Aktuálně: 2 520 inzerátů241 438 diskuzních příspěvků18 744 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arbora

Arbora
Arbora 03.02.2025, 12:59:29 xxx.xxx.131.15
Jana:

Sindy mohla mať tak 14 rokov. Takto ja som ju mala od mája 2013 a v útulku vtedy jej vek odhadovali na 2 roky. Bol to kríženec taká pouličná zmeska ako sa zvykne hovoriť. Stredne veľká. Mala cystu na obličke na ľavej vyše 6 cm a na pravej 6 mm. S tým som chodil na sono kontroly.  K tomu zrasty na chrbtici. Preto sa jej horšie vstávalo, chodilo. Od bolesti brala metamizol, chvíľu rheumocam ale ten nemohla moc dlho práve kvôli tým obličkam. A potom aj gabapentin po ňom bola taká ospalejšia. Chcela som jej dať operovať tie zrasty, ale veterinár hovoril, že pri tak starom psíkovi nie je isté či by sa prebrala z narkozy a že sa to potom rado vracia. Tak som na jednom fóre našla diskusiu o librele. Spýtala som sa na to veterinára. Hovoril že na nej majú nastavených nejakých starších psov a že to teda môžeme skúsiť ak by sa jej uľavilo od bolesti. Svoju prvú a jedinú dávku dostala 7.1.2025 plus k tomu novalgin na 4 dni. Keď sme prišli domov bola taká zadychanejsia akoby prebehla maratón a smädna. To bolo ale iba prvý deň. Na druhý deň úplne úžasné ako malý zázrak vstala, normálne behala, proste úplne v pohode vyzerala ako za mlada. Toto zlepšenie trvalo ale iba 2 týždne. Potom proste z večera do rána jej úplne vypovedali službu nohy. Snažila som sa ju postaviť len ju stočilo do boku a spadla na zem. Tak som ju v nedeľu 26.1. 2025 nechala uspať. Našla som na fb jednu skupinu kde zdieľajú ľudia svoje príbehy a nežiaduce účinky po použití librely a aj z toho som nadobudla pocit,že hoci sa o kontraindikáciach v pribalovom letáku nepíše ,skôr v ňom vyzdvihujú že nema nežiaduce účinky na obličky a je teda úplne bezpečná pravda to podľa mňa nie je.    

Fena s cystami už niekoľko rokov na librele, obličku teda má už iba jednu, chodím na sono a krv čo tri mesiace, librelu dostáva tak raz za 2-3mesiace (oba väzy v kolene prdnuté, zrasty na chrbtici, artrózy v zápästí, prstoch a tak nejako všade ako u premotivovaného aportéra), ako mi to vydá. Iné liečivá, práve kvôli obličkám nedávam. Výsledky odkedy jej monitorujú tie ľadviny relatívne bez zmeny. Samozrejme, úmerne diagnóze, ale nejaké prudké zhoršenie zatiaľ nenastalo (klopem si), aj keď pred dvomi rokmi lekári odhadovali prognózu max rok. Ak zhoršenie nastane, nemyslím si, že to bude librelou. Mimo librely teda na vlastnú zodpovednosť dávam ešte alavis celadrin, to som s nikým nekonzultovala, ale podľa výsledkov krvi sa mi zatiaľ nezdá, že by nejako ľadvinám škodil. 

Arbora
Arbora 31.01.2025, 10:06:32 xxx.xxx.255.93
Oloušci:

Samozřejmě mělo být, že nebývá často sám doma. No, na to aby byl někde doma v předsíni by se musel učit stejně jako na samotu, protože předtím jsme měli setra a ten když byl doma byl schopen proskočit ven oknem, prostě panická hrůza. Takže to už by bylo lepší učit ho nevýt. Jenže jestli to má smysl, jak říkáte, hodně moc času a trpělivosti a jestli by to zase mezitím nezapomněl, když tam budou půlroční přestávky, někdy i víc. Na hory nejezdíme pravidelně.

Takže miesto toho, aby ste otvorili dvere a skúsili, či pes nebude viac v pohode v dome s rodičmi, budete zložitejšie, zdĺhavejšie a s neistým výsledkom riešiť vytie? To sa mi zdá, trochu zbytočne komplikované.

