Strigôň je “ježibabák” 😀. Asi čarodějník bude najbližšie.
Příspěvky uživatele
Arbora
Už to tu bolo zhrnuté, za mňa tiež nie je úplne “smeroplatná” vlastná výkonnosť, ale výsledky áno. Teda, vidieť kone, ktoré dotyčný pripravil, chcela by som vidieť jeho prácu (dnes trebárs cez sociálne siete je x možností prezentácie a zadarmo…), rovnako dôležité sú pre mňa aj recenzie ľudí, ktorým dôverujem.
Dneska je trénerom každý, kto sa aspoň trochu udrží na koni, nejako by som sa toho nebála. Ale. trebárs ten oficiálny papier je fajn ak by ste to brali vážne v zmysle živnosť, poistenie, atď.
Je mi ľúto, že ten záver spoločného života nebol krajší a odchod bezbolestnejší. Drž sa.
Uff, držím palce, aby to dopdlo dobre.
Pokojne to môže aj byť zlým odhadom na ľudí.
Netvrdím, že sú všetci profíci a féroví, ale ľudia často veria veľkým gestám, ktoré končia presne takto, iba reči a skutek utek.
Na druhej strane, aj tí profesionáli musia čast opracovať s tak neskutočným materiálom, že chápem, že sa nepo*erú z každého, kto zavolá.
no, úplne nekončil, z nátylníku pokračuje ešte časť, ktorá vedie buďto k zubadlu, alebo pod bradu, ale áno, vedie “čelom”, nie pozdĺž lícnice.
V hornej časti vidieť kde prechádza nátylníkom - v klusáckej uzdečke sú dve dierky na remienky v tejto časti. samotný oberček: https://finntack.com/pub_images/original/11650_BL.jpg
na uzdečke: https://finntack.com/pub_images/original/12470.JPG
Ph:obršek se tomu rika 😇 ani nevim, z jakeho jazyka to je
Nemčina/angličtina. Obercheck, overcheck. Ale v CZ asi skôr z tej nemčiny.
A potom opačný extrém, ľudia, ktorý nechajú dva dni rodiť fenu a do ordinácie ju privezú s hnijúcim šteňaťom na pol ceste von.
Pokiaš došlo k prepichnutiu kopyta, nebude to malá ranka. Chcelo by to dôkladnejšie vyšetrenie.
Horsana:Aluska- ou, tak to muselo byt peklo….
Z mojej hrude sa dnes na kontrole rinuli take zvuky, ze mudra odlozila atrapu fonendoskopu, co bezne pouziva a vzala si skutocny.
Tak ze este tyzden doma, potom sa uvidi….mno….chjaj.
Poncle maju spravene zuby.
A mame na Slovensku IAE, este trasuju, ale bude veselo, o chvilu.
Fck, nejaký import z Maďarska, alebo už sme si vypestovali vlastné?
Ja mám už desať rokov anjela, ktorý stále vlastní svoje prvé hračky a ešte pískajú. Zato v dočaske som mala cca pol roka sympaťáka, ktorý s obľubou vyhryzával aj baterky z rôznych zariadení. 🙃 A to už bol “dosplelák”, okolo roku. Každopádne, skoro ročný pes, ktorý 9 mesiacov neničil a teraz začal, tam by som hľadala problém inde, než v tom, že je to decko a tie veci likvidujú.
Rychel:Zdravím všechny,
jak odnaučit devíti měsíčního psa, aby nekousal a neničil boty? Do této doby byly boty bez povšimnutí a v posledních 14 dnech už padly dva páry. Děkuji, Rychel.
Okrem iných rád ohľadom odkladania topánok by som na vašom mieste zabezpečila dostatočné vyžitie psovi. Ak deväť mesiacov neničil a teraz začal, niečo sa zrejme zmenilo.
trojAAAcko:Toyota Yaris mě teda nenapadla a něco jsem už pogooglil a nevypadá to tolik marně. Ještě mě dneska napadla Hyundai - buď i30 či třeba Getz a Honda Civic (která se mi hodně líbí).
