Aktuálně: 2 334 inzerátů269 614 diskuzních příspěvků19 339 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 03.01.2026, 21:09:56 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 03.01.2026, 18:27:30

A některé obce vyhláškou upravují “hlučné práce přes den”, sobota odpo, neděle a státní svátky. To se štěkání netýká, ale nesmíte sekat sekačkou, vrtat, řezat, používat drtičku větví nebo kultivátor a takový věci..

To u nás zatím není, ale některý lidi by to chtěli.

Doron
Doron 03.01.2026, 14:54:41 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 02.01.2026, 19:57:52

Tome, já to mám podobně jako Vy, považuju ohňostroje za pokleslou zábavu a zároveň nemám ráda zákazy.

Můžu mluvit jen za naši obec, tady se to celkem vydařilo, místa byla vybraná dobře, lidi se tam naopak sešli( prý, já byla s čoklama doma), popovídali si, připili, byly tam i děti, takže nikdo nechtěl aby přišli o ouška.

Něco jinýho je zákaz a něco jinýho je nějaká regulace, a popravdě se mi nelíbí, že říkají “ výborně, lidi poslechli, tak jen tak dál, snad se to povede zakázat to úplně a plošně".

Štěkání psů ( noční) taky některé místní vyhlášky prý už regulují, stejně jako rušení o víkendu, třeba sekáním trávy, mno..

Měla jsem moc ráda teplý letní večery, kdy se dalo sedět u stolků restaurací na ulici a povídat si s kamarády, teďka pěkně v půl desátý poslední objednávka, pracuju obvykle do devíti.

Zavřeli mi po třiceti letech oblíbenej jazzovej klub v tom nejcenrovatějším centru Prahy, přistěhovala se tam nějaká maminka ze Slovenska a ona přece potřebuje pro dítě klid a cítila tam vibrace, prosadila to.  

Takže jo, souhlasím, když někomu budeme zakazovat něco co nám nevyhovuje, velmi brzy se stane, že nám zakážou něco, co máme rádi my.

A regulace ohledně psů budou velký si myslím.

Doron
Doron 03.01.2026, 11:41:47 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.01.2026, 23:03:14

Koukla jsem se na stránky Agentury na ochranu přírody a krajiny ČR, je tam statistika za rok 24, 25 ještě není zpracovanej.

Takže:

395 útoků z toho 68 se nemůže vlk vyloučit ani potvrdit.

775 zabitých ovcí, 112 zraněných

24 zabitých koz a 1 zraněná, to je docela dobrý

129 kusů skotu, 3 zraněné, to mě překvapilo

2 koně zabití

Celkem  1050 kusů hospodářských zvířat, protože se ještě něco muselo utratit.

Ono by to vypadalo, že takhle by to byla desetina nebo třeba osmina? jejich jídelníčku, jenže oni z toho sežerou zlomek. 

Takže opravdu nějak trochu pomůžou s regulací spárkaté, udržují ji v pohybu,tak prý dělá menší škody, ale zase ne tak významně, vzhledem k tomu, že se ročně loví tak 400 000 kusů a pořád to nestačí.

Doron
Doron 02.01.2026, 14:56:05 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.01.2026, 12:10:36

Já to pamatuju paní Zrzavcová,už jsem stará, stařičká.😊

Chovalo a pěstovalo se víc a nebylo to hoby, zase, byla to ekonomická nutnost. U řezníka často visely jen prázdný háky, v zelinářství si mohl v zimě člověk koupit kysaný zelí ze sudu, brambory, mrkev, cibuli a Šumavské bylinné  víno🙂.

Když někdo přejel na silnici zajíce, zastavili dvě auta, kdo ho sebere .🤣

Ovcí bylo určitě o hodně víc, ale nevím jestli u malochovatelů, kozy lidi měli aby bylo mlíko pro prase. Králíci, krůty, kachny, husy, jedla se i holoubata, s tím by se dneska nikdo necrcal. A nutrie, ty jste mohla sníst a ještě si z nich udělat papachu.😐

Kdyby to stádo bylo moje, asi bych chovu po prvním útoku zanechala, kdybych neměla peníze a energii na lepší zabezpečení, ale povšimla jsem si, že lidi většinou končí až kdyź se to stane podruhý.

