Aj ja, ale tak to sa nikdy nestane.
Hoci, toho roku som aspon stretla magicku lisku ❤️
Aj ja, ale tak to sa nikdy nestane.
Hoci, toho roku som aspon stretla magicku lisku ❤️
Pobytove znaky sa rataju, takze netreba.
Ja mam tolko hovan a ohlodanych mrsin v mobile, ze uz to aj mne pripada divne, ked hladam nejaku fotku 😜
Tu na diskusii mam pocit, ze kto v CR este nestretol vlka, ci sakala, nech sa hlasi u sudruha Zincicu 😀
No co ja viem, ci je SR az taka divocina. Bezne sa mi stava, ze idem na huby a les je prec, iba kmene lezia.
Po kalamite sme stratili a vytazili tolko drevnej hmoty, ze kto nevidel, neuveri. Smrekovcove monokultury lahli tak, ze to sa neda opisat. A ta veterna kalamita nebola iba jedna. Korovec je tiez.
Les sa celkom obnovil, co tak sledujem, monokultura nejaka ostala, tu na vychode, v Tatrach take ostrovceky. Rubaniska zarastli malinami a cucoriedkami v takom rozsahu, ze mi to doteraz hlava neberie. A v horskych oblastiach sa dari kukurici, tak preco by tam medvede nesli. U nas na vychode je to v podhorskych oblastiach Volovskych vrchov stale o sene a ovciarstve, mozno nejake jalovice, medvede tu ziju skryto a nikomu nevadia, lebo ich clovek vidi akurat na fotopasci. Ale nezijem na Liptove, ani v Tatrach.
Kde su nejake skaly tuna, tak tam je rys, je to uplne normalna vec, preto ma to prekvapilo, ze v CR rarita.
A to sa kopa postriela nacierno, samozrejme.
V CR som sa tulala v Brdech ako dieta, nikde nikto, nova zastavba ma po rokoch sokovala…
Kedze zvierata, vratane velkych predatorov zvladli aj kalamitu, kedy bolo odlesnenych tolko pohori, tak si fakt nemyslim, ze si nenajdu miestecko v nasej krajine. A fakt teda nemam pocit, ze je v SR tooolko neobyvanych miest, ved tu sa ani zabludit neda, dve-tri hodky chodze dolu kopcom a ste v dedine.
To len ludia k nim maju akysi divny odpor, ci strach, vydatne ziveny mediami. Ale skor je to tak v CR, co tak sledujem. A to, ze predkovia cosi vyhubili- nuz, vyhubili, lebo mohli. Clovek je taky, po nas potopa…
Ja som rocnik 1980, my sme sa este ucili, ze tieto zvierata su doslova lekari lesa, ze ulovia to chorsie a slabsie a ze je to win-win vlastne.
Pletivo som na xyz miestach vybrala, aby mohli konicky vypasat stare zahrady predsa 🙄😔
Este stale som necitala diskusiu, ale predtym, nez mi Neha dokazala, ze jej to pali, tak som kupila deky, Líška je dost zimomriva, rozhodne nie je obezna a uz som ju videla sa klepat a to bolo 8 stupnov a mierny vetrik.
Ze mi s dekami hrozi riziko uteku koni, to by mi vo sne nenapadlo ☹️
Su iba s fleesom, Neha srst ma, Líška obrastla hnusnou, matnou srstou ( tipujem, ze EPG bude 2500), to jej stacit nebude na zimu, asi. Garon a Gustav narok nemaju, ale mam este fleesku a jednu nepremokavu v rezerve.
Nezovseobecnovat, vzdy zalezi od konkretneho kona a podmienok.
Inak na prikrme ovos+mineralka mi poniky zrali hlinu ako sialene, solne bloky vydrzali tyzden.
Odkedy maju tie smrady Reform G od Hippolytu toto ustalo, sol tiez uz nie je zaujimava.
Na jesen davam mrkvu, lebo je sezona.
Hlavne teda po prvych mrazoch zainvestujte do Equest Pramox gelu.
Uz sa vypli, chvalabohu.
Zlate hucule, fakt ze ano ❤️
V deke, nie v paske 🤭
Teraz, prave v tejto chvili, kedze zmeskali papanie som im dala vedierka za branu, von, ze ved nech sa v klude najedia, ubohe male ponysky.
Priviezli mi konecne seno, tak reku no stress, spokojne ich zavriem a pekny den pred nami.
Co urobila ta $%^&*????
Vylizala vedierko, vyplula jablko s pergolidom a zdrhla kamsi dolu, na krasnu travicku a zhnite slivky. V milisekunde bola prec, prave ked som sa zohynala po ohlavku.
Mali mi k nej pribalit namiesto pergolidu Lexaurin!!
Wels ponik, no tfuj, hnus stary vychcany to je!!!!
…
Trosku mi to blbne.
Prispevky som necitala, ale vzhladom na nespravnu stranu pasky, na ktorej sa ponysky nachadzaju tipujem, ze Neha zistila, ze v paske ju nekopne elektrina.
Na dozitie, na dozitie, ake kurwa asi moje 😠😠
A cim to je?
To je v ČR tak malo velkych šeliem, ze je stale taky povyk a clanky a barsco?
Rys je vynimocny, ci?
Tu pocas ruje, rovno vedla posedu vlky skolili jelenca, ostal z neho iba obsah bachora, ten tam lezi doteraz, kosti uz su fuc, aj hnaty.
Ten kruh bol cely krvavy, ale nie je to vidiet a celkom velky.
Je to vedla cesty, ktoru pre hustu siet stop volam Vlčia. Hadam to polovnici nevzali ako provokaciu.
Soja strumigen byt moze, ale nie v beznej, velmi malej davke, ktora sa krmi.
Jasne, hypofunkcna, ci nefunkcna stitka je viac v ohrozeni, ale to by mal kon priznaky, zrejme.
26 je pekny vek 🥰
Nedostatok jodu sa nerovna struma.
Usg a hormony stitnej zlazy vysetrene neboli.
🙄
Kone ok, zda sa, ze spanikaril iba Gustav, zvysok bol doma.
Teraz sa musim prebit cez kolonu a vysvetlit policajtom kto som, co som a co chcem. Chjo.
Vzala som pre zlozky vodu a jedlo.
Kone osrat, ale ti biedni ludia.
Jeden vagon visi nad priepastou nad vyvierackou Evetes.
Stale hukaju sanitky, hasici….
To je uplne v rici.
V Jablonove sa stalo zeleznicne nestastie, celna zrazka dvoch rychlikov, je to tam ako v zlom filme. Kone mam mimo vybeh, vsade su helikoptery, podla susedy aj fotografi a cumilovia. Idem tam.
Chjo.
Nah, polozdrava.
Dar je vykastrovany. A je nadherny, skutocny predstavitel plemena. Od jeho transportu, anestezie a komplikacii postop to bol trosku horor, ale uz je bez teploty a relativne civilizovany.
Chcela som ho predat, ale to sa zrejme nestane, lebo je nielen pekny a statny, ale aj charakterny.
Fifa predvcerom presla sama cez izbu, co ja osobne povazujem za zazrak. Mama s nou doma cvici a je to rozhodne vidiet.
Zvysok koni je ok, ako zver dotrtkala, stiahli sa dolu a nicia mi pasky, ked kone vcera na zapiskanie vysli z vedlajsej zahrady, tak som to vzdala a odstranila vsetky pasky, ved nech sa pasu v dzungli, odtial je na hlavnu cestu velmi tazke sa dostat. Uz maju nastlany pristresok, tak hadam tam Garon niekoho pusti 😉
A co vasa zverina?