Ty francouze prostě nemám rád a jsou mi hrozně nesympatičtí. Podle mě se jim od dob druhé světové (včetně) nic nepovedlo. 😃 Chápu a znám několik lidí co si nemůžou francouze vynachválit a pak znám i tu druhou skupinu bývalých majitelů kteří to jen zkritizovali. Co jsem viděl poslední modely aut a jejich provedení motorových prostorů tak je nechci. Teď nevím jaký to byl model, ale polovina motoru utopena (vlastně až k přístrojovce 😃) a nedá se na tom nic dělat. V tomto mi stačí to moje BMW kde je všechno na hlavu.
Takže jinak děkuji za Vaše nápady / pohledy / zkušenosti. 👍 Yaris jsem si zapsal na seznam.
Yaris by som brala do 2011, alebo 12, potom ich začali zmenšovať. Tej môj(hybrid) najazdil 230k keď som ho predávala, jediné, čo som menila bol výfuk - pri jednej búrke som prešla veľkou vodou a zrejme tam zostala nejaká a odpadol. Ináč okrem spotrebné tovaru typu brzdové obloženie a gumy som nemusela meniť nič. Teraz už robia aj vo verzii cross, také pidi SUV, ale vídam v tom jazdiť aj chlapov. Každopádne, Toyota má fajn servis aj predaja jazdených vozidiel, dáva na ne ešte 2 roky záruku - nedávno som tak menila toho yarisa za jazdenú korolu, plus doplatok samozrejme. A fajn v toyote je aj to, že čím staršie auto, tým je u nich lacnejší servis. Toho yarisa som servisovala okolo 3-4k.
kometa:To bezesporu.
Ale jak jsem psala. Dokud to člověk nezkusí, tak neví.
Existují i závody, něco na způsob moutain trailu, které jsou jenom v kroku a smyslem je projet trať s různými překážkami. Třeba přesvědčit koně, aby šlápnul na matraci nebo hromadu pet lahví. Nebo popojet s chrastícím kyblíkem, případně rozevřít deštník. A jiné.
A vlastně stačí i obyč drezura - v bodě A zastavit, v bodě B nacválat. Přesně a elegantně.
No, tam asi bude kameň úrazu, niekto, kto je schopný samostane trailom previesť koňa už už je pre mňa nie je osoba, ktorá začína s jazdením.
Zrejme si pod pojmom “začínať s jazdením” predstavujeme každý niečo iné.
Čo ja viem, nie je rozumnejšie najskôr naučiť sa jazdiť a až potom obchádzať závody?
Ešteže si to každý môže zariadiť tak ako potrebuje. Tí, čo chcú mať kone doma ich majú doma. A tí, ktorí nechcú, ich doma nemajú. Nemyslím, že je potrebné porovnávať si pindíky, kto je lepší a viac majiteľ koňa. Beztak im ide iba žrádlo.
To url je fakt skvelé, trochu som sa zľakla 😄 zamilovala-se-do-jezevciku-ted-ma-v-peci-uz-107-psu
Buggyra:A zimní hrátky
čtyři bílé má nový černý hřebec
dvě zadní vysoko bílé má nový zrzavý hřebec
deku má B
a míhá se tam mezi nimi jeden poník, druhý zůstal schovaný se staříkem u stáje, že nemá zapotřebí hubnout…
ja keď vidím tie biele nohy, už mám hystériu z fotodermatiitídy. Jedno leto nám prešla celým stádom (tipujem jetel) a odvtedy mám traumu 💩 pritom sú pre mňa odznakové kone tie najkrajšie možné, ale vlastniť dobrovoľne by som to nechcela. 🙃
Určite je to o šťastí a väčšina ľudí, ktorá trafí dobré ustajnenie, tak sa tam drží zubami-nechtami. Rovnako kulhá teória o tom, že lacnejšie ustajnenie bude dobré, koľko sa tu mihlo prípadov, že bol problém so senom, že bol problém s blatom, že bol problém oddeliť stádo, nebol box pre maroda, nemal kto nakvapkať do očí… Je to jedno s druhým. A v poslednej dobe je aj dosť problém s dochádzkou veterinárov - menšie stajne sú často bité na tom, že majú málo pacientov a veterinári ich kvôli tomu odmietajú.
Pre mňa je napríklad to vhodné ustajnenie natoľko zásadná otázka, že rozhodovala o tom, či budem, alebo nebudem mať vlastniť koňa. Nemať možnosť ustajniť ho v podmienkach, v ktorých aktuálne už skoro 10 rokov je, tak mu hľadám nový domov. A myslím, že ďalšieho koňa kupovať nebudem.