Právě proto se divím, když mamčin vypadal jak zombii už na Tři krále😏Já mám sice umělý😛mohl by tu stát do Velikonoc, ale mě už to pak připadá tak jako nepatřičně, nemá tu prostě už být, jen se na něj práší😉
Právě proto se divím, když mamčin vypadal jak zombii už na Tři krále😏Já mám sice umělý😛mohl by tu stát do Velikonoc, ale mě už to pak připadá tak jako nepatřičně, nemá tu prostě už být, jen se na něj práší😉
Ronja s motejlem:Tož já mám ještě pořád vánoční stromeček, muž ho chtěl mít do Velikonoc, ale o víkendu už ho odstrojím.
Živý?😲
Bobi, tobě jsem psala, že nastupujem 6.zároveň - já si jedu pro sluchátka na zkoušku😉Co jsem psala víc už nevím🙄ale bylo toho víc.
Buggyro vám jsem psala, že přesně tak, že naše kočky neřeší ani stromek doma, natož venku - tam ani nevím, jestli si těch ozdob vůbec všimnuli😏Doma Gucci chvíli hypnotizovala světýlko, pak ji to přestalo bavit. Viktík stáhnul kousek stříbra a zjistil, že to jedlé není a pak už stromek používal jen jako bunkr. Včera jsem to tedy venku všechno úspěšně odstrojila + když už jsem tam měla ty schůdky, tak jsem sundala řetězy kolem baráku, vypojila k nim elektriku(musela jsem na rozdvojky vyrobit takový bunkr z květináčů a přidrátovat to k pergole nahoru) a stejně tak elektriku na borovici odinstalovat z borovice, stáhnout prodlužku, po které jsme jezdili(strejdu elektrikáře by kleplo, kdyby to viděl😏) smotat půjde, až někdy rozmrzne. Elektriku z protější borovice sundám až s tou prodlužkou, tam to ničemu teď nevadí. Tak jsem byla spokojená, že jsem to všechno sklidila, pobalila a až pak mi došlo, že jsem to za celou dobu nevyfotila, abych se vám pochválila, jakové jsem vyrobila trpajzlíky. No nic, tak snad příští rok😏(když si ovšem vzpomenu🙄) A ještě, že jsem na to naběhnula včera, před barákem na slunku bylo ucházejícně. Dneska se zatáhnulo a bylo opět nepříjemně, těsně pod nulou.
Já měla sepsaný sáhodlouhý canc a ukliknutím jsem si to všechno vymazala, teď s.ru na to, celé to spisovat znovu🙄Tak jen k Ronje napíšu. Když už jsme chodili jen s Woruškou několikrát se mi stalo, že jsme šli a než jsme došli ke křižovatce honilo se mi hlavou, jestli nedat tu dlouhou trasu, když je hezky, nic nás nehoní atd. A Woruška neomylně zabočil tím směrem. Byla jsem z toho naprosto konsternovaná, nechápala jsem jak poznal, že chci jít tam, když jsme tam víc než rok nešli?!?😲
Dneska zase hnusně fučí, i když se mi zdá, že se to snad zmírňuje, oproti ránu. Měla bych žehlit, jenže furt čekáme na tenis, který přerušili kvůli dešti. Nejspíš už mi to zůstane na zítra😏Ale nějakou práci, alespoň něco menšího bych si vymyslet měla, dost se nudím. Mám i venku ještě odstrojit stromeček ve vchodě, ale v té zimě se mi moc nechce. Uvidím, dolů to jde rychlej😉
No teda Bobi, u tebe je to naopak pruda😟Sice těžko napsat, že se člověk na operaci těší, ale vidí v tom datu ,,světlo na konci tunelu". Takovou dobu na to čekáš, stříháš metr a teď zase tohle👎To jdem stejně😉 já jdu 6. na ty naslouchátka, zatím jen na zkoušku je dostanu. Takže když pak budeš volat, že už vesele hopsáš…já tě snad i uslyším😛
V prvé řadě jsem nezachytila Dájin příspěvek, že pejsan je lepší👍Tak super, to jsem ráda, že se to zlepšilo, i když bude dostávat léčbu doživotně, dvakrát týdně, to je pohodička😀
Nerozporuju, já zkušenosti nemám, máme auta garážované, já jen, co tak kolem sebe vidím😉
Teda dneska s tím vichrem u nás hnus🙄 Byla jsem ráno u slepiček(a oveček, ale ty se bojí) dostaly vodu. I ovečky, jenže jinak jim nemám co dát. Slepičky včera dostaly fakt velkou hromadu zbytků a bylo mi líto, že ovečky ode mě nic. Pak jsem si vzpomněla, že v létě byly rády za jabloňové větve, tak jsem jim je slíbila. Takže po obědě, jak skončil tenis v telce, šla jsem do domku dát Mackovi jídlo a teplé mléčko, ustříhla jsem větve ovečkám a pipkám jsem ještě vzala misku čočkového salátu, co zbyl z turnaje🙂Musela jsem si je ještě užít🙂večer sousedi už přijedou domů.
