Aktuálně: 2 450 inzerátů239 859 diskuzních příspěvků18 712 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arbora

Arbora
Arbora 20.01.2025, 15:44:51 xxx.xxx.131.15
efe:

Vono je bude chtít hodně lidí - ty modrovoký, páč to je děsně cool mít modrovokýho psa. Ale do týdne bude pes zpátky no.

Narodení v septembri, asi ani tie modré oči nezaberajú. 

Arbora
Arbora 20.01.2025, 12:51:44 xxx.xxx.131.15

https://www.chovzvirat.cz/inzerat/209816-belgicky-ovcak-x-sibirsky-husky/

Belgický ovčák x Sibiřský husky Nabízíme štěňata,matka Belgický ovčák a otec Sibiřský husky (ze závodního chovu, stejný předpoklad u štěňat jistý). Štěňata jsou odčervená, očkovaná,kojena a momentálně na granulích. Narozeny v září. Prosíme, potřebují už domov. V ceně zahrnuty, lékařské prohlídky, očkovací průkaz, granule a péče od narozeni(jídlo,voda,elektrika,..) Prosíme, vážné zájemce při rychlém jednání sleva jistá! Pro více informací, nás kontaktujte

To musí byť radosť mať toto doma. Ale dobre im tak. 

Arbora
Arbora 20.01.2025, 10:21:31 xxx.xxx.131.15

Ak hľadáte prázdne pláže aj v lete, tak všetkými desiatimi môžem doporučiť Normandiu. Mestské pláže síce majú zákaz psov, ale väčšinou je to taký 500 m fľak a okolo už je bežne prístupné. More klesá pozvoľne, vlny žiadna dráma, takže pre psy ideál. Ľudí naozaj minimum, iba keď je fakt super počasie, tak sa to zvykne zaľudniť. To ale znamená asi toľko, že najbližší človek k vám je asi tak na 10m. Hoci sa to nezdá, na tej pláži aj pri 22-23 stupňoch je strašné teplo, to slnko pečie. Francúzi majú hauptsezónu niekedy okolo Bastily (08. 07.), vtedy sa tam zvykne na pár dní zvýšiť počet turistov, ale ináč to nie je nejako poznať ani na cestách. Skôr tak pri tých väčších pamiatkach. Reštaurácie bez problémov so psov, voda je automatika. Ubytovanie tiež nebýva zásadný problém, väčšinou máva pes nachystané misky, aj erárny pelech. https://live.staticflickr.com/65535/51396026212_ed71249ed5_h.jpg

Arbora
Arbora 20.01.2025, 09:48:40 xxx.xxx.131.15

Mala som niečo podobné doma, pes teda bol ďaleko problémovejší, útoky myslel vážne, nebolo to len bubu. Boli nutné 2 veci. 100 % odvolanie a 100 % odloženie - aspoň v sede. Dnes už by som trénovala trochu ináč, ale bol to fakt tvrdý pes a ja fakt dosť zúfalá, takže to bolo také negatívno-pozitívne posilňovanie. A začať presne postupne, z väčšej vzdialenosti, časom približovať. Pes, ktorý ovláda základné povely niekde na ihrisku by mal zvládať povely aj mimo. Takže pilovať, dávať povely aj na vychádzkach a vyžadovať vykonanie. Čo znamená opäť staré známe, nedávať povel, ktorý pes nevie/nedokáže vykonať. Vyhýbať sa rizikovým situáciám - to značne uľahčí vyhrotené situácie, aj za cenutoho, že sa občas šplháte lesom, nedávate psovi priestor aby sa realizoval a utvrdil s v tom, že robí správnu vec. Možno ma tu výcvikári ubijú čapicami, ale u súčasnej feny mi funguje aj posadenie na prdel a odmeňovanie (žrádlo, loptička..) - aby si skrátka psa, ktorého stretnem v blbej situácii, vôbec nevšímala. Čo ma vlastne vedie aj k ďalšej rade - nekupujte si ďalšieho psa príliš skoro, pretože spoľahlivo prenesiete traumy z predošlého tomu druhému. Hoci je fena dobre socializovaná, na voľno si psov nevšíma, komunikuje pekne aj so zložitejšími povahami, tak na vodítku som na ňu preniesla všetok strach a stres. Čo je vlastne parádny spúšťač problémového chovania, takže kým sa nenaučíte s ním pracovať, na svojom pokoji a sebavedomí, nedokážete ho preniesť na psa a ten bude stále viac a viac riešiť iné psy, pretože mu vlastne celým telom hovoríte, že bude problém. 
Ľahko sa to hovorí/píše, ťažšie vykonáva, takže nakoniec len rada, nájdite si niekoho, kto cvičí majiteľov, nie psy. A ideálne robí aj prax v teréne, nie iba ukážky niekde na cvičáku.

