Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 22.10.2023, 08:01:09
Já to doma nevyrábím. Kupuji na mixit.cz, maj všechny možný mňamky, sušený ovoce a müsli, a právě müsli a kaše si tam člověk může sám poskládat. A já si to poskládala takhle…
A dneska splněno, garmin měl výzvu na 40km tak jsem to musela protáhnout, normálně jezdím těch 30km. Bylo nádherně. Jen jsem se 2x s s někým zakecala, jinak bych měla čas cca 2h 45minut. Asi už v plánu nic moc není možná lehce zacvičit aby mě to donutilo se pořádně protáhnout…
Tak já sladký dřív vůbec nemusela, standardně jsem si dala 1kostičku čokolády jednou za 2-3 měsíce. Až právě od srpna jsem dostávala hrozný chutě na sladký a měla pořád hlad.
Teď na těch doporučení od poradce jedu 10dní a dost se to srovnalo, hlad nemám. Sladký si dám teď ráda, ale je to ukočírovatelný. Co ale nedávám jsou sladký snídaně, já je nikdy nejedla.
Jinak teda běžně jím pečivo k snídani a k večeři se sýrem/ šunkou, nebo pomazánkou. Oběd normální, maso + příloha, dneska krůtí prso a batátový pyré. Jednou do týdne je k obědu ryba. Po sportu ovoce. Ke svačině většinou jogurt nebo tvaroh ochucený a teď přidávám i nějaký celozrný sušenky, nebo si udělám trhanec z vloček/ mugcake. Občas teď dávám sladkou večeři. Začala jsem ujíždět na vločkovém trhanci nebo lívancích z cottage. K tomu marmeláda s bílým jogurtem, a na 1 kousek si dám nějakou nutellu nebo něco takovýho hodně sladkýho. A mám tu namíchanou super směs müsli od mixitu, ta se mi fakt povedla…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.10.2023, 06:19:13
Hraniční to je, proto mám aspoň jeden běh ubrat ať mám 2 dny v týdnu volnější. Ono to vzniklo postupně, dlouho jsem jela stylem 3 dny koloběžka a pak den volna, jen procházka a tak pořád dokola. Pak se přidali koně a víc běhání. S garminem se snažím plnit měsíční výzvy (já vím že je to blbost). Měsíčně najezdím 400km na koloběžce a 100km naběhám (teď teda i víc). Chci to fakt stáhnout a jednou v týdnu ten běh po koních vypustit, ale zatím se mi vždy chtělo.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.10.2023, 23:04:19
Jím jich málo na to kolik mám pohybu a pak mám zbytečně chutě na všechno možný. Přitom přílohy normálně jím, pečivo k snídani a k večeři taky, teda většinou jen jeden kus. Jako pohybu mám fakt hodně no. Zajímavý je, že mě tohle dohnalo až před měsícem, kdy jsem už začala zastavovat hubnutí a víc jedla.
Občas po běhu i hypoglykémii, to jsem se teda naučila řešit hroznovým cukrem, když cítím, že mi bude blbě. Ale prý by to mělo taky spravit navýšení sacharidů.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 20.10.2023, 17:25:09
Radši ani nebudu psát v jakým režimu teď jedu. Ale jedu tak cca od dubna a furt dobrý. On se pro mě pohyb stal trošku drogou, takže mám problém to omezit. Ale mám to i zkonzultováno s výživovým poradcem. A ideál ubrat jednu aktivitu týdně a pořádně jíst hlavně sacharidy… Tak to snad není tak hrozný, když mám ubrat jen jednu…
Tak se po dlouhý době hlásím, dole mám celkem 47kg, aktuálně mám 65kg a vypadá, že už to bude konečná váha. Navíc mi už všichni tvrdí, že teď už dál hubnout nemám.
