Aktuálně: 2 744 inzerátů262 294 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 11.05.2025, 12:07:20 xxx.xxx.88.30

Bobi, nebyla to otázka na mě, ale můj názor: když léky nebudeš brát, bude tě to bolet jak kráva, nebo…už nemusí…podle toho, jestli nějak zabral ten opich. Nejsou to léky, je to jen tlumení bolesti, takže jde o to, kolik a jestli to chceš vydržet. Jak jsem psala, na mě to zabírá hrozně moc, takže mi stačí opich zubu při třeba trhání a už si pak nic od bolesti brát nemusím, utlumí mi to tak nějak na furt😉

Niki, jak jsem psala o těch mamky nových pipkách, co je přivezla už velké a celkem oražené…tak předevčírem našla ráno jednu venku z kurníku a přemýšlela, jestli ona tam nezůstala přes noc🤔 Včera se raděj po zavření večer šla podívat a našla venku všechny tři - ty staré můry je vyhnaly, nepustily schovat. Ta byla nakrklá😏 ,,Ještě, že mě to napadlo a šla jsem je zkontrolovat. Mohlo být po krásných, nových, velkých slepičkách!"👎😠Musí tam pár dní chodit, než si na sebe zvyknou zase🙄Ty je máš ještě za plotem, takže nějaké zajištění tam je. Jí zůstanou bezprizorně venku. 

lesnizinka
lesnizinka 11.05.2025, 11:51:23 xxx.xxx.88.30

Svozová sanitka u nás posbírá pacienty z několika vesnic a cestu, která normálně trvá 20minut, absolvuje cca hodinu. Tu dobu nejvíc odskáče pochopitelně ten první pacient. Horší zpátky. Oni si domluví rovnou cestu zpátky, jenže vyšetření, ošetření jednotlivých pacientů se různě prodlužuje, doktor někoho pošle na další vyšetření, kde zase čeká hodinu a nakonec ten zbytek čeká 2-3hodiny. Když člověk jede třeba jen na kontroluru cukru, nebo s očima, tak jo, prostě vydrží. Horší, když má bolesti a musí někde sedět a čekat až se to sejde. 

lesnizinka
lesnizinka 10.05.2025, 11:55:03 xxx.xxx.88.30

Niki, nemohla jsem vzpomenout, co jsi si to chtěla vytetovat. No jasně, kočiny. Až ,,vychládneš", tak nám to ukážeš👍Ale jsi masochistka neskutečná, takhle se dobrovolně nechat masakrovat a ještě za to platit😜Berťas je super👍a jak to bere zodpovědně. Až si tady zase budu stěžovat jak nestíhám😏tak včera jsem zase udělala ale lautr ho.no👎Přijely jsme z nákupů, jen jsem přesadila nějaké kytky, vytahala řasy z jezera, dala rybám a byl oběd. Po obědě tenis, pak začal hokej, obojí se protahovalo, tak jsem ještě v přestávkách poumývala koupelnu a ložnici a nakonec se dostala ven až v 19h🤫Lítala jsem zase kolem závlah(najít a nastavit správný program, letět zkontrolovat, jestli stříká opravdu ten, posunout si hadici na zeleninu, zkontrolovat hadici, jestli ,,nevystřelila"😏) Pak jsem šla kouknout na takovou malou borovičku, protože se mi zdálo, že jí trčí už fakt velké ty přírůstky…tak jsem jí to šla zaštípat. To mi zabralo cca hodinu. Pak do úplné tmy jsem honem dozametala tu cestu od brány po garáž…konečně😏Domů jsem přišla ve 21h.

