Aktuálně: 2 317 inzerátů289 741 diskuzních příspěvků20 936 uživatelů

Příspěvky uživatele

Anet10

Anet10
Anet10 16.08.2026, 12:49:55 xxx.xxx.16.23

Toto se tak hrozně a smutně čte. Je mi to moc líto, držte se💔

Anet10
Anet10 06.08.2026, 21:44:29 xxx:xxx.2abe:323c
kometa:

ale tam se držím otěží

Otěže nejsou držátko pro člověka, ale komunikační nástroj 😉Pardon, musela jsem, nechtěla jsem se vás dotknout.

Hele, já ke konci svého jezdeckého života začala používat nákrčák a velmi se mi to osvědčilo. Měla jsem psychicky rázem lepší pocit a nevyjížděla mi ruka nahoru. Což šetřilo koňskou hubu.

Zkuste se domluvit, jestli by jim to nevadilo. 

Protože křečovitým držením se sedla (nebo madel) ztuhnete a pak vás bolí ta páteř. U nákrčáku můžete být uvolněnější a o to jde.

A hlavně to chce sedět na koni aspoň 2x týdně, jinak se nevytvoří ty správné pohybové vzorce. A začínáte pořád znovu.

Dobře vysvětleno👍

Anet10
Anet10 26.07.2026, 16:26:42 xxx.xxx.235.135
Dublinbarzoj:

S bráchama na vycházce do divočiny a navštívit krávy, to oni rádi a s malýma mezi lidi . Občas potřebují taky rozdělit. Fotit se prý nebudou. Na příště mají slíbenou koupačku. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Nádhera a vznešenost sama, nevím, jak vaši barzojíci, ale naše byla jemná princezna, to oproti tomu, co mám doma se nedá ani srovnávat. No a můj nejkrásnější favorit vaší smečky na fotce 5,7,10 ale jsou nádherní všíchni

Anet10
Anet10 26.07.2026, 15:54:16 xxx.xxx.235.135
Orionka:

A ještě bych se zeptala : kde jste ubytovaní, když jste na víc dní. Koukala jsem do mapy - je to tam samá rezervace, venku to asi nejde, v zaparkovaném autě taky ne……

Orionko, do Novohradek jezdíme vždy ráno a večer se vracíme domů, máme to nějakých 80-90 km, takže fakt ohledně toho neporadím. Když jsme jeli např. na Šumavu(prodloužený víkend) vždycky jsem si rezervovala nocleh v nějakém penzionu se psem. Baronův most je taky penzion, se psem se tam ubytovat můžete, koukněte na jejich stránky. Je tam ceník a všechno. No, já nevím, venku už bych nespala a v autě max. jednu noc, to bych se taky moc nevyspala. Jsem už pohodlnější, potřebuju se před spaním osprchovat, navečeřet a být prostě pod střechou v bezpečí. Jo, za mlada jsme na čundry jezdili, spali pod širákem, ale to už je dávno. 

Dafi, krásné fotky máte, hlavně, mě se líbí ta s koníkem. Jste hezká a moc vám to sluší.Přeju, ať vám to klape a hodně štěstí do dalšího života. Já jsem taky neměla žádnou okázalou svatbu, prstýnky normální, levnější, šaty obyčejné tenkrát z nějaké konfekce, které jsem pak ještě nosila normálně na ven,hostinu v restauraci, no a pak pokračování doma a jsme spolu s manželem příští rok 40 let.🌹

Anet10
Anet10 25.07.2026, 18:39:44 xxx.xxx.16.23
Orionka:

Pes je krásný a mě zajímá o to stavení v pozadí. Není to hájovna ? Možná bývalá ?

Orionko, je to Baronův most, kde jsme byli na jídlo. Na to, že byl všední den, bylo tam dost cyklistů, no ale v lesích jsme nepotkali nikoho.

Anet10
Anet10 25.07.2026, 15:57:59 xxx:xxx.4129:6795

Dafí, velká gratulace ke svatbě, hodně štěstí v životě,ať vám to vydrží s manželem až do smrti. CHingis, děkuji za tip, Lužnici nemáme daleko. My včera opět Novohradky, v době příjezdu 14 na mikinu, courání po lesích, pak pozdější oběd v Baronův most, no a odpoledne už 22. Příští víkend hlásí zase až 40. To umřu, hyce nesnáším. Na focení moc nejsem, fotky jen tři 

Obrázek Obrázek Obrázek
Anet10
Anet10 22.07.2026, 15:59:27 xxx:xxx.8a8b:319a

Ještě CHingis, kde jsou ta krásná místa, jak jste dala fotky?

