Aktuálně: 2 742 inzerátů261 956 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2025, 17:56:11 xxx.xxx.94.60

Bodlinka to tam tuším i nějak naznačila, nebo já to tak pochopila. Proto jsem se divila, že se řeší sázení. Akorát mi pro změnu ušlo: kde je Bodlinko stromek teď, kde ho budete na Vánoce mít?

lesnizinka
lesnizinka 05.12.2025, 10:24:16 xxx.xxx.94.60

Ano Orionko, máte pravdu, z třešně. Já mám i před barákem planou, jestli mi ji ten haj.l bobr už nesundal😈Ten předchozí užral všechny mladé kolem. Vloni se právě ptala sousedka přes tři baráky, jestli tu někde není planá třešeň, tak jsem jí říkala, že prakticky chodí kolem ní. ,,A kde je prosim tě přesně, já to asi nepoznám"😲 Neboj poznáš, je přímo u cestičky. Já barborky neřežu, u nás by spíš uschly, než vykvetly😏

Tak výborně, voda jakž takž zprovozněná, chtěla jsem konečně vylézt na borovici domotat ta světýlka, ať alespoň svítíme na druhou adventní. Jenže prší🙄Tom vloni, když jsem to chystala brblal, že jak malé děcko. Teďka už všichni sousedé svítí(všichni mají právě malé děti😉) a my nic😟Tak mi včera říká, proč to nezprovozním, že já ,,hlavní obecní světluška" ještě nesvítím😜Že jsem to mohla alespoň přes prodlužky a rozdvojky. Nájednou😏Možná už to půjde i normálně, vodař umí i elektriku, zásuvku rozchodil🙂 

lesnizinka
lesnizinka 04.12.2025, 20:35:40 xxx.xxx.94.60

Barborky: záleží, jak teplo máte doma. Kdybych je nařezala na Barboru, rozkvetou mi příští víkend😏Tahle pranostika se řídila naprosto jiným bydlením, než takovým, co má většina lidí teď. Moje mamka topí pro změnu tak málo, že jí na Vánoce už pár let nerozkvetly🙄Podle toho, co hlásí za počasí, možná ty třešně pokvetou i venku😜

Ani už nevím, jestli jsem psala, že voda teče. Ještě dnes čistili studnu(ne vrt, kopanou) Voda z ní se ale do vrtu nedostane, tak vlastně nevím proč🤔Nebyla jsem doma, byly jsme s mamkou na nákupech, nevěděla jsem, na čem se s Tomem domluvili. Jsou tam ale různá ale, která bude řešit až v novém roce, snad do té doby něco nekiksne zase, třeba geberity, ty začínají přetékat jeden za druhým…jakové překvapení😏

lesnizinka
lesnizinka 03.12.2025, 14:58:04 xxx.xxx.94.60

Bobi, proč ty jsi ho chtěla měnit😲vždyť je moc pěkný👍

U nás ,,středověk trvá"😏 jsme stále bez přípojky, tedy bez vody. Je ucpaná, momentálně je naplněná kyselinou chlorovodíkovou doufaje, že se špunt rozpustí…

lesnizinka
lesnizinka 02.12.2025, 21:44:37 xxx.xxx.94.60

Sarah, to není sebevědomí, to jsou mimikry😉 Mému muži kdysi šéfoval člověk, který byl ještě mladý, ale nechutný, tlustý, slizký chlap a když otevřel hubu, padaly z něho takové oplzlosti, že to bylo moc i na mě a to já v rámci černého humoru snesu hodně. Kolo by si o něj nikdo neopřel, ale prezentoval se jako macho, velký šéf. A to jsem si vždycky říkala, že takhle musí mluvit fakt jedině impotent.

P.S. musela bych se kouknout, ale mám dojem, že tu 25 jsem si v Praze koupila jako vzorek. Na mě to ono není, mám trochu jinou barvu pleti. 

lesnizinka
lesnizinka 02.12.2025, 21:34:08 xxx.xxx.94.60
Anonymní:

Má ten kluk červené oči nebo se nám to zdá?

