Bobca: Raduš,já to nedávala cíleně do polštáře pod hlavu,ale jako opěrku na zeď-seděla jsem kolmo válendy a opřená o zeď o polštář..poslední roky jsem ho dávala na nohy v zimě-hřál..
Ale to jsi mi neodpověděla😏(teda jestli si mám domyslet, že ten polystyren?) ale ten je přece moc tvrdý, co by to byl za ,,polštář"?!? A já jsem to asi nikdy neviděla😲
Irmo, to jako nespíte a pak jdete ráno do práce?!😲Nebo děláte doma…já už si nepamatuju co kde, kde….😊Mamka taky věčně skučí, že nespí, na to jí jen odvětím ať se uklidní, je doma, důchodce, může spát kdykoliv se jí bude chtít. Jenže to ona né. Odpoledne u telky usne a pak z toho chytne migrénu, protože má nerva, že by přece měla něco dělat…a ona usnula😲 Šlak mě z ní jde někdy trefit, nemlžu jí vysvětlit, že nemusí nic a mlže co chce, ale ona si to musí v té hlavě srovnat. To neříkám, že je váš případ, to jen příklad ze života😉
Studna: takže hoši zjistili, že čerpadlo fakt nejede. Nejede zřejmě proto, že trubka od něj do baráku se totálně časem zacpala(kamencem) a jak nemohlo protlačit, tak se samo odvařilo. Trubku vyčistili, ale s tím, že čerpadlo(staré teď jede tak na třetinu výkonu) vymění, ale s tím, že se musí vyčistit i vrt, aby za pár týdnů rovnou nekiksnulo. Nejdřív 1. prosince, snad do to doby staré ještě vydrží, teď má vyčištěnou tu trubku.
Polystyrenové kuličky? Jo Bobi? To se dává do polštářů? Já právě myslela takové ty dutovláknové kuličky, že tam jsou. Jsem si říkala: hele, Bobča něco vyštrachala👍
Za prvé mi dnes pípne zpráva, že v pondělí mám zubařku…a já na to úplně zapomněla😏 (ještě, že to posílají😎) Za druhé jsme tu měli včera vodaře, protože nám netáhne čerpadlo. Říkala jsem mu, že by bylo dobré to vyřešit, aby nám voda totál neklekla přes vánoce. Prý neví kdy, taky zima, že áno, kdo by chtěl žbrndat ve vodě. Teď mi večer volá, že mu ze studnařem odpadla akce jinde, tak by mohli přijet zrovna zítra. Jsem zvědavá, jak tohle dopadne, co všechno bude kaput. Předem upozorňoval, že vzhledem k tomu, že vrt se nečistil 20let, bude to drahé, tak aby jsme se pak nedivili(20tisíc čištění vrtu, nová nautila…)
Bodlinko vy jste se mi připomněla🙂 Zapomněla jsem napsat reakci k fotkám: tak my onehdá řešily, že Nora je ,,lvíček" a tu fotka, že není😜a ta fotka mechu v detailu…ta je přenádherná👍❤️
Zrovna letos jsem se pustila do vyklízení mých skříní. Bože, já jsem hrozný sysel, mám tam věci, které ne, že jsem nenosila rok, ale možná tak 10let. Už jsem je jako vyhazovala několikrát…a vždycky je zase vrazím zpátky. Teď už mám dva pytle - vyhodit a charita. Mám tam oblečení, co jsem nosila se psy. Stopro do toho nevlezu a některé jsem fakt neměla na sobě těch 10let…že si to určo ještě někdy oblíknu, na nějakou příležitost…leda prd🙄Musím ještě zodpovědně prohrabat i tuhle skříň😏V telce říkali, že je teď ta povinnost hadry recyklovat jenže: recyklační firmy nějak nestíhají. Ono je to možná i tím, že jak lidi slyšeli, že se to recykluje, začali vyhazovat ve velkém. Kdybych to měla narvat do popelnice, bude vmžiku plná a u nás už jsou za to sankce.
Já už jsem to dala kamarádce, která dělala totéž. Bohužel vloni umřela na rakovinu. Možná jí věci na výrobu doma zůstaly, mohla bych se zeptat jejího muže….jen nevím, jak to nese, od pohřbu jsem ho neviděla, nemluvila s ním😔
Měla jsem to rozepsané dobrou hodinu a mezitím jste napsaly.
