Aktuálně: 2 488 inzerátů240 988 diskuzních příspěvků18 737 uživatelů

Příspěvky uživatele

Anet10

Anet10
Anet10 13.06.2025, 22:11:45 xxx.xxx.115.4
Sarah01:

Byli jsme ubytovaní v Telči a jezdili a chodili jsme všude možně……zřícenina Štamberk a lom Řásná,  z Kunžaku kolem rybníka Zvůle do Českého Rudolce, ze Slavonic přes Pevnostní areál na Landštejn……hledali jsme Ďáblovu Prdel, ale nenašli, tehdy jsem ještě neměla aplikaci Mapy v mobilu, myslím, že jsem ještě ani neměla chytrý telefon. Když byl ještě manžel a hlídal doma smečku, tak jsme takhle s klukem často různě objížděli celou republiku. Mladýmu to zůstalo, má pořád toulavý boty a mezi vrstevníky je rarita. Vždycky někam ty svý kámoše vytáhne, ti mají po cca 2 kilometrech už puchýře, zatímco on běžně udělá za den 30 km. Teď plánuje přechod po hřebeni Jeseníků, z Ramzové na sedlo Skřítek, cca 40 km, není to nic náročnýho, jen sehnat kamaráda, kterej to taky zvládne. 🙂

Česká Kanada je krásná, na Zvůli se chystáme o víkendu, ale myslím si, že tam bude dost lidí, chceme vykoupat psinu, aby si zaplavala. Já bych tam ještě teď nevlezla, protože voda ve Zvůli je studená. O prázdninách je tam narváno, jezdíme tam často, ale víkendy ne. Proto mám ráda Graselovy stezky, je to v lesích s minimem lidí, to samé Novohradky málo lidí.

Anet10
Anet10 12.06.2025, 22:12:11 xxx:xxx.fb87:45e5
Sarah01:

🤣

Místo by bylo, což o to, ale tento týden vyčesávám línající podsadu a jaksi nestačí ruce. 😄

Naši jsem asi tak měsíc taky pořád vyčesávala, tu zimní podsadu, už je ale vylínaná, tak těch chlupů už není tolik. Barzojkové mají úplně jiný typ srsti, mě přišel barzoj oproti N.O. bezúdržbový. Ta jejich srst je taková jemná, stačilo přejet hřebenem nebo kartáčem a hotovo. Sarah a to jste byli tenkrát přímo tam u této studánky, nebo jinde v České Kanadě? Jezdíme tam na prochajdy každý týden, mě se tam moc líbí

Anet10
Anet10 11.06.2025, 22:44:40 xxx.xxx.210.182

My jsme byli včera na bezva prochajdě, šli jsme Graselovou stezkou, už jsme jich prošli vícero, vedou Českou Kanadou, většinou přes  lesy. Šli jsme od Dolního  Bolíkova na Český Rudolec a narazili na krásnou studánku. Studánka u Šmelcovny. Dozvěděli jsme se, že voda je v kojenecké kvalitě, je v pozorovací síti ČHMÚ. Byla opravdu moc dobrá. Potkali jsme jen 2 lidi, bylo tam nádherně

Obrázek Obrázek
Anet10
Anet10 10.06.2025, 22:14:08 xxx:xxx.e5a9:d9c9

Tak je to opravdu hovňous od slepice. Bylo to i v kurníku ráno pod hřadami. Máme tam tu trusnou desku. Kurník čistíme denně. Není to už tak dlouhé, teď asi 3-5 cm, a asi víme, která slípka to tak kadí. Ne vždy, ale občas. Ptala jsem se na to v líhni Studenec, odkud je máme a bylo mi řečeno, že oni se z haly dostaly na trávu a prostě to ještě neumí tak strávit. Jedna slípka se pase na trávě, jak o život, více, než ty ostatní. Je jim 21 týdnů

Anet10
Anet10 08.06.2025, 22:29:55 xxx:xxx.90:c4a2
Varaxi:

Tohle od slepice snad být ani nemůže.

Taky si myslím, ale čí a od koho tedy? Vidím to poprvé, vždycky je to u kurníku a v jeho blízkosti. Nikde jinde jsme to neviděli

Anet10
Anet10 08.06.2025, 21:05:06 xxx:xxx.90:c4a2

Zeptám se tady na tomto vlákně. Nevím, jestli je to od slípky, ale pravděpodobně ano, už asi 4x jsme našli toto hovínko, které jsme nikdy předtím neviděli, je asi 15 cm dlouhé, uvnitř je samá tráva. Proč a z jakého důvodu kadí slípka toto hov.? Něco je asi špatně, setkal se s tím už někdo?

