Pristupovala by som k tomu skepticky, predpokladám, že to bude fejk na vylákanie peňazí, čo sa ukáže najneskôr vo chvíli, keď začne posielať požiadavky typu, “pošlite na tento účet sumu, ktorú vám potom odrátame, bla bla”. Hlavne nikam nič neposielať a neklikať na odkazy.
Ak by ale naozaj chcel trebárs poslať tú zmzku, tak to už bude skôr na diskusiu s niekým z klubu, snáď poradí postup na odber a odoslanie, alebo vás nakontaktuje na niekoho, kto s tým skúsenosti má.
Příspěvky uživatele
Arbora
Horsana:To, ze v Leviciach zakopavaju kadavery je pravda.
Keď a trochu nakloním, vidím na nich z okna. 500m vzdušnou čiarou obrovské sídlisko…
Každopádne, gratulujem k Floriánovi. 🥰
JanaJanaJanaJana:No….ale pokud vím, tak kůň může být přenašeč a prostě existuje řada zařízení, kde jsou chováni koně i krávy v jednom areálu? Možná proto ? Nevím, polemizuji.
prenášač presne takým istým spsôbom ako človek, domáce zvieratá, alebo zvieratá vo voľnej prírode.
A najlepší nápad je odviezť zvieratá, ktoré nespracuje kafiléria 80 km ďaleko cez tri okresy a tam ich zakopať 2km od sídliska.
Ale jo, veď v poriadku, zavrime farmy, dezinfikujme, robme všetko pre to, aby neboli hospododárske zvieratá ohrozené. Ale čo s tým majú spoločné kone? To potom môžme zakázať aj voľný pohyb psov a mačiek. Ostatne aj ľudí, lebo veď nákazu do chovu môže doniesť aj človek na aute, alebo na oblečení. Z Maďarska sa nákaza rozšírila pravdepodobne vetrom.
Keď bola v celej Európe nákaza EHV1-4 u koní, nevybavujem si, že by chovatelia párnokopytníkov mali nejaké obmedzenia. Že sa o ohnisku v Maďarsku vedelo už 06. 03., ale žiadne opatrenia neboli zavedené (narozdiel od ČR, kde sa kontroluje už niekoľko týždňov), ani nehovorím.
Áno, už sú zrušené niektoré akcie - napríklad Šamorín. Aj keď teda, stále si to vykladám tak, že obmedzenie sa týka iba párnokopytníkov, ale nejako sa to šíri tak, že zákaz všetkého. https://svps.sk/mimoriadne-nudzove-opatrenie-slintacka-a-krivacka-2025/
Len edit pre ten Šamorín, je to teda blízko ohnisku nákazy, možno to bude príčinou, ale nedáva mi zmysel zákaz prevozu koní všeobecne.
Horsana:Noricka zacala utekat z ohrady. Denne, vo dne, v noci. Po tyzdni mi majitel oznamil, ze lutuje, ale ze ju musim vziat prec. Dovod nevieme. Skoda, ze ju nezozrali vlky. Obratom dom ju predala. Bez mihnutia oka.
Kvoli SLAK u nas zavladli take restrikcie a absurdne kontry, ze aby som neviezla z okresu do okresu, tak v utorok nas caka prechod cez hory. Chjo.
Pretoze inspektor je organ. Velky organ. Vsetci ho pozname. A nenavidime.
Primame iba zivot ohrozujuce stavy a je otazne, ci vobec budem moct bez prisernych opletaciek previezt poniky.
Ach jo.
Esteze ten Garonik je taky poklad oranzovy. Ale ten ma zas na hrudi sarkoid. Chjo.
Co to je, s touto jarou ??
Nemám sa koho spýtať, ale vieš mi prosím ťa vysvetliť, prečo preboha, kvôli tomuto zastavili všetky konské akcie, vrátane prepravy? Nedáva mi to absolútne zmysel. Ako keby kvôli riziku anémie zastavili všetky akcie s párnokopytníkmi.
Chápem riziko, ak by to bolo v areáli, ktorý okrem koní má aj ďalší chov, ale… Riziko roznosu na konských prívesoch je presne také isté, ako riziko prenosu na akýchkoľvek iných vozidlách. A prečo sa, voči tomu neohradí aspoň SJF?
