Aktuálně: 2 743 inzerátů262 033 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 28.11.2025, 16:43:16 xxx.xxx.94.220
Kilian:

…to je mi moc líto….moje kamaradka se teď během tří týdnů rozloučila s jediným synem 45 let (náhle ve spánku) a manželem 75 let (onko diagnóza)

Naši sousedé, vyrůstala jsem v podstatě u nich, celoživotní přátelé - v jednu noc, v jednom domě, nevěděli o sobě, umřel do rána otec i syn(85 a 65let) Naprosto neuvěřitelné, kdyby mi to někdo vyprávěl, ale bohužel se to stalo. 

lesnizinka
lesnizinka 27.11.2025, 22:28:36 xxx.xxx.177.163
acher:

Tak tady byla taková pěkná diskuse o vánocích,než to písnička zazdila.Nejsem sice uklízecí fanatik,ale už jsem to také pomalu připravovala.Bohužel letos budou vánoce smutné.Dnes zemřela mamka❤️

😔😢Tak to je hrozné, došla mi slova😔Upřímnou soustrast i když si myslím, že na tohle žádná slova nestačí💔😢

lesnizinka
lesnizinka 27.11.2025, 12:54:19 xxx.xxx.177.163
Zrzavci:

Podobný blázinec býval na Vánoce u nás.

To byl asi v tehdejší době folklór nebo co. Všechno se šudlalo na poslední chvíli, aby se to blejskalo co nejvíc. To bylo přesně to první, co jsem změnila. Beru ten úklid jako velký očištění domácnosti, ale na pohodou. Začnu vždycky už s hodně velkým, hodně velkým předstihem a tu uklidím komodu, jindy skříň… ostatní krom oken vlastně není potřeba, když člověk průběžně uklízí přes rok. Takže z toho není nutný mít trojma a ba naopak si to užít, pustit si koledy k tomu, uvařit si kafe, čaj a von ten úklid pak není tak děsnej.  A pak si člověk v pohodě nazdobí obydlí, rozsvítí si ho, protože taky mám ráda, když mě v tom zimním šeru doma vítá světlo a jedu si Vánočky.

Já bych taky ráda začala s velkým předstihem, abych pak nevyšilovala místo klidu a pohody…jenže mám pocit, že u nás bude do Vánoc všechno znova umatlané, zašpiněné. Onehdá jsem koukala na šoupačky jídelna-hala. Uťaplané od kocoura, když chce jít ven(jsem ráda, že to umí ,,říct"😉ale zamatlá to sklo) Tak jsem si říkala, že je musím umýt nejlíp hned, když to vidím a stejně mě to nemine, když budu umývat těch našich x dveří. Ale tam je právě jasné, že do Vánoc je zase zamatlá. A takových případů je x, takže nevím, kdy je vlastně vhodná doba na to ,,umýt to k Vánocům". Den před Štědrým dnem to fakt všechno do pucu nedám🙄

lesnizinka
lesnizinka 27.11.2025, 12:32:07 xxx.xxx.177.163
Buggyra:

Dobře, tak ať se napije, však je ode mě, od kachny, ocákaná celá koupelna až ke stropu. Ale proč i přes tu mokrou stěnu jde dolů až do místa, kde ho sebere proud, to mi vysvětlete.

Přesně, po sprchování tam bude mokro hodiny, tak ať se jde napít, až vysmahnu😏

lesnizinka
lesnizinka 26.11.2025, 15:32:27 xxx.xxx.177.163

Vánoce svátky klidu a pohody? U nás a myslím, že na většině Moravy je to úklidové šílenství. Za nás tedy bylo určitě, možná už teďka mladí na to dlabou …no a už na to trochu dlabu i já. U nás se stromek zdobil až 24 ráno, my děti s taťkou, zatím co mamka pekla kapra a uklízela…po nás. V poledne na stromku stále ještě nic moc, mamka šílela a nadávala, taťka utekl k sousedům, kde byla jeho(naše) zašívárna. Vždycky se řvalo a hádalo o tom, co kdo udělal a neudělal a měl udělat…😏Trochu itálie, málem jsme se pozabíjeli😛Já se snažím co možno všechno stresující vynechat, vypustit, dlabat na to, bude bude, nebude nebude…a nestane se nic, svět se bude točit dál. Ale přeci jen to ve mě pořád hlodá, člověk na to, že všechno musí být ťip ťop byl léta učený. I když jsem si řekla, že okna jsem umývala nedávno, tak to nechám až na jaro…stejně asi alespoň obývák, chodby a ty nejvíc viditelné umyju…mi to nedá🙄

