Kilian:…holky můj velký sen je udělat na jaře ZZO3….
Dost vám oběma věřím.😊
Vy jste schopní všeho.🤣
Kilian:…holky můj velký sen je udělat na jaře ZZO3….
Dost vám oběma věřím.😊
Vy jste schopní všeho.🤣
Gratulace veliká, kdo umí, ten umí !👏👏👏
Teď jsme to vyzkoušeli na zahradě, myslím, že už to umí.🤣
Jen nevím, jestli se může při tom přenášení dávat do tlamy piškotka.🤣🤣🤣
Ph:nejdriv je treba se podivat, co zkouska obsahuje, natrenova to - a pak se hlasit 😄
Jj, já vím, co obsahuje, jsem se koukla přece.🤣
Vím to i u BH , co si jí pletu HB .😅
Fram zrovna tohle všechno umí , i chůze u nohy začíná být docela pěkná , ale tu výdrž ještě nemá. .
Myslím, že by neodcvičil celou poslušnost bez pamlsku a pochvaly. Na cvičáku říkají, že jsem na něj moc měkká, ale já si to nemyslím , on je opravdu nezralý . Tak cvičím v takových krátkých úsecích a ještě to nemáme spojené . Je mu teď rok, tak třeba to za tři měsíce už zase bude jiné..
Kilian, děkuju za pozvání 🌷, ráda bych se přišla podívat, já teď žádný domovský cvičák ani nemám .
Ty povrchy by problém určitě nebyly, ale to přenášení.., je ho docela kus , tak nevím jestli by se někomu chtělo ho se mnou tahat. 😅
Je to možné. Máte na něco podezření ?
Kilian:…..a další plus pro cvičení s exoty, nikdy nemohou zklamat, jen pozitivně překvapit, popřípadě pobavit…..
To je pravda. Je to takové uvolňující, vím, že nějakých špičkových výsledků stejně nedosáhneme , takže žádný stres. 😊
Na tu zkoušku bych se u vás i přihlásila, ale musela byste mi být oporou.😅
Co jste v poslušnosti pokazili? Já se teď o exoty hodně zajímám.🤣
Nijak úkorně to neprožívám, spíš jsem hodně zaujatá tím, jak je jiný . Musím říct, že to ve mně vzbuzuje určitou něhu. 😊
On je prostě takovej rozumnej , klidnej kluk , nikdy se nepřetočí.😅 Je to jak srovnávat chladnokrevníka a plňase.
Teď, až na to bude mít věk, bysme zkusili tu HB, jestli to správně píšu 🙂, to bysme snad dát mohli..
Mi:Jen taková úvaha.Nedávno říkali jak šelmy odchované v zajetí se nejsou schopny po případném vypuštění samy uživit. Je to divné,protože spousta psů je schopna něco ulovit, aniž je to někdo učil.
Nevím, jestli by se moji psi sami uživili, ve smečce by asi lovili úspěšněji, ale není tady dost zvěře . Taky s tím nemají zkušenost, protože to nesmějí dělat.
Ale z náznaků člověk vidí, jak by si asi počínali a rozdělili si role.
Jenže když by byli pár dnů za sebou neúspěšní , než by tu zkušenost získali, mohli by hodně zeslábnout a umřít dřív, než se to naučí.
Představuju si, že u kočkovitých šelem je to podobně.
Navíc třeba lvi loví ve smečce , odrostlá lvíčata jen tak přicmrndávají…, koťata jiných šelem učí lovit matka..I kočka nosí koťatům takové ty zpola ochromené myši, pak už myši živější, v zajetí těžko něco obdobného dělat..
Dneska figurant frustroval Framíka, že mu dá kousnout, až začne štěňat.
“Němá tvář ” to zkoušel silou a pak ještě větší silou a když to nešlo, otočil se , že teda nezbyde nic jinýho, než přehryzat vodítko ( do vodítka jináč pochopitelně nekouše), aby si to teda mohl s figurantem vyřídit.🙈
Pak jsme s trenérem nechali si naše psy hrát a střídavě je přivolávali, to šlo moc pěkně , až do chvíle , kdy trenér zapískal na píšťalku, kterou má pro zvlášť rychlý a vášnivý přivolání svojí fenky.
