No, já nějak moc neočekávám.. Když sem viděl novýho kohouta, jak mu to totálně nejde, chytne slepici za hlavu, ta řve a von stojí čelem k ní a netuší co má dál dělat.. Když už na slepici vyskočí, tak vrávorá a spadne.. Dal sem 4 vajíčka do líhně na zkoušku oplozenosti a všechny se začaly vyvíjet.. Tak sem objednal pro jistotu 30 násadovek z Gyronu.. Přišlo to rozflákaný, z deseti vajec sem měl omeletu, ostatní sem musel očistit, tak doufám, že ten rozetřenej žloutek nezalepí póry na násadovkách a ty nárazy nedodělaly dílo zkázy úplně.. Takže palce i pěsti nutno držeti 😄
Tak už taky pečeme.. 64 vlastních ze dvou kmenů a 20 pásikavých hybridek z Gyronu zo Slovenska.. Tak snad se aspoň něco vylíhne 🙂
Dva hřivnáče “mám” loni odchovaný na vořechu u baráku.. Netuším, kdy začínaj hnízdit, letos je zatím hnízdo vopuštěný..
Já si to odbyl právě u svýho prvního líhnutí.. Přesně po přendání do odchovny cvak a začala panika.. Garáž 16°C, teplota uvnitř malý odchovny okamžitě dolů.. Zachránila mě zrovna kvokající slepice, dostala je pod křídla a jen koulela vočima, jak to de rychle, že už má kuřata 🙂 Jinak je mi úplně jasný, že teď elektriku nevypnou ani náhodou.. Nemít centrálu, 100%ně padne 😄
Kdo je připraven, nebude překvapen 🙂 Sice u nás nevypínaj proud nějak často, ale i tak, bude klidnější spaní.. Dnes vybaleno, odzkoušeno a světe div se, to topítko fakt topí🙃
já bych je teda nedával:
Barvy nejsou vhodné pro styk s potravinami, proto nedoporučuji aplikovat přímo na potraviny.
Nejlepší by bylo, rozdělit kuřata na dva tábory, jeden energysem a druhej tímhle.. To by bylo vidět přímý porovnání.. Ale do toho se mi tak nějak moc nechce.. Tak snad se něco vylíhne, aby bylo na čem testovat 🙏
Kupoval sem je přímo od Sirotka na webu, s dopravou PPL.. Distibuční síť katastrofa.. Sice má rozvozový trasy, ale až od 4tis. Kč, což nechápu, když už jede, tak jeden pytel navíc nemůže bejt problém..
megi-the-pes: Asi jsem nepochopila, proč ta značka Mifuma chce tolik korun.
Tak sem neodolal a jal se letos vyzkoušet, zač je toho loket.. Samá chvála, cena jak za raketoplán, hyň sa hukáže!!
Pche… Malovat vajíčka? Já se zmaluju sám osobně 😄
Nebejt tam ten smajlík, bylo by: a medovinu děti nejvíce obdivovaly 😄
Já to zkoušet nebudu, já už sem chytrej dost 😄
Všude píšou, že na tom tupým konci jsou větší(víc?) póry pro “dýchání”.. Zní to logicky, jestli to je pravda netušim.. Mám zažito ukládat špičkou dolů, takže neřešim..
Vedle sem psal o větrání při líhnutí, kouknu do poznámek, co by mohlo špatný větrání působit a hle, co sem tam uviděl:
Kuřata lepkavá, naklování na špičce - Nedostatečné větrání a obměna vzduchu v líhni
Větrání a otevírání líhně jsou dvě rozdílný věci.. Líheň se otevírá jen při kontrole vývoje nebo vyřazování vajec, což už se poslední tři dny neprovádí, a pak až při odběru vylíhlejch a oschlejch kuřat.. Tady je ideální se držet hesla, čím míň, tím líp.. Naproti tomu větrá se permanentně větracím otvorem/ventilátorem k tomu určenýmu podle typu líhně.. Zkráceně, větrejte, ale neotvírejte 🙂
Na nic se neptá.. Je to žvatlal.. Konec sdělení…………..
A Hornbach to prodává v oddělení "dřevo" ulička "lepidla-tmely" 😄
neměly by bejt na rovný podložce bez těch košíčků?
Přesně tak.. Pokud si dete doma takhle po dvoře a najdete chcíplou slepici na ptačí chřipku, tak ji vyhazujte do popelnice buď v rukavicích, nebo 14dní nesahejte na ty svoje násadový vajca 😂