Tyhle přehlídky asi normálnímu člověku hlava nebere. Tedy nechápu, proč značka dělá přehlídku něčemu, co se nosit nedá, neprodá. Asi něco jako ,,blbá reklama, taky reklama". Prostě šokovat. To normální člověk fakt nepotřebuje. Ten Číňan(či co to je) je borec👍
Z Alíku mám pár hader na běžné nošení: mikina - ta má krátké rukávy i pro mě, prcka s krátkýma rukama, ale jinak je fakt pěkná, tak ji nosím do zahrady. Několikery kalhotky - tam to bylo tak půl napůl, kdy byly hezké a nebo hnusná umělotina nenositelná. Dvoje pletené šaty - ty jsou OK oboje. A jednu celou teplákovku a tu jsem rovnou šoupnula na charitu, to byla hnusná umělotina(vydávaná za bavlnu😏) Jo a legíny, koupila jsem postupně čtvery, nenositelné byly jedny. Několikery ponožky, všechny byly dobré👍Takže v těch hadrách je to sázka do loterie a už je neobjednávám. Kosmetiku tam nakupuju hlavně korejskou, která je tam skoro o polovinu levnější, než u nás. Už jsem to kdysi psala: ta jediná mě zbavila po 20letech pigmentových skvrn, na které jsem zkoušela všechnu tady dostupnou zahraniční drahou kosmetiku s nulovým výsledkem.
Na ranní rychlochůzi mám ano, značkové legíny, které se šijou nejspíš v té Bangladéši. Nemám je kvůli té značce, ale když jsem si listovala legínama, do těchto jsem se zamilovala na první pohled. Jsou to Fily, nijak drahá značka, ale na nikom jsem je vlastně ještě neviděla, známí mi říkají, že podle nich mě poznají, že to jdu já😉Už mám druhé, stejné😀 Na zimu mám termolegíny, které šijou holky z Brna, Pura Vida. Ty jsou o polovinu dražší, ale taky se mi zalíbily na první pohled. Sousedka mě navedla na legíny Lelosi, ale tam jsem si tehdy vzor nevybrala, žádný mě tak nezaujal, teď jsem se už dlouho nedívala. Někdo tu vzpomněl Lagerfelda. Vyběhly na mě před pár lety jedny šaty, které se mi strašně zalíbily na první pohled. Byly zrovna v ,,akci"😏což znamenalo 4.500Kč🙄 Za šaty, které budou moderní, když dobře - dva roky, se mi to zdály zbytečně děsné peníze. Ale tak nekupuju si šperky(jen levné cetky) tak jsem si mohla udělat radost. Pak jsem je viděla v telce na jedné celebritě a nakrkla jsem se, že si je doprčic prostě koupím. Už v akci ale nebyly a stály 6tisíc. Čekala jsem, až zase vyběhne na ně nějaká sleva, místo toho byl prodej toho modelu ukončený😎Štvalo mě to skoro rok, pak jsem nakynula a utěšovala se tím, že už by mi stejně ani neslušely😜
Různé blbiny, jak píše Bobča háčky, nálepky na sklenice, nesmazatelný fix + dekorativní kosmetiku - všechno objednávám z Ali za třetinové ceny. I třeba ta plašička na bobra funguje ne, že by až tak vadila bobrovi(musely by tam být na tom prostoru 3😏) ale je vidět, že funguje. Věci do kuchyně a tak…to je sázka do loterie, některé jsou úplný drek, některé (jako třeba nerezová minutka do kuchyně) fungují už léta. Dekorativní kosmetika je suprová, tam jsem se mockrát neminula. A ceny i o polovinu nižší, jak běžné značky u nás, o luxusních vůbec nemluvě.
