
šmarja, už mluvím jako Vy 😀
Už na to mrkám, ono je to celý koukám must see.
A asi to totálně naplňuje jedno z mých “gilty pležr”, a to jest strávit na vejletě čas někde, kde ho moc jiných lidí netráví 😀
»
Horsana z 25.03.2025, 11:42:48
Super, tak já se Vám pak ozvu pro více infošek 🙂
»
Horsana z 25.03.2025, 11:36:29
Byla jsem na to nalákána jako na nejzapadlejší úsek Stezky hrdinů SNP…jsem fakt zvědavá 🤩
Hříboš je bombovej.
»
Arbora z 25.03.2025, 10:33:42
Jasně no. Jako nejsme vetkdokoli, takže se asi jen za SK modlím, aby to mělo co nejméně obětí.
Horsano, letos asi Volovské vrchy, to je tam někde u Vás ne? 😀
No….ale pokud vím, tak kůň může být přenašeč a prostě existuje řada zařízení, kde jsou chováni koně i krávy v jednom areálu? Možná proto ? Nevím, polemizuji.
Já myslim, že tohle je těžký. Zas kdyby nebyl ten přísnej zákaz a rozneslo by se to dál, tak by se zas všichni po, že nebyla přísnější opatření.
Lidem se nezavděčíte.
»
Verun z 24.03.2025, 21:12:53
No, jo to je pravda.
A hlavně je tam vždycky abnormálně hodně chlapů u těch koní. To bylo možná naposled za totáče myslim, jakožto zaměstnanci státních statků…kdy třeba na práci u hřebců mohly ženský zapomenout.
»
Verun z 24.03.2025, 20:52:15
🤣🤣🤣 dík, tak tohle budu používat.
Mozek ve tvaru koněm to je fakt děsivě pravdivý. Děsivě.
»
Anonymní z 24.03.2025, 16:55:43
Mám vzdělání, život v cizině, dobrou práci, dostanu se na dovolenou, mám jiný dost časově náročný koníček, a dokonce ani o kamarády jsem nepřišla…a dítě snad bude 😀 a to zvládneme taky, když to zvládlo tisíce matek přede mnou. Vlastnictví koně je jen o penězích a zkušenostech, nic víc, nic míň. A pokud tomu člověk opravdu propadne, tak to ani jako omezení nevnímá. A kvůli koním by se obecně člověk neměl obětovat, o koně by mělo být dobře postaráno, ale jeho majitel by neměl žít na úkor sebe, jelikož kůň tohle nidky nedocení, většina koní bud emít koně vždy nad lidmi.
Co znamená obětovat život koním?
Za mně to není vůbec nutné, jen se to chce trochu zamyslet, toť vše.
A to mám koně zarytý pod kůži až až, peněz tak akorát a nemyslím si, že bych nebyla echt koňák, když mám koně jenom jednoho a ještě k tomu v ustájení, i tak jsem u něj téměř denně.
A pak je taky poslední věc, plno lidí obětovalo, a pak následně litovalo, to asi k životnímu uspokojení taky moc nevede.
»
Buggyra z 24.03.2025, 07:53:51
Není nad fyzio, co je i vet a ještě aktivně jezdí ve vašem jezdeckém stylu….
No a pak je tu další problém, a to je krmit jen kvalitními granulemi anebo krmit jen granulema z Billy (čili min 50 % běžných vesnických psů) … 😀 zlatý granulovači, co si alespoň dají práci s výběrem kvalitního výrobku 😀