Už jsem to sice psala, ale dodám, že odpoledne už bylo vidět, že zmrzlo prakticky všechno, co mohlo. Na stromech a keřích všechno mladé listí, některé stromy, jako pavlovnie, ořechy, či keře jako magnolie, komule, květy na rododendronech komplet👎Se ani nerozčiluju, půl roku takřka nekapnulo, stejně za dva měsíce, pokud se nestane nějaký zázrak, všechno uschne👎

lesnizinka
lesnizinka 10.05.2025, 11:35:29 xxx.xxx.88.30

Hmm, souhlasím se zadavatelem, ta hruď se mi nezdá, zadeček je zase nějaký malý, ale možná je ho kus schovaný. Nejsou to třeba samečkové i samičky, každý trochu jiný? Nebo to, na co běžně koukáme jsou jen samice?

lesnizinka
lesnizinka 09.05.2025, 23:24:56 xxx.xxx.88.30

Já k tomu asi ani nemám co dodat. To, co si myslím o nemocnicích a doktorech, jsem už prezentovala mnohokrát, pokud existují vyjímky, tak těm čest. S výborným přístupem jsme se setkali ve fakultní Brno Bohunice. Ale to je 20let…

lesnizinka
lesnizinka 09.05.2025, 10:05:55 xxx.xxx.88.30
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 09.05.2025, 08:55:33

Tape a to jsou která? My máme z vašeho odkazu ty prostřední hned v první řadě. Koukám, že je tam napsáno, že musí být chráněn automat před deštěm. Jsem ani nezachytila, nás to nezajímá, neb jsou v průjezdu, tak se na ně voda nijak nedostane. Ale když to dá někdo ven, jak to jde ochránit? Leda musí mít kurník pořádný přesah střechy. Stříšku nad to moc nedáte, když jedou nahoru…Vy to máte jak?

lesnizinka
lesnizinka 09.05.2025, 07:38:44 xxx.xxx.88.30

Niki, nevím úplně, jakové jsou mezi těma dvířkama rozdíly, ale asi to bude zhruba stejné. Já vybírala taky hlavně podle ceny, ale taky jsem právě potřebovala, aby to fungovalo v tom šeru, takže nastavování časů na tvrdo. Mamka je maximálně spokojená, tak uvidíš, snad budou taky dobré. Četla jsem v recenzích, kde chválili i ty nejlevnější, že bez problémů. 

Tak u nás do rána taky -2🙄 Ve skleníku jede topítko, jak dopadly vistárie a třeba broskvičky…uvidím, až odpoledne. Jedem na nákupy, mamka má dnes konečně jet na otisk zubů, na tu novou protézu.

lesnizinka
lesnizinka 08.05.2025, 17:02:24 xxx.xxx.88.30

S Bobčou jsme asi psaly zaráz, protože jsem až teď našla, že jí odpovídáte a netušila jsem, na co😏

Já dneska blázinec, soused už byl vzhůru v 11, trávníky sekali i ostatní, takže se i u nás sekalo. Sra.i jsme se hodinu s vodou, máme tam takovou roztrojku na rychlospojku, ještě s redukcí průměrů, nevím, co je to za bazmek, ale ten jeden výstup je jiný, ta klasická rychlospojka tam nesedí, teče to všude kolem, jen ne do hadice👎Zahradní domek je celý podmočený, čerpadlo ve sklepě jen odčerpavá a mě postřikovače jen učůrávají😠|Potřebuju všechno konečně pozalévat a naprd. Bylla jsem vzteklá jak pes😠Do toho ucpaný přítok, musela jsem prošťourat trubku. No prostě samá komplikace. A aby toho nebylo málo, vyšlo slunko, bylo už dočista horko…a tedy pochopitelně nad ránem hrozí mráz👎Za chvíli ještě jedem na vystoupení - cimbálovka mladých, co už skončili školu a přešli mezi dospěláky…má nějaké výročí.

Niki ne na solár, ale na baterky, nebo do sítě, je k tomu dodaný adaptér, jde oboje. My máme na baterky, není tam elektrika. Na stmívač jede zavírání/otevírání, tedy taky je možné obojí, ale my máme kurník ve tmě, v průchodu jako, tak by to fungovalo blbě, tudíž máme časy nastavené manuálně, napevno, podle toho jak se posunuje čas, jsem to posunovala. Teď je večer na 20h, v létě dám možná až 21h. Ráno je otevírání taky zatím na 6h. Vyfotím leda až zítra. My jsme to měli jednoduché - do stávajících klasických dveří do chléva, jsme vyřízli otvor (dle návodu) stejně jako když instaluješ kočičí dvířka, je to prakticky stejné. Zhora jen našroubuješ lyžiny s tím ,,compem", do kterých nasuneš vysouvací dvířka, ne teda jak u koček lítačky. Když už díru máš záleží, jak velkou, buď to na ni nějak pásne, nebo by jsi je případně nějak poupravila. Nebo soused😉Chlap si s tím určo zaradí, i když nepochybuju, že i ty by jsi to zvládla👍