Doron
Doron 02.01.2026, 11:56:26 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.01.2026, 10:52:29

Nepřu se s Vámi, co se těhle konkrétních majitelů týče. Dokonce se nepřu vůbec.

Jen upozorňuju na ekonomický aspekt věci.

Lidi přestávají chovat ovce a kozy, protože se jim to nevyplatí. Náklady( včetně práce) převyšují výnosy( včetně radosti z chovu).

My máme zvířata pro radost, oni na (pří  ) obživu, což nutně neznamená, že je nemají taky rádi.

Spočítejme schválně na kolik nás vyjde vejce, Ladd by taky mohl🙂. 

Každej dneska není rak bohatej, aby mohl chovat slépky..

Doron
Doron 02.01.2026, 07:36:25 xxx.xxx.167.147
Ladd:

Tvl, když na to nemám, abych zajistil, vše co zvíře potřebuje, tak ho nechovám. 
Taky jsem mohl nechat slepice hřadovat na ořešáku, místo abych narval xy peněz jen do materiálu na “kurník”. Za ty prachy bych zabezpečil nákup vajec pro rodinu na několik generací.

Nojo, ale Vy to máte jako koníček, ekonomicky to nedává smysl. Já teda taky.😅

A někdo chová ovce pro užitek. Když mu to přestane dávat ekonomicky smysl( moc práce, moc peněz na zabezpečeni plus citová úhona) chovat je přestane, což se taky děje. Lidi takový prostě jsou, pricip reality. Za posledních deset let klesl chov ovcí a koz o desítky procent.

A mě to moc mrzí, protože mám ráda nějakou potravinovou samostatnost , mám ráda jejich produkty, i to maso..🙂 a taky udržují charakter krajiny.

A nejradši bych kupovala jen tohle maso, od zvířat, která prožila relativně pěknej život a nikdo je nevláčí po celý Evropě než je zabije. Když si uvědomím, kolik utrpení musí jatečná zvířata prožít aby si moji psi pošmákli, nemám ze sebe nejlepší pocit, takže jsem to vyřešila tak, že na to nemyslím, protože na to co bych kupovat chtěla nemám. Sobecké? Ano.

Za mě je velká škoda, že je užitkový malochov na ústupu, i vlci se na tom bezesporu podílí, o tom není pochyb.

A tisíkrát si můžeme říkat, že by to tak nemuselo být, kdyby byli lidi jiný než jsou. Pracovitější, chytřejší, víc zběhlí v dotační administrativě, bohatší a milovníci pasteveckých psů případně obranných oslů..

Doron
Doron 01.01.2026, 18:21:53 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 01.01.2026, 18:08:22

Vynikající nápad!!!👍👍👍

Geniální.

Doron
Doron 01.01.2026, 16:40:57 xxx.xxx.167.147

To už je dlouho. . Ať řeknou, že je v ohrožení života.

Nebo mi napište, jsem dneska v odhodlané náladě a trapiči psů mě už dost serou.

Kde to je ?

Doron
Doron 01.01.2026, 11:47:02 xxx.xxx.167.147

U nás letos opravdu jen na Silvestra,i když i přes den, je to obrovská změna oproti minulým letům. I se mi zdála pyrotechnika taková tišší, žádné ohlušující rány jako když si tady v létě uprostřed závodiště uspořádali nelegální ohňostroj Saudové.

Naše zvířata v pohodě, ani jsem neviděla zmatená hejna vodních ptáků, lidi zóny dodržovali, já jsem spokojená. Tady bydlej samí vzorňáci.🤣

Doron
Doron 01.01.2026, 10:45:49 xxx.xxx.167.147

Krásný nový rok vinšujeme,hlavně ať jste všichni zdraví a ať je mír !🙂

My včera zbaběle nevenčili, jednak jsem chystala slavnostní večeři a druhak jsem nechtěla nic riskovat, bouchalo to tady už přes den a viděla jsem na ulici dva zdrhající psy, chytit se nám je nepodařilo, i když se zapojili i lidi, co jeli okolo. Oba měli tracker, tam pevně doufám, že se v pořádku vrátili domů.