Fram, byť ten zvuk nikdy neslyšel, namakal neuvěřitelnou rychlostí a vzorně předsednul před trenéra .🤣
Zabral tak místo jeho šikovný a vzorně vychovaný čubině, která se na něj obořila. Framík to vyřešil tak, že do ní laškovně šťouchnul čumákem a dal jí pusu na ucho.
Abych to shrnula, náš výcvik se stává fraškou.😞
A mně se zdá, že se tady zase zapomíná na briarda ! 🤣
Dobře hlídá, neopustí svěřený prostor, neutíká za zvěří, miluje dlouhé vycházky a vodu, i zdravý bývá, pána následuje jako stín, snese se s ostatními domácími zvířaty …, je s ním legrace..
Akorát ta srst.., to by se chlapovi asi česat nechtělo..😅
To není možný, to není možný, to není možný!!!
Co je to jako za lidi?
Hlavně, že se Vám nic nestalo, škoda, že nemáte číslo auta, mohl by jít sedět!
To je opravdu hnus, s tím motorkářem.
Nemohla byste zjistit, kdo to byl a trochu si s ním promluvit ?
Oni tihle hrdinové často přestanou být tak namachrovaní, když jim stojíte tváří v tvář.
Strašná ubohost.
Nejde to. Kdo by chtěl můžu poslat mailem.
Soubor sem nejde vložit.
Nebo se musíte nezávazně zaregistrovat, pak to otevřít jde.
Hurá, hurá, že jste doma ! Doufám, že Vás to moc nebolí !
Bělouš vítal ?
Jj, v bosobotách se člověk opravdu musí naučit znovu chodit, ne používat nohy v botách jako nějaká kopýtka , jak jsem to dělala dřív. 😅
Zkusím znovu.🙈
Tak kladinu jsme perfektně zvládli a pak zase pokazili, spadnul a urazil se.😞
Framík pěkně kouše, ale při obraně nevydá ani hlásku.
Stopy jsou všelijaký, pamlsky vynechává , tuhle se po procházce do stopy vrátil , znova ji prošel a všechno vysbíral. Samotnýmu mu to šlo líp.🙈
Poslušnost ho baví, ale je pomalej, je to někdy jako cvičit velblouda.
Stále nechytí piškotu v letu, ale už se snaží.
No, nevím, nevím, jestli to někam dotáhneme..🤣
S německýma ovčounama to bylo takový jiný…
Ale je skvělý s vnoučaty, neúnavně je následuje a je velmi opatrný a něžný, na ročního pejska docela neobvyklý.
Je to opravdu exot, ale hodně mě vzal za srdce.
Jéžišmarjá, když já vidím tu starou paní na vesnici, co jede do sámošky nebo na hřbitov, jak si zařizuje povinný ručení.
A možná i řidičák na kolo by lidi mít mohli !
Měli by ho mít !
Ona mi porovnala postavení těla a kyčel na té straně, co jsem to měla. Plus hodně dbá na to, jak člověk stojí, aby byla váha na chodile správně rozložená a člověk stál opravdu pevně.
Taky jsem cvičila zvlášť s palcem o ostatními prsty, to bylo strašně těžký, protože člověk zapojuje svaly, které nikdy vědomě nepoužíval.
Nedokážu Vám dát fundovanou odpověď, prostě tím cvičením se asi nějaké šlachy protáhly, některým vazům se ulevilo, něco se zase posílilo Já to nechala na ní a jen jsem plnila jednoduché pokyny.🤣
Zánět jsem chladila a brala acylpyrin ( za mě zázračný lék) , to jsem vymyslela sama.😅
Nosím teď barefooty, strašně mi vyhovujou a klenba se mi v nich nebortí protože jsem se v nich naučila chodit tak jako bych chodila bosa ( celé chodidlo pracuje) a bota je vlastně jen takový obal.
Bylo to ještě v takovém začátku, ale palec vybočený slušně, myslela jsem, že je to věc neměnná, měly to všechny ženský v rodině.
balu:To je marné, stejně jak u cyklistů a koloběžkářů povinné ručení není vyžadováno. A protože je tu mocná cyklistická lobby, tak to asi dlouho ještě nebude povinností.
I ty, Brute? 🤣
Balu, já měla zato, že jsme, tak nějak společně, proti dalším regulacím a buzeracím..