Aktuálně: 2 745 inzerátů261 826 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 09.12.2025, 20:40:13 xxx.xxx.19.225

Nevím, jestli mi to někdo věří, ale mě vůbec nenapadne koukat, na nějaké palce(jestli je řeč o tomhle?) Přijdu, přečtu, odepíšu co mě zaujme a zase odfrčím. Nikomu palce nedávám a neberte si to prosím osobně, nemá to co dělat s názory ani sympatiemi, prostě si toho vůbec nevšímám.😏

lesnizinka
lesnizinka 09.12.2025, 20:20:18 xxx.xxx.19.225
Bobca:

hledala jsem ho..nenašla..Raduš se dívala včera,jak píše,ale nevím na jakém programu..

Holky, na Oneplay. Když zapnu telku, teda zapla jsem někdy o víkendu, tak to tam pořád vyskakovalo. Teď je to v sekci Filmové hity. Teda jestli máte. 

lesnizinka
lesnizinka 09.12.2025, 20:16:08 xxx.xxx.19.225
Anonymní:

Někdo to rád krimi, ČT uvede od ledna novinku - Místo zločinu Zlín.
A přidáme odkaz na zajímavý krimičlánek o mechu…

https://www.koktejl.cz/poznani/jak-mechy-pomahaji-resit-stare-vrazdy/

No…zase tak jednoduché mi to nepřijde. Co jsou ty specifické podmínky, podle kterých to místo kdosi hledal? Jak někdo ví, kde takové podmínky zrovna jsou? Myslím, že i kdybych zadala, že mrtvola je u nás na vesnici, v okolí, podle čeho by kdo hledal ta specifická místa, když to tu nezná? Někdo by musel vypracovat mapy, kde budou právě podmínky specifikované. Ano, když jsme u toho mechu, jistě neporoste na jižní louce. Ale jsou kolem nás lesy, takže najít ono místo, mi přijde trochu sci-fi.

lesnizinka
lesnizinka 09.12.2025, 13:27:07 xxx.xxx.19.225
eva:

Ještě byl dobrý krimi seriál Stíny v mlze - Petra Špalková a Vyorálek. Jinak já moc nemusím ty krimi, kde je cítit “nadpřirozenost”, to mě nebaví - např. ty s Trojanem a Vágnerovou, zvěrokruhy atd…na to nevěřím a nějak se mi to příčí kvůli tomu.

Ano Stíny se mi taky líbily👍 a stejně tak nemám ráda nic, co zavání nadpřirozenem🙂 

lesnizinka
lesnizinka 09.12.2025, 11:17:35 xxx.xxx.19.225

Ratolesti, jak už jsem psala jsem nesledovala, téma dětí mě nezajímá, netýká se mě. Ale co jste teď o tom načrtly mi připomnělo včerejší článek. Za mě zajímavý a veskrze pravdivý. Nikdo se tím doteď nezaobíral. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-dva-roky-bolesti-jak-se-z-nadaneho-kluka-stane-vrah-premysli-rodice-majdy-293497#utm_content=freshnews&utm_term=rodina%20vraha%20z%20univerzity&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

lesnizinka
lesnizinka 08.12.2025, 22:02:57 xxx.xxx.94.60

Áno přesně, uklízení peří je pěkná štrapáce. Tedy pokus ho chce člověk vrátit na původní místo. Jinak to naštěstí vysavač zvládne. Zametá se to tůze špatně😉Opeřené bobky🤪

lesnizinka
lesnizinka 08.12.2025, 21:58:54 xxx.xxx.94.60
Sardullah:

A se čtením mám problém obecně…vůbec to nechápu, já takovej knihomol jsem dospěla do situace, kdy prostě nemůžu číst…mi přijde, že to je od tý doby, když jsem začala potřebovat na čtení brejle, tak že mi nějak přešaltoval mozek a se čtením mám problém…musím říct, že naštěstí existují audio knihy a tak to řeším spíš poslechově, před spaním.

Jinak já jsem schopná každých pár let pžečíst komplet mojí sbírku knih Dicka Francise…a teda další můj oblíbenec je Lovecraft…ale toho spíš poslouchám…

Mám to naprosto stejně. Zvládnu číst na compu, protože to mám zvětšené dle potřeby. Pokud vezmu do ruky knížku, byť mám brýle, usínám asi do 5minut. Už se ani nepokouším🙄

lesnizinka
lesnizinka 08.12.2025, 19:19:03 xxx.xxx.94.60

Z dotyčných pořadů nesleduju ani jeden, ale když to někoho baví, jeho věc, nic proti nim nemám, cokoliv lepší než tedy mnou nepochopitelné různé reality show. No každého baví něco jiného. 

