Já jsem koupila tento, je nastavitelný a hlavně má na hrudníku takovou náprsenku podšitou filcem. Ta náprsenka je dost široká. Přijde mi fajn.
https://www.bafpet.cz/bafpet-popruhovy-postroj--obrana-s-uchem-cerna-/
Já jsem koupila tento, je nastavitelný a hlavně má na hrudníku takovou náprsenku podšitou filcem. Ta náprsenka je dost široká. Přijde mi fajn.
https://www.bafpet.cz/bafpet-popruhovy-postroj--obrana-s-uchem-cerna-/
Děkuji moc všem za rady. Xerxová, taky mě to tak napadlo, tak jsem zavolala a hurá, mají do nosu, takže ve čtvrtek fičíme. Přece jen, chodíme na cvičák, psů je tam dost. A ještě jednou díky všem.🌹
No, mě bylo řečeno, že se to nepřenáší jen kontaktem se psema, ale šíří se to i vzduchem. Nevím,nikdy jsem to u mých psů nezažila. Právě ten, co mi to říkal, tak měl u psa psincák, pes dostal z toho zápal plic a léčba byla náročná, zdlouhavá a drahá. Máme jít ve čtvrtek, Xerxová prosím, když by neměli tu vakcínu do nosu, mám nechat dát jinou, nebo počkat, až objednají tu nosní?
Zdravím všechny,
zeptám se, dáváte někdo očkovat psa proti psincovému kašli? Mě bylo doporučeno na cvičáku, tak nevím, nikdy jsem své psíky, co jsem měla na to očkovat nedávala.
Sarah01:Je fakt krásná, takhle si představuju pěknýho NO. 👍
Nemáte fotku v postoji?
Opět velká gratulace Kelišovi a paničce ke složené zkoušce.
Sarah01, fotku v postoji nemám, vždycky, když ji fotíme, tak má odložení vleže nebo vsedě, to už celkem zvládá, postoj zatím neumí, nikdo ji to neučil, ale pokusím se nějak vyfotit, nevím, jak se zadaří.tak až vyfotím, pošlu. No, bude to komedie, chvíli nepostojí, je to pošus, jen naučit ji stát na česání byl zážitek. Vidíte, chtěla jsem fenku,protože je menší, skladnější, lepší na ovládání, než pes a vyrostla z toho kobyla. Před asi dvěma měsíci, když byla na vytržení toho mléčného zubu na veterině, vážila 34,5 kg v 8 měsících. Ale tlustá fakt není, má silné a asi těžké kosti. Je i vysoká, myslím, že 60 v kohoutku má
Kilian:…..děkuji moc…….Anet, ta Tvoje fena je nádherná….
A tak, exterierák na výstavy to není, ale já nepotřebuju krásnýho psa do kruhu, mám ji jako parťáka. Aspoň netahá zadek po zemi a nemá šmajdavé nohy. Povahově je to pošus, se psema se moc nemusí, od štěněte je uřvaná, je ji problém ji zklidnit, když je mezi psema. To si zítra na cvičáku zase užiju( v řadě mezi psema) Když cvičí sama, je v pohodě. Je to prý celá máma. Štve mě s těma klackama, úplně je miluje, jsou nade vše, posbírá jich na prochajdě třeba 4 naráz a hrdě si je nese. Když s ní jdu sama, tak jí klacky nedovolím a ani nehážu, ale problém je můj chlap, ten jí háže balonky a hračky a ta je ve svým živlu. Na stopě se dokáže trochu zklidnit, jinak jak cvičí mezi psema, tak je nervozní. Včera jí bylo 10 měsíců.
Kilian:..zdravím všechny, tak dneska Keliš splnil zkoušku StPr1 za 98 bodů ze 100…je to vyhledávání dvou předmětů z filcu o rozměrech 10 x 3 x 1 cm, které rozhodí rozhodčí na ploše 20 x 30 m a pes je musí do 10 minut najít a označit….vítr tedy byl šílený, já promrzla a psa to málem odneslo, ale máme to…
Keliš a jeho panička je prostě TOP, vyjímečná dvojka, vždycky, když to čtu, už nevím, co na to říct. Velká gratulace.
Jinak, my jsme si dneska udělali celodenní výlet do Novohradek. Jak já to tam miluju, žádné davy lidí, jen krásná příroda, ticho, lesy. Boží. Prolezli jsme kus přírody i do Rakous jsme kousek zašli. Na Lesovně jsme si dali kafíčko a koláč a spokojenost veliká. Ucapkaní, ale spokojení.
