Aktuálně: 2 483 inzerátů • 293 107 diskuzních příspěvků • 21 485 uživatelů

Příspěvky uživatele

Anet10

⋮
Anet10
Anet10 06.10.2026, 12:41:29 xxx.xxx.16.29
Zrzavci:

Ticho kurnik! Zrovna jsem to chtěla napsat Anet, že jako neřikáme, tohle místo patří k těm, jejichž název je zakázáno vyslovit. Nebo tam půjdou ty hovada ze Sněžky, Pusteven, Praděda… já bych ráda , aby aspoň někde ty regálisti nebyli.

Já, jak to vidím v televizi ty davy na tu Sněžku, tak to nechápu, nikdy jsem tam nebyla a ani nepůjdu. Na Šumavě jsou taky krásná místa bez turistů, ale o nich se málo ví. Jinak Šumava je fakt Las Vegas, hlavně Srní, Kvilda, Modrava a okolí. V Novohradkách jsme byli letos 5x, asi ještě zajedeme. Miluju to tam. Zrzavci, nemyslím si, že k rybníku lidi půjdou, jsou tam docela kopce, těžko se to hledá, my jsme se o něm před třemi lety dozvěděli náhodou jsme k němu došli, nemyslím si, že tam lidi cíleně půjdou. Servis žádný, jídlo a pití si vozíme vždycky s sebou na zádech a hlavně nefungujou mapy on line, není tam ani signál, cesty neznačené, bez mapy skoro nemožné to najít a dostat se vůbec odsud. Já ty lidi co chodí do toho nákupáku nechápu. Párkrát jsem byla v IGY v ČB, neboď jsem potřebovala nějaké oblečení, po dvou hodinách shánění po obchodech,odkud jsem si nic nekoupila jsem byla ráda, že jsem odsud vypadla.

⋮
Anet10
Anet10 05.10.2026, 19:03:17 xxx:xxx.fe01:406a

Ve čtvrtek jsme byli na Śumavě, studànka u Hauswaldské kaple vyschlá, ani kapka vody, na to, že byl čtvrtek lidí dost. Hold hodně profláklý místo, chodili jsme ještě po lese, houby žádné. Včera jsme byli v Novohradkách, boží svatý klid, u rybníka Kapelunk, potkali jsme 2 lidi a houbičky jsme taky donesli

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Anet10
Anet10 28.09.2026, 18:46:16 xxx:xxx.4016:7bfd
Dublinbarzoj:

Tak minulý týden byl Dobby na výstavě,  podle něj prý za trest🙈, dnes běhat na coursingu  a to už  bylo za odměnu 🤗 Fotky jsou z dálky, tak prý jestli ho někdo najde 🤣. Zbytek  smečky zůstal doma a na výlet pojedou následující týdny. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Velká gratulace, je nádherný 

⋮
Anet10
Anet10 28.09.2026, 08:54:43 xxx:xxx.a78d:984d

Včerejší výlet do Novohradek, bylo tam krásně, jsem šťastná, že jsme našli nějaké houby, u nás neroste nic, je sucho

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Anet10
Anet10 26.09.2026, 10:05:13 xxx.xxx.115.195
Ph:

Specialni vystavy NO jsou jine - maji velke kruhy, resp. ovaly a beha se, opravdu se beha 🙂 a dlouho. ten kruh je tak 4x vetsi nez znate z mezinarodech. Cim vice psu, m je vetsi. Vodici maji sportovni obleceni a mohou se stridat. Pes se predvadi v tahu pred psovodem. Ten double handling  pomaha psovi na tech rovinkach ovalu opravdu zabrat a predvest dlouhy krok. Proto ta snizena zad taky - vyrazny klusak to ma byt. Predvedou se i bez toho -ale s tim lakanim behaji lepe…

Jinak se tam taky beha cast uplne bez voditka a strili se jim v kruhu. Proto je tak malo NO mimo klubovky. Jine vystavy - tak jak se vystavuji jina plemena - se jim neuznavaji do chovu.

👍 Přesně tak to je

⋮
Anet10
Anet10 25.09.2026, 22:54:00 xxx:xxx.863e:32a1

Pak ještě v tom samém vlákně odpověď xerxové 31.8. v 19.42 jsem to tam popsala

⋮
Anet10
Anet10 25.09.2026, 22:49:09 xxx:xxx.863e:32a1
Sarah01:

Ani jsem nepostřehla, co má s ouškem?