Arbora
Arbora 16.01.2025, 12:01:26 xxx.xxx.255.93
assil:

No je zajímavý, že jinde to jde, všechny zimní fotky a videa z Finska jsou běžky se psama z rolbovaných cest, a to se zrovna my prezentujeme jako národ pejskařů.

Asi to bude súvisieť s tým, že vo Fínsku je sneh v každej diere a ľudí na meter štvrocový násobne menej. Nejde to na bežných okruhoch ani v  Rakúsku, ani v Taliansku, ani v Nemecku. Ale, majú vyhradené okruhy, kde sa to dá. Pri mizernej nádielke snehu v regióne bude ja bežné bežkovanie za chvíľu len spomienkou. 

Arbora
Arbora 16.01.2025, 11:14:06 xxx.xxx.255.93
Buggyra:

No jo, máte pravdu, vidět to být nemusí, onehdá byla reportáž o zvířatech zavřených v chlívě, to se prostě taky nikdo nedozví… Nakonec někomu to asi nakonec lhostejné nebylo, když se k tomu ten tisk dostal, že.

Nejvtipnější je, že když k takovému tyranovi budete volat orgány, za potížistu budete vy a ne on.

No a abych nebyla za svatou, tady v okolí je chov koní venku, někdy jsou malá hříbata od narození na sněhu… Taky jsem nevolala. Jako nebyla jsem tam v tu dobu, neviděla jsem přímo, ale doneslo se mi. Mohla jsem udat, no.

To by som nerobila, udávať bez toho, aby som videla. Ľudia sú pri hospodárskych zvieratách poväčšine úplne mimo, považujú za týranie aj chov vonku a najradšej by videli všetko v teplej maštali.

Arbora
Arbora 14.01.2025, 10:57:16 xxx.xxx.131.15
rapotačka:

Pět psů v Belgii ukousalo k smrti sedmiletého chlapce

Belgické noviny nič o dohryzení nepíšu, len o útoku. Predpokladám, že keby ho dohrýzli, využili by to rovnako ako novinky na klikbait.

A 7-year-old child lost his life following a violent attack by several Malamute dogs. According to our information, the little boy was accompanied by his mother during the incident.

Arbora
Arbora 14.01.2025, 08:23:35 xxx.xxx.131.15

Psi nemuseli ani hrýzť, stačí, že ho niekam nešťastne strčili, zhodili na zem a došlo k vnútorným poraneniam.

Arbora
Arbora 13.01.2025, 11:09:01 xxx.xxx.131.15

Môj prehisotrický model je forerunner 230. Dnes už sú asi všetky modely smart. Ale samozrejme, využívať sa dajú aj bez pripojenia na telefón, čo šetrí baterku. Možno nájdete niekde v bazáre. Ha, aj na bazoši, fajn cena. https://mobil.bazos.cz/inzerat/196509987/prodam-garmin-forerunner-230.php

Možno by som skúsila pozrieť nejaké cyklo-beho-fóra, či nenarazíte na nejaké používané.

Arbora
Arbora 13.01.2025, 08:26:56 xxx.xxx.131.15

Ja teda bez mobilu na kona nesadám a používam bežecké ľadvinky, kde je telefón aspoň trochu chránený a mám ho samozrejme v obale, aby som ho nerozmlátila tak všeobecne, odporúčam UAG. Trasy meriam garminom, ale stačí mi priemerka, maximálnka, prevýšenie, čas a vzdialenosť. Je to hlavne praktické, lebo veď hodinky na ruke, nič nepotrebujem riešiť. Mám ešte starší model, ktorý nie je prepojený s telefónom, takže baterka vydrží dlho. Má to aj nejaký program do PC, tam sa dajú ukladať trasy, aj zobraziť v mape myslím.

