Nejlepší by bylo, rozdělit kuřata na dva tábory, jeden energysem a druhej tímhle.. To by bylo vidět přímý porovnání.. Ale do toho se mi tak nějak moc nechce.. Tak snad se něco vylíhne, aby bylo na čem testovat 🙏
Kupoval sem je přímo od Sirotka na webu, s dopravou PPL.. Distibuční síť katastrofa.. Sice má rozvozový trasy, ale až od 4tis. Kč, což nechápu, když už jede, tak jeden pytel navíc nemůže bejt problém..
megi-the-pes: Asi jsem nepochopila, proč ta značka Mifuma chce tolik korun.
Tak sem neodolal a jal se letos vyzkoušet, zač je toho loket.. Samá chvála, cena jak za raketoplán, hyň sa hukáže!!
Pche… Malovat vajíčka? Já se zmaluju sám osobně 😄
Nebejt tam ten smajlík, bylo by: a medovinu děti nejvíce obdivovaly 😄
Já to zkoušet nebudu, já už sem chytrej dost 😄
Všude píšou, že na tom tupým konci jsou větší(víc?) póry pro “dýchání”.. Zní to logicky, jestli to je pravda netušim.. Mám zažito ukládat špičkou dolů, takže neřešim..
Vedle sem psal o větrání při líhnutí, kouknu do poznámek, co by mohlo špatný větrání působit a hle, co sem tam uviděl:
Kuřata lepkavá, naklování na špičce - Nedostatečné větrání a obměna vzduchu v líhni
Větrání a otevírání líhně jsou dvě rozdílný věci.. Líheň se otevírá jen při kontrole vývoje nebo vyřazování vajec, což už se poslední tři dny neprovádí, a pak až při odběru vylíhlejch a oschlejch kuřat.. Tady je ideální se držet hesla, čím míň, tím líp.. Naproti tomu větrá se permanentně větracím otvorem/ventilátorem k tomu určenýmu podle typu líhně.. Zkráceně, větrejte, ale neotvírejte 🙂
Na nic se neptá.. Je to žvatlal.. Konec sdělení…………..
A Hornbach to prodává v oddělení "dřevo" ulička "lepidla-tmely" 😄
neměly by bejt na rovný podložce bez těch košíčků?
Přesně tak.. Pokud si dete doma takhle po dvoře a najdete chcíplou slepici na ptačí chřipku, tak ji vyhazujte do popelnice buď v rukavicích, nebo 14dní nesahejte na ty svoje násadový vajca 😂
Můžu mít blbej dotaz? Jak se taková křepelka kuchá? Já mám problém už se svejma zdrobnělejma Wyandotkama, musim hodně nařezávat, jinak se tam rukou nedostanu.. Jak se to dělá u křepelek? Ono i vlastně holubi, to bude asi to samý?
»
Odpověď na příspěvek uživatele
kometa z 28.02.2025, 16:59:53
“A nepamatuji si, že bych vám nabídla tykání.”
A já pořád můžu? Seš tak rozčílená, že se pomalu bojim bojim 🌻 🙂
Vim, že se křepelky běžně chovaj v pro mě dost drsnejch podmínkách.. Ale ono těch 20kusů na 0,5m2 nemusí bejt úplně příšerný.. Ale fakt netušim, nijak sem to nikdy nezjišťoval, bo křepelky není můj šálek.. Sou to plašani jako prase a já sem spíš na ten klid a pohodu a tabáček..
https://vejcekosicky.cz/chov-krepelek/
Jakmile je krmítko permanentně plný, v pohodě se vystřídaj.. Mě večer zalezou do kurníku a hned jdou na hřady, zrádlo ani voda je nezajímá.. Musim krmit venku..
I na 4 kousky bych dal alespoň dvě krmítka
Násypný pro čtyři určitě bude stačit..
Tak teď si vyberte 😄
Zrzavci: Proti myším/potkanům mám nášlapný krmítka, kde stejně trochu vyhazujou směs pod krmítko, tak mám z cetrisu udělanej rámek s masivním pletivem, směs propadne a nik sa k temu nedostane
Mohuliž tiše poprosit o případný foto? "Abych načerpala inšpiraci pro budoucí budování?
a rovnou se zeptám - mám v plánu mít v kurníku takovýto krmítko z plastových trubek, kde se to bude furt doplňovat - myslíte, že v počtu čtyřech tam bude stačit jedno? Si říkám, že to bude takový to “na noc si holky zobneme a dem spát”…. a že to by nemusel být problém, aby se tam dostaly šécky?
fotku nemám, vyfotim.. Násypný pro čtyři určitě bude stačit..