Aktuálně: 2 918 inzerátů224 113 diskuzních příspěvků18 459 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arbora

Arbora
Arbora 27.11.2024, 12:12:18 xxx.xxx.255.81

Zaujímavé, myslela som, že majú zákaz všade v UK. 

XL Bully dogs are banned in England and Wales. 

Írsko: From 1 February 2025, it will be illegal to own an XL Bully dog unless you have a Certificate of Exemption.

Prečo ich teda treba zachraňovať? 

Arbora
Arbora 27.11.2024, 09:08:18 xxx.xxx.255.81

Ja nemám žiadny problém s reguláciou, naopak. Uvítam čokoľvek. Rozprášiť množku bude ďaleko jednoduchšie, ak sa bude musieť každý akožechovateľ registrovať a hlásiť počet šteniat, označovať ich a viesť evidenciu predaných kusov, už len kvôli daniam. Povinná evidencia sa zaviedla pri hospodárskych zvieratách, pol roka všetci pindali a dnes už sú bežné inzeráty s tým, že predávajú len na registrované farmy. Sú ľudia, ktorí na to prdia? Jasné, sú, ale je ich menej a menej. Spoliehať sa na to, že osveta bude stačiť, to je naozaj utópia. 

Susedia si kúpili stafordku, je to strela, zatiaľ je milá, ale nemá ani rok a kupodivu, je to aktívny pes, chlap je v práci v 12h denne a pani nemá na to, aby s ňou chodila po lúkach,lebo sa bojí, že ju odtiahne. Roztomilé, že? Hlavne, že “chovateľka” mala 12 šteniat a fena už je zas kotná. Ale to nie je žiadna množka, to je psík v rodine, kde sa o ne vzorne starajú…

Arbora
Arbora 27.11.2024, 08:35:55 xxx.xxx.255.81

Mám kríženca staforda a nemá nič z plemenných znakov. Mala som kríženca pitbula a nemal nič z plemenných znakov. 

Kto o tom bude rozhodovať? Veď nie je ani tá sila, ktorá by riešila prípady ozajstného týrania psov, množky v každej druhej dedine, prefláknuté známe tváre, ktoré okrádajú ľudí o peniaze a týrajú svoje zvieratá chovom. A “nedá sa”. Fakt sú kapacity, chuť a vôľa na to, aby porovnávali plemenné znaky určitých plemien a rozhdovali, či je to ok, alebo nie?

Arbora
Arbora 27.11.2024, 07:53:05 xxx.xxx.255.81
Anonymní:

Zase ten staford !!

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-agresivni-pes-zabil-jorksira-jeho-panicku-poranil-40498758

“zřejmě plemene stafordširského teriéra”

Ale dobre, poďme to riešiť zákazom chovu napríklad. Pes nemá PP, ako dokážete, že to je práve stafford, pitbul? Bude na to špeciálna komisia, ktorá bude určovať, či tento psík z bazošu je dostatočne staford, aby sme ho zakázali? Budeme robiť DNA testy? A medzitým na bazoši budú množky inzerovať svoje nikde neregistrované zvieratká ako kríženec? 

Arbora
Arbora 25.11.2024, 11:37:32 xxx.xxx.131.15

Ja myslím, že je to (ne)reklama na ten web. Akurát dosť nešikovná, keď to tu preposiela Mirek opakovane. 

Arbora
Arbora 11.11.2024, 13:35:19 xxx.xxx.131.15
Lenocka:

Když jsme u toho syrového, jaké dáváte přílohy? Konkrétně zelenina + ovoce a jaké cca poměry? Chci ještě před zimou udělat nějaké balíčky do mrazáku a nemám moc fantazii jak je sestavit. Sama nejsem fanda zeleniny, tak je to těžší.
Upozorňuju, že mám 2 celobílé psy, takže s mrkví musím opatrněji.

U nás teda prílohy veľmi nešli, max. tak okurka a paprika. Takže pre spestrenie som kupovala nejaké hotové zmesky, napríklad dromy má rôzne vločky+zelenina mix. Stačí zlaliať teplou vodou. 

Arbora
Arbora 06.11.2024, 09:10:53 xxx.xxx.131.15

V ideálnom prípade 12 - 14h hodín hladovka, niektorí veterinári odporúčajú až 16 hodín. Takže ani na slame, aby sa kôň nedofutroval cez noc slamou. Ideálne piliny, či piesok. 

Arbora
Arbora 01.11.2024, 10:37:26 xxx.xxx.255.81
Buggyra:

Jo jakože “měkký spěnky” to asi jo, když jsem se na to teď zaměřila, tak jo, vypadají ty nohy prošlápnuté… V té srsti, tedy když to vypadá jako cushingová srst, tj. řídká a trčí z ní ty dlouhé vlásky, tak špatně, snad chápu správně. Snažila jsem se najít hubené štěně, ale vyloženě mě nic netrklo, možná slabší stehno na téhle fotce, ale nevím, jak moc je to špatné. Díky.