Tak nevím kde jste žili celá ta léta, poplatky za TV se platí, co pamatuju. Je zajímavé, že všem začaly vadit, až to začal vykřikovat Babiš a spol. Reklamy jsou na všech hlavních stanicích, někde jsem je tedy neviděla, ale už netuším kde. Třeba primácké programy vám je ani nedovolí přetočit, což nás, co si platí ještě drahé Oneplay štve mnohem víc. 

lesnizinka
lesnizinka 07.12.2025, 19:47:53 xxx.xxx.94.60

A já se vrátím k tipu: rakovina slinivky. Neznám jinou, co by šla tak rychle. Metastáza do jater je v tom případě jistá. 

P.S. teď ve zprávách přesná citace manželky: nádor neznámého původu s metastázou do jater, jak myslím už napsala i Sarah. No nevím. Když se hledá, jestli člověk nemá další metastázy po těle, jde myslím na PET CT, kde se všechno špatné rozsvítí. Nebo magnet. Možná i ze vzorku z metastázy se dá primární nádor najít, ale to nevím jistě, jen si myslím. Možná Patrik nechtěl ženě říct tu diagnozu celou, aby jí to nebylo hned jasné..😔

chatgpt tvrdí, že crazy cat lady nevzniká počtem koček, ale když to u člověka doma moc nevypadá a moc nevoní - tak to jsem já 😛přesto, že mám kočky jen dvě + Macka + pár co je neznám a jen se tu sem tam mihnou. Dva dny chodím a ňuchám, proč to ve výlevce, kde mají kočiny WC pořád smrdí, jako by tam byl bobek. Vyčistila jsem, umyla kolem podlahu, nahlížela za WC mísu, jestli není nějaká nehoda za ní, nikde nic a  já to pořád cítila🤔Dneska, třetí den, zametám pracovnu, co kočky vyfrnkají kapsičku z misky a na topící podlaze to uschne na drobky, tak zrovna i ve výlevce, kam to vždycky dometu a nabírám na lopatku. Jak čmárnu kolem kočičí WC misky, vymetu zpod ní Gučinin tvrdý bobek😲Ona je má jak broky tvrdé a asi jak zahrabávala, tak jí vyskočil pod misku, která má takový okraj, že není pod ni moc vidět. Nechápu, že jsem ho ani nevytřela mopem😊

lesnizinka
lesnizinka 07.12.2025, 17:50:47 xxx.xxx.94.60

Už si nevzpomínám, jestli jsme to tu probírali, viděli jste někdo Duchoně? Včera jsme na to koukali. Já pořád němůžu pochopit, že v době, kdy umřel, měl jen 35let😲Mám ho před očima, jak v té době vypadal, ze záznamů z telky, co i teď k filmu vypustili a já jsme prostě byla přesvědčená, že mu bylo tak 65. Mě prostě hlava nebere, že 35🤔Jako jo, v té době vypadali lidi starší…ale o 30let?!?😲Neměla jsem ho nijak ráda v té době(byla jsem děcko) Zpíval hezky, ale proti hezkému, štíhlému a elegantnímu Goťákovi, to byl slizký, tlustý, upocený chlap🙄Písničky oceňuju taky až teď, jako hodně😜dospělá, ty jsou moc pěkné👍

