Odpuzovač funguje jenom tam, kde se kočka přiblíží hlavou (nosem). Například chce škrábat potah. Na zadek asi jedině mechanická zábrana nebo nějaký spínač na hadici, který při přiblížení kočku postříká vodou - pokud něco takového existuje nebo se dá sestavit. Co se techniky týče, jsem analfabet, snad chápete, co mám na mysli.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.07.2026, 11:07:23
Ohledně toho hádání - snažte se vzít z jedné klece, jsou tam po čtyřech. Nebo půl z jedné klece, půl z druhé. Aby každá měla aspoň jednu známou “kámošku”. Bude se cítit líp, i když na nějaké oklovávání a odhánění od ostatních podle mě nedojde. Ale jako u všeho - bude záležet na osobnosti té které slepice. 😊
Kupovala jsem loni i předloni slepice z obohacených klecí, byly celkem slušně opeřené. Šly rovnou ven, ale bylo to na jaře. V zimě by jim pár dní na aklimatizaci stačilo, podle počasí. Pro začátek pouštět až po poledni, nebo řekněme hodinu před vaším návratem domů.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 18.08.2025, 12:16:34
Uspání losa je dost riskantní, nehledě k tomu, že nikdo neví, kam vlastně míří.
Před asi osmi lety to u Brna dopadlo špatně:
Odchyt losů v Brně - losi se do Brna zatoulali v pondělí - samici uspal veterinář střelou z vrtulníku v pondělí odpoledne, před transportem ze stresu pošla - její mládě našla hlídka policie v úterý, nepřežilo uspání a převoz - populace losů žije v jižních Čechách, odkud pravděpodobně přišli i tito dva - definitivně o jejich původu rozhodnou až testy
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.08.2025, 18:34:39
čaj je louhovany 15 minut
Síla čaje nespočívá v délce louhování, ale v množství příslušné byliny. Prostě nasypte do stejného množství vody víc heřmánku, u vás bych řekla mnohem víc.
Hlasovala jsem, že je mi to jedno, ale po příspěvku Xerxové jsem změnila názor. Nechci tedy registrace, taky pamatuji starý Zvířetník. Z diskusního fóra se stane klub vyvolených, kteří si budou povídat sami se sebou a postupně se budou vytrácet nové podněty, protože kvůli sem tam jednomu, dvěma příspěvkům se nikdo registrovat nebude.
Anonymové mi nevadí. Když je jich moc a začnu se v diskusi ztrácet, prostě ji přestanu číst. Nemusím vědět všechno o všem a o všech.
Nevím, jak velký prostor potřebujete ochránit, ale kamarádka v podobném případě natahala různě křížem krážem prádelní šňůry a na ně sem tam zavěsila ty nejlevnější, nejhnusnější, nejkřiklavější a blikající vánoční řetězy od vietnamců.
Ty brambory bych v domácím chovu nehrotila, ani přemrzlé. Tedy uvařené, syrové snad nikdo nekrmí, stejně tak nekrmí jenom brambory. Míchám směs pro nosnice s nastrouhanými nebo rozmačkanými bramborami klidně, aspoň se ta “mouka” u dna zužitkuje. Mám tedy slepice v poměrně velkém výběhu, nejsou odkázané jenom na to, co dostanou ode mě navíc jim zkrmuji zbytky mléčných výrobků, zbytky z kuchyně, odkrojky masa atd. Předpokládám, že tazatel je na tom podobně.
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 26.10.2024, 09:39:01
Kdysi jsem na tohle narazila u brojlerů, taky jsem hledala a nenašla. Nevěřila jsem si, tak jsem kromě žaludku vyhodila pro jistotu všechny vnitřnosti i s játry. Brojleři jsou, chudáci, stejně zrůdy, tak jsem o tom víc nepřemýšlela.