Obrázek

Na tomto trebárs vidieť to nafúknute brucho. 

Toto má snáď aj kaprí chrbát? Plus tá packa sa mi nezdá. 

A čo je teda ešte vidieť na tých fotkách, nevidím radosť. Aj tieto dve fotky, úplne zvesený chvost. Plašáci? To chceš, pri bordere. 

Obrázek
Arbora
Arbora 01.11.2024, 09:02:41 xxx.xxx.255.81

No, presne tak isto, ako u žriebäťa, tie odstávajúce dlhé tenké chlpy nie sú ok, ale klamú tak,  že to vyzerá, že pes je gulička - keď si pozorne pozrieš líniu chrbtice a brucha - za mňa teda dosť nafúknutého, chýba mi dosť hmota na zadných nohách, plus tie tečúce oči, niektoré packy sa mi zdajú trochu prešapnuté… Tak nevidím zdravé a dobré kŕmené šteňatá. 

Arbora
Arbora 31.10.2024, 12:42:42 xxx.xxx.255.81
Anonymní:

Narazili jsme na levnou border kolii za 4000 Kč, budí to podezření na pravost. Posuďte, je to borderka nebo spíš kříženec s něčím?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/192558360/border-kolie.php

Už fotiek (najmä toho druhého vrhu) vidieť mizerný výživový stav aj srsť a vás zaujíma, či je to kríženec? 

Arbora
Arbora 29.10.2024, 10:59:37 xxx.xxx.131.15

Tak hlavne, že po tom, ako sa začali strieľať od jari medvede hlava-nehlava, útokov na človeka ubudlo, že? 

A za všetko môžu ochranári, aj za tie vnadiská za obcami, špiny jedny. 

Arbora
Arbora 29.10.2024, 10:12:41 xxx.xxx.131.15

Presne to mi napadlo, kedykoľvek nahmatám struky (normálnej) kobyle, okamžite stojí ko pribitá a nechá si čistiť ten čierny hnoj. Keby sa k vemenu dostala, aby sa napila, dostane sa aj k tomu bordelu.

Jasne, kôň sa ohne všelijak, ale aj s tými zubami skôr hryzkajú, než žeby boli schopný v tom ohnutí nejako sa pricucnúť.. Neviem, nevravím, že to nemôže byť možné, ale ak to má zadávateľka natočené, sem s tým.

Arbora
Arbora 23.10.2024, 10:50:44 xxx.xxx.131.15

Mňa to samozrejme vydesilo tiež a bavila som sa o tom s veterinárni, aj ortopédmi a tí sa netvárili, že by som mala nejako stresovať. Najmä teda po tom, ako sa neobjavili žiadne reakcie. Ale myslím na to, nie, že nie. Sama Plaka písala, že to riešili aj s distribútorom/výrobcom, takže si vravím, že snáď sú nejako monitorované tie vedľajšie účinky.

Ps, mám zmesku, myslím, že aj Plaka mala kríženca.

Arbora
Arbora 23.10.2024, 08:00:22 xxx.xxx.131.15

Ja sa stále hlásim, so psom s jednou ľadvinou, librela už hádam začíname tretí rok. Zozačiatku som ale dávala asi 2x za rok, teraz už ozaj podľa toho údaju od výrobcu, po 8 týždňoch už je pes celkom rozbitý. Dávam teraz tak raz za tri mesiace cca. Artrózy v kolene, zrasty na chrbtici. 
Ale, bežné lieky proti bolesti kvôli ľadvinám možné nie sú, pes je pomerne aktívny a nemožnosť pohybu znáša dosť zle. Vlani v máji bola prognóza života rok (kvôli ľadvine), takže voľba bola jasná. 

Len by som rada pripomenula, že tak isto liečivá, ktoré sú bežne masovo predpisované majú rovnaké množstvo NÚ a rôznych anomálií, ktoré sa vyskytnú raz za čas. A tak isto o nich veterinári nerozprávajú na počkanie majiteľom. Veď si stačí prečítať príbalový leták trebárs ibalginu... 

Arbora
Arbora 15.10.2024, 08:44:19 xxx.xxx.131.15
Orionka:

Ony to nejsou “nějaké” příspěvky. Jsou to mateřské dovolené, školství - jen namátkou. Zatímco jsem 50 let odváděla sociální pojištění (vlastně další daň vedle daně z příjmu), stát ho používal a rozpouštěl v jiných položkách systému i pro ty dnešní 30+ a 40+. Nikdy v dobách minulých jsem nezaznamenala, že bychom my rodičům a prarodičům vyčítali důchod. Mladým se nechce dělat, hlavně chodit do práce a závidí, že důchodci jsou doma. Často na telefonu - “nemůže do školky, přijeď”.

