Na velkýho psa je to ale asi moc malé a brzo pryč..🤷♀️
Děkuji, mě se jednalo spíš o tu aplikaci, jako jelení lůj, že by to bylo takové praktičtější, než když se musím patlat v masti prstama, jo, pro naše tlapky je to malé. A to, že v tom je včelí vosk je rozhodně lepší + než vazelina. To samé mám s krémama, tam kde je silikon, nekupuju, ani šampony
Taky tady mám čistou vazelínu a mám tu spešl pro psy, kde ta vazelína je taky obsažena a je to v šikovný formě-vypadá to od pohledu, jako široký jelení lůj a dobře se to na tlapy aplikuje…ale tamto s konopím jsem dostala, tak jsem to s vděkem za dar vyzkoušela a nejde to.
Ale děkuju Vám. 🌷
Vahine, dejte odkaz na tu mast, jak máte na tlapky. My máme tuto, je bez vazelíny, místo toho je včelí vosk
Ještě dotaz na Anet - zvládla jste to (myslím , že problém byl hlavně ve vaší hlavě) ? O psovi nepochybuji…
Skelety koupím zítra, přijela jsem před chvílí vymrzlá ze cvičáku a nikam už dnes nejdu, ale pak dám vědět, jak to se skeletem dopadlo. Co se týká těch škvarkových koulí, jak psala Vahine, dívala jsem se na ně, no to by naší čubině vyjely oči z důlků. Jako pamlsek budou asi super, myslím, že objednám, to bude zase novinka, co ještě neměla.
No, dám teda na vás,koupím u řezníka skelety a zkusím jí podat, ale budu trnout hrůzou, snad se nic nestane. Váží 38 kg, ale co se jídla týká, není to normální pes, já jsem takovýho ještě neměla, ta by se každým jídlem snad udusila, kdyby se jí dala šupka z brambor, tak ji sní. Zhltne úplně všechno
Já mám z těch skeletů strach, večer dostává do žrádla kuř. krky, aby měla kost(i když, no kost, co to může být za kost z 28 denního kuřete), no a ten 1 krk dělím nožem na 3 menší dílky, protože je hltač, neumí normálně jíst, dala jsem jí jednou krky do jídla celé a ona je ani nerozkousne, ale celý polkne. Se skeletem to dopadlo podobně 2x kousla a polkla. Máme drtičku na kosti pro slepice, takže ji taky někdy využijeme pro psa, třeba žebra kosti, krůtí kost ze stehna, tak se nadrtí
Zdravím všechny, čubině chci koupit granule, ke snídani dostává ráno granule, večer maso. Ale nechci extrudované, chtěla bych buď lisované za studena( už jsme měli a velká spokojenost, jenže u ní je spokojenost s jakýmkoliv žrádlem),
Co je lepší? Ty Platina nebo za studena lisované? Má je jen ráno. Nechci dělat reklamu, ale včera jsem náhodou u nás v městě narazila na maso od Yoggies,mražené syrové krůtí, tak jsem na zkoušku vzala a teda byla jsem mile překvapena.Maso nesmrdí tak divně, jako krmné, krásně voní, píšou, že salámky jsou vyrobeny z masa pro lidskou spotřebu jsou v tom i kůstky a nějaký vnitřnosti a probiotika. Moc hezké maso, koupím příště zas, mají i jiné druhy.
ne - abych ukryla nepovolené (ostnáč) nebo nepopulární (elektrika) prostředky… Prý se to dělá - mě by to taky nenapadlo.