lesnizinka
lesnizinka 07.12.2025, 17:39:22 xxx.xxx.94.60

Dneska si Bobi zabékám😢spíš já👎Konečně i vysvitlo slunko, na oběd jsem si naplánovala řízky s kaší, bo to není složité a konečně vylezla na borovici doplantat ta světýlka. Až to všechno mám, vymýšlím, jak natáhnout tu elektriku už ke zprovozněné zásuvce, protože mi to vyšlo na opačnou stranu(vidlice od světýlek) a prodlužka…tu jsem tam natáhla snad na centimetry. Vyzkoušela, svítilo, ale nebylo to moc vidět, páč to slunko. Zabalila jsem to proti dešti, přikurtovala k větvím a s napětím čekala, jestli se to rozsvítí se soumrakovým čidlem, jak jsme doufali. Rozsvítilo, jenže ne ty bambule, co jsem tam právě motala. Asi jak jsem to pořád potahovala, jsem některou vytrhnula z té objímky. Netuším, jestli tohle jde nějak opravit, je to celé z těch mikroledek. Když jsem to jako by narazila do té objímky(hned tu první) tak se trochu rozvítila, ale po puštění to zase zhasnulo. Jsem strašně naštvaná, zklamaná, těšila jsem se, jak to bude hezké neřkuli, že to stálo 1200Kč😕Strejdu nevím, jestli sem dostanu s nějakou zkoušečkou a už vůbec nevím, jestli bude vědět co s tím, je to stará škola. A zítra stejně nic, to jedu k zubaři😟Alespoň, že ty jsi se měla báječně👍

lesnizinka
lesnizinka 07.12.2025, 10:59:53 xxx.xxx.94.60

Bodlinko, kočička(chuděrka malá, ta teda vypadá😟) je krásenková🐈‍⬛👍ještě, že jste se jí taky ujala😘Přes barák od naší mamky si vzali koťátko, černou kočičku. Je to z rozebraných koťátek, co mamku přejelo auto. Vzali si i sousedé hned vedle, ale ti ho raděj hned přesunuli k rodičům daleko od silnice, protože usoudili, že u hlavní silnice by dopadlo brzy stejně, jako jeho mamča😢Tihle další si kočičku nechali a ta dnes a denně lítá a motá se po silnici, tedy nevím, jestli je ještě dneska živá, v pátek ještě byla. Běhá za každým, koho zahlédne. Zatím auta zastavovala, ale je otázka, kdy vyběhne, za autem, nebo před kamion, který nezastaví🙄Snad vaší Mařence najdete lepší domov❤️

lesnizinka
lesnizinka 06.12.2025, 20:47:25 xxx.xxx.94.60

Tak to, že umřel obyčejný pan Novák, nebo třeba já, se lidi dozvědí podle toho, kolik o něm rodina rozšíří informací, kam všude do éteru to dá, jak ho zpopularizuje…určitě by to šlo🙂 

Patrika jsem málo znala já, vůbec nijak mnozí z vás. Ale pak tu byla skupina lidí, třeba posluchačů rádia, kterým každé ráno dělal lepší den. Kolegové z rádia ho milovali, měl plno kamarádů, byl mediálně známá osobnost pro lidi, kteří se o to zajímají. Takže ten ,,humbuk" si prostě zasloužil za to, jakový byl, jak se choval. 

Myslím Bodlinka vzpomněla paní Danu. Ona odešla takřka v tichosti, o nemoci nevěděl nikdo. To, jak jsme se dozvěděli, že už není, bylo rychlé, krátké a bylo mi trochu líto, že osoba, která pro svět udělala hodně, ty pocty zřejmě ani nechtěla, ale by si jich zasloužila mnohem víc. 

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2025, 23:44:57 xxx.xxx.94.60

Co se týká Patrika, došlo mi celkem rychle, o co jde. Byt určitě nesháněla myslím, že to bylo kvůli Patrikovi, aby mu dali naději, že to bude dobré, stejně tak zvěst o propuštění v pátek. Chvíli jsem si myslela, že ho pustí domů umřít, jak se to běžně dělá u nás. Ale bylo to taky spíše o naději…že bude líp. Stejně tak ten začátek, o sázce. Byl to zastírací manévr od Leoše pro veřejnost, aby se to neproláklo moc brzy a neběhali za ním reportéři ten zbytek času, co mu ještě zbýval😟

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2025, 23:37:45 xxx.xxx.94.60

Připravena myslím ve smyslu příznaků. U sebe, u blízkých. Psychicky se na tyhle věci připravit neumím nikdy. Neumím se s věcma smířit, přijmout je, trvá mi to roky. Taťka umřel v 51 letech na infarkt. Nečekaně. Byl to neskutečný šok, ale dnes, respektive někdy za 20let už jsme si říkali, že lepší jak ta rakovina. A ano, když jsem stavěla barák, nebyl u toho, neviděl, co jsme s mužem dokázali. Nezažil moje psy a on psy miloval. Nepoznal bráchovy děti. Nevidí ten pokrok, jak se svět rychle mění. Nezažil ani mobily. Jeho všechno zajímalo, ale bohužel😢 

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2025, 21:22:06 xxx.xxx.94.60
Bodlinka:

já kdybych teda měla čtvrtý stadium nečeho taky bych to nikomu na potkání nevyprávěla.

až pak parte, jako paní drábová

Problém je, že pokud pokud jste veřejně známá osoba, řeší se to všude, nemusíte to na potkání vyprávět, protože to čtvrté stadium je setsakra vidět. Pokud vás zná jen vaše vesnička, tak tam se to řeší od rána do večera, protože jedněm je to líto, druzí vám to třeba přejí.

