Taky jsem zažila skrytou pyometru - u Hupy. Vezla jsem jí na vytržení zubu a po pár minutách vyběhla vetka z operačního sálu s tím, že “ta čuba má zánět dělohy, to jste si nevšimla?!” No, nevšimla no, naprosto bez projevů… A to už jsem s jednou pyometrou zkušenost měla.
Ono tam, kde jsou pod kůží měkké tkáně (a na zádech jich je hodně), má rána velkou tendenci se stahovat. Jiné je to tam, kde jsou pod kůží jen šlachy a kosti (třeba koňská noha - mohla bych vyprávět…).
To ale rozhodně nijak nesnižuje zásluhy příkladné péče Alušky a neuvěřitelnou schopnost regenerace pséka v takto pokročilém věku 🍀
Potřebuji poradit nějaké odolné, ale bezpečné kousací hračky - bezpečné z hlediska vlivu na zuby a taky případného pozření, občas prostě něco sežere. Odolné proto, že má v čelistech, na tak malýho psa, neuvěřitelnou sílu a fakt všechno rozkouše - i Konga. Když se nudí (což je klidně 5 minut po návratu z výletu), tak si začíná hledat doma věci na okus. Tentokrát to odnesly páníčkovy nové boty (jen tkaničky naštěstí), ale ten už by jí nejradši vystěhoval trvale ven do boudy 😀
Zároveň by to nemuselo dělat doma bordel - jako například různá polínka, větve apod. to pak musím x-krát denně uklízet, protože třísky jsou všude.
Co nějaká ta dřívka - kávové, olivové, vřesový kořen…?
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.05.2024, 18:29:09
Je zajímavé, že když u nás potkáme v lese čtyřkolku nebo motorku a oni nás vidí na koni, tak zastaví a dokonce vypnou motor. Na silnici většina aspoň zpomalí, kromě toho tydýta tuhle…
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 14.05.2024, 18:52:37
Postroj zatím drží pohromadě sichrhajckama, neměla jsem zatím šanci ho nikam odvízt. A je to pořád divný, mít jen jedno čoklidlo, obzvlášť, když o ní člověk doma ani neví… ale to časem snad změníme. Co vaše nožka?
Odpověď na příspěvek uživatele Santi z 14.05.2024, 15:09:44
U shuntu to je jiná. Přesto bych se zkusila poradit třeba s doktorem Štouračem a BARFU se vyloženě nevzdávala. I v těch granulích pořád nějaké bílkoviny jsou a určitě se dá dieta sestavit z čerstvých potravin.