tak hlavně, že je veterinářkou 😀 to samozřejmě není proti Vám. Jen povzdechnutí.
tak hlavně, že je veterinářkou 😀 to samozřejmě není proti Vám. Jen povzdechnutí.
Bugyrro, Vy jste někde psala, že plánujete chlaďase. Nemusíte se bát, pokud máte dobré oko a pokud se něco nezmění, dobrého koně tohoto typu koupíte za pár šupek….asi jako hodně jeté auto nižší kategorie.
Nikdy bych svýho koně neprodala někomu na splátky 😀 Proboha 😀 Splátka koně řekněme třeba 5 000 měsíčně + minimálně dalších 5 000 na provoz, obzvlášť pokud bude ustájen….to bych radši počkala, aby zájemce našetřil, čímž by prokázal svoji schopnost koně uživit.
Kůň není pračka, aby se takto hazardovalo s jeho životem.
Anebo ať si dotyčný půjčí v bance, když o koně tolik stojí. Ale i to je mimo, nicméně vy o tom ani nemusíte vědět a už to není vaše starost. Vědomě bych to prostě nikdy neudělala.
To je další “nevýhoda” PhD - pokud s ním nezůstanete na univerzitě, ale jdete do státní správy, tak se vás většinou nadřízený bojí a dost často té vaší odbornosti není dán prostor.
Ale tak jasně, řekla jsem to blbě, přiznávám, tohle ale není na tom, co říkám, podstatné .))
Jinak fakticky by se to stipendium mělo brát jako plat, úplně tak, jak je to na západě, ty lidi dodělají školu a měli by dostat aspoň 20 čistýho, a to je fakt minimum, aby opravdu dělali vědu a neodbíhali za prací jinam a nerozptylovali se. Těm lidem je 25 + a chtějí začít žít, chtějí se třeba odstěhovat od rodiny a já nevím co ještě a tohle má vliv prostě na celkovou úroveň vědy v ČR…
No tak ano, je to student ofiko. Ale realita je tak, že ti studenti jsou velmi často využívání jako asistenti svých vedoucích práce a makaj pro ně a pro jejich byznys úplně stejně, jak kdyby to byl třeba nějakej úřad 😀 takže vlastně pracují za mrzký plat.
Prostě situace doktorandského studia je u nás totálně podělaná skrz na skrz a tím, že se do něj bude jen lít víc peněz a nic víc, tak se totálně nic nevyřeší.
Já jsem trochu k akademické práci čuchla, resp. pár let jsme byla na doktorátu, který jsem nedodělala, nicméně v tom prostředí jsem byla a vím, jak to tam chodí.
Takže tedy k tomu pár bodů.
1) totálně hlavní problém je, že je inflace možností studovat doktorát. Ano, na západě mají doktorandi daleko vyšší příjem - jenže se tam dostanou taky ti nejmotivovanější a nejlepší. U nás když máte Mgr./Ing., tak není problém dostat se na doktorát, dokonce tam nastoupit a pořád netušit, jak bude probíhat vás výzkum.
2) v běžném školství si učitel v rámci pracovní doby nemůže přivydělat. Kdežto na VŠ máte sice nižší pravidelnou mzdu, ale předpokládá se, že si na výzkum dokážete napsat a sehnat grant. Těch možností, jak čerpat dotace, je dnes nepřeberně. Prachy na výzkum dnes nedostane jenom lůzrovský projekt.
3) ve vztahu k bodu 1 - je zároveň nastaveno množství doktorandských pozic napříč obory. Technika asi bude vyžadovat víc doktorandů do výzkumu než humanitní obory, co si budem. No a kde je jaký zájem že…na technice podstatně míň než na fildě. Technika taktéž vyžaduje velmi často daleko více se fyzicky držet Alma mater a výzkumného týmu, kdežto řada humanitních oborů nabízí větší flexibilitu (ale samozřejmě záleží na vedoucím práce).
Takže změňme systém a teprve potom přidávejme peníze akademikům. Místo tří zbytečných doktorandů zaplaťme pořádně jednoho nadějného.
No nekupte to 😀 všichni jste blbci, jen já vím, co mám 😀
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/175553857/neprodejna-kobylka.php
Milý XY, kometa je vet a taky má koně pár desetiletí nebo jste velmi mimo. Vy tu opravdu neargumentujete. Tak se nedivte, že Vám tu už nikdo nechce odpovídat.
Taky si myslím, že to uspěchali, že ten kůň mohl rok ještě zrát.
Třeba na to výkonnost měl dle výsledků v tréninku, majitel tlačil a halt peníze nesmrdí.
Vidíte. A já bych Taxis klidně zrušila. Nejsem žádný extrémista, co brojí proti dostihům, ale už mi to prostě přijde zbytečné. Nikdy se nikde nerozseká tolik koní naráz a stačí chyba jednoho. A říct větu “to tak prostě je” je velmi jednoduché.
Mně by zajímalo, co znamená to, že už jsme to zkoušeLI.
Jako chápu, že zadavatelka je třeba mladá holčina a zkouší hledat info na internetové diskuzi, ale kdo je ten druhý moudrý, to by mě teda fakt zajímalo :D
TRENÉR, a to i na práci ze země.
Já ale neřekla, že se tím nesnižuje pravděpodobnost nádoru na mléčné žláze .) chtěla jsem tím říct, že když budu kastrovat jen z tohoto důvodu brzo - tak kde mám záruku, že rakovina nevyleze jinde? Dnes má nádorů řada psů prostě i jinde, kříženci i papíráci, tohle prostě dle mého pohledu není relevantní důvod pro takový zákrok.
To je celé.
Ale nesoudím nikoho, ať si každý dělá se svým psem, co chce, to já stejně neovlivním. Jen bych to po vznesení dotazu nikdy nikomu nedoporučila a svému psovi bych to z tohoto důvodu nikdy neudělala.
Kastrovala bych raději psa než fenu - menší zásah do těla.
Jinak kastrovat se má opravdu až když je zvíře plně dospělé a vyvinuté - na prvním roce je to prasárna, pokud to tedy nemá zdravotní opodstatnění. Řada lidí oponuje snížením rizika rakoviny kastrací před prvním rokem, ale to je blbost - nikdo vám nezaručí, že se rakovina neobjeví jinde.
U remonty jo. Ale pokud se jedná o redrezuru, tak to tak jednoduché není.
Jo, ais máte bohužel pravdu, nechala jsem se unést…asi mám jinou bublinu, v tý mojí se lidi snaží šmatat koni do huby zas co nejméně, druhý extrém.
Zadavatelce se omlouvám, ale třeba se zamyslí, že tohle fakt velmi pravděpodobně není cesta.
Já se divim, že i přes množství informací a tu velkou osvětu, která probíhá skrze sociální sítě (a už i řadu pet koňařů, která začíná být především sluníčkářská a ideálně bezudidlová), ještě stále existuje někdo, kdo chce na koně nacpavat pomocné otěže a ani vlastně neví, proč to chce.
Že ještě existuje někdo, kdo si myslí, že když koni zalomí krk, tak zbytek těla neexistuje a vše je tak, jak má být.
Proč potřebujete hlavu na kolmici? 🙂
Minihorse.