Jo, je to běžné, prodává se i ochranný kryt na ostnáč. Psy s elektrikou vídám běžně. Taky mám doma ještě po předešlé feně, koupila jsem tenkrát před 13 lety, ale nikdy jsem nepoužila, takže 13 let leží ve skříni, ani nevím, jestli je funkční(EO). Já mám s EO strach, abych víc neublížila, než zlepšila. Neumím s tím zacházet. I když mi byl doporučen, mám problémovou fenu, když míjíme psa, tak po něm vyjíždí a nejraději by ho zabila, je to magor, nevím, jak už ji to odnaučit, má prostě problém se psama, s některýma ne, ale těch je minimum.
je opravdu výrazně víc vidět. Takže když jsme v místech, kde běhá na volno, tak nosí nákrčník. Opravdu ta reflexní barva plní svoji funkci - je nepřehlédnutelný. Bez ní ho očima často hledám, i když je velmi blízko. Holt nevenčíme na loukách, ale v lese na vyšlapaných steznících. V civilizaci chodí na vodítku a bez nákrčníku.
Už jsem dostala i dotaz, zda pod ním nemá ukrytý ostnáč nebo elektriku 🙃 . Nemá pod tím nic jiného, než běžný polostahovák.
Děkuji za objasnění, no myslela jsem si, že kvůli viditelnosti, naše nosí večer takový svítící obojek té samé zelené barvy, aby byla vidět ve tmě.
My jsme dnes byli na výstavě v Brně, teda já s Dráčkem. Cesta byla trošku dobrodružná, hlavně když jsme na tom sněhu potkávali auta na letních pneu, ale my horalové jsme to zvládli. Dráček získal V2, poprvé ve třídě veteránů. Moje odchovy Bailey V4 a Becky VD.
Sarah moc gratuluju k umístění.
Ale nedá mi to, už jsem se chtěla zeptat dávno, Xerxová, proč nosí Yoda na krku ten zelený šálek?
Maso beru z Dopsimisky+akce v obchodech pro lidi. Připočítat musíte i doplňky, beru od Dromy. Balancer, bylinný mix, ovozel, kril ,přílohu mám ráda extrudo BARF a od Yoggies Barf+ jako přílohu. Dávám i jáhly, pohanku, brambor, rýži kulatou, batát. Masa cca půl kg na den, večer, k tomu kosti, zeleninu. Tu nakoupím mrkev, celer, petržel, č. řepu, postrouhám ve strojku a dám na olej nebo máslo do hrnce, chvíli podusím tak 10 minut, zchladím uplácám to na placku, a dám do většího sáčku zmrazit a pak už jen ulomím ze zmrzlé placky. Jak psala Lenocka, Canhydrox GAG od Caniny jsem dávala jen jedno balení, jak čuba rostla, okolo 8 -10 měsíců, pak už ne. Jo Canina si myslím, má jedny z nejlepších takových doplňků, ale holt si připlatíme. Na snídani má granule lisované za studena, jen tak, aby něco zobla. Zkoušíme je nově, hovňous luxusní, hnědý špalek, feňuli chutnají. V žaludku nebobtnají, ale rozpustí se, zkoušela jsem v misce s vodou. Jinak kolik vyjde krmení celkem, jsem nikdy nepočítala, máme jen jednoho psa, ta jí dopřeju. Fena 38 kg.
Zkuste Lidl po osmé večer…mleté krůtí-pul kila 35kc(pes měl a my taky s vepřovým do plněných paprik,nemám problém po práci do půlnoci vařit a koukat na telku…druhý den když mám volno.jako když to najdu.😉. Sleva na mase až 70%….já mám mrazák.momentalně plnej…škoda.musim vzít jen co pes nebo my hned ujíme…
Dnes jsem viděla v Lidlu akci na kuře 55kc.
Verun, díky za tip na Lidl, to by mě ani nenapadlo. Taky koupím občas v Rabbitu. Mívala jsem i krásný hovězí ořez za nákupku z Hospříze, ale co už nejsem v práci tak ne. I krásné kosti velké hovězí klouby, za ty nechtěli nic.
Já beru z Dopsímisky, zrovna teď v sobotu budu mít závoz.Jinak taky z krámu pro lidi, zrovna teď v Kaufu je kuře za 64,90 kg. Kuřecí masa vůbec v barf shopech ne. Akorát zvěřinu z barf shopu mám strach, tak tu neberu.
