No anebo jsem je i brala na vodítku se napást, já že si k nim jakože sednu… No takže neustále hlídat, aby si ty dementi nepřišlápli vodítko nebo taky mě, aby se něčeho nelekli a neskočili mi na záda a tak… prostě romantika hadr.
No anebo jsem je i brala na vodítku se napást, já že si k nim jakože sednu… No takže neustále hlídat, aby si ty dementi nepřišlápli vodítko nebo taky mě, aby se něčeho nelekli a neskočili mi na záda a tak… prostě romantika hadr.
…a ja že sadnem a oni sa budú pásť a vtáčiky spievať…
Jo to jsou ty romantický představy, co se nikdy nesplní 😀 mám taky za sebou 😀
Jen sem Bambulku dávejte co nejčastěji, je boží.
Mno nevím, ale uprdelista by asi pár pampelišek neřešil.
Ja rozkrmujem tak 3-4 dni iba namacanym senom, kasami, potom postupne viac sucheho uz ten 4. den vecer, potom uz podla kona.
Jj, přesně tak to teď dělám. Každý cca tři hodiny dostává kaši ze senných granulí plus lněných výlisků, zblajzne to jak nic, chutná jí to. K tomu dostává porci mokrýho sena, čím dál větší. Dneska už jsem se odvážila odjet do práce a nechala jí připravený žrádlo před boxem, obslouží jí osazenstvo stáje. Zítra jí chci dát do boxu síťku s mokrým senem a v neděli pošupajdí ven a já na celej den do postele…
Odčervení se nekonalo.
verun: před každým krmením jí vodím, v sobotu jí chci vzít na prochajdu, teď přes týden na to nebyla kapacita
Aaa další 💩! Aneb jakou může mít člověk radost z takovýho ho*na 😍
Sarah01:To by člověk neveřil, jaká je někdy radost z obyčejnýho 💩😀👍
Řeším už od neděle koliku u kobyly a dneska od rána už vyprodukovala tři 💩💩💩 Úplně přesně vím, jakou má Aluška radost 😉
Jo počítám s tím, že prvních pár dnů “normálního režimu” jí budu dávat min. ráno a večer ještě řídkou kaši, abych doplnila tekutiny, pro jistotu.
Ona teď potřebu pít nemá, protože veškerý žrádlo je mokrý.
Dneska ráno zázrak! Od pěti do osmi ráno vyrobila dvě hovna, huráááá! Přidávám pomalu víc mokrýho sena k těm kaším, baští jak nezjednaná, dávám porci každý asi tři hodiny. V každý porci je min. 5l tekutin. Už třetí den se tváří, že jí vůbec nic není. Vůbec netuším, kdy jí pustit do normálního režimu, ale vidím to tak nejdřív na neděli.
V sobotu bych jí asi dala do boxu síťku s mokrým senem, plus jí tak ještě 3x za den dala kaši, aby doplnila vodu. Co si o tom myslíte?
Jj, nemít to 500m od baráku, tak nevim nevim. I tak padám na hubu. A ustajovatelé jsou pryč, takže by to bylo fakt složitý.
No u nás 40 hajter, to se asi zkazit nestihne 🙂
Dadla nepotila ani trošku a kapačky dostala hned první den koliky právě, to dostala 10 litrů do žíly plus 15 litrů sondou do žaludku. Druhej den už pila polívky - 30 litrů, plus dalších 10 litrů v kapačce. Takže prostě zavodněná je, jen ty hovna jsou furt suchý. Dnes ráno v pět opět suchý.
Moc děkuju holky za nabídky, teď už to není aktuální, ale určo pořídím do stájové lékárničky.
Dadla dnes sežrala pět porcí senné kaše a tři pidi porcičky mokrýho sena. Ještě tam jdu v jedenáct v noci, tak uvidíme, jestli si ještě dá. Jen z ní pořád padaj suchý bobky, což už nechápu, jen včera jsme do ní dostali min. 40 litrů…
Bez dohledu je na boxu s košíkem, protože nemáme piliny…
A druhou várku už zas nechce…. tvl se z tý kobyly po*eru fakt…
Baští 👍🏻
Za hodinu tam zas jdu, taky si myslim, že už nemá co z ní padat… Namočím jí ty granule do vlhký kaše a dám jí to. Uvidíme. Vetka říkala, že po opravdu mini pidi hrstičkách máčený seno, ale to se ještě bojím, tak jí vždycky dám fakt pár stébel.
Jinak prý učebnicový příklad - teplota prudce klesne, kůň přestane pít a ucpe se.
Saga: trávu ona nesmí, jarní už vůbec ne, to by způsobilo myopatický záchvat bohužel
Všem díky.
Tak v noci jsme dojeli poslední kapačku. Ale přestala pít. Od včerejšího večera nic nechce, jen by sežrala i letící mouchu. Za celou noc z ní vypadlo jen jedno ho*no. Žrala by ty rozmočený granule, co jsou na dně mashe, ale není ochotná se k nim propracovat…
Sehnala jsem granulovany seno, plus davam lneny seminko, malinko ovonet jablecnou stavou. Pije to. Co na to svaly se pozna…
Ji a je to z pocasi dle doktorky. Kobyla neriji.
A stále kapeme… ale za dnešek sama vypila asi 30 litrů mashe.
Ony jsou ty granulovaný sena všechny velmi podobný, bohužel u většiny se nedočtete obsah NSC, což je u nás problém. Teď máme rozkrmovat hooodně tekutý mash, postupně velmi pomaličku zahušťovat. Dadla je momentálně v módu “sežeru i prkna z boxu”.