Sardullah:Jo fungujou stejně…já před lety používala i starou deku…ráno jsem jí sbalila a hodila k nám na sloupek u branky a pak mi jí někdo ukradl.
Jedni sousedi tak používají jerseyová stará prostěradla. Ráno sundají, pověsí na sloupek zídky. Zprvu sem nechápala, proč jim tam pořád visí to prostěradlo, pak jsem šla jednou dřív a ,,objevila" ho na autě😜
Včera jak jsem nesla slepičkám vodu, kvůli tenisu ne hned ráno, ale skoro až v poledne, říkám Tomovi: chudinky, ty už měly žízeň, taaaak honem pily všechny…A on: ani nevím, jestli jsem viděl někdy slípku pít😛
Z jiného soudku: mamka mi ráno volala, že vyprovodila bráchu s vnukem na cestu zpět do Prahy, šla omrknout hospodářství k babči a našla na hnojišti slepici s ukouslou hlavou. Jestli tam byla už o den dříve neví, protože jak tu měla vnuka, tak na nějakou lepší kontrolu a počítání slepic neměla čas. Za tři hoďky mi volá znovu, že našla u plotu roztrhanou další slepici…to pro změnu vypadalo na ptáka(dravce) Už to zas vypadá, jak s černouškama👎
A nesmíš být klaustrofobik. Já trochu jsem a asi i můj brácha, protože ten říkal, že myslel v půlce, že to nedá a asi by na to víckrát nešel🙄
Teď koukám: https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/831176/pohadkove-losovani-cech-vyhral-v-loterii-200-milionu.html - chlap? Niki, tos nebyla ty?!?😲🙄
Bobi jsi hrdinka nevím, jestli bych ten magnet dala🙄a už vůbec, jestli dobrovolně😏Tak držím palec👍
Ano, jak píše Buggyra, už pošesté pořádá v tenisové hale(půjčené) turnaj. Vaříme s tchýní, já ještě štrůdly, moje mamka kyškovou buchtu, od řezníka se berou obložené mísy a restaurace dodává pak k večeři řízky se salátem, guláš, ještě nějaké saláty, lososa, tatarák, wrapy…To vzpomínám, od čeho jsem pak umývala nádobí😉
A aby toho nebylo málo, netekla nám teplá voda, takže na všechno nádobí (takové to velké, restaurační) jsem musela vařit vodu v konvici, snad 10x🙄(a ještě to myslím bude zamatlané👎) Volali jsme klukovi od vody, jestli neví, co se mohlo stát a za chvíli volal zpátky, že už ho to napadlo, že odmontovali nějaké zpětné klapky ve sprcháči a tím pádem studená voda nějak v bateriích přetlačí tu teplou. Dnes to dá do pořádku. Zatím bojují s myčkou a vanovou baterií v ložnici(už třetí den)
U nás nebyl až takový mráz jak u Bobiš, jen -5st, ale zase fučí. Byla jsem na obchůzce(zlomení nohy je zřejmě jen otázka času🙄) teď jsem byla u sousedky u slepiček a je tam hnusná zima, -2,6st, ale s tím větrem skoro -7🙄
Včera ta obleva 4st, dneska do rána -3. Super, až na ten adrenalin kolem potoka, neustálý monitoring toho, kam šlápnout, abych se v rychlosti 6km/h nezabila, byl vyčerpávající🙄 A občas jsem musela i zastavit a vyhodnotit kudy. Ale zase přestal ten včerejší uragán. Ráno jsem byla za slepičkama s vodou a zbytkama a jelikož přimrzlo(vymrzlo) povedla se mi zavřít i brána (to jsem asi psala, že myšák někde nahlodal kabel a jak je mokro probíjí to a vyhazuje jistič. Když mrzlo, tak to hezky fungovalo😉)
Tom na svém turnaji skončil s bronzem, takže super, už pár let nic, protože hned ho bolí záda, loket, teď si sice už přes rok stěžuje na koleno, ale tak dal to i tak👍Přivezl hromadu nádobí z restaurace, tak to všechno musím vydrhnout a musí se to vrátit.
