Aktuálně: 2 695 inzerátů262 764 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.10.2025, 10:04:04 xxx.xxx.255.86

Spolu by volilo víc lidí, kdyby byl Fiala při smyslech a vyházel ten šílenej PR team, kterej ho obklopuje.

Poslouchala jsem o tom pár podcastů a lidi, co do toho vidí, výše zmíněné jen potvrzovali (Prchal, Jan Špaček atd.). A ta spolupráce měla být ukončena hned po videu s Nutellou. Horší PR měli už snad jen komunisti.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.10.2025, 21:15:41 xxx:xxx.9b2:c787

Jinak ještě k té ochraně přírody - nikdo nenabízí vůbec nic. Jediné, za co se kope, je Green Deal, a ten pro ochranu ŽP nedělá za současné podoby skoro nic, to je jen umělý konstrukt, jak z lidí vymáhat další peníze. Chránit přírodu je naše společenská povinnost, ale buď to jde lokálně, pokud jste lokální iniciativa anebo centrálně, jenže na to potřebujete spoustu peněz - a ty když nebudete mít (ano, opět řekou do současné verze Green Dealu), tak si můžete leda škubnout. No a doložím to na tom, že nejefektivnější ochranu přírody mají bohaté vyspělé státy…a teď třeba neuvěřitelně investuje třebas i taková Čína.

Jinak se nenechte mast, bez ohledu na vládnoucí kabinet je u nás systém ochrany přírody hodně rozvinutý, to aby tady jen nepadaly apokalyptické scénáře.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.10.2025, 21:10:27 xxx:xxx.9b2:c787
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.10.2025, 21:05:51

Já pracuju ve vodohospodářské projekci, takže mám dost známých i že stavařiny. Mohu Vám potvrdit, že tou zprasenou digitalizací připravili spoustu lidí o spoustu peněz a zbrzdili na pár let povolování staveb. A prý 200 000 bytů😀 nehledě na to, jak je provokuje, když někdo něco má, hned by mu to nejradši vzali a přerozdělili (samozřejmě spravedlivě🙂).

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.10.2025, 20:47:29 xxx:xxx.9b2:c787
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 01.10.2025, 20:38:43

To není pravda. Data ukazují, že Česká republika má trend rostoucí lesnatosti. Lesní plocha se dlouhodobě rozšiřuje, míra zalesňování je relativně vysoká, a obnovy lesů (včetně poškozených) jsou aktivní. Nicméně růst není ideální — existují výzvy spojené s udržením zdraví lesů a odolností vůči změnám klimatu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.10.2025, 20:30:03 xxx:xxx.9b2:c787
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.10.2025, 20:01:07

Piráti taky slibují nemožné a hlavně to, co podělali a preference jim vyrostli jak blázen. V mým okolí je bude volit ranec lidí, většinou vysokoškoláci mezi 25 až 45 let. Všichni tito lidé chtějí víc pravice.

No a já akorát přemýšlím, kdo je víc levicovější, jestli Stačilo nebo Piráti 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.10.2025, 15:13:16 xxx.xxx.27.179
Fikovnice:

Vlastně mě napadá, že v mém okolí žádná zášť kvůli volbám není, o nikom takovém nevím. Tím neříkám, že Vy takové lidi ve svém okolí nemáte. 

Já vnímám spíše lhostejnost. Ale nějaké napadání, urážky atp., to je spíš specialita v jiných oblastech.

No mé okolí nevysloví, koho volí, ale je silně antikomunistické a má plnou pusu prorusských dezolátů 😀

Chápu Vás. Já jsem teda hodně homo politicus, ještě se rozhoduji, ale volit půjdu, ale tímto to beru jako “kostky jsou vrženy” a nenechám se rozlaďovat, na této planetě jsem mravencem 🙂 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.10.2025, 13:34:32 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.10.2025, 11:44:51

Vidíte a v mém okolí nejít k volbám je úplně na stejné úrovni jako když řeknete, že budete volit Babiše 😀
Už aby to bylo za námi, neříkám, že volby nejsou důležitá věc, ale v mým okolí z toho mají lidi skorem žaludeční vředy a tý jízlivosti a nenávisti okolo toho je na tuny. Při tom nemá smysl si to tolik brát, v lidských vztazích jsou daleko důležitější věci a vždycky byly. Musím se přiznat, že ty osobní útoky a zášť mezi lidmi kvůli volbám opravdu nemám ráda.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.10.2025, 09:25:41 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.10.2025, 06:17:24

díky za doplnění, nemám s tím praktickou zkušenost.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 30.09.2025, 10:10:35 xxx.xxx.163.238

Jo, tak to, co Verun popisujete, to beru jako to průměrně dobré pastevko….dobře složené stádo, kde mají všichni šanci úkrytu, prvek motivující k pohybu (např. voda), denní kontrola, denní příkrm, dekování, maska. Možnost marodky
Nadstandartní pastevko beru jako takové, které má i ty boxy, plus další-třeba mycí box, halu nebo alespoň dobrou jízdárnu atp. atp. 
Jinak pokud je dostatečný prostor, tak koně u balíku nestojí celou zimu, ale většinou tak od prosince do února. Před i po chodí vždycky omrknout terén, kde co sezobnout. A také jsou pastviny, kde se pase fakt dlouho a u balíku koně stojí třeba jen čtvrtinu roku (jedna parta není na seně vůbec, jelikož se jedná o huculy tlusté i ze vzduchu. Prostě jsou na stařině a pro doplnění minerálů dostávají příkrm. A prospívají.
Ale jako takhle, kdybych měla možnost pastevka s boxem na čištění nebo na období, kdy je fakt humus, tak by mi to fakt nevadilo 🙂 jedno takové mám v dojezdu, systém je vlastně skvělý, jenže se vám pak stane, že vám přijde zpráva, že bez konzultace majitelů bylo stádo odčervené a ani nevíte čím a je tam otevíračka 9:00 - 18:00, to proste nechceš.
Všude je něco.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.09.2025, 12:10:22 xxx.xxx.27.179

Zodpovědností každého majitele koně, by mělo být kromě zajištění základních potřeb taktéž zajistit dostatek pohybu. To je u chovu koní alfa omega. Pokud je kůň zdravý, ve vyrovnaném stádě, tak nemá smyls ho na box dávat. Ano, koně si v zimě na boxe odpočinou, ale je taky důležité jim zajistit dostatek pohybu, na který byli zvyklí. Často je pak i v zimě lepší průměrné pastevko než průměrný box.
Jinak upozorním, že koně si v naprosté většině raději vyberou kdejakou životní nepřízeň, když za ní dostanou konstantní přítomnost vyrovnaného a známého stáda. To je holý fakt. Proto přístup k vodě a pastvě/senu, přístřešek, nestání v hnoji a možnost dodání jiných doplňků (jak žrádla, tak dek) v případě potřeby je základ. Pak celkem v pohodě přežijou i nenastlaný přístřešek, když v něm není půl metru bahna a močky, atp. A pokud se derou na zimu do boxu, znamená to většinou, že jsou na to tak zvyklí a obvykle chodí celé stádo.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.09.2025, 18:36:16 xxx:xxx.213a:6bc2

A jak je ustájeny teď? 

I když si řada koní ráda přes zimu odpočine, pro většinu koní je nejoptimálnější kvalitní venkovní ustájení celoročně.

Ale pokud ho z boxu teď prsknete ven, počítejte s kvalitním děkování, přizpůsobit se už nestihne.