Aktuálně: 2 292 inzerátů289 428 diskuzních příspěvků20 878 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 14:00:16 xxx.xxx.89.173
Coudas:

Radši něco hezčího, můj spoluopalující se 🙂

Obrázek Obrázek

Hezké zátišíčko🙂👍A u vás všichni nezdechnuli? Já jsem teď byla pro rajčata vzadu, skoro 31st, všechno je někde zalezené😏Myslela jsem, že zdechnu, než to odšlapu tam a zpátky👎mokrá jsem jak myš😏

Co klohníte k obědu v takovém vedru? Tom si objednal vepřový steak a jen nakrájená rajčata k tomu, takže mé vaření je dnes takřka nevaření😉

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 11:55:23 xxx.xxx.89.173

Coudas souhlas. Špatných diagnoz od doktorů znám víc, než těch dobrých, bohužel na jednu umřel taťka, když ho doktor léčil na žlučník a on měl infarkt👎Já sama bych na rentgen taky nejela, ale netroufám si to radit jiným, každého rozhodnutí. Jen se snažím najít, co by se mohlo zanedbat a byl by průšvih.  

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 11:50:12 xxx.xxx.89.173

Nevím, co se jim nezdálo a lva chudáka zastřelili…vždyť je tam psáno, že ,,kontaktní ZOO"😛 Jak má chudák lev odhadnout tu míru kontaktu?😉

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 11:47:07 xxx.xxx.89.173

Počkej, počkej…s natrženou slezinou klid na lůžku? Ta se přeci vždycky odebírala, to už se nedělá? A jinak jo, právě…klid na lůžku, když se člověk od bolesti stejně nemůže hnout, si naordinuje i sám, to mu nemusí říkat doktor, že jo😉

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 11:42:44 xxx.xxx.89.173

Stejně jako vy ostatní jsem rosničku viděla nejmíň před 20lety. Jednou jedinkrát - narazila jsem na ni úplně náhodou na procházce se psy, ve starém zrušeném vinohradu. Od nejbližšího potůčku nějakých 500m, na kopci, kde je úplné sucho. Já si vždycky myslela, že žáby patří k vodě, nechápala jsem. Druhou mi poslala fotku sestřenka vloni, přinesl jí ji k jezírku soused, že ji našel při sekání zahrady. Oni bydlí v rekreoblasti, v lese takřka, u potoka, tam mi to přijde víc pravděpodobné. Trošku doufám, že ji mám u jezera už taky, shodou okolností se mi zrovna včera ozýval zvuk žáby, který neznám a dumala jsem, jestli to není právě rosnička🙂

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 11:18:03 xxx.xxx.89.173

U takových pádů z výšky, či nárazů, kam patří i kop koně…bych se bála, že bude něco odraženo, bývá natržená ledvina, klasicky slezina, játra…vím. Ale asi taky člověk nějak posoudí, jak se cítí, když to není dítě. Sestřence je 48. Včera jsem u tchánů potkala švagrovou, to je ta lékařka, shodou okolností dělá mamografy a ultrazvuky, CT. Obyč rentgen vlastně nevím. Ale jsem se jí zrovna zeptala, co by tak mohla mít po tom pádu. Tak prý co se týče pádů z výšky, pokud to není do hlavy, tak určitě rentgen. Pokud nechce jet, tak ať alespoň sleduje, jestli nemočí krev. Dám tu fotku, snad mě nezabije, však tam není vidět😉

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 09.08.2025, 15:39:01 xxx.xxx.20.150

Steh se nenapíná, stehy se tahají do 14dnů🙂To doufám ještě takhle neblbla😉Ale když mám něco rozcvičovat tak budu, když to jde. Stejně jí s tím cvičí rehabka a cvičili by v lázních, kdyby jela. Nevím, jak velký rozdíl je koleno a kyčel, ale s kyčlí tě tahají po chodbě druhý den. 

Reni šlachy…tam je to zase trochu jiné, tam když to rupne, nebo se to přetáhne je zle. Achilovky se hojí dlouho, s karpálem nakonec jde taky většina na operaci, protože se tam nějak kolem má tendenci pomnožovat to vazivo(vy samozřejmě znáte správné termíny, ale víte, jak to myslím😉) což třeba tak nevadí jinde, ale u ruky to umáčkne ty nervy a je to v perdeli. U totálek kolen a kyčlí vlastně nevím, co všechno hrozí…to ví Dája😉jistě ji poučili a pamatuje si to, viďte Dájo?😏

Dotaz: sestřenka dnes sletěla z hůry, zpráva byla, že blbě došlápla nahoře na žebříku, ten jí nějak ujel a ona sebou práskla na beton na zadek(fotku modrého zadku mám) Ne na kostrč, víc z boku, ale i tak. Napadá vás, co by všechno mohla mít poškozené? (kromě naštíplé pánve, obratlů?) Zatím chodí, ale prý myslela, že má vevnitř všechno utržené, prý strašná rána. Já nevím, jestli bych jela, ale jí jsem říkala, že bych raděj jela alepoň na rentgen. Co doporučujete vy? 

