A tu aj s hubami.
A znackami od lisok.
A tu aj s hubami.
A znackami od lisok.
Tu uz dlhe rurovite kosti v celku.
Tie hnaty som poskladala ja, nenasla som ich tak 😏
Dnes bol divny den.
Na fotopasci mi zacali pribudat zabery psov a ked som jedneho rano stretla na cesticke hore, povedala som si, ze je cas dat pascu tam, kde chodi zver. Mr. Fox sa s nastupom ruje neukazal a ja dufam, ze ho nikto nezastrelil 😢
No, miesto som nasla a samozrejme som neodolala a vydriapala sa na planinu. Bola zima, sedivo, zase som si nabila koleno, uhyny ziadne, nic zaujimave…ked sa mi zazdalo, ze niekto medzi borievky nasypal suche rozky. A to prave na mieste, kam nevedie cesta. Ked som sa tam sla pozriet, zistila som, ze to su zvysky jelienčaťa. Velke kosti vraj dokazu rozhryzt iba vlci, nuz, ktovie. Hladala som tam potom jeho casti, i zhusta nasla, vratane bachoroveho obsahu. Nuz, hladny nezomrel…
Nalez ma potesil, dolu som sla krizom cez taky zlab, ked tu zrazu- kosti, ale starsieho data a nerozhryzene. A ako som cez huste borievcie hladala cesticku dolu, nasla som kosterne nalezy este dva, teda kosti z troch dalsich zvierat, ale takmer neohryzene.
Cudne, ze by tam chodili umierat?
Je tam vela ukrytych lezovisk, pri jedom z nich som nasla huby!
Ked som prisla domov, dolu pri vytahu mi na tvari vyskocil bordovy rumenec a zacalo ma boliet pri srdci, fuj, strasne divny stav, este aj psy ma v posteli oblahli, ze ma idu liecit, no, reku, pekne.
Ale uz ok.
Kedy ste naposledy videli slnko? Ja straaasne davno.
Dnes jednej znamej zmasakrovali stadecko gravidnych oviec a koz psy z osady.
Medzitym na planinach klud a smrť jeleňova.
No, o Oravke viem, ale este raz opakujem, mam 5 dinosaurov, ktore doziju, takze zaberaju priestor a preto stihly, lahky (idealne nie uplne mimozny,) hybrid mi vyhovuje viac.
Lisiak vyselektoval vyborne, no uz budem pripadne jebliny riesit darom. Ludom, nie planine.
A este musim vybudovat Hydinaren c. 2, povodna sa musi zburat, lebo sa cely kopcek, na ktorom stoji musi zbagrovat.
Uz viem, Garona jeden osetrovatel volal Karolko😀
No, ja vidim stale Gustava, takze pri zajtrajsej manipulacii mu budem hovorit Karol….
Aj ja take poznam, ale koni je malo a za sluzby sa plati. A teda je tam aj box, zazemie, vsetko.
Ale rozhodne to v nasich koncinach nie je bezne.
Druhy Kuffa v politike je jeho brat, ci kto.
Neviem aku ma momentalne funkciu, ale tusim on bol v tom vrtulniku, co nudzovo pristal pri chate pod Rysmi. Taku pliagu ani Peklo nechce.
Tfuj!
Nuz, zatial mi z ust nevydlo ine, ako Gustav.
Jedna nasa studentka navrhla Karol a ja neviem prist na to, akeho konskeho Karola som poxnala…
To som zabudla napisat, ze tuk casto imituje osvalenie a tucne jedince su povazovane za take, ktorym nic nemoze chybat. Velky omyl.
No, ja nepoznam pastevko, kde ustajnovatel indivindi dokrmuje, teda, pokial tam nie su tri kone dokopy, co teda aj chapem, to by museli byt zracie ohradky a kdesi cosi. Jedine ze by tam niekto byval.
Ale ano, zmysel to ma, to rozhodne. Pokial to konicky budu papat, ze 🙄
No a vela ludi nevidi rozdiel medzi mineralmi a vitaminmi. Vsetko su vitaminy a basta 😄
A co taký ten modrý hybrid, ma niekto skusenost?
A horal? Ale tie asi u nas nezozeniem.
To je Huliak a Kuffovci v prestrojení?
Poznam chov, kde selen chyba, okrem krvi sa to lahko pozna- zvierata, hlavne zriebata nemaju takmer ziadne zuvacie svaly.
Inak klasika, vyhasnuty pohlad, znizena vitalita, matna srst (to ale byva aj pri parazitoch).
Po suplementacii narast hladin selenu cca o mesiac, potom sme postupne uberali zo suplementu, gravidne dostavali obden. Skrmoval sa vyrobok od Hoveleru. Ale funguje aj Dromy a Mikrop.
Najochotnejsie prijimali Mikrop.
Super, egrese by som rada, tie milujem.
A co moruša, vydrzala by tam?
Chren je super napad, ale rukola? 😲
To treba predpestovat, ci sa vysadi a rastie?
Biele lohmany, ktore sa uz daju hladkat som minule ohmatala, boze, to sú teda chrti, omg. Ale nesu kazdy den, ci mrzne, ci nie. Vybeh maju casovo obmedzeny, ale nechodia daleko. A krmim Prepelica Gold a zmes koncentrat+psenica+ kukurica.
Urcite by som sla do hybridov zas, ak su hnede kamaratske, mozno pojdem tym smerom. Vlašky su krasne, ale uz mam 5 brojlerich darmozracov na krku, tak asi zatial dokupim len par hybridov.
No a samozrejme prepelice.
⅓ fotiek v mojom mobile su rôzne houná, tak len zdravím spriaznené duše 😍
Hároš, to je krásne 🙂
Hm, prečítala som ta ako chuj malý 😀
Alebo na púšť Gobi, jj, súhlasím.
No, tak kozľatá hádam vyrastú a dožijú dospelosti, žijem v tom, že kozy radi spásajú kriaky a kadejaké nálety a tak. Videla som kozy vyčistiť extrémne zarastené pozemky.
Vypustiť nekontrolovane tam nemôžem nič, lebo ak by vinohradníkom zožrali jeden lístok z viniča, tak by ma asi popravili, jedine pod kontrolou zraku, pasenie, už som tak kozy pásla.