lesnizinka
lesnizinka 08.05.2025, 11:29:58 xxx.xxx.88.30

Všichni svátkujou?🥳 K tomu jen písnu. Včera mi Tom říkal, že dnes se budou sekat trávníky…já nic. Ráno jdu, všude ticho, dědina jak po vymření, ani mi nedošlo, že Pila nejede. Dumám nad tím, že mu musím říct, že si musí první někam vyvézt velké kolečko - je plné mechu a šutříku z cesty - co jsem nazmetala. A tu mi dojde, že jsem včera mluvila se sousedem, co má zase za směnu, když v poledne pracoval…a prý je zase po noční(mi připadlo, že vždyť teprve byl onehdá) Aha…tak to snad Tom se sekačkou nevyjede dřív, než se soused probudí, to by bylo neohleduplné👎Musím mu to říct. To už jdu naší ulicí a muž jedné sousedky, co pracuje v Praze je doma(má tam auto) a koukám, za oknem se mihne ona. Jééééžíííššš…já jsem debil, vždyť ono je dnes volno, svátek! No tak to s tím sečením vůbec není dobrý nápad🙄

lesnizinka
lesnizinka 07.05.2025, 22:55:26 xxx.xxx.88.30

Dneska jsem se nakrknula a šla už konečně pozametat tu cestu. Ano, tu cestu, o které to píšu už asi dva měsíce😏Nemyslela jsem si, že to zvládnu(lýtka namohlá, záda bolí imrvere)  ale dometla jsem to až k baráku, zítra musím kolem studny a dopředu, ale to už není tolik. Horší chodník, ten je naprosto šílený. Všechno, okraje cesty, vepředu celou, protože plevely rostou mezi kostkama pohustu - musím postříkat👎A ten chodník prakticky komplet. To zas bude na ,,svatého Dyndy"🙄 Ano, hlavně, že vistárie jsou nádherné, ale všude jinde neskutečný bordel. Nestíhám fakt ani ň. Každý rok si říkám, že ten další, si to všechno mnohem líp zorganizuju a budu to mít krásné od jara do podzimu. Ne, prostě to nejde. To je odpověď pro ty, co se ptají, či dumají, že to nejde stíhat…ne, nejde. Potřebovala bych, aby mi Tom víc pomáhal, jako kdysi, ale on si prostě taky pořád vymýšlí projekty a čas nemá, taky nestíhá, ani to svoje👎Odpoledne jsem plela a zalévala skleník, vyrývala pýr na poli, snad zítra rozjedem čerpadlo a zalejem zeleninu, kterou musím pak vyplet, nebo ji v tom plevelu už nenajdu. Všechno by chtělo obejít s křoviňákem…ale nevím kdo, kdy🤔

Jo Buggyro jsem si vzpomněla: vistárie jsou jedovaté. Akrom toho, že jsou tak krásně letos nakvetlé, každá trochu jinak voní, nejvíc kupodivu ta plnokvětá(většinou to u kytek bývá naopak: jsem nejkrásnější, tak už vonět nemusím😜)

lesnizinka
lesnizinka 07.05.2025, 22:40:17 xxx.xxx.88.30

Bobča vzkazuje: injekci jí dnes píchal ten doktor, co tu první. Sice si pak necítila nohy, ale následně dost zlepšení, ale nechce to zakřiknout. Podrobnosti písne zítra. 