Anet10
Anet10 22.07.2026, 15:57:45 xxx:xxx.8a8b:319a

My včera na Graselově stezce, bylo fajn 18’, přesto se v rybníku koupali 3 lidi, cyklisti, mě by byla zima i dost foukalo. Kousek od rybníka byla pěkná útulna na nouzové přespání. Prochajda super, jinak jsme nepotkali nikoho

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Anet10
Anet10 14.07.2026, 15:15:55 xxx.xxx.16.95
Sarah01:

Já dělala před 26 lety 2 roky v obchůdku s časopisy a tabákem, tehdy jsem nemohla jinou práci sehnat. Hrůza to byla, kromě toho, že se mně cigáni snažili okrádat, tak jsem často odpoledne ani nemohla zavřít, protože lidi vůbec nerespektovali otevírací dobu. Jednou mně děti zůstaly viset ve výtahu, tak jsem po polední přestávce přišla pozdě a to bylo řečí, že mně manžel přilehl noční košili (odpoledne v 1 hodinu, kdy byl taky v práci 🙄). V sobotu ráno v 5, kdy jsem otvírala, se vraceli opilci z hospod a jednou jsem málem dostala flaškou po hlavě. Prostě za ty 2 roky by toho bylo na knížku, byla jsem ráda, když jsem šla pryč.

CHápu úplně, my jsme měli 14 hodinové směny 6-20 hod., vždycky jsme tam byli jeden, takže od 6-20 jsem tam byla sama, aut hodně přibylo, oproti před 10-15 lety, ještě k tomu denně balíky do zásilkovny, průměrně okolo 60-80 přijatých plus, co nosili lidi na odeslání. Příjem zboží, autokosmetika, limonády, cukrovinky, cigarety,vybalit,zadat všechno do PC naskladnit na obchod, mezi tím chodili lidi, odeslat balík, vyzvednout balík, koupit něco plus  obsluha stojanů. No bylo toho moc, když jsem chtěla jít na WC, zamknout a honem, honem. V blízkosti je nákupní zona, hospoda, blázinec hotový. Fakt lituju kolegyně, co zůstaly. Zajímavá je jedna věc. Když jsme ještě bydleli na vesnici, dělala jsem v kravíně a teletníku. Práce to byla docela dřina, ale tak jako z pumpy od lidí jsem vyšťavená nikdy  nebyla, přitom na pumpě fyzická dřina nějak nebyla. Kravky jsem měla některé i pojmenované, oblíbené, nevím, nějak ty zvířata mě uklidňovaly a práce s nimi byla tak nějak v pohodě i přes všechny kopance, hovně až na hubě, šlápnutí na nohu atd. V teletníku se mi líbilo moc.

Anet10
Anet10 14.07.2026, 14:20:04 xxx.xxx.16.95
Sarah01:

Fakt? A já si vždycky myslela, že sušička je výborná věc, hlavně na ty chlupatý věci. Vždycky jsem ji hrozně moc chtěla, ale bohužel nikam se mně nevejde. Asi bych musela zrušit salonek na stříhání a to se mně nechce, to bych zase měla po sušení a stříhání psů plný obývák chlupů a nebo bych to musela dělat v koupelně.

Jo, na chlupy dobrý, vetbetu jsem v ní stejně nikdy nesušila, kamarádka v paneláku si ji taky chválí, jede prý pořád, no mě nesedí, každý jsme jiný.

Anet10
Anet10 14.07.2026, 14:15:48 xxx.xxx.16.95
DafiŽeryková:

Mám dotaz..

včera jsem mámě přítele říkala,jak mě vytočila zákaznice-cizí,neznám

co mi u vrácení peněz začala tykat-něco jako-jo a nerozměníš mě 2 tisíce a sáček mě dáš??

a ještě nebyla na řadě-vracela jsem zákazníkovi před ní…

takže jsem ruku nechala v šu flátku-otevřeným-ztuhla jsem-a vytočeně říkám-za -A-netykejte mi-já Vám taky netykám!

a nebo si Vám budu tykat taky-je mi to jedno,,,,

za další-nemluvte na mě u vrácení peněz-nejste na řadě…

a ne-2tisíce Vám nerozněním…

dodělala jsem nákup

paní,že mě teda tykat nebude-zvláštní-vždy když řeknu-já vám začnu tykat taky-tak toho nechají..