Jinak bylo to ohňostrojování a petardování podstatně mírnější než minulé roky, vůbec se to nedá porovnat, lidi opravdu respektovali ty červené zóny a omezili se jen na Silvestra.

Kluci se vůbec nebáli, dokonce ani Gučka, který to poslední dva roky snášel špatně. Dělala jsem mu teď takovou dlouhou, důkladnou léčebnou kůru ušisek, měl tam bordýlek, který jsme postupně  vyplavovali a myslím, že mu ty zátky asi měnily sluch.  

Dneska si asi půjdeme jen zacvičit na cvičák, již jsem se stala plnohodnotným  členem, co vlastní klíč od branky.🤣 Venku bude hodně svátečních venčičů co nechceš potkat 😅

Obrázek Obrázek
Doron
Doron 01.01.2026, 09:46:22 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.01.2026, 08:40:49

On vypadá, že bude uličníķ.🙂

Doron
Doron 01.01.2026, 09:43:34 xxx.xxx.167.147

Ach jo, to je smutná zpráva.

Kéž to brzy přebolí. Upřímnou soustrast.

Doron
Doron 31.12.2025, 01:12:21 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 30.12.2025, 22:55:07

Zvyklí na pohyb turistů… Nevím jestli jste je potkal někde v horách, v Rumunsku třeba, moc příjemný to není..😅, psa Vám zabijou určitě. Takoví nejmírnější mi přijdou pyrenejci a “naši”čuvači, s těma jsem jako dítě hodně kamarádila v Jizerkách, měli je tam u krav.

Pastevec přeskočí a přeleze dost a hlavně ledasčím projde bez ztráty kytičky.

Jinak gratuluju ke stavbě skepičárny, musela to být velká práce.👏

Já ale drůbež jako exotické ptactvo chovat nechci, chci aby aby kačky a sképky měly volný pohyb a žily si dobře a přirozeně, i když mám jen takový obyčejný.

Tož jsem vyklučila nepřehlednou zadní část zahrady aby to lišky neměly tak lehký, psi hlídaj, lišky zaženou  a možná i zabijou, kachňokurník jsem přesunula blízko  k domu, mám soumračný spínač na dvířkách a děj se vůle Boží.🙂

Doron
Doron 30.12.2025, 23:59:16 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.12.2025, 23:47:58

Teď nedávno psali, že zvažovali koupit odrostlé štěně z oblasti, kde vlci opravdu byli (už nevím jaká cizina)   a nevzali si ho proto, že šlo za vlky přes ohradník.

Doron
Doron 30.12.2025, 12:38:48 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 30.12.2025, 07:57:00

On je to takový dotační trend, vychovávat pastevecké psy, vydávat certifikáty.., kšeft, ale taky by mě bavilo to dělat 🙂.

Oni se vychovávali sami, tím že vyrůstali u stáda a učili se od ostatních psů. Taky tam musí být ty šelmy aby se vlohy rozvinuly, resp. se zjistilo, jestli tam jsou. 

Ale řekla bych, že tam kde psi jsou, je určitě útoků méně, už jen proto, že tam musí být lepší zabezpečení aby se nedostali za plot, lidi jsou tam častěji a věnují se tomu na plný úvazek, ne jako malochovatelé, kteří mají pár ( desítek) zvířat pro svoji potřebu.

Doron
Doron 30.12.2025, 00:37:05 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.12.2025, 21:08:02

Mě by docela zajímalo jak by to bylo s pasteveckými psy z právního hlediska. 

Jak by se posuzovalo, kdyby nějaké vlky psi zabili. Což by třeba kavkazáci udělat mohli. Protože za psa přeci zodpovídá majitel a vlci jsou chránění a tudíž se zabíjet nesmí. 

Podobná situace jako kdyby pes ublížil zloději na vašem pozemku.

Doron
Doron 28.12.2025, 18:20:41 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 27.12.2025, 20:08:29

Ona je to taková žebrácká mafie, okolo mladý chlapi co hlídaj, přivážejí odvážejí ji autem, asi tím musí vydělávat hodně, peníze dávají hlavně cizinci.

Na Národní jednu dobu taky hrával slepej pán na housle, ten ale aspoň nosil psovi podložku a nechal ho spát.