Zdravím všechny, nemáte někdo zkušenosti s granulemi Ibero lisované za studena nebo Petkult? CHtěla bych čubině k snídani. Teď jsme měli Ibero jelena a sedly, trávení i bobek OK, ale když jsem je objednávala, tak jsem k nim vzala na zkoušku Ibero za studena lisované 3 kg pytel a mohla se po nich utlouct. Ale jí hold chutná všechno, tak váhám mezi těma dvěma, Ibero lis. za studena nebo Petkult. CHci to jen na ranní krmení, večer je na mase. Měli jsme Essential food a pak jsem změnila, neboď ty Essentialy tak nějak divně smrděly po kyselotině. Jak estate, tak nautical. Ibero lis. za studena krásně voněly a jsou jiné, než Yogies
Byli jsme ubytovaní v Telči a jezdili a chodili jsme všude možně……zřícenina Štamberk a lom Řásná, z Kunžaku kolem rybníka Zvůle do Českého Rudolce, ze Slavonic přes Pevnostní areál na Landštejn……hledali jsme Ďáblovu Prdel, ale nenašli, tehdy jsem ještě neměla aplikaci Mapy v mobilu, myslím, že jsem ještě ani neměla chytrý telefon. Když byl ještě manžel a hlídal doma smečku, tak jsme takhle s klukem často různě objížděli celou republiku. Mladýmu to zůstalo, má pořád toulavý boty a mezi vrstevníky je rarita. Vždycky někam ty svý kámoše vytáhne, ti mají po cca 2 kilometrech už puchýře, zatímco on běžně udělá za den 30 km. Teď plánuje přechod po hřebeni Jeseníků, z Ramzové na sedlo Skřítek, cca 40 km, není to nic náročnýho, jen sehnat kamaráda, kterej to taky zvládne. 🙂
Česká Kanada je krásná, na Zvůli se chystáme o víkendu, ale myslím si, že tam bude dost lidí, chceme vykoupat psinu, aby si zaplavala. Já bych tam ještě teď nevlezla, protože voda ve Zvůli je studená. O prázdninách je tam narváno, jezdíme tam často, ale víkendy ne. Proto mám ráda Graselovy stezky, je to v lesích s minimem lidí, to samé Novohradky málo lidí.
Místo by bylo, což o to, ale tento týden vyčesávám línající podsadu a jaksi nestačí ruce. 😄
Naši jsem asi tak měsíc taky pořád vyčesávala, tu zimní podsadu, už je ale vylínaná, tak těch chlupů už není tolik. Barzojkové mají úplně jiný typ srsti, mě přišel barzoj oproti N.O. bezúdržbový. Ta jejich srst je taková jemná, stačilo přejet hřebenem nebo kartáčem a hotovo. Sarah a to jste byli tenkrát přímo tam u této studánky, nebo jinde v České Kanadě? Jezdíme tam na prochajdy každý týden, mě se tam moc líbí
My jsme byli včera na bezva prochajdě, šli jsme Graselovou stezkou, už jsme jich prošli vícero, vedou Českou Kanadou, většinou přes lesy. Šli jsme od Dolního Bolíkova na Český Rudolec a narazili na krásnou studánku. Studánka u Šmelcovny. Dozvěděli jsme se, že voda je v kojenecké kvalitě, je v pozorovací síti ČHMÚ. Byla opravdu moc dobrá. Potkali jsme jen 2 lidi, bylo tam nádherně
Tak je to opravdu hovňous od slepice. Bylo to i v kurníku ráno pod hřadami. Máme tam tu trusnou desku. Kurník čistíme denně. Není to už tak dlouhé, teď asi 3-5 cm, a asi víme, která slípka to tak kadí. Ne vždy, ale občas. Ptala jsem se na to v líhni Studenec, odkud je máme a bylo mi řečeno, že oni se z haly dostaly na trávu a prostě to ještě neumí tak strávit. Jedna slípka se pase na trávě, jak o život, více, než ty ostatní. Je jim 21 týdnů