Horsana nestíha, lebo začal semester.
V septembri som bola 2x PN…
Horsana nestíha, lebo začal semester.
V septembri som bola 2x PN…
5 litrov??
Tak to je masina, ake je to plemeno a ktora laktacia?
Wow 😲👏
Tak akože dobre sa vynašiel pán primár, to všetka česť 🙃
Mno, tak v Maďarsku je zas infekčná anémia, veľmi sa teším…
Uhm, no, krasove miesta maju velmi zvlastnu energiu, vacsinou dobru.
A k tomu trombikuly, hehehe.
Tak kedze sme mala krajina, bola som v Turcianskych, aj Cicmanoch, ale ohrnula som nos, lebo urban tripy nie su pre mna a nie je to vychod, zeano 😛
Jop, toho roku som stretla vela SNPckarov, medvede nikde, ale koluje historka, ze raz niekomu niekde liska ukradla spred stanu pohorky 😂
Nie.
Pitva online vam nic neda, kym nemate napitvanych xy zvierat, nemate tusenia, ako co vyzera a kde co je.
A potom to este v hlave treba pretocit, lebo zivy kon stoji, nelezi, ani nevisi.
Su aj pitvy v stoji, to je megacool, ale ci to bude tento pripad online, to neviem.
Kazdopadne feeling bude chybat (tuhost, elasticita, odstup, upon, fascie, atd.).
☹️
Nuz, Fifa prestala chodit po tom, co skocila z postele.
Nikdy by mi nenapadlo, ze to je nahoda, ze je proste tak anemicka, ze nevladze. Takze sa stratil nejaky cas, kym sa na to prislo, dostala transfuziu, ale mala reakciu, chjo, takze berie doxy, dame k nemu este prednisolon. Stale nevladze ani stat, ale mentalne je lepsie, aj dobre zerie uz.
Ale ci z toho nieco bude, to neviem…
Inak ak by ste sa niekedy v zivote mylili a citili sa kvoli tomu blbo, spomente si na mna.
Fifa nie je ochrnuta, ma anaplazmozu. Vobec nemam sil opisovat vcerajsi den, je po transfuzii, bojujeme, drzte nam prosim palce 💪
V horach je dost ludi, na moj vkus 😀
Ja rada pokecam, chodia tam ludia cestu SNP, lesaci, turisti obcas, v podstate s mojou konstantnou zasobou liekov mozem byt trail angel 🙃
Ale potom uz chcem pokoj svaty. A clovek ma mobil, ze ano. Aj auto 😀
Mozno sa navratu do civilizacie potesim, mozno nie.
Jana- Volovske su uzasne. Su to vlcie hory ❤️
O Strazovskych neviem vobec nic, kade ste sli a ako bolo?
Nuz….deju sa veci🙄
😂😂
Tak male sa chodili klbcit pred moju branu kazdy vecer, aj zrat tam dostavali, ale to bolo blbe jak troky 🙄
Trosku, chcela by som viac 🤭
Dakujem, urcite sa zadari, pricom budem ronit krvave slzy 🤪
Och, mne sa veci plnia.
Ale potom si s tym clovek musi poradit 😜
Ale zase, tuzim po tom velmi dlho. A taketo veci treba realizovat, kym clovek vladze. No a zit 4 mesiace v horach zas nie je nejako vela. Potom mozem ist zas pracovat. Jedno leto v horach nie je vela, ale moze cloveku vela dat.
Tak strasne sa mi nechce Dara kastrovat, chjo…ten hnedy valach je jediny, koho sa boji obskocit 😀
Tucny je ako prasa, v Jablonove zisti, co su kopce a skaly pod kopytami, chudak maly…
Preco sa toto nedeje mne?
Moja zahradna liska je stale placha.
Listata su vsetky uz mrtve, zahynuli na ceste, mater, co otca som nedavno letmo zahliadla, ale inak seru na mna.
A potom z lesa uplne inde vyjde liska a pride ku mne na pol metra.
A nikto tam krotku lisku nikdy nestretol, vratane ludi, co tam chodia stanovat. Ani na vzdialenej chate, to som sa podrobne informovala.
Zaujimave bolo, ze liska sa ma nebala presne v case, ked blizko pod nami vyla svorka vlkov.
Mala sialene zlte oci, uhrancive a desive. Ale neslo jej odolat.
Toho vecera mi nieco precvaklo v hlave. Nie velmi, ale musim sa tam stale vracat. Tak ak raz zmiznem, tak…😏
Neviem, ako sa to stalo, ale je jesen, sj lelene uz rucia.
