Bobi, jak ti vlastně dopadly ty ,,příjmačky"😉do nemocnice, výsledky asi ještě nemáš, že? Kdy budeš vědět?
Bobi, jak ti vlastně dopadly ty ,,příjmačky"😉do nemocnice, výsledky asi ještě nemáš, že? Kdy budeš vědět?
Jo ta obleva u nás skoro nic, půl stupeň nad nulou, 0,3 je tedy ještě teď, ale na víc než tři stupně to vylézt nemá a jen do neděle, pondělí už zase celodenní mráz, i když jen stupeň-dva.
Fenistil bych se bála mazat, kočka všechno slíže. Jediné, co bych na kočku mázla, tak maximálně sádlo. B komplex - to bych jí radši denně vnutila tu pidi tabetku, injekce určitě ne, když si vzpomenu na tu hrůzu s léčením Vikťovy FIP, kdy už to psychicky nedávala ani vetka(a to naše je tvrďák) tak injekci maximálně nezbytně nutnou na záchranu života👎
Děcka, my sme dneska perlily🤗(zase) ale dnes jsme to dotáhnuly par excellence😛Vždycky vyskládáme z košíku na pás mamčin nákup, ona si ho balí do tašek, platí, mezitím vyskládám ze stejného vozíku i já a přejedu za pokladnu(drcnu jí prázdný) ať si nákup naloží. Něco mě zdrželo, ona si tašku s nákupem postavila na zem, opřela o tu ,,pokladnu" a šla platit. Zaplatí, já jí posílám ten vozík, říkám jí: nalož si tam tu tašku…ona ji zvedne, že ji naloží a proudem z ní teče olivový olej(litrovka, byl v Penny v akci🤭) pod taškou v mžiku obr kaluž, ona boty, bundu a celý nákup v té igelitce od oleje, prostě masakr😲Pokladní byla naprosto super, snažila se nám pomoct(obě jsme byly od oleje vmžiku, nedalo se ničeho chytit) letěla pro papírové utěrky, nějaký sáček nám dala, aby sme tam hodily tu flašku a vyhodily celou tu igelitku(mamka nákup nějak přeházela do náhradní) a zavolala kolegyni s tím čistícím strojem, ta to párkrát přejela a krásně to umyla, pokladní pak ještě těma papírovýma vytřela těsně u toho pultu a pod ním částečně, naše ruce ještě. Za náma fronta jak kráva👎Mamka totálně zelená, myslela jsem, že s ní sekne🙄Se divím, že nedostala z toho leku migrénu. A to jsme ještě jely druhé kolo Kaufland😏To naštěstí všichni přežili bez úhony. Jak tu tašku pustila na zem u té pokladny, zrovna tam byla ta flaška s olejem a normálně jí urazila rožek. Ještě jsem se divila, že hledá olivový olej, ona takové věci nekupuje, ale vnučka posledně na něco chtěla a už jí došel. Tak je bez oleje a výhodný nákup je v perdeli🤫A ještě bude muset nějak dostat ten olej z bundy, kalhot, bot🤔
Dnes jsou tu zase vodaři, ale já musím s mamkou na nákupy. Neva, doma je Tom. Venku se blíží ta obleva, je -0,1st😉Cesta snad bude OK, nesněží, neprší. Jo…včera večer jsem chtěla pustit myčku a hlásí chybu vody a nefungá🤔Že se divím…🙄
Já jsem si, ale pokud si pamatuju taky nic nemazala, Fauna skončila a my s ní, dál jsme to neřešila, teda alespoň si vůbec nevzpomínám. Zatím mi ale nic nepřišlo, uvidíme.
Bobca:Už 2x jsem měla připomínku z iFauny na “hromadných” a dnes už i na “doručených”….Vy taky??
Ha, ha Bobi, oblíbená u Fauny jsi jen ty😜
Já taky nic.
Buggyra:Brrr, to je hrozná představa. Mít já autistické dítě, je v ústavu. Teda samozřejmě pokud bych se nezbláznila a nenechala si ho, protože “to nějak zvládneme, miluju ho a kdesi cosi”… uf…
Na těchto a podobných diagnozaách je děsivé to, že nejsou zprvu vidět. Že se to projeví až v době, kdy si na dítě ,,zvyknete". Pak je to odložení asi horší🙄Ale naprosto nechápu lidi, co si nechají viditelně postižené dítě, těžce postižené, nemyslím nějakou křivou nohu. Tomu děcku je úplně jedno kde je, ale rodina je v háji👎U těch psychiatrických diagnoz je to bohužel tak(dost často, máme to tu u jedněch sousedů) že dítě vypiplají a obětují se mu do dospělosti a pak ho přestanou zvládat. Jim je 70+ a kluk je občas agresivní, jednou to prostě špatně skončí…pro rodiče☹️
Bodlinka:když ono to dítě v tom záchvatu je prostě v záchvatu, tam je fyzický trest vlastně jen amok, emoce toho dospělého. nemá to žádnou výchovnou funkci.
Když se do té doby snažíte to dítě vychovávat tou domluvou a respektováním jeho potřeb a bla, bla a pak vám v obchodě udělá virvál, tak jakékoliv pokusy o výchovu jdou stranou a už se jen držíte, aby ste ho nezabila. Viz můj brácha a jejich mladší dítě😏
Sarah01:Děcák pořád není rodina a ty rodiče jim tam nikdo nenahradí.