Sarah01:Potřebuju tu výcvikovou vestu, kde to kupujete?
Pokud se jedná o vestu, tak tu mám odsud
https://d4m.eu/cs/13-vesty?p=2
mám Laru černomodrou, ta má zátěr, je s kapucí, dobrá do chladnějšího počasí a pak mám Safety černou, ta je bez zátěru, na léto lepší. Ty kapsy jsou právě super na výcvik a rychlou odměnu. No a bundu mám od oděvy Hotový z Jemnice, jednu s tenkou podšívkou, ta je na teď, no a má mi přijít s teplou podšívkou do chladnějšího počasí. Stránka Hotový se mi nepodařila načíst. Když si zadáte oděvy hotový, tak vám to vyskočí. Bunda od nich je fajn, na požádání mi zkrátili i rukávy, mám krátké ruce. Od Ščučky jsem bundu vracela, protože to byl softshel a v tom se já potím, ještě k tomu byla nešťastně blbě všitá guma vzadu v pase a dělalo mi to na zádech hrb. Tyhle vesty a bundu nosím když jdu se psem cvičit, na prochajdu, na cvičák, jinak, když jedem třeba na výlet, oblíkám normální hadry.
Zrzavci:Jo, dokud byl jeden pes, taky jsem chodila s obyč ledvinkou, enemže psi přibývají a tak je nutno mít víc kapes, vís větších kapes……. pak už jen batoh 😀 každopádně ledvinka je supr
Janaa, ta šukňa - nejni v tom v létě ale vjédro? Já teda navíc potřebuju mít věci pod zipem, jinak je zásadně ztrácím.
Zrzavci, ta ledvinka taky super, objednám si ju, bude dobrá na celodenní výlety, kde je třeba mít věci pod zipem, jak píšete.
janaa:
Ten kilt je fajn, je to trochu jako spodní třetinka mojí vesty. Já nosím v létě kynologickou vestu letní bez zátěru, no a teď na podzim silnější,nebo kyn. bundu. Potřebuju mít ty kapsy otevřené, ne zipy jak jsou na ledvince. Příští léto asi koupím kilt, protože i když je ta vesta letní, přece jen 2 vrstvy na těle v hycu je moc. Jinak pamlsků nosím mix, různé sušené masa, měkké polštářky, granulky ale nejvíc chutná obyčejný buřt, nakrájený na malé kostičky.
Sarah01:My jsme o víkendu úspěšně ukončili výstavní sezónu ve Wroclawi, oba dva dny Cherry získala ve třídě otevřené V1, CWC (čekatel šampiona krásy PL). Pro mě i obrovský úspěch, co se týká řízení, ujela jsem celkem 2x cca 350 km, s blouděním ve Wroclavi určitě i víc a to proto, že jsem stůj co stůj chtěla vidět historické centrum města, když nevím, kdy a jestli vůbec se tam ještě někdy dostanu. 😀Právě tam probíhala vojenská přísaha.
Velká gratulace, CHerynka je krásná, barvu má krásnou, zlatou, ne bílou, K tomu řízení, já bych si sama netroufla jste dobrá,klobouk dolů 🌷
Ariška:Mám teprve chvíli, ale měly by být trvanlivé.
Cerino jsem měla, podarovala jsem pro útulek, protože Cerina mají uprostřed důlek a mojí bývalé feně se z toho špatně vstávalo, jak měla špatné nohy. Nešikovné na úržbu i hodně těžké. Někomu může vyhovovat, nám bohužel nee
Já mám pro N.O. tuto matraci a naprostá spokojenost. Materiál je něco jako kordura, jde dobře utřít vlhkým hadrem, nepropustný, v případě většího ušpinění, rozepnete zip, pěnu vyndáte, potah hodíte do pračky a hotovo. Mám 120x80, výšku 10 cm. Pěna uvnitř je vcelku, ne drť.