Arbora
Arbora 31.01.2025, 09:21:36 xxx.xxx.255.93
Cadu:

Z prvních odpovědí je jasné, že sama pejskařská obec v tomto nemá jasný ucelený názor, ale je zapotřebí to začít řešit. Jasně, že i malý pes kouše, možná víc než velký, ale člověka neusmrtí nebo vážně nezraní. Máte pravdu, že je potřeba cílit na nezodpovědné chovatele, ale jak je rozlišit od zodpovědných? Musí přijít zákony, které budou prostě platit pro všechny. Nerozlišovat plemena, to je vzhledem ke křížencům ošemetná záležitost, prostě stanovení výšky a hmotnosti, překročí váš pes tuto hranici, platí pro něj pravidla zákaz vycházet bez náhubku do města, cestovat městskou dopravdou, pouštění navolno apod. Kdo poruší a pes někoho usmrtí nebo napadne, brát to jako by to udělal jeho majitel. A do dvou let je klid, to vám garantuju.

V tejto krajine existuje zákon o tom, že vozidlo môže riadiť iba človek s oprávnením. Existuje zákon o otm, že človek nesmie riadiť vozidlo pod vplyvom omamých látok. Dokonca existuje aj zákon o premávke, ktorý napríklad obmedzuje rýchlosť, vjazd špecifických vozidiel s rozmermi, hmotnosťou…Neviem ako často sedíte v aute, ale máte pocit, že ľudia dodržiavajú predpisy? Nehovoriac o tom, že väčšina z toho, čo popisujete dávno platí. Kde je ten kľud?

Arbora
Arbora 29.01.2025, 09:41:00 xxx.xxx.131.15

Asi ste tú VP tento rok nesledovali pozorne, pretože zrovna tento rok víťaz tzv. blinkers na hlave mal. V prekážkových dostihoch sa ale tento typ tienidiel využíva menej, častejšie sú vidieť tzv. beránky po stranách hlavy. 
Jediné, čo to spôsobuje je to, že kôň nevidí za seba. Používa sa u koní, ktoré napríklad prilíš riešia to, čo sa okolo nich deje. Takto majú trochu obmedzený výhľad a môžu sa viac sústrediť na to, čo ich čaká pred nimi, než to, čo robia kone okolo. Z čoho vyplýva aj tá lepšia ovládateľnosť. 

Arbora
Arbora 27.01.2025, 11:31:57 xxx.xxx.255.93

Už je to skoro 20 rokov (omg), čo som si vzala psa z útulku, šteňa a do desiatich dní sa zos*al tak, že z toho bola rachitída. Dostal myslím, nejaký vápnik, diétu a nohy sa mu začali rovnať v odstate zo dňa na deň. Do mesiaca hádam nebolo poznať, že by niekedy mal nejaký problém. Tie nohy boli ako z gumy, to som nikdy nevidela.  Kým ho nezabila rakovina, tak s pohybovým aparátom nemal žiadny problém.  
Čo by som teda urobila je to, že by som sa dala vypracovať posudok od veta, čo psovi je, aké sú vyhliadky do budúcnosti a na základe toho by som sa s právnou pomocou domáhala nejakej úľavy. 

Arbora
Arbora 22.01.2025, 14:44:03 xxx.xxx.255.93
Horsana:

Njn, musím nejaký spot on skúsiť.

A by the way, Gustav sa nemôže volať Gustav, lebo keď počuje to meno, tak má záchvaty úzkosti…

Takže, komunita, prosím o pomoc s nejakým menom.

Samozrejme, že má, keď je to predsa Štefan! 🙃

Arbora
Arbora 20.01.2025, 15:44:51 xxx.xxx.131.15
efe:

Vono je bude chtít hodně lidí - ty modrovoký, páč to je děsně cool mít modrovokýho psa. Ale do týdne bude pes zpátky no.

Narodení v septembri, asi ani tie modré oči nezaberajú. 

Arbora
Arbora 20.01.2025, 12:51:44 xxx.xxx.131.15

https://www.chovzvirat.cz/inzerat/209816-belgicky-ovcak-x-sibirsky-husky/

Belgický ovčák x Sibiřský husky Nabízíme štěňata,matka Belgický ovčák a otec Sibiřský husky (ze závodního chovu, stejný předpoklad u štěňat jistý). Štěňata jsou odčervená, očkovaná,kojena a momentálně na granulích. Narozeny v září. Prosíme, potřebují už domov. V ceně zahrnuty, lékařské prohlídky, očkovací průkaz, granule a péče od narozeni(jídlo,voda,elektrika,..) Prosíme, vážné zájemce při rychlém jednání sleva jistá! Pro více informací, nás kontaktujte

To musí byť radosť mať toto doma. Ale dobre im tak. 