2 tisíce jsem nerozněnila-protože nesmíme…

pak jsem se s ní slušně rozloučila,popřála hodně štěstí..

a máma přítele,že mám velký EGO-chachacha-že se mám vžít do té paní,že jsem byla třeba ve věku její dcery tak mi teda začala automaticky tykat…a jí,že by to teda nevadilo,a já su moc vztahovačná,a a moc všechno řeším…

jasně-ona v mým věku měla 3 dospělý děti,manžela a asi?i vnoučata…-takže by ji nevadilo,kdyby jí někdo cizí tykal…..

já si nepamatuju,že by někdo tykal někde mým rodičům-s máti mou jsem stravila od mých 12-do 25 bvěškerý čas mimo dům-bud já nebo táta-po doktorech a z páce do práce-do obchodu nechodila-měla sociální fobii-a nepamatuji si,že by jí někdo cizí tykal…

no-mám mladší obličej-hodně lidí mě má tendenci tykat-myslím-cizí lidi-neznámí-a nemám to ráda,nevidím k tomu důvod…

není mě 20,ani 30,ani 40…

pokud ty lidi neznám,-nevím proč mě má tykat a mě to nemá vadit???

a nemyslím,si,že mám velký ego…

sebevědomí nemám celkem žádný…

jo pak začala máti rozebírat,jestli mě teda nevadí-že ona mě tyká a já ji vykám…-že to by mě měllo vadit taky…

nooo,popravdě…jako-jooo-toleruji to,ale po letech si říkám,že si mě občas plete ze svým děckem…

a občas se tak ke mě chová…

co vy na tykání od cizích lidí?

jo,řekla jsem jí teda,že mě vadí,když mě jejich známí tykají-že to popravdě nechápu-není to příbuznej nic,vidím ho párkrát za rok a ahoj-mám chut říct no nazdar….

jo kolegové si taky nenechávají tykat a jsou mladší….-od zákazníků---

no já jsem z nich nejstarší…🙂

Dělat s lidma je strašný, vím to z vlastní zkušenosti,kdo nedělal, nikdy nepochopí. Dělala jsem 12 let na benzince, domů jsem přicházela úplně vyšťavená z veškeré energie, za den jsme obsloužili okolo 800 lidí, no a teď v důchodu je mi tak krásně, klid, pohoda, ta práce mě naučila pryč od lidí, do lesa, do přírody, kde nikdo není, nebo minimum.

Anet10
Anet10 14.07.2026, 14:06:19 xxx.xxx.16.95
Sarah01:

Tak to jsem netušila, dobře, že to vím. 👍 Sice to mám půl hodiny, ale jezdím tam za dcerou a vnučkou, tak bych to mohla někdy využít.

Já měla za svůj život taky 3 automatky (předtím obyč pračku vířivou a to bylo hrozný, když si na to praní vzpomenu 😄). První automatická byla Ardo, dovoz z Itálie, tehdy stála snad 12 tisíc potvora, dnes jsem tu značku už nikde neviděla. Tu jsem ještě prodala, když jsme se stěhovali do baráku. Pak jsem měla Bosch, ta myslím nevydržela ani 10 let a teď mám AEG a klepu, zatím je to držák.

Taky jsem měla kdysi vířivku, no máchání povlečení v ruce byla docela dřina, pak taky automatku Ardo a naprostá spokojenost, měli jsme ji asi 17 let, pak odešla a teď taky AEG, nevím asi 6 let, zatím dobrý. Co mě s..re, je suška, použila jsem ji asi 3x a už bych ji nechtěla, zbytečný krám do baráku, co překáží v koupelně. Asi ji prodám.

Anet10
Anet10 13.07.2026, 16:03:52 xxx:xxx.c9db:adad

Dafi, vím, že to není dotaz na mě, ale mě by se tam líbilo na výlet moc. Ve stínu,mezi stromy a hlavně okolo vody v tom hycu. Škoda, že to máme daleko

Anet10
Anet10 10.07.2026, 22:28:02 xxx:xxx.4731:3747
Sarah01:

Tak to koukám, většina lidí, kteří tady mají fenu NO, mně říkají, ať k nim psa nepouštím, že by ho sežrala.

Naše se  s každým psem taky nemusí, ale právě s GR si nějak rozumí Orion a Monty CHlupaté štěstí, jako jedni z mála si s nima vyhrála, škoda, že se Renata odstěhovala. Jinak, když jdeme a míjíme se ze psem, tak šlape u nohy, ale je vidět, že se příliš přátelsky netváří. Aby tahala na flexině, to teda ne. Flexinu ani doma nemáme. Exterieračka před ní, byla úplná ťunťa, ta se neprala s nikým, ani s fenama, myslím,že kdyby ji nějaký pes napadl, tak by se neuměla snad ani bránit.