lesnizinka
lesnizinka 26.11.2025, 12:42:30 xxx.xxx.177.163

Na pavoučka jsem zapomněla! Mám jednoho dlouhonožku ve sprcháči. Bylo jich tam i víc, ale někteří bídně zhynuli, když jsem se sprchovala, jim to na mokrém obkladu ujelo a odjeli do odpadu🙄Je zajímavé, že ten nahoře v rohu, kam se nikdy voda nedostane, jakmile pustím sprchu, začne po pavučině šplhat níž. Já pak spěchám jak blbec, abych to stihnula, než někde šlápne do mokrého. A celou dobu mu nadávám, ať už se ani nehne a vůbec…kam jako leze?!? nechci ho mít na svědomí😏Minule doběhnul muž, s kým tam mluvím, na koho volám: nikam ty nelez, ani se nehni…😛

lesnizinka
lesnizinka 26.11.2025, 12:35:47 xxx.xxx.177.163
Bodlinka:

vnouče máma má, lehce neplán sestry, ale zase o to víc ho má na hlídání

takže je spokojená a já můžu být v klidu jen ta šílená teta, co má hodně koček

na vánoce jezdím i s nima

Tohle jsem nezachytila😉U nás to bylo stejné, brácha pořídil vnoučata až mu bylo skoro 40, takže mamka taky smutná, že se nedočká. Dočkala, ona je nadšená, protože jsou v Praze a když dobře vidí je naživo jednou za měsíc-dva. Pak je má půl prázdnin a padá na hubu, ale pořád šťastná. Já jsem ráda, že je mají a že je mají dostatečně daleko😜Neprezentuju se ani jako teta dělám, že nejsem😉

lesnizinka
lesnizinka 26.11.2025, 11:16:36 xxx.xxx.177.163

Jo, jo Bobi, já vím, že jsi písala vícekrát, že to máš do Hrušky nejblíž. Nám chodí i leták, to vždycky mamka jen zanadává, že takové ,,slevy" si můžou strčit někam….a jede se do města Kauf-Penny😏My jedem ve slevách😉ona důchodce, já myšlením taktéž(škudlil) a pak mi do toho hodí vidle Tom, protože vleze na nákup do Tesca, tam je sleva taková, že je to o polovinu dražší jak v tom Penny👎On spokojený, že chytil na něco slevu, mě jde šlak trefit🙄😛

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2025, 21:40:39 xxx.xxx.177.163

No toto😲chvilku tu člověk není a tu už Vánoce!😲Já si myslela, jak jsem v předstihu, že už jako mám i něco uklizeno, no Tom mi do toho hodil vidle a nadiktoval mi x dní, co budem na akcích, takže se z toho pos…👎Světýlka jsem začala řešit a kontrolovat brzo, no zjistila, že jedny mi svítí napůl a ke druhým nejde elektrika. Elektrikáři jsem poslala zprávu o pomoc a s.re na mě z vysoka👎Takže tam jsem ve výsledku vlastně nula🙄Jedny mám ještě věšet, zase lozit po borovici, ale je kosa a nemám tam tu elektriku, tak se mi do toho nechce. Chtěla jsem to mít rozsvícené na první adventní, no pravděpodobně houby🙄Výzdobu truhlíků jsem si částečně udělala, zbytek mi teprve včera přišel…no a mezitím si z truhíků Gůča udělala záchod a rozhrabala mi mech, co jsem tam hezky naaranžovala - můžu začít nanovo😠Dárky u nás dávno zrušené, brácha pro děcka dostane jako vždy peníze, on ví, co jim koupit, co chtějí či potřebují, kupujem jen mamce a ta letos asi žádný super dárek mít nebude, protože mě ale vůbec nic nenapadá🤔Jeden rok dostala postel, druhý novou telku třeba, mobil, vloni velký přehoz ala deku z norka😜no letos mi došla fantazie, už asi všechno má😏