lesnizinka
lesnizinka 09.08.2025, 15:16:47 xxx.xxx.20.150

Poslední dobou všechny články co čtu, mi zavánějí AI, protože jsou to většinou bláboly. Dříve jsem četla všechno, že se něco dozvím, teď mě to pomalu přestává bavit, je to ztráta času👎

lesnizinka
lesnizinka 08.08.2025, 16:54:57 xxx.xxx.20.150

Já jsem Dáje chtěla napsat, tedy měla jsem to napsané, ale radši jsem to smázla, protože to bylo zase ,,proti všem". Že nechápu, proč by se měl zánět v koleni utvořit na základě pohybu? Prostě nějak si neumím vysvětlit ten princip. Bývá po úrazech, mohl by být po operaci…ale od té už je dost dlouho. Fyzioterapeutka by s tím měla mít zkušenosti, souhlasím s tím, že tělo zatím trochu bojuje s cizím tělesem. Soused byl na výměně chlopní a od té doby už vybral snad 6tery ATB, vytrhli mu dva zuby….pořád opakující se vysoké zánětlivé markery. Snad už se mu to taky pomalu uklidní, jak se říká: zvyknem si na všechno, snad i to tělo se přizpůsobí. 

Byli jsme dva dny v Praze. Včera jsme měli ještě poslední schůzku v Kolíně, ve 22h…a ještě přijeli pozdě, protože se mu protáhnula předešlá. To je tak, když chcete všechno stihnout za jeden den. Do Prahy jsme přijeli až ve středu večer a noc byla krušná, horko v podkroví, Tom zavře okno hned, jak zamhouřím oko😏Jenže já jsem odpadla hned někdy v 22h. Ve 2 v noci mě probudilo strašné vedro, škubalo mi v nohách, protože se mi nechladily, jasně, hned na WC, to probudilo Toma, pak jsem se házela dobrou hodinu na posteli, měla jsem pocit, že se tam snad zadusím👎 Ráno nadával jak špaček, že dostanu vlastní pokoj, že tohle se nedá(to souhlasím, ale dva pokoje platit nebudem🙄) A tím, jak byl pekelně nevyspalý, celý den jednání, z Kolína jsme vyjížděli 0.15, tak cesta byla velmi, velmi napínavá😲 Usínal, několikrát jsem chytala řízení, drcala do něj, štípala ho, pleskala po ksichtu, čokoláda nepomohla, cola došla. Před Brnem jsem zavelela, ať okamžitě sjede na benzínku, protože už nebyl schopný vnímat. Ten stav u něj znám a je to zlé, to se neprobere. Když přišel z benzínky s colou, jsem mu řekla, že stejně raděj jedu já, nějak to dojedu. ,,Neumíš jezdit mým autem, jsem ti x krát říkal, ať se to učíš!" Tak když už jezdím svým novým, což je podobné, už bych to zvládla i tvojim, pojedu prostě pomalu. ,,Tam musíš používat i brzdu!" Ježíš, tu někdy použiju i u svého. Nedal mi to, prý už je to mnohem lepší. Tak bylo, začal komunikovat, ale byly vidět pořád pomalé reakce, špatný odhad. V garáži málem prorazil při couvání zeď😲Zastavuje podle kýblíku 20cm od zdi, teď jsme skončili sotva 5cm😏Fakt už jsem moc nevěřila, že to zvládnem dojet celí a neskončíme někde v pangejtu, hluboce jsem si oddychnula. Tom spal do 10.20h, mě Gucci vzbudila klasicky před 7h, cvičit jsme teda nezvládnula, jen jsem odplazila obchůzku, posnídala a vytuhla před polednem. Mamka mě naštěstí telefonátem probudila v 13.30, abych strihla vůbec vařit oběd. Tom měl tenis, musel vzdát, fyzicky to nedával(taky včera skoro nic nejedl👎) našla jsem v mrazáku dva řízky, menší, doobalovala jsme k nim cuketu, uvařila nové brambory, rajčatový salát(Niki rajčata už zrajou konečně, ale trvalo jim to taky, všichni si stěžujou) Nevím, kdy já budu něco dělat😠 je snad 100stupňů🙄jediné místo, kde se dá vydržet je molo. 

lesnizinka
lesnizinka 07.08.2025, 10:38:40 xxx.xxx.154.234

Eli, vzpomínala jsi, že je to zlé…bylo jasné, že je, rakovina je nevyzpytatelná, objeví se často z plného zdraví…u pejsků i u lidí. Je mi líto psí holčičky i mamky, samozřejmě i tebe. Člověku jde puknout srdce, když to čte💔

lesnizinka
lesnizinka 06.08.2025, 12:31:03 xxx.xxx.20.150
Sardullah:

No a o tom to je…. to, co popisujete je pro neakčního introverta nesnášejícího, když mu někdo organizuje volný čas, opravdu noční můra.

