Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 18.08.2025, 12:16:34
Uspání losa je dost riskantní, nehledě k tomu, že nikdo neví, kam vlastně míří.
Před asi osmi lety to u Brna dopadlo špatně:
Odchyt losů v Brně - losi se do Brna zatoulali v pondělí - samici uspal veterinář střelou z vrtulníku v pondělí odpoledne, před transportem ze stresu pošla - její mládě našla hlídka policie v úterý, nepřežilo uspání a převoz - populace losů žije v jižních Čechách, odkud pravděpodobně přišli i tito dva - definitivně o jejich původu rozhodnou až testy
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.08.2025, 18:34:39
čaj je louhovany 15 minut
Síla čaje nespočívá v délce louhování, ale v množství příslušné byliny. Prostě nasypte do stejného množství vody víc heřmánku, u vás bych řekla mnohem víc.
Hlasovala jsem, že je mi to jedno, ale po příspěvku Xerxové jsem změnila názor. Nechci tedy registrace, taky pamatuji starý Zvířetník. Z diskusního fóra se stane klub vyvolených, kteří si budou povídat sami se sebou a postupně se budou vytrácet nové podněty, protože kvůli sem tam jednomu, dvěma příspěvkům se nikdo registrovat nebude.
Anonymové mi nevadí. Když je jich moc a začnu se v diskusi ztrácet, prostě ji přestanu číst. Nemusím vědět všechno o všem a o všech.
Nevím, jak velký prostor potřebujete ochránit, ale kamarádka v podobném případě natahala různě křížem krážem prádelní šňůry a na ně sem tam zavěsila ty nejlevnější, nejhnusnější, nejkřiklavější a blikající vánoční řetězy od vietnamců.
Ty brambory bych v domácím chovu nehrotila, ani přemrzlé. Tedy uvařené, syrové snad nikdo nekrmí, stejně tak nekrmí jenom brambory. Míchám směs pro nosnice s nastrouhanými nebo rozmačkanými bramborami klidně, aspoň se ta “mouka” u dna zužitkuje. Mám tedy slepice v poměrně velkém výběhu, nejsou odkázané jenom na to, co dostanou ode mě navíc jim zkrmuji zbytky mléčných výrobků, zbytky z kuchyně, odkrojky masa atd. Předpokládám, že tazatel je na tom podobně.
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 26.10.2024, 09:39:01
Kdysi jsem na tohle narazila u brojlerů, taky jsem hledala a nenašla. Nevěřila jsem si, tak jsem kromě žaludku vyhodila pro jistotu všechny vnitřnosti i s játry. Brojleři jsou, chudáci, stejně zrůdy, tak jsem o tom víc nepřemýšlela.
Hlásím se k těm, co by si přáli nezveřejňovat, kdo je online. Kvůli tomu se vlastně radši nepřihlašuju a do případných mých komentářů vypisuji přezdívku ručně.
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 16.03.2024, 21:06:30
Dojezd Roba Cooka už mám uložený, občas si udělám radost a podívám se znovu.
Zajímal by mě taky dojezd Rogera Dahla na FiL 600, nechával psy pořádně odpočinout, tak asi dojeli radostně a v kondici. Pro mě není ani tak důležitý pořadí a vítěz, ale taky stav psů. Když nejde o vakcínu proti záškrtu, jde o houby.
Vidím, že stihnu ještě závěr Iditarodu, to jsem zvědavá. Pořád se ještě může stát něco zvláštního", a i když ne, jsem zvědavá na dojezdy ostatních.
Dočítám a žasnu nad losem, fakt se to ve svém už značně pokročilém věku dozvídám poprvé. A to jsem v mládí uměla Jacka Londona skoro nazpaměť, že bych zapomněla?