Arbora
Arbora 20.01.2025, 10:21:31 xxx.xxx.131.15

Ak hľadáte prázdne pláže aj v lete, tak všetkými desiatimi môžem doporučiť Normandiu. Mestské pláže síce majú zákaz psov, ale väčšinou je to taký 500 m fľak a okolo už je bežne prístupné. More klesá pozvoľne, vlny žiadna dráma, takže pre psy ideál. Ľudí naozaj minimum, iba keď je fakt super počasie, tak sa to zvykne zaľudniť. To ale znamená asi toľko, že najbližší človek k vám je asi tak na 10m. Hoci sa to nezdá, na tej pláži aj pri 22-23 stupňoch je strašné teplo, to slnko pečie. Francúzi majú hauptsezónu niekedy okolo Bastily (08. 07.), vtedy sa tam zvykne na pár dní zvýšiť počet turistov, ale ináč to nie je nejako poznať ani na cestách. Skôr tak pri tých väčších pamiatkach. Reštaurácie bez problémov so psov, voda je automatika. Ubytovanie tiež nebýva zásadný problém, väčšinou máva pes nachystané misky, aj erárny pelech. https://live.staticflickr.com/65535/51396026212_ed71249ed5_h.jpg

Arbora
Arbora 20.01.2025, 09:48:40 xxx.xxx.131.15

Mala som niečo podobné doma, pes teda bol ďaleko problémovejší, útoky myslel vážne, nebolo to len bubu. Boli nutné 2 veci. 100 % odvolanie a 100 % odloženie - aspoň v sede. Dnes už by som trénovala trochu ináč, ale bol to fakt tvrdý pes a ja fakt dosť zúfalá, takže to bolo také negatívno-pozitívne posilňovanie. A začať presne postupne, z väčšej vzdialenosti, časom približovať. Pes, ktorý ovláda základné povely niekde na ihrisku by mal zvládať povely aj mimo. Takže pilovať, dávať povely aj na vychádzkach a vyžadovať vykonanie. Čo znamená opäť staré známe, nedávať povel, ktorý pes nevie/nedokáže vykonať. Vyhýbať sa rizikovým situáciám - to značne uľahčí vyhrotené situácie, aj za cenutoho, že sa občas šplháte lesom, nedávate psovi priestor aby sa realizoval a utvrdil s v tom, že robí správnu vec. Možno ma tu výcvikári ubijú čapicami, ale u súčasnej feny mi funguje aj posadenie na prdel a odmeňovanie (žrádlo, loptička..) - aby si skrátka psa, ktorého stretnem v blbej situácii, vôbec nevšímala. Čo ma vlastne vedie aj k ďalšej rade - nekupujte si ďalšieho psa príliš skoro, pretože spoľahlivo prenesiete traumy z predošlého tomu druhému. Hoci je fena dobre socializovaná, na voľno si psov nevšíma, komunikuje pekne aj so zložitejšími povahami, tak na vodítku som na ňu preniesla všetok strach a stres. Čo je vlastne parádny spúšťač problémového chovania, takže kým sa nenaučíte s ním pracovať, na svojom pokoji a sebavedomí, nedokážete ho preniesť na psa a ten bude stále viac a viac riešiť iné psy, pretože mu vlastne celým telom hovoríte, že bude problém. 
Ľahko sa to hovorí/píše, ťažšie vykonáva, takže nakoniec len rada, nájdite si niekoho, kto cvičí majiteľov, nie psy. A ideálne robí aj prax v teréne, nie iba ukážky niekde na cvičáku.

Arbora
Arbora 16.01.2025, 12:01:26 xxx.xxx.255.93
assil:

No je zajímavý, že jinde to jde, všechny zimní fotky a videa z Finska jsou běžky se psama z rolbovaných cest, a to se zrovna my prezentujeme jako národ pejskařů.

Asi to bude súvisieť s tým, že vo Fínsku je sneh v každej diere a ľudí na meter štvrocový násobne menej. Nejde to na bežných okruhoch ani v  Rakúsku, ani v Taliansku, ani v Nemecku. Ale, majú vyhradené okruhy, kde sa to dá. Pri mizernej nádielke snehu v regióne bude ja bežné bežkovanie za chvíľu len spomienkou. 