Anet10
Anet10 07.07.2026, 20:54:08 xxx.xxx.16.79
bambule:

Dnes krátký výlet k místní přehradě. Nácvik jízdy autem, proběhnutí před přicházející bouřkou.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Boxerek je úplně boží

Anet10
Anet10 07.07.2026, 16:12:26 xxx.xxx.16.12
Zrzavci:

Taky máme okna bez záclon. Jen v ložnici jsou zatmaovovací závěsy, aby se mi líp spalo /blbě spím, jinak by to tam nebylo/ . KOukám, že mám samý kočičí záběry, jak si tam Mouses vyvaluje pupek. To poslední okýnko je v kópelce. Mám hrozně ráda ten pohled z něj, když kvete stará třešeň a nebo ráno s červánky- to je jak obraz od impress malíře

edit - mám taky takovou podobnou vánoční hvjézdu, kterou jsem někde zachránila jako skomírající. Pak se zvetila na Vánočky, ale už se mi nepodařilo, aby se zabarvila. Je pořád zelená a teď, teď si děsně užívá tábor pro pokojovky pod starou třešní, kam jsem je všechny vykopla. Tetička Klivie se tak rozdováděla, že z toho celá kvete 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Máte to tam mooc krásné, venkovský styl, útulné, taková pohoda na psychiku. Na taková okna ani záclona nepatří, max. vitrážka. Moc se mi to líbí

Anet10
Anet10 07.07.2026, 15:46:26 xxx.xxx.16.12
Dublinbarzoj:

Ano Kejný je taky můj favorit (barvou), mám raději ty plotnové něž plášťové. A Doron mi připomněla  dovolenou s mým prvním barzojíkem, byla to Itálie a Lerry miloval koupání,  chodili jsme na pláž vždycky ráno,  nebyla psí, ale nebyl problém a pak si ho půjčovali animátoři a “Cavalino” jak mu říkali,  s nimi řádil po areálu. Odešel moc brzy a proto asi ta posedlost černo bílou,  srovnávat se ale nedá 🙈 Na fotkách má rok a něco , byl pako. Jo a vodu sice miloval, ale plavat moc neuměl,  vypadalo to, že se spíš topí,  ale vždy s nadšením. 🤣

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Taky krásný, naše barzojka taky neuměla plavat, předníma nohama máchala ve vzduchu a zadek šel ke dnu. Nevím, myslím, že barzoj díky své stavbě těla plavat normálně neumí, jako jiný pes. Matka naší barzojky byla celá zlatá a ta se mi teda taky moc líbila, jako se mi líbí zlatá nebo žíhaná doga.

Anet10
Anet10 06.07.2026, 19:18:09 xxx.xxx.235.135
Dublinbarzoj:

Ta vaše holka šedivá je moooc hezká, teda doufám, že se nepletu a je to holka. 🥰

Ano je, je to potvora, pošuk, mrzí mě, že se rve a napadá psy, nevím už co s tím. Snese se s málokterým. Ještě jsem takovou fenu neměla. No, hezká, já na ní vidím chyb dost, byla jsem zvyklá na exterieráky a ti jsou úplně jiní. Na výstavy nechceme, tak je to jedno, jinak je trubka hodná, až na ty psy. U vašich barzojíků se taky rozplývám, všichni jsou hezcí, ale upřímně, nejvíce se mi líbí ten bílý s červenými plotnami, jak jste měla ty první dva. Jeden hodně tmavý, tak ten druhý plotnový. Připomíná mi naši Fiuschku

Anet10
Anet10 06.07.2026, 16:45:08 xxx.xxx.235.135
Anonymní:

Teda xerxova, jak já vám závidím tu lokalitu, kde vy bydlíte. Tam u vás je tak krásně, vždycky se nad vašimi fotkami kochám. My musíme do takové krásné přírody jezdit do Novohradských hor(foto ze soboty), nebo na Šumavu, ale tam o prázdninách vůbec nejezdíme, kvůli davům lidí, až na podzim. Ještě se zeptám, narazili jste už někdy na zmiji? Já teda koukám kam šlapu, ale psina lítá všude okolo, tak mám strach, aby ji neuštkla. Zeptám se ještě ostatních, jíte borůvky přímo z lesa, kvůli té liščí tasemnici(doba 5-15 let, to je teda síla). Měli jsme teď a udělali jsme si koláč a blbouny knedlíky, zbytek marmeládu. Už bych to syrové nejedla, jsem takový vystrašenec a pár kuliček mi za to nestojí.  

https://www.youtube.com/watch?v=38veuJVd3hI

Zapomněla jsem se přihlásit

Obrázek Obrázek