Obrázek Obrázek
Anet10
Anet10 23.05.2025, 21:44:20 xxx:xxx.4731:3747
Zrzavci:

Píšou:

Slepice mohou konzumovat česnek a přidávat jej do vody může být prospěšné pro jejich zdraví. Česnek se doporučuje dávat do vody s poměrem 1 stroužek na 1 litr vody. Dávkování by mělo být pravidelné, například dvakrát týdně, zvláště u mladých slepic, aby se zvykaly na chuť. Česnek ve vodě je vhodné používat jako podpůrný prostředek pro zdraví a imunitu,

Zrzavci, děkuju za info, zrovna dnes jsme  si na vás vzpoměli, potkala jsem  se se známou, má dvouletého maďara, tak říkala, že má vaši knihu, přečetla prý ji už několikrát a je prý super. Nadšená. Maďar je šus, živé stříbro

Anet10
Anet10 23.05.2025, 13:31:34 xxx.xxx.210.202
Tap:

Takhle - majitel farmy Červený Hrádek David je fešák.
Nebo fešák - takový ten lacinější solárkový hezoun s náušničkou v uchu.
Takže u nás to bude mít dycky dobrý, ale…
Svůj web tvoří trochu po vzoru otřesného Slepičáře,
a to mu u odborníků většinou škodí a taky tam nabízí opravdu leccos.

Lazyfarm - no, Martina z Kynžvartu se asi opravdu snažila,
ale… spíš než prostředek na odčervení slepic
nám to pasuje jako dobrý čaj pro nás, na uvolnění cest dýchacích.
Primární vždy je - budou to ty slepice vůbec žrát?
Zavřené v hale možná, ty z výběhu spíš těžko.
Pampelišku si ve volném výběhu dají čerstvou,
nač kupovat sušenou. Hluchavkovité za nás žrát nebudou.
Leda byste jim to namíchala např. do tvarohu.
Není lepší základně odčervit a prevenovat plísně
čerstvě prolisovaným česnekem,
který po smíchání s vodou slepice ochotně pijí?

Pivovarské kvasnice obsahují krmné směsi,
takže je většina chovatelů zkrmuje, nepřímo.

Děkuji za odpověď, nebudu tedy kupovat, chtěla jsem jen tak preventivně. Máme 19 týdenní kuřice z líhně Studenec(bere odtud kuřátka právě Červený Hrádek), jeli jsme pro ně 100 km, když jsme je kupovali měly 16 týdnů. A jak často tak preventivně dávat ten česnek do vody? A kolik stroužků na 1 litr vody?

Anet10
Anet10 05.05.2025, 19:01:36 xxx:xxx.4731:3747

V sobotu jsme si přivezli domů 16 týdenní kuřičky hybridky z líheň Studenec. Koupili jsme pro ně tam i krmivo, takové granulky. Jen se zeptám, můžeme jim něco přilepšit, aby neměly je ty graulky? A co? Jsou ve výběhu na trávě, mají kryté pelešiště s popelem, v popelu křemelinu, do vody k pití jsme přidali Acidomid. Ptám se proto, že 16 týdenní jsme nikdy neměli, tak aby tu výživu měly dostatečnou.

Anet10
Anet10 30.04.2025, 22:54:15 xxx.xxx.210.170
Dublinbarzoj:

První dvě fotky - zločinci na útěku, třetí  - synovci a neteře  Satánka a Kejnýho, (ach jo, vejde se k nám  další barzoj🙈?) A zbytek je venčení  partičky.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Toto je taková krása. Ta zlatá fenka je úplně boží, babička naší barzojky byla taky zlatá,pro mě nejkrásnější barva u barzoje

Anet10
Anet10 29.04.2025, 22:19:03 xxx:xxx.4731:3747
Buggyra:

Já bych to snědla 😀 Zamražte a pošlete.

Slepice nechcípla, ale porazili jste ji, do posledka kromě snášení vypadala normálně hádám, tak pokud se vám nechce ji jíst, dejte ji naprosto s klidem psovi.

A nebo zpátky slepicím, to jsem udělala se zbytky soudružky taky. Slepicím můžete dát i ty zdrclé žloutky v těch obalech 🙂 Když to všechno uvaříte, nic nehrozí.