Arbora
Arbora 10.01.2025, 15:49:34 xxx.xxx.131.108

Ale tak to je smaozrejme jasné, že liečebný preparát aplikovaný do žily/kĺbu bude mať lepšiu účinnosť, než nejaký prášok, ktorý furt nemá úplne preukázateľné vstrebávanie. Myslím, že zvlášť kys. hyaluronová ako taká sa cez žalúdočnú stenu nevstrebáva vôbec kam má-teda tam, kam kam by sme chceli aby sa vstrebávala. Naposledy, keď sa nejako zaujímala, tak jedinú štúdiu o tom, či sa účinná látka dostane do kĺbov, mal alavis pre celadrin. 

Dnes už sú tie možnosti lepšie, než 10 rokov dozadu, pribudlo kopec preparátov -aj keď trebárs proti tomu, čo je dostupné napr. na americkom trhu sme ešte ďaleko za opicami. Chce to hlavne nejaké schopného veta-ortopéda, ktorý vie, čo robí. Čím kvalitnejšie investujete do pohybového aparátu, tým dlhšie bude môcť aktívne zvieratá využívať. A nenechajte sa odradiť rečami o tom, že to pri rekreačných koňoch nemá zmysel, má to zmysel vždy.

Arbora
Arbora 10.01.2025, 15:43:09 xxx.xxx.131.108

Čo si prosím, vojín Kefalín, predstavujete pod takým slovom jadro?

Arbora
Arbora 08.01.2025, 12:52:56 xxx.xxx.131.15

No, ideálne by som oddelila, aspoň na zimné obdobie a bol by kľud. Keď sa bude pásť, lepší povrch a budú sa kone aj sami pohybovať, prípadne aj pod sedlom…Tak myslím, že to trochu ustane. Ale chápem, ak nie sú možnosti, to je na prd. A chápem aj majiteľa druhého koňa, keď skončí na ATB, tak to nie je sranda.

Arbora
Arbora 08.01.2025, 11:07:01 xxx.xxx.164.173

Na nohu zatiaľ nosí ortézu, kým sa jej nejako zrastú pretrhané väzy v kolene. Teraz sa mi aj tak dosť blbo určuje, či pes vonku čumí, lebo počuje niekde ohňotroje, bolí ju noha, alebo je jej zima - hoci ju neklepe. Ale pravda, keď to takto čítam, tak jej skrátka niečo kúpim a uvidíme. 

Arbora
Arbora 08.01.2025, 10:52:26 xxx.xxx.164.173

Ten diskomfort beriete až keď sa pes začne klepať? Premýšľam nad “zadekovaním” feny, predsalen, už má 10, pajdá, ale srsť fajnová s podsadou. Nejako sa neviem rozhodnúť, či je môže byť zima a ocenila by bundu, alebo by bola akurát  zdutá, že je do niečoho navlečená. Klkepanie som zatia nepozorovala, napriek zdravotným obmedzeniam chodí celkom s chuťou. 

Arbora
Arbora 08.01.2025, 10:30:27 xxx.xxx.164.173

Ja by som teda bola nerada, aby sa tu šikana zamieňala s “vodcovským typom”. Lebo tak presne šikana vyzerá, vybrať si slabší/zranený kus uhnať ho. Navyše aj teórie o tom, že existuje jedna kobyla, ktorá riadi stádo, boli už vyvrátene a vedci teda najnovšie píšu o viacerých jedincoch, ktorí sú vyššie v hierarchii. Pochopiteľne, v domácich podmienkach tam budú nejaké odchýlky.
Tieto problémy v stádach má často na svedomí nedobrá socializácia -skorý odstav, stádo s nevhodným zložením pre decká, izolácia, a podobne, ale často aj nejaké bolesti, občas teda istotne aj nejaké povahové anomálie… Občas to má riešenie vo zvýšenej záťaži pre šikanátora, viacerých miestach na kŕmenie, lepšie únikové cesty z prístreškov, žiadne stresy okolo kŕmenia jadrom….Občas je lepšie nájsť vhodnejšie stádo, bohužiaľ. Vôbec podobné situácie nezávidím ustajňovateľom, jednu zimu sme v malom stáde mali podobného šikanátora a teda nebola to žiadna sranda - tá si ale teda svoje problémy liečila na viacerých, našťastie nie nejako intenzívne, bol to skôr psychický teror. Vydržali sme jedine pre to, že to bola kamarátka a núdzové dočasné riešenie. Všetkým fakt odľahlo, keď sa zbalili a odišli. 

Arbora
Arbora 08.01.2025, 08:42:25 xxx.xxx.131.15

A pri akej príležitosti dochádza ku konfliktom? Nedalo by sa im nejakým spôsobom predchádzať?