Buggyro hoďte tip i na světla, možná se budou nějaká hodit😏(bobrovi bych ho tam mohla dát, zmetkovi😛)
Bobca: jo,a jinak u nás už leze sluníčko…
Sem se tě chtěla zeptat, u nás už taky svítí, bylo i předpovězeno🙂
Nikče by polystyren nestačil, protože ta voda nezamrzne jen pod tím polystyrenem. Ona potřebuje aby se část vody ohřála natolik, aby ten zbytek nazamrzal a zvířectvo se mohlo napít, aniž by někdo musel přijít a odělat ten polystyren…jestli to teda dobře chápu já😏
Niki, já jsem dumala, jestli jsi hlásila nějaký výlet😉když o tobě vidu ani slechu…a ty jsi pracovala!😲V dešti🙄Teda u nás lilo místy tak, že by psa nevyhnal, mě by ven nikdo nedostal😛Ale jo, mamka v pauze taky šla s Mandy. Nemám psa(koníka, kozenu…) co by mě donutil😔
Ha fontánka, zapomněla jsem. Hoď asi téma zvlášť, sem tolik lidí nejde. Nemám, ale uvažovala jsem i ní mockrát, když nejsme doma, kočky sice mají vody na pozemku habakuk, ale většinou pijou jen doma z konvičky, vyjímečně z misky. V zimě je ale venku voda studená, leckdy zamrzlá, tak pochybuju, že to se napijou. Když jsem jim ale dala misku s vodou do garáže, ani se jí nedotknuli(vidím to na kameře)Jelikož mám kočky fakt prazvláštní😏 dost pochybuju, že by se fontánky nebáli😛a pili z toho😎Takže jsem zatím nesebrala odvahu to objednat, abych to pak nemusela někomu prodávat😏
Sardullah: No kupodivu ty drápy byly vlastně na pohodu, na omak mi přišly dlouhý… zastřihla jsem jen sem tam špičku a paspárky.
No a s těma kecama… Gina brblá u všeho, co jí zrovna není po chuti… kupodivu stříhání drápů se obešli bez keců a tak mě nevím proč napadlo, že bychom mohly vyčesat část kožichu… no tak to mi bylo rovnou vysvětleno, že asi nevím, co to je ošetření se souhlasem a bez piškotů žádnej souhlas nebude a já piškoty nemám, tak jsme česání nechali na čtvrtek až pojedu nějaký koupit.
😄😄😄si se rozjela, s jídlem roste chuť, tak tvé nadšení Gina musela zchladit😜Buď ráda, že nemusíš česat kočku. Není nic, co by jim chutnalo(co já to mám za zvěrstvo?!?🤔) a co by se dalo jako pamlsek použít. Takže naše česání má podobu: třikrát hrábnu kartáčem a ,,jestli zkusíš počtvrté, tak ti ukousnu ruku!"….zlatý pes😏
Ha, ha schválně jsem se ráno koukla, kolik má napršet. Bylo tam 14mm a nevěřila jsem tomu, jen tak mrholilo. No kolem oběda začal regulerní liják a je tam napršeno 22mm. Super, trochu umáznem podzimní deficit, o zimě nemluvě. Teď už neprší, ale mohlo by, ještě tam kousek mraku jde.
Bobi, jak jsem s tebou mluvila, hypnotizoval mě za oknem v pracovně zmoklý tulák Macek, abych mu dala do misky. I jsem ti to začala říkat, ale už jsi to položila, takže tu je🙂Lodna je ještě od soboty od krůty, nikomu se s ní nechtělo šlapat dozadu do domku(v neděli, dnes v dešti už vůbec ne)
Evi, ono to bylo myšleno tak, že my z vesnice, co jsme v tom vyrůstali, poklízeli zvířectvo, chodili na pole makat, ručně, si farmu neidealizujeme tak, jak to vidím v telce. Jasně, teď už většinu práce udělají stroje, ale úplně ,,samoseto"😉to není🙂
Sarah01: Nikde neslavím, jsem doma, venku zima a prší, odpoledne má dokonce sněžit. 😁
Sníh si nechte, tohle stačí😏Musela jsem místo venku šlapat ve sklepě na pásu - nesnáším to, je mi tam horko🙄
Asi si ještě všichni vzpomenete na moji sestřenku, co spadla z hůry na zadek. Zůstala jí na něm taková prohlubeň velikosti pěsti. Včera mi k večeru poslala zprávu, že se zase měla zabít🙄Teta si nechala před barákem udělat nové schodiště, žulové, jako na hrobě. Byla u ní na návštěvě, jestě tam ani není zábradlí. Mrholilo, schodiště mokré a jak odcházela, sletěla po zadku dolů. Sekla zadkem přes kostrč na tu ostrou hranu schodu. Sekla si tam rýhu přes půl zadku a až na té kostrči. Hned jí tam naběhla velká boule, jako by jí tam něco teklo. Kůže se jí umrtvila, začaly jí brnět nohy pod koleny. Říkala jsem jí, že to není sranda, ať jede radši na pohotovost. Ony sestřenky celkem po doktorech chodí, pravidelné prohlídky, s křečovýma žílama byly na sklerotizaci atd. Ale je naše, tvrďák😉že ona nikam nejede. A že teda to kecnutí z hůry na zadek byl proti tomuto ještě pohoda😛 No a ještě to neměla doléčené a na tu stejnou stranu sebou práskla znovu🙄Maže to od včera nějakou mastí, co jí tehdy dali v lékárně na sraženiny a čeká, co bude. Nohy fungují, ale tu pr.el má prý takovou umrtvenou, boule je stejná zatím.