Ono o některé rodiče, by snad ani žádné dítě nestálo. Respective jsou to všichni ti, jejichž děti v děcáku skončili👎
Třeba chtěla, aby si ho někdo vzal, spratka😜Já bych prosila kolemjdoucí, ať si ho někdo odvede a OSPOD by byla moje spása(a hlavně toho děcka) Děcák už není místo, kterého by se děti děsily, na rozdíl od některých rodin, je to ráj na zemi😏
Coudas:Na to to bylo krátce. V lese a v potoku nebyla ani zamrzla voda.
U nás trochu dýl. V potoce zamrzla voda až skoro do třetiny naší vesnice, nad náma ve vsi byla už před týdnem.
Coudas:Škoda, že to nejde vyfotit lépe. Šest vymrtvenejch koní v hale, chudáci utejraný. To počasí davá jak mně tak těm zvířatům. Jeden den -16, druhej den +2… Škoda. Co už, mame demokracii. Většina si přeje vystoupit z klasického střídání ročních období, mrazy a sníh jsou největší nepřítel, a když se mi to nelíbí, tak se mám jít bodnout a odstěhovat do Alp, prej. Jo jo, demokracie, to je taky pěkný svinstvo.
No já to taky nechápu, mě tahle zima doslova těší. I když mrznu, i když mě kotník po pádu bolí už 14dní. Ale představa, že mi zase bude vedro mě neláká ani trochu. Ráno starý pán z ulice odklízel sníh a taky říkal, že je rád, že je zima. On taky chudák celé léto lítá s taškama na kole a shání něco zeleného pro králíky, pro slepice😏tak si alespoň chvilku odpočine🙂 A jsem ráda, že snad pomrznuli slimejši a ostatní havěť, co mi pila vloni krev.
Jenže vy mluvíte o rozmazleném dítěti. To by mé dítě nebylo. To mé by spadalo spíš blíž ke škatulce “týrané”. No a proto si, milí přátelé, žádné dítě nepořizuji🙂 - naprosto stejně, jak přes kopírák, vlastně celý ten popis. Já jsem rapl, doslova a do písmene. Já bych nějaký projev odporu, natož hysterák nesnesla. Opravdu bez legrace by hrozilo, že bych ho v záchvatu vzteku(svého) přizabila👎
Co se týče nového zákona, mě by děcka s jistotou sebrali. Takže v rámci nového zákona bych já měla dostat nějakou odměnu, metál za to, že je nemám😉
Byla jsem vzadu a celou cestu myslela na to, že ty stopy, jestli tam budou, musím vyfotit. Jenže ráno sněžilo…nebyly😕 Ty vaše kuní nejsou snožmo, jako jsem je tu měla já, ty byly úplně přední vedle sebe, zadní vedle sebe, prostě snožmo.
Bobca:to nemyslíš vážně!!🤔Jako politiku,a stav u nás..to beru,ale trápit se nad cizíma lidma?Jako….nemůžeš spasit svět…neříkám,že říct si “dobře jim tak”-to zrovna né..proč?…prostě to přejít….Každý máme tu svíčku nahoře jinak velkou….😟a život nalajnovaný různě….
Když tady ve vesnici není nikdo ,,cizí". Holku s leukemií jsem potkávala na potoce s pejsama celkem často, kecaly jsme o kde čem. Ten s hlavou je sice přes dvě vesnice, ale je to kapelník dechovky, která hrála s tchánem, hráli jim i na oslavě před rokem. A na řeči ,,o svíčkách" a osudu, co má kdo napsaný, nevěřím vůbec.
U nás ještě ta trocha sněhu a mrzne. Ráno padalo něco mokrého, ne dlouho, ale cesta byla čerstvě zasněžená(asi centimetr) s ledovatou krustou. Bylo až divné, že po ní nikdo od noci neprojel, asi se báli, není odhrnutá a na konci je šikana, která háže do potoka(já jsem ji minulý týden projížděla rychlostí, že by mě předběhl i důchodce s chodítkem😛) Zatím se drží -2,5st, ale ono to přijde. No já bych raděj ten čisťounký bílý sníh, než ten následný bordel z oblevy🙄Ale nemusím vyjíždět autem, chápu.
Bobi, jak jsi dopadla, dojelas v poho?
Jo, jo, nad tou kunou jsem taky uvažovala, protože v létě chodí po zahradě, to vím. Ale bylo mi divné, nepravděpodobné, že bych ji v zimě viděla teprve poprvé? Pak mi ty tlapky připadly na kunu i dost velké, ale naživo jsem otisk jejích pacek nikdy neviděla, takže nemám srovnání. U nás jsou tři centimetry, moc sněhu není🙄
Co se týče stop…včera jsem šla zahradou a vidím stopy, jako třeba od lišky (či psa) jenže snožmo, jak zajda. Na rozdíl od zajdy nikde nebyla obtisknutá ta delší zadní tlapka, jak je u zajíců běžné, vždycky tak v zahradě jsou. Čuměla jsem na to jak puk, bylo to vyšlapané i v kompostu nevím, jestli by tam zajíc šel ňurkat, fakt nevím, co to bylo😲V kapse mobil myslíte, že mě napadlo to vyfotit?!?👎Prostě packy jak od mainské kočky či středního psa😉a jde to přískokama s packama u sebe, jako u zajíce. Chodí tak ještě nějaké zvíře?