Obrázek

Nechápu, vo co go, ale oči má hnědé, oříškové.

lesnizinka
lesnizinka 02.12.2025, 13:20:50 xxx.xxx.94.60

U nás vodní katastrofa pokračuje. Chlapi včera odjeli kolem 19.30. Ve 22h už voda netekla, čerpadlo načerpalo a vypnulo se, voda ,,spadla" z baráku zpět do studny. Při brainstormingu s vodařem a studnařem jsme usoudili, že bude ucpaný(zanešený) přívod trubkou do baráku, čemuž nepomohlo nové silné čerpadlo, protože to tam natlačilo a udělalo zátku…tuplem. Rozdělali ve sklepě první koleno a ano, nejde protlačit ani nějakýma tlakovýma rázema, co tam dělají od studny. Co dál se ještě budou rozhodovat, jeli na oběd a prý asi zkusí rozpouštění kyselinou. Když se daří, tak se daří😏

lesnizinka
lesnizinka 02.12.2025, 13:14:58 xxx.xxx.94.60

Bodlinko jsem si představila, jak ty slepičince napichujete na ty dlouhé nehty😛to by šlo využít, ne?😜

Nehty a zahrada, to nejde do kupy. To můžou mít jen dámy z bytu a kanclu. 

lesnizinka
lesnizinka 02.12.2025, 13:13:16 xxx.xxx.94.60

Já jsem o vlasy přišla, když umírali kluci😢 První Beruška, to byl strašný šok, po ty dva měsíce, co marodil, jsem nemohla jíst, dostat do sebe ke konci už nic. Po každé lžíci jídla jsem letěla na WC, úplně mi to rozhodilo trávení, chytlo játra či co, dostala jsem žloutenku, no prostě skoro rok léčení a vlasů mi vypadala snad polovina. Když už jsem se trochu zdravotně srovnala, vlasy jakž takž dorostly, tak odcházel Woruška a vlasy se zase sypaly, prostě jen asi ze stresu. Ty tři roky, co není, vlasy zase dorůstají, no přidala se menopauza, celá jsem zase v nepohodě, tělo nějak nechce fungovat. Já, které nebylo nikdy nic si připadám, že se asi brzo rozpadnu🙄Vím, že tu si stěžovat, když si tu většina tím prošla či prochází je mimo mísu, to jen pro vysvětlenou, proč mi vypadaly vlasy. No ty mám teď, byť šedivé za x let nejlepší, dokonce i pleť, byť to trávení už se asi nezpraví nikdy. Já mám už asi dva roky na vlasy čínský cibulový šampon(ne, nesmrdí🙂) mám i kondicioner a fakt vlasy dorůstají, ty nové krátké mi tam různě trčí😉

lesnizinka
lesnizinka 01.12.2025, 14:07:14 xxx.xxx.94.220

Aha, teď jsem si vyjela ,,vlasové hnojivo" Takže složení: Kofein, komplex HustoplexTM (extrakt kopřivy dvoudomé, extrakt zeleného čaje, extrakt silymarinu) - ten ostropestřec by mě vůbec nenapadl, že se dává i na hlavu, nikdy jsem to asi nečetla🤔

lesnizinka
lesnizinka 01.12.2025, 13:53:47 xxx.xxx.94.220

Bobi píšu za Bodlinku, protože nevím, jak často sem chodí, ale ano, dělá předně asi pro ty drůbežárny, veterinu. Alespoň to kdysi napsala. Jen se tam zase tak neusviní, myslím tedy ne tak, jako by tam vybírala podestýlku😉

My máme dnes ty vodaře, studnaře a ještě mi ,,ve volném čase" řeší i elektriku, co mi nejde k tomu stromku😏Tam to teda moc nadějně nevypadá, jistič něco vyhazuje a netušíme co🙄

