Aktuálně: 2 736 inzerátů262 500 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.03.2025, 09:31:56 xxx.xxx.27.179

Taky nechápu tuhle krmnou kombinaci  + sakra když množíte koně a nic o tom nevíte, proč se neporadíte s vetem/výživářem? Tohle je totální zahrávání se zdravím koně v jedné z nejcitlivějších fázích života. Prostě si zaplaťte výživáře nebo alespoň kupte blbuvzdorně krmení určené na období, ve kterém se vaše kobyla nachází, a krmte podle návodu.

Totálně “ízy”. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 10.03.2025, 13:32:23 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 10.03.2025, 13:20:36

Horsano, tohle řešení  zvířecích nemocí, které způsobil člověk svojí nedbalostí, musí bejt hrozný.

Mně stačí už jen to, co vidím okolo sebe, kolik nemocí způsobují majitelé svým milovaným koním tím, že neznají/nedbají.

Třeba u nás holka ve stáji, má svýho koně od ročka, teď to bude nějakých 10 let, co kráčejí spolu světem a pořád si stěžuje, jak kůň zlobí, bolí ho záda (proto zlobí 😀), nepasuje sedlo. No, všechno se srovnalo, až když jsem do maštale přitáhla svojí fyzio (jelikož lidi nechápou, že prostě málokerý fyzio nevet dokáže být vynikající a ani je to nezajímá studovat) + svojí sedlářku, která fakt umí (jelikož ono je jednodušší říct, že na mýho koně se sedlo prostě napasovat nedá, místo toho se pídit a prostě to zaplatit). Ale neberu to tak, že ty lidi jsou marný, jsem ráda, že jsem někomu mohla pomoct a on alespoň trochu otevřel oči. …aspoň někdo.

Vás obdivuju, fakt , být ženská vet v terénu na velký zvířata, to prostě naprosto smekám.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 10.03.2025, 09:38:41 xxx.xxx.27.179

No ono stačí si poslechnout kováře. U jednoho mám teď ustájenýho koně. Z majitelů je zoufalej, koně si pořizuje čím dál tím více začátečníků, jelikož samozřejmě všichni chtějí hžíbátko ťuťuťu. A pak jim to na dvou letech skáče po hlavě, ale zvednout hlas se na to nemůže. Tuhle mu jeden takovej miláček rozseknul hlavu kopytem. 

Ale to má pravdu zadavatelka, že s emezi koňáky vytrácí profesionalita. Ale všichni máme většinou alespoň minimálně 2 možnosti a nemá smysl setrvávat ve starém zaprděném, když nás to prudí. A vyzařuj to, co hledáš, to často dělá divy.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 09.03.2025, 14:42:54 xxx.xxx.153.84

Já Vám to řeknu takhe-co vyzařujete, to se Vám vrací…jako fakt. 

Měla jsem to jako Vy, x let zpátky jsem koňokomunitu vnímala úplně stejně. Jenže jsem měla tu výhodu, že jsem neměla koně. Prostě jsem z toho vykročila a pár let jsem prostě nejezdila. Dost mi to pomohlo ale spíš   tom, že jsem prostě změnila myšlení a začala jsem vyhledávat koňolidi podobně smýšlející. Dnes je to jinak a blbci se najdou všude, to prostě musíme přijmout , chce to i trochu shovívavosti , každý někdy chybujeme.

Jinak nedochvilnost a komunikační neschopnost koňoodborníků je kapitola sama pro sebe, ale to není neduh jen této branže. Prostě je jich málo, tak se podle toho chovají.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.03.2025, 09:40:40 xxx.xxx.189.127
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.03.2025, 09:11:34

Ano, já je taky vidím, ale je to málo. Hodně málo a situace nemá zlepšující se tendenci. Ta opatření se v tomto rozsahu dělají už x let.

Největší problém je u nás ale ochrana podzemních vod, ale o tom se radši nemluví. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.03.2025, 09:05:47 xxx.xxx.189.127
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.03.2025, 07:32:14

No to sice máte pravdu, s tím zadržováním a dotačními programy, ale realita je trochu jinde.

Ad a je fakt problém s projekcí, jelikož cokoli už jen naprojektovat v tomhle státě je fakt o život (děkujeme, předchozí vlády a především Bartoši a Fialo). No a pak se na to musí sehnat peníze. Těch je žalostně málo a je tím čím dál tím méně, jelikož dotační programy jsou hubenější a hubenější a veřejné peníze na to nezbývají. A když už by někdo měl na tu dotaci (jelikož neexistuje předfinancování), tak se třeba do těch přírodě blízkých opatření vrtá AOPK a to je fakt jako stav mysli. Ale to je na celou jednu přednášku a nedokážu to vysvětlit v kostce do pár řádků.

