Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 18.12.2023, 09:42:50
Taky si myslím, že člověk by měl dbát na to, aby byl vůdcem a ne vodičem, ale hodně neznalých lidí si myslí, že štěně je ještě malé na to, aby chodilo na volno a že se poslušnost naučí později, až budou chodit na cvičák. Setkávám se s tím často 😞 .
A tak tohle klíčové období prostě propásnou ..
Zrovna předevčírem dostal Framík lekci, že si mě má hlídat . A lekci jsem tedy dostala hlavně já.
Máme tady nedaleko takové místo, říká se mu šest kanálů, slouží k odtoku povodňové vody, jsou to takové velké klenuté prostory, takových šest chodeb vedle sebe. Tak je prolézám a prohlížím si graffiti, psi se courají okolo. Najednou vidím Framíka, jak venku běhá v takových velkých kruzích a hledá nás, je v úplné panice. Volám, pískám, ale zvuk se podivně odráží a Framík to nabírá pryč, směrem odkud jsme přišli 😱
Rychle jsem vyběhla ven, tam už zvuk dokázal analyzovat, ale vyděsili jsme se oba pěkně , málem mě pak uvítal k smrti .
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 18.12.2023, 08:02:18
A zcela zvláštní kategorii bych vyhradila bíglům ! 🤣🤣🤣
Lidi opravdu často propásnou to rané období poslušnosti zadarmo, kdy pud štěněti velí je následovat , na to se pa dá výcvikem navázat . To je strašná škoda a těžko se to pak dohání .
Za mě je ideální “ udělat” šteníkovi přivolání ještě v době, kdy ho případně dohoním , prostě s dvouměsíčním miminem hnedka na volno ven a nechat ho člověka následovat a hlídat si ho .
To vytvoření ( podpoření) pudové vazby je strašně důležité a ušetří v budoucnu hodně práce .
Na “našich” loukách to je opravdu přehledný , člověk se nemusí bát.
Na sídlišti bych tři psy na volno nedala, to by nebyl žádný relax .
Ale vlastně jednoho psa jsme dneska na volno potkali , páník nebyl vůbec v dohledu, a to je tady vidět opravdu daleko . Nejdřív se k nám chtěl vydat, ale pak si moje psy z dálky asi přepočítal , otočil se a odklusal pryč .
My jsme dnes byli na procházce na takových obrovských loukách, krásné počasí, takže jsme pár psů potkali, všimla jsem si , že vůbec nikdo nevenčil navolno .
Pejskajskaři se na na naši skupinku čtyř psů ( byl s námi i Doroušova máma ) na volno dívali trochu s obavami , ale já všechny jejich pochybnosti zažehnávala přesně “tím” pokřikem: Nebojte, oni jsou hodný ! 🤣🤣🤣
Ale oni jsou opravdu hodný, cizím psům se vyhnou velkým obloukem , o nějaké kontakty s vlastně nemají vůbec zájem , vystačí si spolu . A taky to teda mají zakázaný .
Odpověď na příspěvek uživatele Lenča z 16.12.2023, 08:07:40
A jaké má dcerka známky ?
Které předměty jí jdou a které případně méně ?
Kdyby bylo víc času, mohli byste nechat udělat v pedagogicko psychologické poradně testy profesního výběru, ty dost jasně ukáží, na co má dítě talent .
To je nejdůležitější věc, “ dát” dítě na obor, pro který má vlohy .
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.12.2023, 09:53:07
On na to svazarmovském cvičáku labilní pes neuspěl .
Ani nepamatuju , že by se někdo choval ke psům hrubě ani že by pes někoho pokousal, ať už na cvičáku nebo doma .
Ono to rozvíjení zloby nebylo nic tak dramatického, byla to jen vystupňovaná frustrace psa z toho, zez chce figuranta už “ ulovit” a nechtějí ho na něj pustit .
Myslím, že Sardullah se stýská proto, že ta fenka byla prostě dobrá a pasovaly k sobě a nechala si tu Ginu se kterou nesouzní až tolik. Prostě se tak trochu obětovala ve prospěch psů.
Taky se nedivím, že ji to mrzí, kavkazáci jsou mezi pastevci výjimeční, příšerní i úžasní, a mají hlubokou duši .
Můj Bengoš by za mě položil život, tím jsem si úplně jistá .
Oni kavkazáci vypadají jako takoví agresivní magoři, ale dokážou být i jemní a intuitivní a čtou myšlenky ..
Promiňte Sardullah, že tady mluvím o Vás bez Vás . ;)