V pondělí přijedou chlapi čistit tu studnu(vrt) takže jsme na tom podobě jako Sarah - ona řeší zase blbý bojler🙄

Bobi, ty fakt chodíš ráda do té Hrušky? U nás je, ale nestojí za nic nevím, kdo a jestli vůbec tam někdo chodí😏Nám zmodernizovali před měsíce COOP, všichni nadšení, tak jsme byla kouknout, když jsem cosi sháněla a pěkné, už to fakt vypadá jak opravdový market, ne jen taková špeluňka😉A je v plánu prý u nás postavit Penny. Vprostřed obce jsme v referendu odmítnuli, ale domluvili se na pozemcích s fabrikou na začátku dědiny. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2025, 10:49:50 xxx.xxx.94.220

Buggyro v zahradě, nebo když jsem chodila se psy…jsem to měla stejně, prostě psí oblečení je něco jako u vás koňácké zvlášť, když s nima málokdy sejdete z lesů do civilizace😉Kdysi jsme se museli zastavit v marketu nakoupit nějaké jídlo, mamka koulela očima, jestli tam tak opravdu chci vlézt. Mě to nijak nepřišlo divné, ale když se ode mě u pokladny klidili i hnědí kopáči, to už bylo na pováženou. Ono mokří psi, když se o vás pootírají, to nevoní vábně. Když jste s nima, každý si to nějak spojí a navíc je to venku. V obchodě bez té interakce jsem si za chvíli připadala jak smradlavá bezďačka😏Ne, že bych se i pak chovala jinak, poučila, to nééé, na to jsem zase hodně free😉taky mi všichni můžou…😜

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2025, 20:18:55 xxx.xxx.87.242

U nás naštěstí cesty v pohodě, kolem poledne už odtály i ledy na okrajích, jak se to včera topilo a teklo od krajů doprostřed a pak v noci zmrzlo. 

Já musím občas nakoupit nové hadry, protože chodíme teď na různé kulturní akce. Potkáváme se tam se stejnýma lidma, tak ať nechodím pořád v jednom a tom samém. Ale teda už to omezuju, protože sleduju, že je to tak, že mám pár outfitů oblíbených a něco si na sebe vezmu tak jednou a ne-e, stejně zase skončím u těch samých. Jak jsem teď probírala ten šatník…s těžkým srdcem, strašně nerada se loučím s věcma, co nosím(nosila jsem) nejraděj. Jenže už je to ošklivě seprané, nebo sežmolkované atd🙄Pár let jsem to do té skříně pořád vracela…ale už neoblékla, už to bylo na ostudu, do lesa s pejsama už nechodím a mezi lidi se to fakt nedá. A nebo takové košilové minišaty slušné, všichni mi je chválili, jak moc mi ta smaragdově zelená sluší…jenže už je na nich to seprání vidět. S těma se budu těžce loučit, no ještě je třeba někam obleču😉

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2025, 12:24:07 xxx:xxx.1f2a:e3d3

Jo tricka…ty nakupuju vyhradne v akcich, za 80-100 Kc . Ja bych nemohla ani ta tricka darovat, ani detem( kvuli velikosti) protoze je mam ze zahrady jako prase, nevypratel e👎 Na normalni noseni jich moc nemam a ty nosim, az jsou uplne hnisne, seprane, nedarovatelne🫣

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2025, 12:19:46 xxx:xxx.1f2a:e3d3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.11.2025, 10:26:42

Normalne jsem mela S, ted si beru spis M, protoze je mi to male pres prsa. Kalhot, to je lepsi, ty mam jeste porad S😛 Ano, obejdu ty vyjmenovane obchody s nekoupim nic🤔 Poaledni dobou jsem nakoupila hlavne v New Yorkru. Ale to takove jako veci za slusnaka, kalhoty a kosili, svetr. Zadnej vodvaz😉