Jako politika ochrany vod u nás fakt není nastavena dobře, a to mluvím jak o vodárenství, tak o opatřeních v přírodě.  A to ještě musím podotknout, že jsme na tom pořád lépe, než jiné státy EU.

Jinak jsem totálně přímo od fochu, takže info z první ruky 👌

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.03.2025, 12:40:26 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.03.2025, 12:39:08

Nevím, nemám zkušenost, Jen jsem si to hledala, co to vlastně je, jelikož to neznám a dala jsem to sem pro dokreslení.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.03.2025, 10:41:40 xxx.xxx.27.179

Pokud chcete pohladit po duši…dnes ráno jsem objevila výběr  hřejivé akustické hudby "Skandinávie," pečlivě sestavené kolekce písní současných severských folkových hudebníků, kteří čerpají inspiraci z bohatých tradic, mystických pověstí a ohromujících krajin Dánska, Švédska, Norska, Islandu, Finska a Faerských ostrovů.
Třeba někomu zlepší den 🙂 
https://youtu.be/dth1dQuOOCo?si=pJYj2cvw0qNW8XCr 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.03.2025, 10:17:58 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 03.03.2025, 09:53:42

Nemusíte se hned čertit 😀 Mně to vyznívá jako uvedení možnosti. Nemá smysl se kvůli tomu rozčilovat. Hezký den 🌷

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.03.2025, 09:41:38 xxx.xxx.27.179

A dělat svět okolo sebe lepší, pokud to jde, to jsem zapomněla dodat 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.03.2025, 09:16:36 xxx.xxx.27.179
Q_:

Podle mě jsme svědky největších změn od WW2, akorát si to mnozí ještě neuvědomujeme.

Kdo to sleduje průběžně a z různých zdrojů, ten ví, že se opravdu svět mění…řekněme zjednodušeně, že  končí globalizace a to je něco velkého.

Jinak tohle celé je opravdu hra velmocí a nemá smysl se dohadovat, kam se hrcne Evropa a jak dopadneme my - jelikož nejsme ani malí hráči, my totiž nejsme hráči 😀 No a pak nemá smysl se ničím stresovat. Prostě to nějak dopadne. Můžeme jít maximálně volit a pak mít v duši mír 😀   

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.03.2025, 08:41:20 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 01.03.2025, 12:02:14

Nemá smysl v této situaci dle mého názoru radit pomocnou otěž.

Problém bude pravděpodobně jak říkáte u sedla, pravděpodobně u jezdce a ještě mně napadá jedna věc. Nebyl ten poník ježděn westernově? Na dobře přiježděného koně ve westernu když sednete, taky nemůžete najít krk, ani ve cvalu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 28.02.2025, 09:50:38 xxx.xxx.155.135

Meh, já vim, že to třeba může být zbytečný výjezd a stojí to peníze, ale pokud prvotně nepomohla rada kováře a nevíte si sama, nespoléhejte na něj a volejte přece vet. Tohle tady nevyřešíte. Obzvlášť na tom bahně, kůň chodí blbě, může se ještě vlivem toho někde po tom bahně svízt, tohle není být úplně banalita. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.02.2025, 10:03:39 xxx.xxx.27.179

Viz dámy nade mnou.

Jen ještě podotknu, že v lehkém cvalu máme být ve stehenním sedu a dáváme si pozor na to, abychom neměli těžiště příliš vpředu, abychom nepadali na krk koně. Čili Vaše přitažení ke krku je totální “nonsens”. Pokud ještě přihlédnu k faktu, že ve voze chodí normálně, našla bych si dobrého trenéra - ale opravdu dobrého, ne takového, který smýšlí jako Vy, čím jí hlavu vytáhnout nahoru (omlouvám se, ale tohle je mega neznalost), ale který hledí i na na biomechaniku koně. V sedle prostě asi něco koni vadí, výstroj, jezdec, těžko říct.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.02.2025, 10:36:32 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Jesie z 26.02.2025, 07:39:58

Taky si myslím, že to bude podobná cena, 5 let zpět jsem přesně za toto platila 7000 bez daně.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.02.2025, 08:22:48 xxx.xxx.174.134

Já ještě doporučím seriál závodů See See cup. Jsou tam i disciplíny na ruce (a vůbec ne jednoduché!🙂), ale to může trénovat i začátečník…i s velmi mladým koněm. A vždy je to velmi přátelské akce, není tam taková namachrovaná nálada jako na závodech disciplín anglického stylu.