Venku furt zima, necelé dva stupně, ale pro změnu začíná pofukovat. Já v mezičase myju venku okna a mezitím si zase chodím domů rozmrzat ruce…jako třeba právě teď(chlapi jsou na obědě)

Sklerotická jsem já🙄Biosil mi byl na nehty taky doporučovaný, je i na ty vlasy, mě teda na nehty nijak nepomáhal. Buggyro prostě si ho kupujte taky, jak mamka😉Mám to naprosto stejně jako Sarah, na vlasy kdysi Capillan, pak tekuté vlasy od Bione. ty pořád, teď je nikde neměli, tak jsem vzala něco jiného z té řady. Buggyro na jemné vlasy ještě asi třeba od Bione - s keratinem. Jó, všechny ty věci, jako třeba tekuté hnojivo atd…nekoukala jsem na složení, jen si myslím, že jsou tam právě ty vitamíny - křemík, vitamíny B, Zinek, kofein…On asi nikdo žádný zázrak nevymyslel. 

lesnizinka
lesnizinka 01.12.2025, 11:28:06 xxx.xxx.94.220

Nehty se mi třepí a ulamujou, takže nůžky používám jen na to, abych to trochu zarovnala a nezadrhala s tím všude a všechno. Rukavice nosím pořád, ale takové ty látkové, na dlaních pogumované, když děláte něco s mokrou hlínou, tak rukavice prosáknou a nehty stejně jak prase. Buggyro dobrá poznámka, ten záchod mě taky napadnul😜

Bobi, Bodlinka ,,nedělá" v drůbežárně, Bodlinka je veterinářka😉

Nikiš koukám, že máš vzrůšo😏Kdybys neodjížděla dopryč řekla bych ti, že vyčištění od tebe Berťasovi určitě bude stačit, ale když nebude pod kontrolou je to riskantnější. Koukám, že jsi tomu tedy dala, s tím nachlazením. Včera mi volala kámoška, že si přijde pro listí pro housenky a šíleně nachrchlaná, tak jsem jí říkala, ať mi to sem netahá😏prý ještě ne, ještě se nevylíhnuly,  do té doby ji to snad pustí🙂No snad i teda, aby jsi si to mohla krásně užít. Brácha včera posílal fotky z tour po pražských stromečkách, ty nám nafotíš ty irské😉

Niki děkujem za hezké psaní ❤️a sme rády, já a určo i Bobča, že si se tu na báby už dávno nevybodla👍

lesnizinka
lesnizinka 30.11.2025, 23:17:12 xxx.xxx.94.220

Se přidám s tipem: vánoční skřítci😜Straky tu nemáme, sojku jsme pozorovala dneska, ale nikde nic napíchané nemáme. Napichovač je ťuhýk, ale ten spíš myši.

lesnizinka
lesnizinka 30.11.2025, 21:31:05 xxx.xxx.94.220

Ó Bodlinko, nehty přímo umělecké dílo, hezké👍A nijak přehnané. Ale taky nechápul, já mám svoje nehty takřka 0, tam je spíš opačný problém, když nehtem potřebuju něco udělat, tak smůla. Ale když sleduju paní a slečny, jak se snaží s těma nehtama nějak fungovat, tedy minimálně fungovat, skutečnou práci si nedovedu představit vůbec😏Naše kavkazské jedle asi znáte. Jedny byly teďka vyfocené s prvním sněhem, druhou stranu baráku nemůžu najít, jen hodně starou fotku z polí.