Šaty vybraný, ale byla to fuška. Ps: Vím, že se budu muset příští rok rozumněji opalovat, ať nemám na zádech tu sportovní podprdu…
A poprvý jsem si střihla půlmaraton. Trošku neplánovaně, běželo si mi nějak moc dobře…
Středeční vyběhnutí v mrazu. Bylo lehce pod 0, ta zima mi ani tak nevadila, spíš ta mlha. Je to monotónní a moc to neutíká, když člověk vidí jen pár desítek metrů před sebe. Až po doběhu jsem si všimla, že jsem se barevně sladila se psem…
A musím se pochlubit výkonem. Minulý týden jsme si poprvý dali půlmaraton. Trošku neplánovaně, běželo se nějak dobře. Pes se na to tvářil v pohodě.
Taky jsem měla plány. No pes je pěknej, zdravej, ale stačila chvilka nepozornosti a je po těžkém úrazu s doživotními následky… Aspoň přežil a je v rámci možností spokojenej, ale je to složitý.
Pořídili jsme mu parťáka a sportuju s ním. Ale sama nevím jestli jsem se s tím už srovnala.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.09.2023, 12:40:47
Já dost nabrala po úrazu Quie. Pak byl to kolotoč rehábek a cvičení + výčitky, že se to vůbec stalo.
Pak jsme sice pořídili Efíka, ale nejdřív byl štěndo a pak jsem stejně měla problém se k nějakýmu pohybu s ním dokopat. Qui měl úraz ve chvíli, kdy jsme spolu začínali běhat, takže on měl být můj sportovní parťák… Trvalo mi celkem dlouho než jsem se s tím aspoň nějak srovnala. No taky z toho skoro bulim, ach jo…
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.09.2023, 11:46:02
Jinak jsem se teda na tuhle vzdálenost dostala za 6 měsíců. Běhat jsem začala před rokem, když jsem se dostala váhou pod 100kg, dřiv jsem se bála o klouby. A začínala jsem indiánem na 6-8km. Pak jsem uběhla celých 10km v kuse a pak postupně natáhla až na 14-15km.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.09.2023, 11:46:02
Běhám tak 2-3x týdně 10-14km, to vždy se psem, bez psa bych se asi nedokopla. Jinak zatím dokud to jde inline brusle (bez psa) nebo koloběžka, to psa občas beru, když je v plánu kratší vzdálenost (standartně jezdím 34km). Loni v půlce července jsem se rozhodla se sebou konečně něco udělat, když váha ukázala 112kg a šla jsem na to pohybem… Aktuální váha hezkých 65-66kg
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 30.07.2023, 22:52:52
Ale nějaká vysmátá z těch bouřek. Psala jsem to na psí diskuzi, ale hodin to i sem…
Už mě to počasí přestává bavit. Za poslední 3 dny jsem 4x zmokla a dneska teda parádně. Potkala nás vodní stěna, viditelnost tak 20m, během chvilky jsme byli promoklý komplet, domů jsme teda běželi. Jen Efík odmítal dál jít a věčně se schovával do křoví. Ale byla jsem ráda za fyzičku, co jsem si vypracovala dřív bych v kuse neuběhla ani ty 2 km.
Jen se mi teda dnes moc běžet nechtělo. V pátek jsem běžela 14km, včera 9km a dneska jsem dala ráno 35km na koloběžce (zmokla jsem teda pokaždý, jen dneska poněkud moc) takže byla v plánu jen procházka…
Už mě to počasí přestává bavit. Za poslední 3 dny jsem 4x zmokla a dneska teda parádně. Potkala nás vodní stěna, viditelnost tak 20m, během chvilky jsme byli promoklý komplet, domů jsme teda běželi. Jen Efík odmítal dál jít a věčně se schovával do křoví. Ale byla jsem ráda za fyzičku, co jsem si vypracovala dřív bych v kuse neuběhla ani ty 2 km.
Jen se mi teda dnes moc běžet nechtělo. V pátek jsem běžela 14km, včera 9km a dneska jsem dala ráno 35km na koloběžce (zmokla jsem teda pokaždý, jen dneska poněkud moc) takže teď byla v plánu jen procházka…