Anonymní:Dneska vypadl 🙂
Tak to je fajn, mě u ovčandy po přezubení zůstal mléčný špičák, takže měla dva za sebou, nový a těsně za ním mléčný. Tak jsme ho dali vytrhnout (v 8. měsíci), v úterý to bude měsíc, co je zub venku. Byla chudák v narkoze, měla jsem strach, aby se jim nezlomil, říkal vet, že se to stává, že je kořen hluboko, ale dopadlo to dobře, vytáhl ho celý.
megi-the-pes:Anet10: a máte odhad, esi třeba ta svačinka a večeře není i dost, nebo nezabírá většinu krmné dávky na den? Protože to je rozdíl, esi v “mase” dám psovi 100 g bílkovin, nebo 20 g bílkovin, nebo procenta, to je fuk, ale počítat teda maso i granule stejnou jednotkou… no a k tomu dám ráno granule, tak tam nebudu řešit, kolik mají bílkovin, ale dosypu do toho množství k masovým bílkovinám.
Ne?
Nejjednodušší to je rozdělit na poloviny.
Maso - má dostat 750 g (aj s přílohou, nevím kolik, je to jen příklad), dostane 375 g na den.
Granule - má dostat 250 g na den, dám k snídani 125 g.A tu svačinku - 75 g z masa přesuňte na svačinku, 25 g z granul dejte na svačinku.
Granule vyberte normálně large breed puppy, junior, co mají, prostě jich budete dávat jen polovinu.
Nebo tam najděte takové, co mají hodně podobné hodnoty jako large breed puppy - bílkoviny, tuk, vápník a kalorie - a ty samozřejmě se nemusí jmenovat LB, teoreticky by mohly být mezi light a senior, možná i mezi běžnými a takovými těmi jednodruhovými jako klokan atp.
Děkuju Megi za vysvětlení, jasně, že nedávám plnou krmnou denní dávku naráz, třeba večer+ k tomu tu svačinku a snídani. Dělím to. Granule k masu jako přílohu nedávám. To má samostatnou snídani, maso ráno ke granulím ne. Mě se jednalo o to, že puppy granule mají okolo 30% bílkovin, a malé štěňátko už není.,což je prý moc, objednám nějaké okolo 24%, no, tak snad vyberu.A děkuji🌹
Megi , poprosím MOOC. Už jakou dobu studuju ten Wolfsblut a mám v tom teda guláš. Naše 9 měsíční N.O.dostává granule jen ráno na snídani, v poledne jen tak svačinku něco od masa, vajíčko, sardinky apod., večer je na mase. Teď dochází Marp, zkusila bych vzít ten Wolfsblut. Vybrala jsem tyto druhy, nevím jaký, který by byl tak vhodný, aby se z toho zase neposrajdila.
W-wild duck
W-down under
W-wide plain LB
W-hunters pride
Poprosím, co myslíte? Ne štěněcí, tam je moc bílkovin, myslím.že bílkovin má ve stravě dost. Velká už je jako dospělý pes, myslím na výšku, váží 33 kg
megi-the-pes:Nejdřív vyřadím ty nejošklivější věci: BHA, BHT, propyl…(ta věc, co je jak nemrznoucí směs), “antioxidanty a konz. povolené EU”, moučky a sušené proteiny.
Kouknu na maso: čerstvé vydělím třemi = cca skutečný obsah masa.
Obilí x brambory a luštěniny, na tom nezáleží, ale u druhé možnosti je, pokud granule neobsahují přidaný taurin (a třeba l-carnitin), nebezpečí DCM (srdce).
Wolfsblut mají také obilné granule, moje oblíbené Simpsons také, ale ty se tady, myslím, nedají koupit. Na obilí není nic špatně, když psovi sedí, i bych řekla, že větší plemena je mají docela ráda, ale to je jen tip z historie, žádná rada ani fakt, jen dojem (hlídání stád a obilná kaše či zbytky chleba se syrovátkou atp.).A jo, druhově určené suroviny: kuřecí tuk x drůbeží tuk. Směs znamená, že mi až tak nesejde, co do toho hodím, hlavně že to tento měsíc bylo levné.
No a pak jsou takové, zdánlivě nedůležité, detaily: fakt je výrobce tak bohatý, aby vozil čerstvá jehňata z Nového Zélandu? To jim jako platí plavbu kolem světa? Nebo si to nechá vyrábět v nejostřeji sledované a nejlépe vybavené továrně v Evropě, kdo ví, esi ne na světě?
A to je Wolfsblut. Je to i Marp, kterážto značka patří Čechům. Essential taky odtam, Canagan, Eden a tak, to už uvidíte ze složení.
