Držím broučkovi všechny prsty, hlavně ať je v pořádku. A nevím jestli bych jim takhle psa nechala, ten přistup od nich by mi taky přišel hodně zvláštní... Já psa na klinice nechala, ale to byla hodně jiná situace (pneumotorax, skoro protržená bránice..., tam nebylo moc na výběr)
Jinak u nás moje vet to pro svoje klienty pohotovost drží. Ale teda docela nadává a ani se nedivím podle toho co popisuje, vytáhnou jí z plesu, ona na ně čeká v ordinaci, a pak ani nezavolaj, že nedorazí, protože pejskovi už je dobře, atd...
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.01.2025, 18:56:49
S tím divočákem si mi připomněla podzimní ranní běhání Efíkem.
Probíháme takovým úsekem mezi oplocenými sadem a polem viz foto, jen na podzim to bylo ještě zarostlý. Jednou ráno ještě za pološera, jsem nejdřív viděla asi 10 zvířat přeběhnout přes cestu, pak chvíli rachot a nárazy do plotu, a pak se to křoví začalo vlnit a šlo to k nám... Já se se psem stáhla co nejvíc k druhý straně a jen to kolem nás proběhlo a chrochtalo. Já byla teda hodně pos... strachy. Co mě překvapilo tak Efík vůbec nevyváděl a zůstal mi hezky v klidu u nohy (samozřejmě na vodítku), ale jinak loví co se hne...
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 08.01.2025, 14:40:15
Chápu, zase já jsem s nima spokojená i za tu cenu(ale tenkrát jsem brala první za 1500Kč a druhej za 1800Kč). Jsou masivní těžký a kluci nemaj tendenci je likvidovat a ani stěhovat. Ten první slouží skoro 5 let a jen má vevnitř trošku vytahanej chlup, jak si v tom Qui občas zahrabe, ale látka jako taková drží…
Několik pelechu za 500Kč+ nám vydrželo tak 1-2 měsíce….
Jo a mám nový fotky vánočních miminek, už je jim 14dní a už i vypadají jako tricolorní. Zatím nevím, kdy se tam vypravím osobně, mamina k nim zatím nepustí ani svojí smečku. Fate, ta měla štěňata a je z nich úplně unešená, ale respektuje že zatím jen z dálky. Gaia jen blbě kouká… (ta štěňata neměla).
Jména zatím… Jennifer, Jeremy, James, Jambo, Jupík(Jupiter nebo Jupoto) a Jimmy
Mamku žlučník hodně zlobí. Já to asi zdědila, ale naštěstí mi zatím vadí jen hodně mastný smažený jídla na oleji. Na sádle je to o něco lepší. A jsem schopná dát i smažený, když to hodně proleju pivem, aspoň 3 a víc. Což zase moc nefunguje na smažený k obědu, protože takhle se zlískat už po obědě se mi nelíbí.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 08.01.2025, 13:29:56
No já teda prskam už když to padne na 22°C a navlíkám se do teplý mikiny. Spát v tom už vůbec neumím, to bych odmarodila… Psi by se taky vztekali, to stačí když v lété při večerním posezení venku se ochladí na nějakých 17°C a jak jen polehávaj, tak už se klepou zimou, ale doma sami být nechtějí… Tak to většinou dopadne tak že si je berem na klín a pod deku…
A při týhle teplotě bych musela i nějak pořešit vytápění přes noc hadům, tam topím jen přes den, přes noc jim stači pokojovka. Některý druhy by teda dali i noční teplotu kolem 18°C ale míň asi ne, ale mám i druh kde to nesmí jít pod 22°C.
max průměr 112cm. Ty kulatý jsou s kruhovou obručí, která to drží čátečně zvednutý, ale nakonec jsem jí vyndala. Umí se tam zanorovat i bez ní… Jen mě štve, že dřív prodávali i samostatně potah, i proto jsem to brala od nich. Ale teď už jsem to tam nenašla
A ještě s teplotou doma. Standardně doma máme kolem 23°C, když se topí v krbu tak spíš 25°C a kluci naložený u krbu, kde je 36°C i víc. Vtipný je, že jak se u krbu někdo začne víc motat, tak už zaujmou místa a čekají…
A Qui spí i létě zachumlanej v pelechu asi takhle…
Kluci mají těch oblečků několik různě zateplených a oblíkám celkově podle počasí, i třeba v těch 10°C pokud studeně fučí a mrholí a pod cca 7°C vždy. Qui podsadu nemá snad vůbec a celkově mi přijde i míň chlupatej než Efík.
Už to mám nějak nakoukaný, kdy co dát, občas se mi nějakej pes klepal a pokňourával.
Canka: Dneska se topilo v krbu tak jsme tu měli i 25°C, blbě se to reguluje… Já i na spaní potřebuju aspoň 22°C. Jinak noc probíhá tak, že mi je chladno tak se zachumlám co to jde, ale tak za hodinu se vzbudím totálně zpocená, tak se odkopu a za hodinu se zase vzbudím zimou a takhle pořád dokola. Takže se nevyspím a jako bonus to většinou odmarodim.
Já si z toho utahuju, že jsem teplej panelákovej odchov.
Canka: u tebe bych zmrzla, doma držíme minimálně 23°C.
Já si užila poslední volný den pořádnou dávkou pohybu. Ráno 34km na koloběžce, potom rychlých 11km s Efíkem. A pak začalo krásně sněžit, tak koukám na počasí a zítra to bude pryč. A já se na koloběžku na sněhu těším celou zimu. Tak jsem dala ještě jednu krátkou koloběžku na sněhu, cestou dom už teda pršelo, ale i tak to bylo super.
Minulý týden jsem si domů přivezla dalšího hada, chřestýše holčinu. V létě pro ní snad seženu ještě kluka a budu mít stop stav…
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 30.12.2024, 06:00:06
Nebylo to sice na mě, ale super.
Já začínala běhat indiánem, prokládání běhu chůzí a rovnou cca 8-10km. Nejdřív 50m běh a 50m chůze a postupně jsem navyšovala běh. Cca do 2 měsíců jsem těch 10km uběhla vcelku.
Dneska takhle. A ještě se chystám zítra, chybí mi 10km do uběhnutí 3000km za rok. Ale o něco to zase natáhnu, buď zase 17km, nebo půlmaraton. Ještě uvidím jak to půjde…
Já mám jednoho velkýho pavouka za terárkama, tak když mi posledně při krmení ještěrek zdrhnul cvrček a přes noc cvrkal jak střelenej, tak jsem doufala, že se o něj aspoň ten pavouk postará… A ono ne, až asi po týdnu nebo dvou jsem cvrčka náhodou odlovila.
A tohle je to, proč jsem kdysi ještěrky zrušila. Už jsem se rozhodla, že ješterky po svátcích přestěhuju z obytný části domu a do uvolněného terárka půjde další had…
Koukám že jsem zase zaspala zajímavou diskuzi, no včera a předevčírem jsem nevěděla kam dřív skočit…
Tak jen krátce… Jako android programátor ty nadstavby Samsungu a Xiaomi hodně nemám ráda. Občas se jim povedlo něco docela slušně rozbít. A pak ladění, že něco nefunguje na 1 konkrétním telefonu a na ostatních jo, je dost naprd…