Do tej teórie, že sa mladým nechce pracovať trochu nepasuje tá nízka nezamestnanosť.

Ja všetko chápem, nič nerozporujem. Len konštatujem, že je problém to, že sa stále zväčšuje počet ľudí v dôchodku (dvíha sa priemerná dĺžka života) a zmenšuje počet pracujúcich, pretože je napríklad nízka pôrodnosť. Takže stále menej a menej pracujúcich pracuje na viac a viac dôchodcov. Čo je z dlhodobého hľadiska problém. Neviem, aké má riešenie, ale pre mňa jedine to, že nemôžem počítať s tým, že mi o 20 rokov bude chodiť na účet dôchodok, z ktorého zaplatím napr. nájom. 

Myslím, že veľkým problémom sú zamestnania typu minimálka na zmluvu, zvyšok na ruku, tak isto aj živnostníci, ktorí pracujú ako zamestnanci. A fakt, že pre zamestnávateľa je zamestnanec naozaj drahý, čo je  vlastne príčinou toho, že sa ľudia zamestnávajú na živnosť, alebo na čierno…

Arbora
Arbora 14.10.2024, 08:16:46 xxx.xxx.131.15
Daja:

Dobré ránko😉,

tato vláda dokázala neskutečně postavit proti sobě mladé a důchodce🤮. Já jsem tak hooodně alergická na jednu větu “ musíme myslet na mladou generaci, na naše děti aby i oni měli důchod” co to jako je? Do prdele😈tak ať každý maká , neváli se na příspěvcích a určitě bude důchod. Zvyšovat odchod do důchodu je katastrofa. Mě je 64let a jsem dost nemocná i můj manžel. Jako počítat dobu dožití od stolu je holý nesmysl. Komunisti přesně věděli kdy máte jít do důchodu, aby jste si aspoň na chvíli ten důchod užily. Můj syn má 41 let a už má zdravotní problémy.

Nikdo  už tak kolem 60 let není zdraví, každý má svoje neduhy a chodit v takovém stavu do práce je holý nesmysl. Tato doba opravdu není pro staré lidi, jak se říká “ od lopaty do rakve” tohle by se vládě líbilo. 

Dája

No, len oni tí mladí na ten váš budúci dôchodok aktuálne odvádzajú odvody. Myslieť si, že dôchodok budete čerpať z toho, čo ste celý život odvádzali je trochu odtrhnuté od reality. Tie peniaze už dávno odišli, nehovoriac o tom, aký obrovský rozdiel je už len trebárs v minimálne mzde spred desiatich rokov, o dobe pred 20-30 rokmi ani nehovorím. Ale aktuálne dôchodky sa rátajú z aktuálnej minimálnej mzdy…
Takže áno, potrebujeme mladých, aby pracovali, aby odvádzali odvody, aby nepracovali “na šedo” za minimálku a neodvádzali nula nula prd do sociálnej poisťovne, lebo za 10 rokov nebude z čoho platiť dôchodky -práve vďaka tomu vyššiemu veku dožitia. Ja to fakt nikomu nezávidím, absolútne chápem ľudí, že je problém nájsť si prácu, že je problém vydržať zdravotne do vyššieho veku, ale keď sa dostávame do situácie, že skupina dôchodcov začína dorastať do objemu pracujúcich ľudí, tak tie dôchodky nebude z čoho financovať.  A fakt to nie je kvôli tomu, že sa niekde dávajú nejaké príspevky, to sú zanedbateľné čiastky v celkovom objeme. Jediné, čo zostáva, je naozaj myslieť na dôchodok dostatočne dopredu a snažiť sa šetriť, aj keď v malom objeme, má to zmysel, lebo na štát sa naozaj s dlhodobou vyhliadkou spoliehať nedá. Mňa to trebárs naozaj mierne stresuje, do dôchodku mám ešte pomerne ďaleko, ale myslím si, že štát mi poskytne dôchodok tak možno vo výške vreckového a zvyšok si budem musieť obstarať sama.

Arbora
Arbora 11.10.2024, 10:37:14 xxx.xxx.164.179

Finančný úrad by sa mohol zaujímať, určite tie zápasy nerobia pre radosť z krvi. Ale to by naozaj musela polícia chcieť, sledovať ľudí, odposluchy a muselo by ísť o nejaké zaujímavé finančné čiastky, prípadne aj o nejaké ďalšie zločiny, trebárs drogy, atď. 

Arbora
Arbora 11.10.2024, 08:45:54 xxx.xxx.164.179

Nie, nedajú. Oba sú to pracovné plemená, akurát každé úplne iným spôsobom. Ani jedného nebude zaujímať  veľký pozemok, ale to, aké aktivity mu poskytnete. Od toho by som odvíjala aj výber.