Mně se líbí i Barking heads, Aatu (nevím, kde teď Aatu vyrábí) a Simpsons. To se dělá ve Španělsku, to je další granulová velmoc, dříve na to nadávali všici a porovnávali kvalitu mouček, že prý odtam je nejhorší a má nejvíc kostí, ale jak jsem zjistila, co to je za surovinu, hrozně mě to rozesmálo, kašlat na to, moučky vyřazuji.Potom jsou také zajímavé granule z Německa od Markus M., jejich továrnička je přísně ekologická a vůbec je to celé vyšperkované, odtam žádné špatné jídlo nepřijde. Tam ještě Lukullus, to je z pečených a lisovaných ještě ok, nesypou tam moučky.
To samé je švédský Magnusson, oni strkají psům do jídla graham/špaldu, předpisy mají velmi přísné.Obecně to, co pochází z Evropy, je lepší než to, co je z USA, jelikož máme přísnější normy, některé látky povolené v USA jsou zde zakázané. A další plus je třeba co nejvíc Omega 3, protože to je teď moderní… ne, ono je to fakt užitečné.
Ty anglické mají ještě jednu velikou výhodu - suroviny, které přijdou do té továrny, musí být vhodné pro lidi a neprochází vyšší teplotou jak lehce přes 80°C.
Přivoňte si, když sáček otevíráte. Ostrá vůně, přepálený tuk a tak? To u výše zmíněných značek neznám.
Se solí je to tak: podívejte se, kolik je sodíku. Do 0,5 % je to ok. Esi do něčeho sůl musí dodat, ale toto číslo cca nepřesáhnou, tak to udělat museli, sodík je životně důležitý.
Další, pro mého psa, který žije z tuku a bílkovin, je vláknina - držet do 3,5 %, eště tak čtyřech, ale jinak už působí to, že bílkoviny např. nebudou využity dostatečně. Jiné je to se starým psem, tam se trochu víc vlákniny vyplatí, protože pomáhá pohyblivosti střev a tak.
Co nejvíc živočišných bílkovin. Luštěniny mají stejně bílkovin jako maso, takže koukat, jestli je v granulách i dost masa, esi teda tam ta hromada hrachu není jako “šetříme” (zas problém s taurinem). Zpracování rostlinných b. není ani moc zdravé. Amoniak, ledvinářům jakéholi věku nepřístupno. A je to námaha. Pro starší psy platí trojnásob, potřebují co nejlépe stravitelné jídlo.
U štěkanátek velkých plemen je trabl s regulací využití vápníku… nepřejídat… a jestli je někde 2,5 % vápníku a 4500 kcal, tak to není úplně ok, ale takové hlouposti asi nikdo nevyrábí; mnoho % vápníku a méně kalorií, což large breed granule mají, je ok.Kolik je kde obilí, brambor atp., no, nejsou granule, kde by byla polovina maso s tukem, protože takové nebudou držet pohromadě. Ale kdyby to někoho hodně zajímalo, kolik cukrů psovi dává, tak: 100 minus (protein + tuk + popel + vlhkost) = sacharidy.
Tak asi. 🌻
👍
Já jsem od 9 týdnů moji N.O. krmila Essential beginning large breed, ale ne pořád granule, např. ráno granule, v poledne sardinky, jiné ryby, vejce a mňamky, večer maso s kostí, různé druhy, k tomu přílohu, rozvařenou skoro na kaši kulatou rýži , rozmačkaný batát, nebo přílohy od Dromy, ty jsou moc fajn, zeleninku, balancer, bylinný mix atd. je toho tolik, co se dá krmit. Naše je žravec, každé jídlo hltá, do dneška má protihltací misku, sní všechno během minutky. Tedˇmáme granule Marp holistic white mix LB a taky sedí, jenže ona je od mala zvyklá na pestré jídlo, ne samotné granule, tak můžete zkusit tyto, jestli budou vyhovovat. Co máte za N.O.? Exterierák, nebo pracák?
Je mi to líto, tohle jsou takové hrozné chvíle., kdy člověk neví, jestli už je čas, nebo ne, ale vy sama to vidíte,jak na tom babča je. Hodně sil
Dublinbarzoj:A pak, že chrt je běžec, když je vedro, tak se venčíme buď takto nebo v jezeře 🙈
Teda ti vaši barzojíci jsou noblesa sama. Překrásní a ta barva. Nádhera