Tady je mrtvo, asi slavíte na náměstích, slavte i za nás🙂 U nás prší, nepřekvapivě, bylo hlášeno na celý den. Ne nějak vydatně, ale prská pořád. Jdu něco uklízet, ať tu neležím jak brávek celý den🤭
Áno, asi ano, připomněla jsi mi, že to kdysi psala😀 Takže ,,medvěd" bude taky na Kroměřížsku😜
Jo, jo děkuju holky, tak nějak jsem to prováděla. Ocet nemůžu, Tom nesnáší octový puch😏to je vždycky řevu, když něco čistím, jak se tam určo udusí😛Ale nedávno jsem koupila enzymatický čistič, měla jsem, když byl Woruška a čůral už pod sebe na dlažbu. Už mi došel, tak jsem naštěstí objednala pro jistotu nový. Sem ho pod tu lednici doslova načákala. Akorát je problém, že nám topí dlažba, tak ono to tam všechno celkem rychle přischne. Všechno😏Dneska už se tam dá vydržet😛Už to cítím jen, když jdu těsně kolem lednice, nezávislý pozorovatel by možná ani nepoznal, protože Tom ráno mlčel, raděj jsem mu to nepřipomínala otázkama, jestli to ještě cítí😜
Ještě jsem si vzpomněla na počasí. Půl týdne hásili o velkém oteplení, až 19st. Tom říká: jo, na Šumavě. Hm, tak nevím, ale krom těch pár lidí, co žije na Šumavě to zajímá koho? U nás se teplo nekonalo, byla hnusná zima až do včera, včera malinko teplj, 8st a nefučelo. Dneska by to taky tak bylo, kdybych se neprobudila zase do mlhy a mrholení. Teď začíná přes tu inverzi prosvítat světlo, slunko teda úplně ne, ale rozjasnilo se. Ale nefučí(proto ta inverze, že áno) a je těch 8,5st…no vedro 😛Zítra má začít zima(ta co je u nás furt😏)
Byli jsme v ložnici, chystali se na to, že pojedem pro krůtu a oráč poslal SMS, že za hodinu přijede. Tak jsem se šla dolů radši převléct do pracovního, ať jsem v pozoru. Jen jsem otevřela dveře do jídelny, bacil mě šílený smrad! Gučajzo!(ležela pod stolem na tom šňůrkatém koberci a mě jen blesklo, že snad nepochcala ten?!?) No po pár krocích bylo jasné, že je to kuchyň nebo pracovna. letím do pracovny, smrad se zmírnil, vrátím se do kuchyně a systematisky jedu ode dveří do pracovny podél zdí. Dveře do špajzu nic, koukám na lednici smrad se stupňuje a to už mi padlo oko na obří kaluž pod lednicí😲Ona ne, že by ji přeznačkovala, ona si normálně u ní asi dřepnula a vyčůrala se. Letím se kouknout, jestli mají něco v záchodku, ten čistý, jak jsem ho ráno uklidila. A to tam od ní bylo ráno jen cvrknuté a teď načůrá lavor🤔 Před tím, než jsem šla nahoru chtěla jít ven, ale nakonec se zavrtěla ve dveřích a nešla. Je možné, že slyšela sousedy vedle na poli, nevím co tam ještě dělali, ale pak orali. Takže nafrněná, že ven jít nemohla, se pomstila nám, koza🙄Už jsem to umývala třikrát, smrdí to furt, zřejmě zateklo i pod nožky, odkud to pořádně nevytřu, i když jsem se snažila, vedou tam zrovna zkraje i nějaké hadičky a káblíky, bála jsem se do toho moc rýpat, abych to někde nevytáhnula, nechtěně🙄Takže asi budem v tom smradu, dokud to samo nevyčpí😎