Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.12.2025, 07:50:12
Nebyl.
Ale vcera, ked som si lihala hladna spat som si povedala, ze uz na to nemam nervy a ze bud zhyniem, alebo si to s pajslom vydiskutujeme.
Takze som vstala, obliekla sa a sla si kupit kokosovu zmrzlinu v tegliku a kokosove trubicky. Ale dala som si predtym nejake enzymy.
Zjedla som to a odvtedy je klud🤔
Sestra od vybratia zlcnika zaziva to iste, akurat teda ta vychudla na kostru uz, tak jej vcera nova mudra zmenila davku Pangrolu na 2 tbl 3x denne, tak ja beriem podobne. Ale rastlinne, na ktore som zabudla. A beriem ich od vcera. A zatial super!
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.12.2025, 06:11:22
Skrkavky= fenbendazol 10 mg/kg 5 dni po sebe
Male strongyly (cyatostomy) vratane larviciek, skrkavky, pasomnice = fenbendazol 10 mg/kg 5 dni po sebe a 6. den Equest Pramox, moxidectin by mal brat aj gasterofily v zaludku
Alebo iba Equest Pramox samotny, ak su problemom cyatostomy najma.
Alebo co ma Verun na obrazku, to je Bioveta produkt a u nas po tom kone hnackuju a maju koliky…takze ja Biovetu nepodavam.
Ci praziquantel zaberie voci pasomniciam- ktovie, casom uz stale menej a menej….
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 10.12.2025, 18:01:43
Ak ma kobyla nejakych 550 kg, malo by to stacit.
Tuto kuru ja vzdy koncim Equestom na 6.den.
Buggyra- NIE, EQUIMAX NIE JE PODOBNY EQUESTU, OBSAHUJE IVERMEKTIN +Praziquantel.
Na strecky ok, na skrkavky a encystovane larvicky malych strongylov takmer neucinny. Co neznamena, ze nejake nevyjdu. Ale larvicky potom maju party…
Ale, co som obcas videla, sem tam nejaky vet bez zavahania da konovi 2-3 nasobok, nez kon vazi (hlavne zriebata) a z kona lezu lopaty patazitov. Ono tie pasty su bezpecne, predavkovat je tazke.
Fenbendazol pri skrkavkach aj preto, ze hynu tak, ze sa vystru, cim sa znizuje sanca, ze upchaju tenke crevo.
Dnes som mala nejaku koliku, myslela som, ze mi je koniec, ratat sa mi velmi nechce, ospravedlnujem sa.
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 09.12.2025, 16:53:26
Nadhera ❤️
Aj u nas bolo take zvlastne cervenkaste nebo a svetlo neopisatelnej farby.
Akurat skrabu sa uz aj hucule a hoci mi priviezli paradnu otavu, Neha driemala pri bude a vyzerala ako v poslednom tazeni a zvysok zazeral na listicku a na mna, ze som neservirovala treti chod.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 09.12.2025, 16:24:41
Je malicka a ma uzasne spicatu papulku.
Ked som sa zacala plazit domov, uz zacinala zlata hodinka, tak vtedy sa listicka zjavila tesne za mnou. Videli sme sa takto zblizka a za relativneho svetla prvy krat, celkom nas to znervoznilo, heh.
Liska si ma prezerala, prezerala a vyzerala akasi nemilo prekvapena 😂
Doteraz ma videla len svojim nocnym videnim.
Kazdopadne som s nou v patach dosla dolu k miske, stali tam aj dovezene baliky, to ju trochu zmiatlo tiez.
Ja som bola taka unavena, ze som sa potom prinutila uz ist domov, dnes som veru nebola vzorny rekonvalescent 😔
Chjo, o 10:00 mi mali doniest seno…ale donesu ho o 14:00…
Som hladnaaaaaaa a nemozem si ani dat nejaky humusny hotdog na pumpe, lebo by som po nom zemrela, aaach jo.
Na krmitkach mam vsetky druhy sykoriek, inak nic.
A 50 metrov hore nad nimi je les a tam 50 druhov vtakov, to sa ich vsetci boja, alebo preco tam nechodia?
Je tu hlucha macka, uz zozrala kapsicku a stale tu grauci, lebo vie, ze dole je este balenie pecienok pre hurkolisku, ta macka vyzera ako poskladana z troch roznych a dost ma desi.
Vcera sa prisla nakrmit ako prva, zozrala stvrt kila pecenoveho syra a este sa tvarila, ze by nieco zbodla, potom zmizla a uz prisiel hurkofox.
Potom som zistila, ze je vysoko na strome, kam asi unikla pred liskou…