Úplně mi to stačilo na školách v přírodě…. ale to mělo alespoň bonus, že jsem byla mezi svými… se svojí třídou, takže se svými kamarády. Když si představím, že tak teda budou cizí lidi, cizí děti…. to bych nedala.

Jani, mluvíš mi z duše. A u nás na vesnici se nic takového, jako škola v přírodě nekonalo…tu jsme měli všude kolem. Ani nevím, že to bylo i za komančů, já myslela, že je to výdobytek kapitalismu😜

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 19:11:54 xxx.xxx.20.150

Teda Reni, vy jste ale nepřející…kdo by nechtěl pomeranče za 6tisíc? Takový kauf a vy jim tu šanci nedáte🤪

Jo tenkrát…teď už je všechno dost hlídané, taky se hodně hlídají navzájem. My děláme ty týdenní kempy před samotným festivalem, což je takové jako soustředění, děcka mají lektory na kde co, trénujou a tedy taky mají svoje učitele jako dozor. A zatím se nám nějaké techtle mechtle nedonesly😉naštěstí, nepůsobilo by to dobře, seriozně🤔

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 18:59:25 xxx.xxx.20.150
Sardullah:

Dodatečně poděkuju mojí mamince, že mě na tábory opravdu neposílala a nechala mě “flákat se” o prázdninách doma.

Jak u nás😉S tím rozdílem, že naši by si vůbec netroufnuli mě tam poslat…to by dopadlo😏To by bylo: Federální kriminální ústředna pátrá…😜

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 16:47:52 xxx.xxx.20.150
Sarah01:

Jani, ten poslední byl úplně nejhorší . To mně bylo tuším 13 nebo 14 a už jsem viděla i to, co mladší děcka ne…naše vedoucí to táhla s vedoucím od kluků a aby se mohli muchlovat, tak nás poslali do lesa stavět mechový domečky nebo do hrachovýho pole sbírat hrách. 🤦

Si myslím, že většina vedoucích na ty tábory jezdila jen z tohoto důvodu😉z vyprávění kamarádů, co na tábory jezdili🙂

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 15:52:49 xxx.xxx.20.150

Já vůbec😏A vůbec jsem netušila, o čem to mluvíte Dájo, až jsem si to přečetla a prohlédnula sakum-prdum😜teprve jsem to zachytila. Reni a v čem to spočívá? Ne, že bych něco takového chtěla kdy dělat, jen tak mě to zajímá🙂 A Dájo, dneska jsem si na vás zpomněla, že nepíšete, jak pokračuje rehabilitace, jak chodíte…? A to mi připomnělo dalšího pacoše…Nikčo co ten kotník, už je OK?

A nereagovala jsem na ten tvůj potůček Niki. Všechno je jednou poprvé, naše poprvé bylo v roce 2012, kdy poprvé vyschnul ne potůček, ale celý potok. Naprostá ekologická katastrofa, která ovšem vůbec nikoho nezajímala. Někde zhebne pár ryb, štve to jen rybáře, co budou mít menší úlovky, ještě k tomu napíšou, že ten tok je přerybněný. Tu zdechnul veškerý život, ryby, raci…v CHKO a nic, slavná CHKO ani brvou nehnula, ne tak její zaměstnanci prdelí. Doteď ve mně vaří krev, jen si na to vzpomenu😈A letos poprvé, po mnoha letech prší normálně i u nás, začalo sice se zpožděním, ale nic mi neumřelo, zahrada zelená, ryby živé. Momentálně řeším opačný problém: jak jsem psala, že ve sklepě v domku exnulo čerpadlo a nakonec jsme tam těch 20cm vody nechali, kdyby přestalo pršet…tak ono naopak pršet začalo, já tam včera vlezu, tedy nevlezu, protože už od poloviny schodů jsem zjistila, že je tam vody do půl stehen. To bylo už večer, potmě. Takže ráno jsem zjistila stavy, hlavně možnosti připojení toho kterého čerpadla, vylosovala s tím nejjednodušším, ale jak ho v té ledové vodě vyměnit? Vymyslela jsem to tak, že jsem vzala hliníkový trojschodek, vylezla na něj, vytáhnula čerpadlo uza sebou nahoru, abych nestála v té vodě, odpojila, nasadila druhé…no áno, několikrát jsem do té ledové vody musela vlézt, ale lepší, jak stát v ní do půl stehen x minut, než jsem to s čelovkou spáchala. A jinak kalamita🙄Všechno uskladněné zaplavené: červená řepa, brambory…to je loňské, stejně by to šlo vyhodit. Zbytky materiálů ze stavby: obkladových kamenů, klinkerů a jako loďky tam plavou lodny, ve kterých byly původně plastové květináče z výsadeb…ty si plavou samostatně a nevím co ještě. No…alespoň nás to donutí to vyklidit. Čerpadlo tedy jede od rána, byla jsem tam po obědě a jsou vyčerpané tak 2cm🤔tak ještě týden a máme to😛