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 30.11.2025, 20:31:44 xxx.xxx.94.220

Mimopsí téma: jak je u vás? U nás už mělo být dneska hezky a teplo. Od rána sychravo, mlha, -0,5st. Měla jsem v plánu namotat na borovici druhé světýlka, co jsem objednala. Měla jsem čas, tak jsem i přes blbé počasí šla, oblékla jsem se dost, ale…v polovině práce mě začaly zebat ruce než jsem usoudila, že to nedám a slezla dolů, jsem si je už necítila, byla jsem děsně ráda, že jsem doma. U dovařování oběda jsem se zahřála, ale bylo to blééé. Mamka šla odpoledne na rozsvěcování obecního stromku a pak volala, že musela utéct kámoškám, jak jí mrzly nohy, že myslela, že snad ani dom nedojde. Bylo fakt nepříjemně…oproti včerejšku, kdy svítilo slunko a ohřívalo. Dnes už mráz neměl být…a je -1.2st. 

lesnizinka
lesnizinka 30.11.2025, 20:15:07 xxx.xxx.94.220

Dájo, koukaje na vaše pejsany mi připomnělo, že jsem dneska měla ,,psí den"😀 Ono to teda začalo už včera, kdy přišla mamka s Mandy na chvojí. Otevřela jsem jim bránu, Menďa běžela k nám, mamka volala, ať ji hlídám, že jde stříhat jedličky co přesahujou přes plot na sousedovo pole. Nachystala jsem Mendyně kokinka a čekala v bráně, až oběhá barák, vyžere misky kočkám a půjdem za tou mamkou. Konečně přišla, naviguju ji po cestě, že jdem za roh kolem plotu, jede auto, vzala jsem ji na krajnici za obojek a pár kroků, byly jsme na rohu plotu. Mluvím na ni: podívej Mandy, mamka šla sem, vedle plotu. Ohlédnu se po ní a vidím, jak ta metelí zpátky na cestu kolem potoka, kudy přišly k nám. Vyběhnu s řevem za ní(neslyší a nevidí ani na dva metry, to už jsem si vyzkoušela) A ona metelí, nezastaví se, tak já letím za ní. Byla jsem od ní tak 50m, Kdyby se zastavila, tak ji snad doběhnu, ale ona prostě valí. Domů to mají cca 800m. Přešla přes lávku na jejich břeh, odbočila správně, ale pak mě napadlo, že jestli náhodou mamka zavřela branku, domů se nedostane a poutíká uličkou na chodník při hlavní cestě, po něm k baráku to má sice jen 20m, když ji nenapadne přeběhnout přes silnici naproti k babce. Ale to už jsem viděla, že si branku otevřela a vlezla do zahrady, ale zase mi cvaknulo, jestli mamka zavřela přední branku😲co vede vedle baráku na tu silnici. Letěla jsem jak blázen, naštěstí byla zavřená. Tak jsem šla k nim pro vodítko, připla vyjukanou Mandy,  protože zjistila, že mamka tam není a šlapaly jsme zpátky k nám pro tu mamku. Ta už chodila kolem baráku a vyptávala se Toma, kde jsme😏Ten se smál, jestli hrajem na schovku😛Mamce jsem vybrblala, že lítám po dědině jak magor a řvu na Mandy, protože ji nemůže nechat tak, že Mandy prostě neví, kam se jí ztratila🙄A ať ji vodí raděj už pořád na tom vodítku, i Mandy si je jistější, že ví, že je ve spojení. No marné, kolem potoka ji stejně má pořád na volno, prý jen za humna už ji bere na tom vodítku, aby jí nevběhla nahoru na dráhu pod vlak. Zajímavé je, že Mandy, jak jsem ji sledovala, neběžela po čichu, ale asi po paměti, je to kus jen pěšina mezi keři a stromy, přesto absolutně nezaváhala, nevletěla nechtěně do keřů, stromů, přesně metelila tou pěšinou, zahnula vlevo na kovovovou lávku přes potok a pak zase doprava po štěrkové cestě 200m k domovu. 

lesnizinka
lesnizinka 30.11.2025, 15:19:50 xxx.xxx.94.220
Sardullah:

no jo,ženy”

A tady bych si dovolila citovat čertíka z pohádky Princezna ze mlejna…”víš co ženský dovedou?˚

Jako dàmy, tak proti takovým poznámkám jsem naprosto imunní neboť vím, že já jako žena mám evolučně navrch… ale zase abych mužům nekřivdila… muži jsou báječní, úžasní … když člověk potřebuje přestěhovat kredenc…

