Nou, aj vil pis dajrektli on jů!!
🤣🤣🤣
Nou, aj vil pis dajrektli on jů!!
🤣🤣🤣
Tak mikina Vasilovi dorazila, chtěla jsem BEZ kapuce. Njn…
Supr, dík moc! I cena je krásná. Už jsem jim napsala.
Vasilovi dnes aspoň dorazí zateplená mikina na míru.
Prosím prosím, jak moc se u toho oblečku dá povolit hrudník - resp. jaký je max. obvod hrudníku - poměr délka zad/obvod hrudníku. Já čučim na ten eshop a mají ten obleček s délkou zad na Vasila, ale potřebuju vědět právě i ten obvod hrudníku a to tam nepíšou :/ Ale tak bullové maj taky široký hrudníky…? Ale zdá se mi právě, že ten sucháč je dost dlouhej, že by mohl dovolit hodně…?
Nevenčím. Za prvý se to na tom kluzišti ani moc nedá a za druhý léčím dost vleklý zánět močáku. Včera jsme venčení nahradili návštěvou fyzioterapie, Barča cvičila a nechala se masírovat a Eliška jela na socializační návštěvu - už po několikáté. Už je tak socializovaná, že celou dobu tam byla jak doma a strašně otravovala, kousala a šplhala mi po hlavě a strašně si chtěla hrát 🙂 Pak obě odpadly. Vasil je naštěstí v tomto “bezúdržbový”, jemu stačí doma trochu pocvičit a je hodnej a nevymejšlí, jak rozebrat barák.
Já jim dávám lízací podložky třeba se zakysankou nebo bílým jogurtem, nechám to chvíli v mrazáku, aby jim to vydrželo. To má velkej úspěch a jsou pak celkem unavení.
A jinak je dobrá taková samodomo čmuchací krabice - pevný karton nebo třeba přepravka a do ní poházený zmuchlaný papíry, roličky od toaleťáku apod. a mezi tím pamlsky.
Ahaaaa, tak proto naše mikro-rotvajlerka taky všecko žere, už tomu rozumím!!
U nás dnes konečně taky sluníčko, i když fouká, ale dá se to. Vyrazili jsme do lesa, ale je to o život, jeden led. Bez hole se to vůbec nedalo a i tak mi to párkrát dost ujelo. Psiska ale nadšený.
Já mám na morgáně sedlo od sedlářství Greenfield Saddlery z UK. Mají řadu právě pro coby a sedla mají měnitelnou komoru. Morgáně má velmi podobný styl zad - kulatá a krátká, ale pod kohoutkem se výrazně rozšiřující. Byl fakt problém sehnat něco padnoucího, ale tohle jí sedí fakt pěkně a že se sakra umí ozvat, když nesedí…
Tady podobně - na vrstvě sněhu je vrstva ledu. Dokonce ani čubky neběžely odpovědět na štěkot sousedovic psů k plotu, protože to prostě nešlo… Jen nešťastně stály a čuměly, co maj dělat, tak jsem je svolala domů.
Vyholit chlupy.
U nás dnes ráno -23. Rekord to není, zažila jsem i -27 a to mi zamrzla zimní nafta v autě tenkrát 😀
A přitom v těchle mrazech je ta sůl úplně k ničemu.
Řídím se podle psů a ti zatím nic nenamítají. Jen teda ten vítr je fakt zlej, to se o ně bojím, aby nenastydli nebo se Barče nezhoršily ty její pohybový potíže. Takže se držíme převážně v lese a na otevřený prostory nevylejzáme, pokud možno.
Jinak dneska už šlo opravdu do tuhýho. V -23 st. se i Barča, ač na sobě dvě vrstvy oblečení, jen rychle vyčůrala a mazala zpátky do baráku 😀 To se ještě nestalo, vždycky ještě courá po zahradě.
Měly jsme to včera úplně stejně - u nás teda chlupáč Barča, taky se mi to u ní stalo poprvý.
Tak jsme aspoň na chvíli vyrazily, ale ten vítr se teda fakt nedá. Tentokrát to fučí i v lese 🫤
Jelikož to tu ještě nepadlo, tak já považuji za nezbytné zmínit, že Framík je neskutečnej fešák 😍
V LBC řádí od předvánoc chřipka A - lehla půlka firmy. A spoustě lidem pak ještě po doléčení chřipky zkomplikovala rekonvalescenci viroza. Tak pozor a nepřehánět to s brzkým návratem do práce.
Pomáhají, ale ne vždy se na ně v akutní fázi lze dostat.