lesnizinka
lesnizinka 07.05.2025, 22:37:26 xxx.xxx.88.30

Škoda, žes brouka Niki nevyfotila, ale to říká ta pravá, mě nenapadne vyfotit absolutně nic😏Čumím na kde co, ale nevyfotím🙄Niki a nad těma dvířkama teda neuvažuješ? Mamka frflala, že na co a bla, bla a teď je maximálně nadšená, nemusí tam letět otevírat, zavírat. Stejně jako ty, tam jít musí, ale nelimituje ji ten čas. Já jsem koupila tyto: https://www.fencee.cz/cs/p-273-automaticka-dvirka-ke-kurniku-na-adapter-230-v

Zrovinka dneska byla mamka dokupovat pipiny, koupila tři, takže teď má 9. Koupila černostrakaté, jsou prý už větší a oprsklé. Ty předtím, když přivezla dřepěly v kurníku a nechtěly ani ven, bály se. Tyhle hned s nadšením vypochodovaly na dvůr hned, že by i něco pojedly…😉

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 23:05:04 xxx.xxx.88.30

Holky, měla jsem nachystané psaní a přeposlala jsem si z mobilu fotky k uložení, jenže nám už druhý den nějak blbne připojení, takže jsem to tu měla rozepsané někdy od 16h a poslala to konečně, až teď. Mezitím mi psala Bobča a psala, že to dá i sem, takže zpětně čtu co. Přesně totéž jsem jí říkala já, že má zkusit oslovit jiné nemocnice. Prý to není tak jednoduché. Tak určitě není, ale zkusila bych to. To, že je vypsaná už na dom, čtu až tu. Nějak se dobelhá do bytu a bude tam půl roku zavřená? Snad by bylo lepší někde, kde s ní teda zkusí ty rehabilitace, co Bobi?

Teda Nikči, u tvého psaní se vždycky člověk pobaví co ty všechno vyvrbíš😜Liščátko jsi měla vypustit jen za roh, mamka by si ho vyzvednula. To je přesné s těma ostružinama😏 Já tak hodila tlamu na jaře, než byly posekané v zahradě. Tam naštěstí asfalt nehrozí, akorát jsem byla celá doškrábaná, přistála jsem v nich. Jo vlastně slepice. Hmm nevím, ale taky se nám to stalo, že jiná barva😏 se chovala jinak. Možná to bylo spíš tím, odkud pocházely. 

Matury jdou mimo nás, maturoval jen bratránka syn na Slovensku, to vám asi nepomůže a zprávy nemáme. Tak nějak se všude prezentuje, jak jsou děcka stále chytřejší…ale skutečnost bude zřejmě poněkud jiná. Takže ne, nebudem na ně klást větší požadavky, aby sme tu Evropu dohnali, bo jsme stále ve vzdělanosti dětí někde na chvostu. Takže co se teda v té škole učí, když nejsou schopní pochopit text? Nemohli by se tedy učit chápat text? Jak chtějí dál fungovat v práci? Budou mít maturu, všichni chtějí na výšku, ale můžou dělat tak maximálně dojičky, tam nic složitého chápat nemusí, že?

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 22:32:12 xxx.xxx.88.30

Aha, takže mám počítat, že chodit začnu možná ve čtvrtek…potěš koště😏Kdoví, jestli už chodí Bobeš, zatím se neozývá, tak snad jen odpočívá…bez spojení. Já se lýtek zatím taky nemůžu chytit, jak píšete: schody🙄 a na WC doslova padám😜Ani to šití mi bůhví jak nejde, jsem totálně zpomalená. Jé zapomněla jsem, že jsem v sobotu před odjezdem honem fotila vistárie. Dneska ráno jen tu ve vchodu, sice bez sluníčka, ale ty hrozny jsou už nakvetlé skoro komplet. Letos jsou fakt přenádherné, to počasí vyšlo👍Možná zmrznou zítra🙄První fotky jsou pátek, čtvrtá sobota ráno a poslední, kdy je trochu posmokleno je dnešní ráno.  