S Fifou je to tak, ze vzdy, ked sa s nou lucime, tak sa jej polepsi, hoci samozrejme nechodi, ale nejaky pokrok urobila. Zajtra vysetrenie. Uvidime…
Vzdy, ked sa mozem ist potulovat do Volovskych, celkom konkretne rozmyslam, ako by sa tam asi dalo zit, kde, za co a ako. Myslim tym aj s konmi.
A hlavne, ako zacat, nikoho tam nepoznam, okrem par chaluparov dolu pri jazere, pozemok, ktory by som chcela patri SR a je to chranene vtacie uzemie, hoci sa tam poluje z druhej strany a tak vobec. Nie ze by tam nebolo inych miest, ale na tom pozemku stoji koliba, museli tam pradavno byt ovce, ci kone a je tam studna. A je to v uplnej perdeli a pritom nie uplne daleko od znaceneho chodnika, max 2 km.
Podla cmarancov na doskach tam boli ludia naposledy v roku 2013…Koliba je tak zarastena zelenou, ze som si ju najprv nevsimla, hoci som stala vedla nej, vynorila sa tam ako prizrak a odvtedy mi niet pomoci.
Vcera sa mi na inzerat (predavam fotopasce, nic zaujimave som neulovila) prihlasil typek z obce pred Kojsovom, stretli sme sa, robi pre Lesy, sympatak, ukecany a ze tam otec ma revir, tam chodim to, tam ono, tam hento a este mame zdruzenie a ruja slubna a zdruzenie s kamaratom takym a ontym a aj tam a potom vyslovil meno zapadnutej obce, pod ktorej chotar moj dream pozemok patri a ktora je poriadne vzdialena obci, kde sme sa stretli.
Ked sa mi v hlave spojili synapsy, typek si musel mysliet, ze mi hrabe 😛 Ale prejavil sucinnost.
Vypasanie? No problem, bacik tam kdesi v prdeli sezonne pasie nejake kravky, cez vikend ich uz hnal dolu (rovno po cervenej, stupala som po tom, heh).
Vybavime, vyriesime. Horske plemeno koni? Zaujimave, u nas sa im teda musi pacit. Posli kde to je na mape. Po ruji sa tomu mozme venovat.
Odpadla som. Normalne sa mi podlomili kolena.
Pravdepodobne dnes ani nezaspim.
No mozem mat taketo stastie????
🥱
Nuz, nedokazala som vcera Fifu vycievkovat, jednak preto, ze som to nikdy nerobila a aj preto, ze je to v podstate hnusny krizenec bigla a tvrdohlava, spupna mrcha, ktora musela dostat kosik, lebo by bolo po nas.
Noc som stravila v sluzbe a v chmurnych dumach, ako jej dam kanylu, ako ju utratim a kam s nou po tom a ake je to priserne.
O 23:14 mi zazvonil sluzobny telefon ( su chvile, kedy clovek chce nebyt), volal chlapec z druheho konca republiky, nas student, ale este nemal ziadny klinicky predmet, ze je u susedov a ich kobyla ma hroznu koliku a ze ziadny vet nedviha telefon ( nuz, ano, niektori ludia maju zivot, heh) a ze jej chce dat sondu do zaludka, ale nevie ako, ci ho nebudem instruovat.
Nuz, instruovala som, nedarilo sa, lebo kobyla nespolupracovala, ale zato ju pri bojovani presli bolesti 😇
Potom nejaky vet dvihol telefon, ze si mozu prist k nemu po lieky (WTF???) a ze to zvladne pichnut, tak potom uz nevolal, takze asi ok.
Privliekla som sa dnes domov, cakajuc uremickeho psa, no Fifa veselo brechala, na to na mna matka vybehla, co necitam spravy a ze Fifa dva krat curala.
Uuuuuuuuuuf 🥳
Marazmus a entuziazmus su bratia, vo vet med urcite 😂
Nuz, to je zadarmo 😛
A aspon uz je po nom?
P.S. Nikdy nevakcinovat, ked je problem, hocaky, aj drobny.
Nuz, u mna sa serie co sa da, Fifa sa skydla z postele a momentalne sa nedokaze postavit, vie si iba sadnut, kazdy ocakava, ze ju bez problemov osetrim, ale ja psy nerobim a taka vec, ze mocovy kateter…ved to je vsetko take male, ze na to ani nevidim, chjo, nemam to nacvicene, zily male, kanyly male…lezia je niekde vpredu, je to proste nahovno 😢