To pořváváni na výstavě nějak nechápu, proč se to dělá? Oni by bez toho neběželi?

V rychlosti zkopíruju, už jdu do hajan  

https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/15196-jak-se-vam-venci/760/ 

⋮
Anet10
Anet10 25.09.2026, 22:02:19 xxx:xxx.863e:32a1
Ph:

Pracaci a exterieraci NO jsou opravdu jakoby to byla 2 rozdilna plemena. Exterieraci maji hrb  a smajdaji, vystavy vyhravajici exterieraci, co maji extra hrb a extra rozsmajdane nohy….To je fakt, neni treba si nic nalhavat.

Do uplneho extremu to zenou cinani treba.

Tak, jak musi pres vystavy projit pracak tak ale stejne musi exterierak plnit zkousky. tj. sportovat, kousat, skakat prekazky. A davaji to. Ano, nedosahuji nejvyssich vysledku ve sportu, ale - sportuji. Musi. Ten uchovnovaci ( selekcni) proces, co zahrnuje i pracovni zkousky, maji NO nejslozitejsi za vsech plemen. Mnozitele spolecenskych plemen nemaji tuseni, jak taky muze vypadat selekce v chovu😀 😀 

Nicmene -nemam ani zadne relevantni info, ze exterieraci odchazi zdravotne vice nez pracaci. A pracaci odchazi na zada nejcasteji. Ano, na ta “rovna” zada. 

A ted si vyberte, co je dobre a co spatne. 

Jak to tady řekla Ph, tak naprostý souhlas. Sardulah, jak dala nahoře tu fotku, tak ten exterierák je ještě zlatý. Byla jsem se podívat loni na výstavě N.O. a měla jsem šoky, co tam běhalo v kruhu. Opravdu měli doslova hrb a čím větší, tím lepší umístění. pracovní vlkošedi tam byli myslím dva, tři a skončili někde vzadu. Předvedení v kruhu katastrofa, komedie, samé pořvávání, pískání,jednoho psa vodili 2 lidi. U jiných plemen jsem toto neviděla, jen u N.O. už je to tak léta, ta komedie. No blázinec, proto já bych na výstavu se psem nešla. Ani to nepotřebuju, chovat stejně nechci, ani na předchozí feně exterieračce jsem štěňata neměla. Jinak, naše prdlavka chudák, už má 5. týden límec a 5. týden antibiotika co 12 hod. Takže v 9 ráno ATB, v 15 hod. jogurt od Yoggies ve 21 zase ATB. No, už mi z toho hrabe. Říkal vet.,že to musí být, ale příští týden ve středu jdeme zase na kontrolu(chodíme od operace každý týden), tak prý už ATB skončí a konec límce. Nesmí prostě hrábnout zadní packou do toho ucha. Se stejně divím, že se s tím límcem smířila, bere už to jako běžnou věc, když jdeme ven a je pod dohledem, tak ho nemá. Jinak hlavně v noci a mimo dozor mít musí.

⋮
Anet10
Anet10 18.09.2026, 14:56:16 xxx.xxx.16.19
Dublinbarzoj:

Rok a jeden den a pořád stejně praštění🤣, miluju tu jejich bratrskou lásku

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Dva NEJKRÁSNĚJŠÍ z vaší smečky

⋮
Anet10
Anet10 01.09.2026, 11:49:40 xxx.xxx.16.88
Dublinbarzoj:

Všude dobře,  doma nejlíp.  Mládež řádí a bráchové to korigují.  

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ach bože, zase ta 9 fotka, krasavec nejkrásnější a 1

⋮
Anet10
Anet10 01.09.2026, 11:43:47 xxx.xxx.16.88
assil:

Tak ošklivý plemeno vnímám tak, žeje to plemeno, kterýse mi natolik nelíbí, že bych si ho domů nikdy nepořídila, prostě čistě subjektivní dojem, pro mě jsou to bull plemena, než to, tak radši nic.

Přesně, já taky ty bull a širokohubý nemusím, to radši voříška, ale každý jsme jiný a každému se líbí něco jiného

⋮
Anet10
Anet10 31.08.2026, 19:51:19 xxx.xxx.16.79
tetrivek:

Dneska jsem venčila ovce s Daňčou. Ještě jsme přikrmovali včely. A na dvoře vidíte chatičku v rekonstrukci. Tak máme všude bordel okolo. Mám pocit že nic nestíhám. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Moc hezké to tam máte, ty ovečky a daněla je nádherná a chatka bude taky fajn

⋮
Anet10
Anet10 31.08.2026, 19:42:49 xxx.xxx.16.79
Xerxova:

tak ať se vše správně zahojí. Kde k tomu chudák přišla - úraz a nebo nemoc??

