Zase nějak nestíhám. To je ten sport 2-3h denně + normální práce 8h (sice home office), ale nějak to oddělat musím. Nějaký rehabilitace se psem + moje tréninky jízdy na koni…
Efíkovi se udělala bulka mezi prstíkama, koupila jsem černou mast, a doufám že se to obejde bez vet, u něj si takovýhle ošetření moc neumím představit. Ale neřeší to a ani nepajda.
Já si minulý týden zase trhla pár rekordů v běhání. A v září zkusím u nás na Mělníku závodně půlku..
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 16.02.2025, 20:30:10
U nás byla fakt kosa už dneska, v 6 ráno bylo -14°C. Dala jsem o něco kratší koloběžku a pak krátkej výběh s Efíkem, už jen v -8°C. Efíkovi hezky namrzaly fousky…
My už máme s Efíkem dneska splněno… V předpovědi vyhrožovali -6°C, nakonec bylo celkem příjemných -3°C. Běželo se moc fajn, jen v tom sněhu to je náročnější, ale moc si to užívám. U nás toho sněhu moc nebývá. Chvíli jsem teda uvažovala, že bych to natáhla na půlmaraton, ale měl přijet nákup a manžel pořád ještě marodí, tak jsem nechtěla, aby musel jít ven přebrat nákup…
Efík se tváří zase spokojeně, ty krátký procházky s chlapem ho moc nebavili, docela stávkoval, když to otáčeli domů.
Jak jsem marodila, tak si nemyslím, že bych prochladla, spíš jsem něco chytila na burze. Časově by to asi odpovídalo. Burza byla v sobotu a kašlat jsem začala v pondělí večer…
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 15.02.2025, 12:09:04
Mám je taky, byly nejlevnější. Nosím je ale pod rajtkama, klasický ponožky mi na ježdění vadí, občas se mi blbě shrnuly mezi perkama a chapsy a byl problém…
Taky cestou ze stáje proběhnu Lidl nebo Kaufland v tom v čem jsem, většinou ani nesundám chapsy. Mám to po cestě, jinak bych musela dojet domu, převléct se a jet zase 5km zpátky do města…
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 12.02.2025, 18:29:13
Brzké uzdravení přeju. Já ležela od středy do soboty. 38°C a kašel, zvláštní že skoro bez rýmy a úplně bez bolesti v krku. A od pondělka leží manžel. Aspoň jsme nepadli oba najednou a jeden mohl vždy venčit…
Mamka má teď “J” vrh basenji, všechno odchováno v paneláku. Do 6. týdne štěňat chodila do práce. A teď už si berou s chlapem na střídačku dovolenou. Jestli k tomu bude počasí tak příští týden půjdou poprvý ven. Má chatu se zahradou, ale 800m od bytu. Ale ono to stejně bude jen na chvíli a pak zpátky do tepla, zas takový teplo aby mohli být venku dlouho nebude. Domek se zahradou by na to byl pohodlnější, ale na vypuštění ven by to stejně bylo jen odpoledne a ještě když by k tomu bylo počasí.
Tohle bylo trošku nepovedený, běžně tu máme těch 23, tohle se nějak jedno ráno nepovedlo a o to víc nechápu ty co to mají doma běžně…
Já jsem zvyklá i normálně, když tu máme kolem 23 nosit tepláky a mikinu, mikinu sundám až když je víc než 24. Teplý tlustý ponožky nosím celou zimu. Jsem zmrzlá a co jsem zhubla na rozumnou váhu tak ještě víc…
Já od tý doby co jsem se vrátila minulou neděli od mamky nějak nestíhám…
Kolotoč mýho sportu a tréninků, psi, hadi (před odjezdem nekrmím tak se to nějak nakupilo), práce, nějakej aspoň trochu úklid doma… A dořešení a finální objednání novýho auta…
V týdnu se nám nepovedlo nějak odladit zatopení v krbu a nebo aspoň v elektrickým kotli, tak jsem jedno ráno myslela že zmrznu… Když máte doma jen kolem 20°C co nosíte? Já měla teplý tepláky, termo triko s dlouhým rukávem a mikinu a nějak jsem se nebyla schopná zahřát, ani pod dekou… A psiska se taky tvářili docela nešťastně. Pak jsem zatopila v krbu a už to šlo…
Včera zase Živá Exotika a dost mě pobavil jeden týpek, Když šel podruhý kolem a viděl, že mi ty zvířata ubývají, tak překvapeně “Tak on si i ty jedovatý hady někdo fakt kupuje? A to jsou fakt Vaše zvířata?" Já odpověděla že jo. A on na to “No, ale stará se o ně a krmí je Váš tatínek”. Já jenom “Co? Je mi 36, už přes 15 let u rodičů nežiju”on na to “No ale jste moc mladá na to mít tyhle zvířata”. To už jsem fakt nechápala… Jako co to mělo být?
Já byla na návštěvě u mamky pomazlit štěňata. Tak jsem si užila parádní venčení/běhání po lesích a kopcích. První den jsem vytáhla i jednu z mamky fen, druhej den už jen Efíka. Akorát dneska jsem si dala první kopec hned 2x, protože jsem si zapomněla doma mobil... Bylo nádherně.
Já našla skoro před rokem Husbandry.pro a zatím vyhovuje. Je teda placená, ale má 30ti denní trial. Umí i živorodý hady, hromadný zápisy třeba krmení, QR kódy, štítky, umí toho fakt hodně moc…
Držím broučkovi všechny prsty, hlavně ať je v pořádku. A nevím jestli bych jim takhle psa nechala, ten přistup od nich by mi taky přišel hodně zvláštní... Já psa na klinice nechala, ale to byla hodně jiná situace (pneumotorax, skoro protržená bránice..., tam nebylo moc na výběr)
Jinak u nás moje vet to pro svoje klienty pohotovost drží. Ale teda docela nadává a ani se nedivím podle toho co popisuje, vytáhnou jí z plesu, ona na ně čeká v ordinaci, a pak ani nezavolaj, že nedorazí, protože pejskovi už je dobře, atd...
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.01.2025, 18:56:49
S tím divočákem si mi připomněla podzimní ranní běhání Efíkem.
Probíháme takovým úsekem mezi oplocenými sadem a polem viz foto, jen na podzim to bylo ještě zarostlý. Jednou ráno ještě za pološera, jsem nejdřív viděla asi 10 zvířat přeběhnout přes cestu, pak chvíli rachot a nárazy do plotu, a pak se to křoví začalo vlnit a šlo to k nám... Já se se psem stáhla co nejvíc k druhý straně a jen to kolem nás proběhlo a chrochtalo. Já byla teda hodně pos... strachy. Co mě překvapilo tak Efík vůbec nevyváděl a zůstal mi hezky v klidu u nohy (samozřejmě na vodítku), ale jinak loví co se hne...