..aport dřevěný 650 g těžký v rámci zkoušky UPR1…
..aport dřevěný 650 g těžký v rámci zkoušky UPR1…
..určitě ano….
..diky moc za rady i vysvětlení…
..děkuji…a ještě, kolik kroků zhruba a šlápnout jednu nebo několik za sebou…
…a co tedy s tím, jestli mohu poprosit…
..je podvečer, já totálně nevyspalá po noční, začínám se balit na dlouhou dovolenou, venku déšť a vichr a v tu chvíli zavolá kamarádka, která dělá se psem vyhledávání- záchranařinu, jestli bych s ní nejela na stopy..no jela no…budiž motýlovi ku cti, že se tentokrát snažil a stopa byla našlapaná v terénu na který šel poprvé….
..tak už jsem se dostala na váš profil a s dovolením požádala o přátelství…pokud odmitnete pochopím, jinak se nedostanu na ten váš příspěvek, když kliknu na ten váš odkaz ..
.bohužel mi ta videa nejde zhlédnout, škoda
…my takhle aportujeme klobásu, včetně aportu skokem a šplhem🙂
..šak vy to dokážete, věřím tomu…to je ale přeci to nejlepší, že to Frama baví👍
..já jsem asi opravdu ta poslední co může radit, ale co to držení udělat jako samostatný cvik..a prostě začít od držení vteřinu a pak postupně prodlužovat a klidně pod jiným povelem…ty stopy na volno tedy pes jdouci bez stopovacky jsou uznané podle zkušebního řádu, ale tuším že tak nechodí nikdo, byla by jsi hvězda🙂👍
..tak 3 x hurá….a tys předčasně házela flintu do žita…Framik je frajer👍
…ale vůbec ne..naopak….ponožka se dá svinout do malého předmětu a mobil je taky predmět…jde přeci o to, že ví, že má hledat a jak označovat, jestli tam pak bude vzorový predmět od Gappay anebo mobil to je jedno ne…já se tedy hrdě řadim k těm amatérům….
Jaj to jsou krasní plyšáci, to by se to mudlalo
Ó děkuji, až se červenám….chodím čuchat 3 x týdně a prokladám to 1 x čtvercem většinou anebo když to opravdu jinak nejde -práce, nemoc, zařizování… , tak ty čtverce třeba i dvakrát …v neděli na stopě blbnul, tak jsme se vrátili ke čtverci, z důvodu, že jednak jsme zrušili postroj a už má stopovačku regulérně na obojku a jednak, že vyváděl jak z divych vajec, tak jsme změnili po dohodě postup a k tomu ten čtverec stačí.. teď to dělám tak, že sice nášlap - tabulku vidí, ale hrajeme si o kousek dál, proběhneme se, děláme mikročtverečky a postupně se jde se psem navázaným na mně v klidu až k označenému náslapu čtverci/stopě…čtverce ted dělám u baráku, kdy motýl čeká doma a navážu na tenhle postup teď na chalupě, ale už se stopou, s tím, že u toho nebude a tudíž odpadne to jeho jančení, že honem honem na stopu a tím pádem budou ušetřeny i moje nervy, kdy bojuju s chutí ho střiskat aby dal pokoj…je to proces zdlouhavý, ale nedá se nic dělat, pokud to stopování má mít nějaký řád a kultúru štábní…
😀jo jo, to von zase jo…
..tak v Praze zatím nechtějí, ale pravda byla jsem jen u pokladny něco vyzvednout pro kamarádku a Keliš byl odložený u dveří…
…práce na čtverečku - výseč z takřka 20 minut usilovné práce….odhodili jsme postroj a připnuli stopovačku k obojku…velký to krok pro Keliše…
…naše stopařské začátky….
…tak už se to rýsuje🍀