Evo, není to drbárna, mě to zajímá čistě z medicínského hlediska. Jak jsem psala, v rodině mi před dvěma lety umřela sestřenka na slinivku a strejda na rakovinu tlustého střeva. A nikdo si nemůžeme být jisti, že nás to nepotká, tak se o to zajímám. Kdo je připraven, není překvapen. Navíc mě s mýma trávícíma obtížema to potká téměř 100%.

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2025, 20:36:44 xxx.xxx.94.60
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.12.2025, 18:34:51

Nechci vyznít jako hyena, je mi to moc líto, i když jsem kluky neposlouchala, radio neposlouchám, vyjímečně v autě a to radiožurnál. Vzhledem k rychlosti jsem tipovala slinivku, ale pak jsem si uvědomila, že se to táhnulo už od začátku roku a to bylo až to, co jsme se dozvěděli. Kolik měsíců (let) léčby tomu předcházelo nevíme. Nechápu, proč to někdo tají, ale dobře, je to jeho věc. Jen prostě pak zbytečné dohady…a mě by to zajímalo. Zažila jsem tu slinivku i rakovinu tlustého střeva.

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2025, 17:56:11 xxx.xxx.94.60

Bodlinka to tam tuším i nějak naznačila, nebo já to tak pochopila. Proto jsem se divila, že se řeší sázení. Akorát mi pro změnu ušlo: kde je Bodlinko stromek teď, kde ho budete na Vánoce mít?

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2025, 10:24:16 xxx.xxx.94.60

Ano Orionko, máte pravdu, z třešně. Já mám i před barákem planou, jestli mi ji ten haj.l bobr už nesundal😈Ten předchozí užral všechny mladé kolem. Vloni se právě ptala sousedka přes tři baráky, jestli tu někde není planá třešeň, tak jsem jí říkala, že prakticky chodí kolem ní. ,,A kde je prosim tě přesně, já to asi nepoznám"😲 Neboj poznáš, je přímo u cestičky. Já barborky neřežu, u nás by spíš uschly, než vykvetly😏

Tak výborně, voda jakž takž zprovozněná, chtěla jsem konečně vylézt na borovici domotat ta světýlka, ať alespoň svítíme na druhou adventní. Jenže prší🙄Tom vloni, když jsem to chystala brblal, že jak malé děcko. Teďka už všichni sousedé svítí(všichni mají právě malé děti😉) a my nic😟Tak mi včera říká, proč to nezprovozním, že já ,,hlavní obecní světluška" ještě nesvítím😜Že jsem to mohla alespoň přes prodlužky a rozdvojky. Nájednou😏Možná už to půjde i normálně, vodař umí i elektriku, zásuvku rozchodil🙂 

lesnizinka
lesnizinka 04.12.2025, 20:35:40 xxx.xxx.94.60

Barborky: záleží, jak teplo máte doma. Kdybych je nařezala na Barboru, rozkvetou mi příští víkend😏Tahle pranostika se řídila naprosto jiným bydlením, než takovým, co má většina lidí teď. Moje mamka topí pro změnu tak málo, že jí na Vánoce už pár let nerozkvetly🙄Podle toho, co hlásí za počasí, možná ty třešně pokvetou i venku😜

Ani už nevím, jestli jsem psala, že voda teče. Ještě dnes čistili studnu(ne vrt, kopanou) Voda z ní se ale do vrtu nedostane, tak vlastně nevím proč🤔Nebyla jsem doma, byly jsme s mamkou na nákupech, nevěděla jsem, na čem se s Tomem domluvili. Jsou tam ale různá ale, která bude řešit až v novém roce, snad do té doby něco nekiksne zase, třeba geberity, ty začínají přetékat jeden za druhým…jakové překvapení😏