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2025, 09:58:06 xxx.xxx.87.242

Buggyro, já z nich právě taky vyrostla, na většinu jsem koukala, jak strašně jsou malinké😲vůbec nechápu, že jsem to někdy mohla nosit😏A to si nepřijdu vyloženě tlustá(vzhledem k věku a tomu, co vídám kolem😉) ale prostě tohle byly věci xs a ještě na tělo. V dnešní době za pro děcka😎

U nás stejně jako u Dáji příšerná vichřice, ale fakt děs. Na cestě zámety, pod tím led, teď bílá tma, jak vítr žene sníh po polích a té cestě, v nejhorších nárazech vždycky zavřu oči a bác…ležím na zemi, nevšimla jsem si ledu z vody ztečené z pole😏Na naší straně jsem u potoka viděla přes cestu spadlý, tedy vyvrácený strom opřený o ty naproti. Tudy teď ale nechodím, chodím po silničce, tohle je cesta kolem potoka. Za chvíli jedu do Zlína k zubaři, to vyšlo na pitomý den, v takovém počasí, ale jsem tam objednaná několik měsíců…tak musím. Jinak bych měla korunku až nevim kdy🙄

lesnizinka
lesnizinka 23.11.2025, 22:51:12 xxx.xxx.87.242

Tom mi musel restartovat mobil, nejelo to. Viktík na záchodku ve sněhu je moooc přiblížený, takže je to blbá fotka😉A všechny jsou teda přes okna😏

Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 23.11.2025, 11:21:54 xxx.xxx.87.242

My máme sice sníh, mám nafoceno, ale nějak mi přestalo fungat přeposílání z mobilu na NET, odkud dávám fotky sem(jinak to neumím😏)  Je krásně nasněženo, -1,6st, takže to i chvíli ještě vydrží. Ranní obchůzka byla nádherná a náročná, jelikož půl cesty jsem si musela vyšlapat sama. Už mi tvrdla lejtka, naštěstí jsem to dala, ale zítra se možná nepohnu😛Fotky snad pozděj budou🙂

lesnizinka
lesnizinka 23.11.2025, 10:45:08 xxx.xxx.87.242
assil:

Ano, galavečer předávání cen, všichni vyfintění a do toho jakože vtipy kdo má kolik koulí a kdo kam zasune, od Hámy bych to čekala, že se k tomu propůjčil Sokol nechápu. Kdo jim psal scénář netuším, nejspíš nějakej totální magor se zastydlou pubertou. I když tohle mělo i do puberty hodně daleko a k vtipu ještě dál. Jen to ukazuje tu současnou zoufalost, že nikdo neumí udělat pěkný humor. Ale tak se má dramaturg na ten humor vybodnou a udělat z toho normální seriózní večer, bylo by to mnohem lepší než tohle.

Ha, ha, ahááá🤔 tak tady mám výhodu, že polovinu mluveného slova nerozumím ani se sluchátky😛

lesnizinka
lesnizinka 22.11.2025, 15:36:10 xxx.xxx.87.242

Bobi ještě, že jsi to tam dala😊přesně tak, já slepejš jsem viděla oranžový potah, ale kuliček jsem si nevšimnula. No jo, do tohohle si to dovedu představit, či do toho sedacího vaku - co se nemůže prosednout. Já si představovala normoš polštář na spaní - to bych asi nedala. Ano a už vím, v nějakém medvídkovi to bylo, si vzpomínám 🙂👍

lesnizinka
lesnizinka 22.11.2025, 15:31:20 xxx.xxx.87.242

Zaspala jsem někdy půl hodiny od konce. Mamka mi volala, jestli jsem viděla Čechomor(obě ho máme rády) ale prý to byla tragika, což potvrdil i Tom. Tak si to pak někdy musím pustit. Že vyhraje Noid, jsem si i myslela. Mě je to nějak úplně jedno, kdo vlastně vyhrává, ale mamka je velká fanynka😉Sokola mám ráda, ,,blbý" humor mi nějak nevadí, ještě to bylo snesitelné. Toliko postřehy😀