Ty boule, játra,žaludek,srdce a všechny vnitřnosti už jsou dávno v popelnici. Zbyly jen 2 půlky slepice-maso a to uvařím psovi. Ztotožňuji se s názorem Jardy Pecival, jsem takový opatrňák,nejedla bych to, ten kousek masa mi za to nestojí. Bodlinko, děkuji za Dg, kouknu někde na net, co je to vlastně zač. Buggyro, bojím se to jíst, ale děkuju za názor

Anet10
Anet10 29.04.2025, 14:24:37 xxx.xxx.210.148
Buggyra:

Jako jasně, pokud se orgány a maso rozkládají, tak to nežeru - ale na to by se snad nikdo neptal, i když v dnešní době…

Maso je normální, struktura i barva, žaludek, játra, plíce i srdce taky normální, ne nějak rozkládající se

Anet10
Anet10 29.04.2025, 14:22:20 xxx.xxx.210.148

Děkuji všem za reakce, ty boule byly v takovém pevném obalu, vevnitř byly vařené žloutky, tak ty žloutky vypadaly( ne syrové, jako v syrovém vejci) v obalu ze žaludku, ten obal byl pevný, jako žaludek, tm. šedý. Nebudu tedy raději jíst, teď váhám, jestli uvařit psovi v papiňáku, abych mohla obrat maso od kostí, protože tepelně upravené kosti psovi nikdy nedávám, nebo to vyhodit úplně. Při kuchání to nijak nesmrdělo, mám z toho dvě půlky slepice, maso normální, no ale toto jsem nikdy neviděla. A MOC VŠEM DĚKUJI

Anet10
Anet10 28.04.2025, 10:59:13 xxx.xxx.38.171

Nevím kam to napsat, zeptám se prosím. Dnes jsme zabili 4 letou hybridku, od loňského konce léta už nenesla, občas z ní vypadlo vejce v bláně, bez skořápky. Když jsem ji oškubala, měla před prdelkou velkou bouli. Po vykuchání tam bylo toto.3 boule a v tom žloutky. Ten obal boulí vypadal takový pevný, jako od žaludku. Dvě jsem rozřízla a jednu nechala, aby bylo vidět. Můžeme takovou slípku uvařit a sníst jako polévku, nebo uvařit psovi, či vyhodit? Maso je pěkné, nikde žádné podlitiny apod. úplně normální. Ptám se proto, jestli je to k jídlu a co to je ty boule

Obrázek Obrázek Obrázek
Anet10
Anet10 07.04.2025, 14:16:14 xxx.xxx.210.133

Keliškovi VELKÁ gratulace. To je fakt síla, co ti dva už spolu dokázli. Vyjímečná dvojice, která si spolu tak sedla. Klobouček

Anet10
Anet10 30.03.2025, 13:07:49 xxx.xxx.38.177
Sarah01:

Ne, nedávám balancer pořád, střídám to, někdy dám kolagen, někdy mořskou řasu, jindy balancer, nedávám všechno naráz. Maso kupuju od Pošváře hovězí hrubomletou směs a jednou týdně dávám na okus kosti, buď hovězí ocásky, nebo koupím, co zrovna mají, žebra nebo kloubní kosti. Kuřecí většinou nedávám nebo málo.

Děkuji, Pošvář neznám, není u nás, beru z dopsímisky plus kupuju i v masně. Na ten balancer jsem se ptala přímo v Dromy, bylo mi odpovězeno, že pokud jsou v krmné dávce kosti, což má denně, nemusím balancer dávat pokaždé. Hlavně prý k vnitřnostem se musí dát.

Anet10
Anet10 29.03.2025, 21:54:16 xxx:xxx.4731:3747
Sarah01:

Já mám Farminu jako zálohu pro případ, že by maso z nějakýho důvodu vypadlo, už několik let, mají ji i moje odchovy. Nemáte v poslední době pocit, že se jsou jiné, že se možná změnila receptura?

Sarah, zeptám se, když krmíte maso, dáváte do každé krmné dávky balancer od Dromy? Krmím syrové každý den večerní dávku a právě do každého krmení dám kávovou lžičku balanceru. I když má v tom kosti, krmím jen kuřecí z ostatních, žebra apod. mám strach, myslím si, že z měsíc starého kuřete, co jde na porážku, ty kosti nejsou ještě vlastně kosti, toho vápníku moc nepobere. Dnes měla celé syrové šproty+další k tomu. Odkud berete maso?

Anet10
Anet10 29.03.2025, 21:24:34 xxx:xxx.4731:3747

Nikdy v životě jsem žádnou psí holku nenazvala trdlem makovým a nebo troubelínou, protože ony prostě takové nejsou…no psí klucí…o nich to s láskou řeknu.  

Je to fakt, fenu troubelína jsem taky ještě neviděla, psy jsem měla za život celkem 2 a byli mnohem jednodušší na výcvik než feny. Já vědět, co vyroste z té mojí, vzala bych si psa( chtěla jsem menší drobnou fenku okolo 30 kg), právě kvůli tomu, že pes má přes 40 kg, jsem vzala fenu. No, je to největší fena, co jsem kdy měla. Držet ji na obraně, chce fakt průpravu z fitka. Je vysoká, má velkou sílu a takovou silnou kostru, nyní 37-38 kg