peříčková metoda funguje jen u křížence pomalu opeřující slepice a rychle opeřujícího kohouta
u rychle opeřujících kuřat se kuřata během prvního týdne věku dají rozdělit podle relativní délky loketních letek na spíš kuřice, spíš kohouty a nerozhodnuté.
vyhynutí všeho nezpůsobí žádná nemoc, nikdy se nerozšíří úplně všude a úplně na všechny. ale když bude v malochovu deset slepic, tak na hpai pravděpodobně zdechnou úplně všechny, stejně jako ve velkochovu když tam bude sto tisíc tak zůstane živých jednotek kusů. akorát se to nešíří vzduchem, takže soused přes ulici může mít slepice zdravé.
teď je trochu klid, byla chřipka v drůbežárně v polsku, někde na balkáně a pořád teda pokračují volně žijící mořští ptáci, ale už decentně. ono je to zase pokosilo během hnízdění, docela mohutně, tímhle se současná situace bezprecedentně liší od předchozích vln. že je to smrtelná nemoc volně žijícího ptactva, jakože hromadné úhyny.
Vím😉 kdysi jste to psala, že jste Pražanda, uteklá. Takže jste četla😛A jinak jste na tom jak? O víkendu pracujete jako všichni na vesnici, nebo hledáte kavárnu v nejbližším městě?😜A hledala jste vesnici, dům, pro kohouta?😄Přitom my taky nejsme typičtí obyvatelé vesnice(moravské vesnice) nechlastáme, nevymetáme ty hospodské akce a snažíme se celkem úspěšně o víkendu nepracovat, což je spíše dáno naším životním stylem, kdy jsme pány svého času. Když chceme o víkendu třeba s návštěvou zajít do nějaké solidní restaurace, dá nám hodně hledání a stejně skončíme až v nejbližším větším městě(30km) Takže na vesnici nejsou rozhodně problém volně ložené kočky, jak jste trefně popsala, jelikož tu všichni víme, čí která kočka je. Tady je obr problém sehnat tu kavárnu😎
O víkendu se pracuje, protože kdy jindy. Teda cirkulárku nevlastním, topím dřevenýma briketama, takže to je jen jeden víkend nanosit to do dřevníku.
Navíc mám štěstí a v Morkovicích je vynikající cukrárna, kde si k ořechové laskonce můžu dát i to kafe. Restaurace, kam se vodí návštěvy, to už je horší, ale proto mám auta, že.
podle mě jde, kdysi jsme s kamarádkou narazili na inzerát daruji a hodně jsme o tom přemýšlely. plán byl takový, že by pytel s hadem šel rovnou do mrazáku, tím by se zneškodnil a pak bychom z něho mohli nadělat podkovy jak z ryby.
tak já jsem v podstatě taky pražák, co utekl na vesnici, ale sojový latté mi nikdy nechutnalo a primárně jsem potřebovala zahradu, kde můžu mít kohouta a nikomu to nebude vadit 😀
a kočky nechodí ven na vodítku, mají důležitý úkol vysvětlovat myším, že aspoň do průjezdu se nikdy neleze a omezovat jejich počet na zahradě na množství, které nenutí noru hledat nový zdroj ropy pro čr. to se s jejich držením jen v kuchyni prostě neslučuje.
tak já jsem v podstatě taky pražák, co utekl na vesnici, ale sojový latté mi nikdy nechutnalo a primárně jsem potřebovala zahradu, kde můžu mít kohouta a nikomu to nebude vadit 😀
a kočky nechodí ven na vodítku, mají důležitý úkol vysvětlovat myším, že aspoň do průjezdu se nikdy neleze a omezovat jejich počet na zahradě na množství, které nenutí noru hledat nový zdroj ropy pro čr. to se s jejich držením jen v kuchyni prostě neslučuje.