No přeci tak, že se mu vrátí ty problémy, které popisujete.
Asi nemá smysl teď začínat eliminační dietu, když není zdravý a drbe se pořád.
No právě přeci naopak má! Tím, že vyloučíte všechny možný alergeny a začnete mu dávat jen tu jednu konkrétní bílkovinu. Nebo na co chcete čekat? Že to vet přemlátí nějakýma lékama, když doteď nevíte, co mu vlastně je/vadí? I kdyby se nakrásně trefil, tak tím jen přebijete příznaky, ale nevyléčíte příčinu.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 09.12.2025, 13:13:11
Gratuluju k prošlý botě… To je moje noční múra, páč ty moji dementci, resp. ty dvě dementky, hračky nejenže rozebírají na prvočástice, ale taky se je pak snaží sežrat. Takže u nás vše podléhá přísnému výběru a pak případně dohledu, pokud to je věc nepoživatelná.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.12.2025, 10:15:33
Eliminační dieta je přeci úplně jednoduchá: začněte masem, který do tý doby pes (ideálně nikdy) neměl - např. králík, jehně, konina apod. Rozhodně bych nezačínala častými alergeny, jakými jsou kuře, kráva. A budete několik týdnů krmit POUZE to dané maso. Nic dalšího k tomu, žádné přílohy, žádné pamlsky, prostě NIC. Pokud bude pes v pohodě, přidáte JEDEN další komponent - třeba brambory. A zase pár týdnů a sledujete. Postupně přidáváte další komponenty a jakmile se pes zhorší, víte hned, proč a po čem.
Tohle jsou ustřižený drápky. Vasilovy drápky. A co je na tom tak extra, že si to zaslouží vlastní post? Dal mi je dobrovolně. Neuvěřitelný pocit ❤️ Trénink se vyplácí.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 03.12.2025, 09:53:19
Je to Paikka. Jemu nesedí nic - je strašně krátkej a má obrovskej hrudník v porovnání s dýlkou těla. Ani na míru to neuměj ušít… Tohle mu aspoň nějak kryje záda a může se v tom hejbat, tak mu to nechám.
Chudák štěně, který se má v noci tulit, aby cítilo bezpečí, je vyhozeno mimo smečku a je úplně samo. To by asi vysvětlovalo, že když jsi k němu přišel, tak zapomnělo i na strach a bylo rádo, že někoho vidí…
Co mi vůbec nedává smysl je to, proč si člověk, který měl předtím něcojakorasla, rotvíka a další dva voříšky, pořizuje shibu? Co vás proboha k takovýmu rozhodnutí vedlo?
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 01.12.2025, 09:09:37
No přesně takhle to má právě naše Bára - žrala vždycky v šest večer a ráno v šest jí bylo pouze někdy blbě z hladu. Teď to dělám tak, že v noci v deset, než jdu spát, dostane hrstičku něčeho a od tý doby je s ranními občasnými nevolnostmi útrum. Řešila jsem to v samostatným tématu “Jak krmit” a poradilo mi to víc lidí, občas s tím nějaký pes má evidentně problém. Tak to můžete taky zkusit.