Karencia vit. A hlavne.
Boli v hroznom stave, chlapik mi na nich daval zlavu…eh….☹️
Jedna nechodila, mala som ju tyzden v kartonovej krabici…
Karencia vit. A hlavne.
Boli v hroznom stave, chlapik mi na nich daval zlavu…eh….☹️
Jedna nechodila, mala som ju tyzden v kartonovej krabici…
Sluchom. Pocuju ine prepelice pit, potom skusmo “ďobú” do nadoby, omocia zobak, to zopakuju a pijú. Krmivo to iste, jednak pocuju zvuk ked dosýpam a pocuju ine zobat. Poznaju zvuk dosypanej cistej slamy s plevami, hned sa tam idu rochnit. Vonku citia podklad, vedia najst miesto, kde je dobre, tam sa vyvalia. Tym, ze su z klietky a ze nevidia sa neboja velkeho sveta, predatorov bad hlavou, takze iduuuu, kym nenarazia na plot.
Ze su slepe som zistila prave pri napajani, ako dobali naslepo, aj mimo. Tesne, ale mimo.
Dnu sa orientuju podla stien. Ale podla mna hlavne im pomaha sluch a nemenne veci.
Ktovie, co si medzi sebou vedia povedat.
Jj, nevidia.
Vďaka 😢
Ja nebojujem, celkom som sa opustila, zase som v praci skoro 30 hodin, kobylu z vedlajsieho boxu som vcera musela utratit a vypitvat. Praskol jej zaludok, bolo to dost hrozne.
Flora hryzie a kope, uplna zmena v spravani, je strasne atakticka, z huby jej visi jazyk a kvapkaju sliny, spodna pera jej visi, nezerie….no, neviem, dam na kolegov, lebo ja by som to ukoncila.
Je to na hovno.
Flora utrpela aj nejake neurologicke poskodenie, kolegovia ma prehovaraju, nech bojujeme.
Tak bojujeme, ale je to zle. Velmi zle.
Slepe nosim domov v ruke, ale su vonku najviac v pohode. Popolia sa, rozvaluju sa, vela chodia. Teda, toho roku este vonku neboli.
Flora ma koliku a je to zle. Velmi zle.
Drzte nam palce, dik.
V ČR v rokoch 2012-2021 zomrelo po utoku psa 9 ludi.
Hm, myslela som si, vtedy bolia cloveka este aj vlasy….ja som nikdy nebola takto dlho vypisana, iba po operacii, heh, ale dobre sa mudra rozhodla.
Ja sa musim tiez trosku prenastavit, prehanam to v praci a je to blbost…no, pomalicky….
Tak uz len zdravicko a krasnu jar 🍀
Moje prepelice sa naucili chodit von, len podvecer som ich vzdy musela pozbierat, iba par ich vedelo trafit domov. Slepe chodili von tiez, to som vtedy vobec nevedela, ze su slepe, v pohode. Ale klietkove, to je peklo, tie ostali plache, no tie, co mam od dvoch tyzdnov, tak tie su ok. Na jar zas prikupim male.
Ak maju mensi priestor, ale maju podstielku, to je za mna ok.
Susedov nemam, chvalabohu. Či moja hydina smrdi neviem, ja nic necitim 😉
Obcas sa stavi spodny sused, ale netusim, kde ma chatu, kdesi dost dole, ma borderku, ale vychovanu, sused je vyznavac rychloturistiky, no vzdy mi da dobry tip na zaujimave miesta.
Borderku ma navolno, raz vraj stretol polovnikov, no boli v pohode, ŠOP vraj nestretol na tulačkách nikdy, good 👌
Hej, no, ja som z takeho ekobio chovu ( rozumej co najlacnejsie) kupila slepe prepelice, nedostatok vit. A, no, co uz, zimu zvladli, bez ohrevu, aj zaclenenie do krdla, potravu aj vodu najdu. Povodne som si myslela, ze su zlate, ale boli iba spinave od hovien, su biele.
Pri tak malych vtackoch uz nejake kliecocky s rostami….ako, preco??
Fakt?
No, dik, ale moja mudra naozaj pouziva atrapu fonendoskopu bezne 😜
Tak ako, bola to chripka nakoniec?
Oooo, ryzacek je kraaasny ❤️
Nah, bacile veru nech tiahnu., tfuj 🤧
Kym domarodim, uz bude marec. Marec! Ako sa to, kurwa mohlo stat? Ze by fakt prisla jar? Neveriiiim.
Sucho je hrozne, hadam este naprsi.
Nuž, kon bol z Noveho Mesta nad Vahom, kupeny a prevezeny kamsi do Sniny, vysledky krvi prisli ked uz bol v Snine, tam bol aj utrateny.
Ale odkial sa ocitol v NMnV, to neviem, jedna sa vraj o vacsi chov.
Aluska- ou, tak to muselo byt peklo….
Z mojej hrude sa dnes na kontrole rinuli take zvuky, ze mudra odlozila atrapu fonendoskopu, co bezne pouziva a vzala si skutocny.
Tak ze este tyzden doma, potom sa uvidi….mno….chjaj.
Poncle maju spravene zuby.
A mame na Slovensku IAE, este trasuju, ale bude veselo, o chvilu.
Mam vsetko, uz to ako tak davam, aj dychanie, aj ten strasny kasel a horucka odoznievaju.
Kazdu noc mam zivy sen o tom, ze mi niekto chysta velmi chutne jedlo do balickov a nechava mi ho na parapete v izbach. Kazde rano sa zobudim a idem to jedlo hladat…nuz….A potom som velmi, velmi sklamana 😢
Nemozem fajcit, takze som neustale hladna.
Ale inak ok, je mi lepsie, vdaka.
V novembri sa dam vakcinovat, pretoze toto uz nikdy, proste nikdy nechcem zazit.
Jj, vreštia strašne, uz keď vystupujem z auta 😀