Nevím, jestli jsem to psala, ale aby toho nebylo málo, exnula mi nabíječka na polovinu AKU přístrojů, konkrétně plotostřih, který potřebuju ještě na jeden živý plot, vistárie…nevím, kdy to budu všechno dělat, tedy kdy seženu novou nabíječku🙄

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 10:39:35 xxx.xxx.20.150

MR. Za jedno nesnáším hluk, za druhé jsem trochu klaustrofobik. Výtah dám, ale o tunelu dost pochybuju. O ,,topení" jsem doteď neslyšela, ale to si nějak představit, tedy jak moc atd neumím, takže nevím. 

Takže ty výrůstky do kanálu se ofiko jmenujou spondyloza? Ten název jsem slyšela mnohokrát, jen jsem si pod tím nevěděla co představit…no a nenašla jsem si to. Teď jsem vyhledala, ale Buggyro, první co tam píšou, že se léčí -pohybem. Samozřejmě ne zřejmě už pokročilá stadia, tam už operací. 

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2025, 12:28:53 xxx.xxx.20.126

Nikdy jsem na ničem ani podobném táboru nebyla, nesnáším organizovanou zábavu a když něco musím. Nesnesla bych to ani jako dítě a rodiče zřejmě tušili problémy, tak mě do ničeho takového ani necpali. Myslím, nevzpomínám si, ale tuším, že ani brácha nebyl, přitom ten je šíleně společenský, nevynechá žádnou akci, co se kde šustne. Oni děti na tábory posílají, ať už školy v přírodě, nebo klasický tábor, byť jen na týden to je. Dcera má za měsíc 12 a jezdí už několik let, malý má 6 a byl poprvé na nějaké té škole v přírodě. Nestěžují si, tak asi dobré. Asi jsou po taťkovi(nebo švagrové, ta ani nevím jak to měla) 

Nikdy jsem ani nebyla na prázdninách u žádných příbuzných, u babči celoročně😉 starali se o nás (prarodiče bydleli naproti)

Takže k věcem jako tábory se vyjadřovat ani nemůžu, znám jen z doslechu a ježím se při představě, že by se mě to jakkoliv týkalo😜

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 21:55:02 xxx.xxx.20.126
Janae:

Já přástevníka tušila, ale zase jsem netušila, jak vypadá čičorka, celý život jí říkám “pantoflíček” .😀

A vím, že pantoflíček vypadá jinak, ale prostě čičorce říkala pantoflíček už moje babička, tak jsem to převzala. 

U nás se čičorka objevila až docela nedávno, tak před 5lety. Od té doby to tu slušně zamořila. Je to hezká kytka, což o to, ale mě ze zahrady vytlačuje původní druhy, co na našich bělokarpatských loukách rostly odjakživa😕

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 18:20:07 xxx.xxx.20.126

První jsem si jasně odkývala vřetenušku čičorkovou. Ale jak dala bambule přástevníka, tak hlasuju za něj, všechno souhlasí s přástevníkem. Já se v hmyzákách moc nevyznám, jen si tak říkám, jak jsou si někteří podobní👍

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 15:32:04 xxx.xxx.20.126

Koukla jsme na ,,brouky", odtud odkaz na ,,venčení" a překrásné Xerxové fotky…a to my připomnělo. Včera jsme se cestou od našich stavovali u kámošky, házela jsem jí větvičku pro housenky motýlů a cuketu, ať si něco uklohní. A mají nově pejska…dceři se v pražském bytě tak nějak už nehodil. Kavalírek. To je tak roztomilý ťunťa, ten obličejíček je k zulíbání. Olizovala jsem se tam s ním půl hodiny. Že: ten hned poznal psí matku, nechceš ho? My na psy nejsme zařízení, všechny naše kočky jsou už dva dny na střeše😏a on se u nás prostě nudí. Jo, brala bych ho z fleku, ale naše kočky by taky trefilo asi, to jim nemůžu udělat. Takže pejsulka dostal pozvání, že na návštěvu, poběhat po zahradě může přijít kdykoliv…když jsem ho takto muconila…chybí mi to, ta péče o něj prý: nechce se česat, musíme ho vzít ostříhat…Je rozmazlený, poslušnost 0, bych ho srovnala😉