Uz delší dobu jsem nezkoušela, ale onehdá jsem je fotila, zkusím. A připomněla jsi mi, že do těch štrůdlů mi včera volala sousedka, že jedou na hory, tak mám službu u slepiček a oveček🙂
Konečně jsem se dostala sem kouknout. Krom toho, že mi stále nefunguje myčka(chlapi ji rozebrali, zjistili, že je celá zanešená, opravit, tedy vyčistit to prý umí, ale vůbec se jim do toho nechce😉) jsem dneska vařila na Tomův tenisový turnaj(on rád pořádá cokoliv😉) A taky všechno platí, mimo jiné😏Vyzvedávala jsem u řezníka maso a paní se ptá: a který už je to ročník? Hmm, vůbec netuším😲Ptám se doma a on: hmm nevím, tuším 6.tý? Zprvu vařila všechno tchýně, teď dělám já maso a polívku a ona omáčku. Pro cca 40lidí. Knedlíky už vzdala a objednaly se u známé v restauraci😉Večer jsem ještě pekla 6 jablečných štrůdlů. Teď jsem si sedla k obědu po 14.hodině a ještě musím vydrhnout kuchyň. Na obchůzce jsem dneska nebyla, ještě si slibuju, že vyrazím před setměním, ale úplně jistá si nejsem, moc se mi zatím nechce, jsem unavená, cvičit jsem sice ráno zvládnula, ale pak už jsem lítala jak hadr na holi. A venku jsou skoro 4st, obleva jak všude jinde a příšerně fučí. Kámoš přijel pro to jídlo a říkal, že tam, 30 kilásků odtud, se větvička nepohne🙄
Už ho našli v roce 22 a teprve s tím vylezli, tuším proč. Bylo dobré si to nechat jako žolíka😉V Oboře Soutok, jsme výletovali někdy před 15rokama(Berušek se tam nakazil tou babesiozou) Tehdy se tam těžilo tak, že se divím, že tam vůbec nějaký dub s broukem ještě zůstal👎 Kladače s duby ze Soutoku vozili i na naši pilu - na parkety. Trhalo mi to srdce, jak to drancovali, doslova. Lidi nic neví. Málokdo tam vleze, tedy tehdy nikdo, byla to krásná divočina, my jsme na dvou výletech nepotkali živáčka(turistu) Teď se zeptají lidí z okolí, co si o ochraně myslí a ti se k tomu vyjadřují způsobem: nám se to nelíbí, máme tam pozemky a teď bude složité s nima hospodařit a bla, bla. Jsem si jistá, že ta 70letá paní tam nikdy nevkročila a jde jí maximálně o dřevo do kamen🙄
Že vám do toho vstupuju😉všude na veterinách se používá betadina, doporučí vám ji i na proplachy na doma, ať už pro kočky či psy. Takže bych to nijak nekomplikovala a prostě použila betadinu, kterou má dnes už myslím každý doma. My jsme teda neměli nikdy ani ten kysličník, u nás se desinfikovalo výhradně slivkou a teda nepamatuju si, že by mi jako děcku vadilo, že odřené koleno chvíli zaštípe(stejně to o asfalt pálilo jak čert😜)
Buggyro, kolega byl myslím včera v Hejnici a podivoval se nad tím, jak zrovna v tom ,,zmrzlém koutě" může být +10st, když u nás byla nula😎A já jsem si zrovna dneska myslela na vás, že jste vzpomínala tu nemožnou holku, co se zaučovala a koukám, že vy už máte novou a lepší👍
A ještě vám písnu soukromou😉
Aha, takže výsledků máš tak nějak polovinu😏Ale snad dobré👍
Dneska u nás +2st, zašlo slunko, tak už je jen +1,7. Naše cesta se včera otopila, takže ta jen trochu mokrá, vedkle ve vesnici po pěšinách ještě normálně sníh. Zahnu od mostu kolem potoka a málem jsem se zabila😎občas tam projede nějaké auto, tak to pěkně ujely a jak to trochu povolilo a zase v noci zmrznulo, bylo to jak sklo. A to jsem si říkala, že půjdu středem, kde se nejede a ne v koleji. Bphužel, jsem z něho sjela dolů, tam se to nedalo vůbec, plížila jsem se při okraji, kde se dalo, vylezla na ,,trávu". Potkala jsem známou s pejsou, ten mě vítá, že mi skočí do náruče, tak jsme se málem svalili spolu, jsem to ustála jen záízrakem😛Potkám dalšího známého se psem, ten říká: ani dál nechoď(do divočiny) dneska je to o zabití. Jo, jo, dalo se jen takřka houštím. V naší vesnici už to zařčínalo povolovat, tam se těch cca 500m už dalo s opatrností normálně jít. Takže dneska jsem toho moc ,,nenapochodovala" - šla jsem jak důchodce😛
Vodaři rozdělali celou koupelnu v ložnici: sprcháč, bidet, vanu(umývadla a WC dělali už před pár dny) bidet se musí znova usadit a obsilikonovat. Sprcháč (panel)je na součástky i s částí vanové baterie v kyselině(od včera) Ta část vany, co je ve zdi se čeká, jestli to půjde zprovoznit, nebo se budou muset vyrubat dvě obkladačky(a jestli máme náhradní) Zedník je náš bezdomovec v budce, tak by to snad dal pak do kupy. Musím jít pohledat ty kachle. Zběžnou kontrolou jsem našla ty druhé - co teď zrovna nepotřebuju🙄
Myčka nenapouští vodu, objednali novou tu hadici se senzory. Předpoklad je, že je ucpaná…no spiíš nkde až myčka. Doufám, že to nějak zprovozní a nebudu muset volat servisáka(už tu byl na ni párkrát a je to celkem nerudný pán😏)