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 11:23:27 xxx.xxx.88.30

Nóó, tak moje těšení se, bylo poněkud předčasné😏Už od včera večera jsem měla totálně ztvrdlé lejtka, protože den předtím jsme navštívili hotelovou posilovnu, Tom šel na pás, který tam byl jen jeden, já na orbitrek, protože jeho by bolelo vadné koleno. Zpočátku mi to moc nešlo, ale nakonec jsem se chytnula, vyladila ten pohyb 😎 a už mi to šlo. Na konci jsem si ale necítila lýtka a ruce(ramena). Tak jsem si říkala, že super, že jsem alespoň namáhala i partie, které tak často a pořádně nepoužívám😉K večeru pak ještě na tůru a včera už jsem sotva lezla. Myslela jsem že to dnes poprotahuju a rozchodím. Leda prd. Obchůzku jsem obkroužila dost podivným způsobem, kroutila jsem se u toho jak zombík ještě, že prskalo a lidi byli zalezlí😜Mám totální problém udělat krok, ale stejně poprskává(doslova, nepřibyla ani setina milimetru) Tak si jdu pozašívat hadry🙂

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 07:40:39 xxx.xxx.88.30

A Nikča nepíše, o Coudas ani nemluvě…Ještě, že sem tam mrknou i další holky. 

Včera mělo pršet. Hmm, tak ,,pršelo"🙄0,8mm. Jak asi chápete, poznat to není..nikde. Vlastně jo, na trávě je rosa. Momentálně je zataženo, 7st. Tedy na to, že je zataženo a tím pádem nehrozí přízemní mrazíky, což je super, by mohlo být o fous teplej. Asi mi bude i v mikině zima, ale konečně zas na obchůzku už se těším👍

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 19:48:55 xxx.xxx.80.233

Bobajz vzkazuje, že po injekci je totálně hotová, nefungujou jí nohy, necítí si spodek a jde si rovnou lehnout(psala odpoledne, ale my jsme byli na cestě) Zítra by to mělo být v pořádku, jí říkali. Tak se ozve, až se vzpamatuje a začne fungovat.

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 19:45:56 xxx.xxx.80.233

Jo, jo, Orionko, to je přesně ta naše teta. Už jsou v důchodě, dokud chodila do práce, ještě to bylo dobré. Pak…vypila demižony slivky, co byla u babči ještě po dědovi…a nalila tam vodu. Brácha to zjistil až po letech, když ji šel ochutnat, že dá vzorek na košt😜 No nedal, nebylo co😜Jen co strejda někam odjede, skáče na kolo(ona, co má neuropatii a vůbec nemůže) a valí do sámošky, k Ťongovi, prostě všude, kde se dá chlast nakoupit. Za dva dny vyleze na dvůr a má modrou hubu, rozseklou bradu…sletěla ze schodů. No, zatím se nezabila.

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 12:22:11 xxx:xxx.3687:dd0c
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.05.2025, 10:27:58

Plno lidi, na otazku, proc pijou, kdyz vam tvrdi, ze jim to ani nejak nechutna odpovi: no kdyz tu pijou vsichni, nebo: pripadal bych si blbe…Ja proste reknu: ne, nepiju. A zrejme dost jasne, kdyz se nikdo ani nevyptava proc ne a bla, bla…Pokud by se mne prece jen nekdo pokousel ukecavat, tak se teprva zatnu…i kdybych minutu pred tim uvazovala, ze bych si treba neco dat mohla. Takze treba tohle je o te zasadovosti(uminenosti?😉)

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 10:24:15 xxx.xxx.132.81

Ale Nikca nepsala, jak je se slepinama na tom, nebo sem to  prehledla? Na mobilu mi to nejak blbe nacita, asi slaby signal, notas mi chcipnul uz vcera🙄 Nabijecku jsem nebrala, ze co budu tahat, kdyz ma Tom, jenze ta jeho na mobil nenabiji muj notas, ze je slaba. Pujcili sme na notas na recepci a ta jakbysmet🤔 Jedem domu, tak uz vydrzim na mobilu. A pozor, nejsem uplne zaprisahly abstinent, letos uz jsem mela 2 michane drinky! A to je teprve kveten😉 Tom si dal zakusek, ja jsem byla nejaka preslazena, tak jsem si dala ten drink.