Asi rok a půl měla pořád problémy s levým uchem, Přemnožené kvasinky a bakterie. Vždycky se to přeléčilo, ráno výplach Otodine, večer kapky Otoxolan nebo Posatex. Za týden-10 dní to bylo v pořádku, pak byl měsíc, dva klid a zase nanovo, výplach, kapky a furt dokola. Měla zúžený zvukovod a nějaké výrustky , kolikrát při prohlídce nebyl vidět ani bubínek. Vet mi navrhnul tohle, že by se jí mělo ulevit, ucho bude lépe větrat.Jmenuje se to resekce zvukovodu dle Zeppa. Tady je to hezky popsáno i s fotkama 

https://www.veterina-lanskroun.cz/resekce-zvukovodu-dle-zeppa  

Dělali už to nějakým psům a prý mají klid. Byli jsme na veterině za posledních rok a půl pečení, vaření. Límec musí mít jen tento, dnes mi přišel jiný, co jsem objednala a zítra ho budu vracet, je měkký a problém neřeší, na ucho by zadní nohou dosáhla, vydrápala by stehy a to by byl průšvih. Ale ona je celkem klidný pacient, jasně, že drbne do plastu, ale čekala jsem to mnohem horší. Prostě se s tím smířila, když to musí být, tak hold s tím nic nenadělám. Když si hraje na zahradě, má ho sundaný, nebo, když jde ven, včera ho měla venku sundaný celé odpoledne, ale musí se hlídat, oči na stopkách a zabavit ji, aby na to, že ho nemá zapoměla. Prostě do toho hrábnout nesmí. V noci spí vedle mě 2 m, kdyby se něco dělo, vzbudilo by mě to. Jinak přes den, je furt pod dohledem. Ještě, že nechodím do práce, když jedu nakoupit, hlídá manžel. CHodit do práce, nevím, jak bych to řešila, sama by být nemohla

⋮
Anet10
Anet10 31.08.2026, 16:28:57 xxx.xxx.16.12

My minulou sobotu venčili ještě takto,stezka okolo řeky Černé, den předtím  Graselova stezka a zastavení u  studánky, moc krásné místo v lese, vody ve studánce dost a  je mooc dobrá v kojenecké kvalitě, berou se tam vzorky a spravuje ji ČHMÚ, no a teď už tak veselo není. Od úterka operace ucha a protivný límec. Tak musíme vydržet do stehů a snad se to zhojí a bude dobře

⋮
Anet10
Anet10 31.08.2026, 15:13:35 xxx.xxx.16.12
Irma19:

Máte někdo zkušenost s vyvýšenými lehátky typu kovová konstrukce se síťovinou?

A nebo jsem pak viděla i silnější látkové nebo s pevnou deskou.

Přemýšlím o pořízení. Budu ráda za sdílení zkušeností. 🙏❤️

Obrázek Obrázek Obrázek

Máme už 3. rok od Gappay, mají 3 velikosti. Naprostá spokojenost, lehátko drží, fena má 40 kg, když je špinavé, otře se vlhkým hadrem a OK   

https://www.gappay.cz/cz/lehatko-pro-psa  

Od Anadi máme matrac

⋮
Anet10
Anet10 26.08.2026, 16:57:22 xxx.xxx.235.176
hmn:

jako z praxe neumím odpovědět, protože pes měl problém na opačné straně těla, ale k hlavě se určitě zadní nedostal
Ale - vetlímec je molitanový, tedy měkký, ale zároveň si myslím, že i dostatečně tuhý, a samozřejmě musí mít dobrou velikost. Na jejich stránkách ( https://vetlimce.cz/blog/na-jaka-zraneni-a-potize-lze-vetlimec-pouzit ) jsou oči a uši uvedeny

Děkuji za odpovědi, mluvila jsem s paní z vetlímce a říkala že je možné, že by se zadní nohou mohla k uchu dostat, takže bude musel vydržet s kornoutem. Hlavně v noci, když spíme, tak aby si ho nějak nesundala. To by byl problém veliký, vydrápala by si stehy, no tak snad ne. Nafukovací  mám doma a ten je k ničemu, dosáhla by krásně