Arbora
Arbora 16.01.2025, 11:14:06 xxx.xxx.255.93
Buggyra:

No jo, máte pravdu, vidět to být nemusí, onehdá byla reportáž o zvířatech zavřených v chlívě, to se prostě taky nikdo nedozví… Nakonec někomu to asi nakonec lhostejné nebylo, když se k tomu ten tisk dostal, že.

Nejvtipnější je, že když k takovému tyranovi budete volat orgány, za potížistu budete vy a ne on.

No a abych nebyla za svatou, tady v okolí je chov koní venku, někdy jsou malá hříbata od narození na sněhu… Taky jsem nevolala. Jako nebyla jsem tam v tu dobu, neviděla jsem přímo, ale doneslo se mi. Mohla jsem udat, no.

To by som nerobila, udávať bez toho, aby som videla. Ľudia sú pri hospodárskych zvieratách poväčšine úplne mimo, považujú za týranie aj chov vonku a najradšej by videli všetko v teplej maštali.

Arbora
Arbora 14.01.2025, 10:57:16 xxx.xxx.131.15
rapotačka:

Pět psů v Belgii ukousalo k smrti sedmiletého chlapce

Belgické noviny nič o dohryzení nepíšu, len o útoku. Predpokladám, že keby ho dohrýzli, využili by to rovnako ako novinky na klikbait.

A 7-year-old child lost his life following a violent attack by several Malamute dogs. According to our information, the little boy was accompanied by his mother during the incident.

Arbora
Arbora 14.01.2025, 08:23:35 xxx.xxx.131.15

Psi nemuseli ani hrýzť, stačí, že ho niekam nešťastne strčili, zhodili na zem a došlo k vnútorným poraneniam.

Arbora
Arbora 13.01.2025, 11:09:01 xxx.xxx.131.15

Môj prehisotrický model je forerunner 230. Dnes už sú asi všetky modely smart. Ale samozrejme, využívať sa dajú aj bez pripojenia na telefón, čo šetrí baterku. Možno nájdete niekde v bazáre. Ha, aj na bazoši, fajn cena. https://mobil.bazos.cz/inzerat/196509987/prodam-garmin-forerunner-230.php

Možno by som skúsila pozrieť nejaké cyklo-beho-fóra, či nenarazíte na nejaké používané.

Arbora
Arbora 13.01.2025, 08:26:56 xxx.xxx.131.15

Ja teda bez mobilu na kona nesadám a používam bežecké ľadvinky, kde je telefón aspoň trochu chránený a mám ho samozrejme v obale, aby som ho nerozmlátila tak všeobecne, odporúčam UAG. Trasy meriam garminom, ale stačí mi priemerka, maximálnka, prevýšenie, čas a vzdialenosť. Je to hlavne praktické, lebo veď hodinky na ruke, nič nepotrebujem riešiť. Mám ešte starší model, ktorý nie je prepojený s telefónom, takže baterka vydrží dlho. Má to aj nejaký program do PC, tam sa dajú ukladať trasy, aj zobraziť v mape myslím.

Arbora
Arbora 10.01.2025, 15:49:34 xxx.xxx.131.108

Ale tak to je smaozrejme jasné, že liečebný preparát aplikovaný do žily/kĺbu bude mať lepšiu účinnosť, než nejaký prášok, ktorý furt nemá úplne preukázateľné vstrebávanie. Myslím, že zvlášť kys. hyaluronová ako taká sa cez žalúdočnú stenu nevstrebáva vôbec kam má-teda tam, kam kam by sme chceli aby sa vstrebávala. Naposledy, keď sa nejako zaujímala, tak jedinú štúdiu o tom, či sa účinná látka dostane do kĺbov, mal alavis pre celadrin. 

Dnes už sú tie možnosti lepšie, než 10 rokov dozadu, pribudlo kopec preparátov -aj keď trebárs proti tomu, čo je dostupné napr. na americkom trhu sme ešte ďaleko za opicami. Chce to hlavne nejaké schopného veta-ortopéda, ktorý vie, čo robí. Čím kvalitnejšie investujete do pohybového aparátu, tým dlhšie bude môcť aktívne zvieratá využívať. A nenechajte sa odradiť rečami o tom, že to pri rekreačných koňoch nemá zmysel, má to zmysel vždy.

Arbora
Arbora 10.01.2025, 15:43:09 xxx.xxx.131.108

Čo si prosím, vojín Kefalín, predstavujete pod takým slovom jadro?