áno, preto píšem, že si hubeného koňa predstavujem ináč ako kobylu z fotky. Má hmotu na rebrách aj na zadku. Zjavne tam bude nejaký zdravotný problém, keď sa nevedela postaviť, ale písať, že je pěkně hubená? To teda neviem.
To si teda “pěkně hubeného” koňa predstavujem trochu ináč.
https://scontent-fra5-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/484556696_951223553827388_1263922446436711814_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg_tt6&_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=7dzH2pdtFEUQ7kNvgHEIcPG&_nc_oc=AdmH__0kfGyjDnA7lE77gA6UOTJtpnR8Ogy6yhU1_aCWv08WBsQZiXtOyN0dkdaqBfM&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-fra5-2.xx&_nc_gid=c5ERxnkqiKLlkbaPxbMM8A&oh=00_AYEsjv5SBeR_WN3iv_vuaZ4EctJmGgFNvvwBUqrSuij-ng&oe=67E0997A
Strigôň je “ježibabák” 😀. Asi čarodějník bude najbližšie.
Už to tu bolo zhrnuté, za mňa tiež nie je úplne “smeroplatná” vlastná výkonnosť, ale výsledky áno. Teda, vidieť kone, ktoré dotyčný pripravil, chcela by som vidieť jeho prácu (dnes trebárs cez sociálne siete je x možností prezentácie a zadarmo…), rovnako dôležité sú pre mňa aj recenzie ľudí, ktorým dôverujem.
Dneska je trénerom každý, kto sa aspoň trochu udrží na koni, nejako by som sa toho nebála. Ale. trebárs ten oficiálny papier je fajn ak by ste to brali vážne v zmysle živnosť, poistenie, atď.
Je mi ľúto, že ten záver spoločného života nebol krajší a odchod bezbolestnejší. Drž sa.
Uff, držím palce, aby to dopdlo dobre.
Pokojne to môže aj byť zlým odhadom na ľudí.
Netvrdím, že sú všetci profíci a féroví, ale ľudia často veria veľkým gestám, ktoré končia presne takto, iba reči a skutek utek.
Na druhej strane, aj tí profesionáli musia čast opracovať s tak neskutočným materiálom, že chápem, že sa nepo*erú z každého, kto zavolá.
no, úplne nekončil, z nátylníku pokračuje ešte časť, ktorá vedie buďto k zubadlu, alebo pod bradu, ale áno, vedie “čelom”, nie pozdĺž lícnice.
V hornej časti vidieť kde prechádza nátylníkom - v klusáckej uzdečke sú dve dierky na remienky v tejto časti. samotný oberček: https://finntack.com/pub_images/original/11650_BL.jpg
na uzdečke: https://finntack.com/pub_images/original/12470.JPG
Ph:obršek se tomu rika 😇 ani nevim, z jakeho jazyka to je
Nemčina/angličtina. Obercheck, overcheck. Ale v CZ asi skôr z tej nemčiny.
A potom opačný extrém, ľudia, ktorý nechajú dva dni rodiť fenu a do ordinácie ju privezú s hnijúcim šteňaťom na pol ceste von.
Pokiaš došlo k prepichnutiu kopyta, nebude to malá ranka. Chcelo by to dôkladnejšie vyšetrenie.
Horsana:Aluska- ou, tak to muselo byt peklo….
Z mojej hrude sa dnes na kontrole rinuli take zvuky, ze mudra odlozila atrapu fonendoskopu, co bezne pouziva a vzala si skutocny.
Tak ze este tyzden doma, potom sa uvidi….mno….chjaj.
Poncle maju spravene zuby.
A mame na Slovensku IAE, este trasuju, ale bude veselo, o chvilu.
Fck, nejaký import z Maďarska, alebo už sme si vypestovali vlastné?
Ja mám už desať rokov anjela, ktorý stále vlastní svoje prvé hračky a ešte pískajú. Zato v dočaske som mala cca pol roka sympaťáka, ktorý s obľubou vyhryzával aj baterky z rôznych zariadení. 🙃 A to už bol “dosplelák”, okolo roku. Každopádne, skoro ročný pes, ktorý 9 mesiacov neničil a teraz začal, tam by som hľadala problém inde, než v tom, že je to decko a tie veci likvidujú.