Ale ne teď vážně, myslím, že sebevědomà žena, kterà si je sama sebou jistá v kramflecîch, tak tu podobné poznámky opravdu nechávají chladnou, neboť ví svoje…😜

Naprosto přesně👏No a ženské…jsou i pro mě v reálném životě celkem hrozné, nikdy jsem netvrdila nic jiného a občas nemám problém tento obrat použít. Když si mám vybrat, za kým jít hodit řeč, vždycky si vyberu chlapa. Takže přede mnou, když tohle někdo utrousí, jen pokývu, protože já se tam tak nějak nepočítám😜

P.S a za chvíli budu mít sádlo jen na břichu a chlupy na bradě, takže to tuplem😛

lesnizinka
lesnizinka 30.11.2025, 14:43:01 xxx.xxx.94.220

Tak já nicky neřeším, je mi jedno kdo to je a jak si říká, pokud se chová slušně, normálně písne, co má zrovna na srdci, nereje do všech kolem, neřkuli do mě, tak jsem ráda, že prostě někdo přispěje. Co se týče compu, já osobně tam mám houby oproti lidem, co mají pracovní, ale i tak by mě asi kleplo, kdyby mi zdechnul😲Polovinu věcí bych asi nedala dokupy. Zálohovat? Ani netuším, co, jak a kde😜

No jo, to je celý on - N alias neverend vulgo meifi. Někteří ho známe ještě z IF (kvůli němu odtamtud málem odešla Horsana, což by byla velká škoda). Prudič, vychloubač a provokatér. Většina ho už ignoruje - tak tohoto pána jsem odhadnula po prvních pár příspěvcích a dost nechápu, že mu někdo ještě něco věří. A ano, znám i takové, co mu věřily hodně. Jestli on to nebude ten,,voják, doktor a nevím  co ještě na misi" - co ho opuštěné dámy sponzorují svýma celoživotníma úsporama😜

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2025, 16:04:52 xxx.xxx.94.220

Byli jsme pár dní v maďarských termálech. Koho by napadlo, jak jsme si to užívali, tak ho vyvedu z omylu, alespoň částečně😏Ano, já tam jezdím ráda proto, že nemusím vařit, uklízet a hlavně! je tam 25m plavecký bazén👍Takže náš pobyt vypadal následovně: ráno 900m plavání(třicet minut) chvíle pobytu v teplém relaxačním(15minut máčení se, já jen do pasu, na hrudník nesnesu) snídaně. Bez oběda, tedy místo oběda 3km na pásu rychlochůzí do kopce. Tom běh na pásu a posilování. Před večeří zase 900m plavání (30minut) relax chvíli v teplé vodě a večeře. Protože: jídlo ve formě švédských stolů a samozřejmě musíme všechno ochutnat, sežrat😏No, všechno není ani v našich silách(a to už je co říct😜) ale prostě sežerem asi třikrát víc, než doma🙄Takže mezitím se snažíme to nějak spálit(tak to taky není v našich silách, spíš jen zmírnit následky😏)Proto se pak štvem jak magoři. Mezitím jsem ležela zdechlá s compem a nebo spala😛Udělali výzdobu, v hale byl hezký stromek a hlavně ty sobí rodinky, ty byly milené, pořád jsem ty sobíčky chodila muckat😉

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 28.11.2025, 16:43:16 xxx.xxx.94.220
Kilian:

…to je mi moc líto….moje kamaradka se teď během tří týdnů rozloučila s jediným synem 45 let (náhle ve spánku) a manželem 75 let (onko diagnóza)

Naši sousedé, vyrůstala jsem v podstatě u nich, celoživotní přátelé - v jednu noc, v jednom domě, nevěděli o sobě, umřel do rána otec i syn(85 a 65let) Naprosto neuvěřitelné, kdyby mi to někdo vyprávěl, ale bohužel se to stalo.